Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 15

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4. Jeejee!
2. Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saaja julkistetaan 10.4.
3. Muista äänestää eduskuntavaaleissa opiskelija- ja taidemyönteistä ehdokasta!
4. Tule opiskelijatuutoriksi! Viimeinen hakupäivä 13.4.
5. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattoriksi!

6. Haetaan opiskelijaedustajia
7. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

8. Kumpulan speksi etsii ohjaajaa


På svenska:

1. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!
2. Priset "Akateemisen kaunotaiteen palkinto" ges ut den 10.4 (bara på finska)
3. Konststuderande - använd din röst i riksdagsvalet!

4. Bli tutor! Sista ansökningsdag 31.3.
5. Vill du bli utvecklingssamarbetskoordinator för KonSt? (bara på finska)
6. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
7. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.
8. Regissör sökes (bara på finska)

In English:

1. Welcome to ArtSUs 2nd anniversary party
2. ArtSU's Academic Art Award ceremony on April 10
3. Remember to vote in the parliamentary elections! (only in Finnish)
4. Student tutors wanted!
5. Development cooperation coordinator wanted (only in Finnish)
6. Student representatives wanted (only in Finnish)
7. Art for us! in Ateneum 15.4.
8. Director wanted (only in Finnish)1. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan 2-vuotissynttäribileet
Lauantaina 11.4.2015 klo 21 alkaen
TeaKin Torilla (Haapaniemenkatu 6)

Taideyliopiston ylioppilaskunta viettää vuosipäiväänsä Taiton nimipäivänä, ja uhmakkaat 2 vuotta täyttävää TaiYo:a juhlitaan synttäribileiden merkeissä lauantaina 11.4. Bileet alkavat klo 21, ja juhlapaikkana on taas vuoden tauon jälkeen TeaKin Tori Teatterikorkeakoululla (Haapaniemenkatu 6). Luvassa on Taideyliopiston opiskelijoiden loistavia esityksiä, rentoa biletunnelmaa kuumalla tanssilattialla sekä toista kertaa jaettavan Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saajan julkistaminen.

Bonus: Paikallatuleminen lisää mahdollisuuksia päästä Leif Segerstamin käsittelyyn! Miten? Tule paikalle, ei sitä nyt tässä kerrota.

Liput 2 €
Asu vapaa
Tervetuloa!
2. Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saaja julkistetaan 10.4.

TaiYo perusti viime vuonna 1-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi uuden taidepalkinnon, Akateemisen kaunotaiteen palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain TaiYo:n vuosipäivän juhlinnan yhteydessä nuorelle taiteilijalle, taiteilijaryhmälle tai teokselle, joka laajentaa alansa ilmaisua ja/tai tuo siihen jotakin uutta. Palkinto on rahalliselta suuruudeltaan yhden kuukauden täysimääräisen opintorahan ja asumislisän suuruinen ja muuttuu opintotuen kehityksen mukaisesti – tällä hetkellä se on siis 503,49 €.

Akateemisen kaunotaiteen palkinnon tarkoituksena on edistää taiteen vapauteen ja kehitykseen liittyviä taiteellisia ja yhteiskunnallisia pyrkimyksiä, nostaa esiin nuorten taiteilijoiden näkökulmia sekä lisätä ennakkoluulottoman ja tulossa olevan taiteen arvostusta ja näkyvyyttä. Erityisenä tarkoituksena on uudistaa ajatusta hyvästä taiteesta ja vallata akateemisen, korkean ja kaunotaiteen käsitteet uuden, vasta tuloillaan olevan taiteen käyttöön. Palkintoa jaettaessa tärkeää on saajan omaperäisyys ja kiinnostavat ja radikaalit avaukset, minkä lisäksi voidaan korostaa rajanylityksiä eri taiteenlajien välillä, osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun taiteen asemasta ja työtä taiteen aseman edistämiseksi.

Järjestyksessä toinen palkinnon saaja julkistetaan perjantaina 10.4. klo 12.45 Ateneumin taidemuseon pääportaikon ylätasanteella. Kaikki TaiYo:n jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan julkistusta, jonka yhteydessä kuullaan myös Saara Lindahlin säveltämä palkinnon fanfaari Sic itur ad astra. Tallenne julkistustilaisuudesta esitetään myös seuraavana iltana TaiYo:n 2-vuotisbileissä. Tervetuloa!


3. Muista äänestää eduskuntavaaleissa opiskelija- ja taidemyönteistä ehdokasta!

Hei, taideopiskelija – sinun ääntäsi tarvitaan! Nyt on mahdollista vaikuttaa suuntaan, johon Suomi lähtee seuraavina neljänä vuotena, sekä niihin linjoihin, joiden pohjalta myös opiskelua, koulutusta, taidetta ja kulttuuria koskevia päätöksiä tehdään. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona 8.4. ja jatkuu ensi tiistaihin 14.4., ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19.4. (lisätietoa vaaleista: vaalit.fi). Sekä opiskelijat että taiteilijat kaipaavat kipeästi puolustajia eduskunnassa, joten on ensiarvoisen tärkeää että myös juuri Sinä käyt äänestämässä itsellesi sopivaa ehdokasta!

Äänestämällä pääset ottamaan kantaa siihen, millaisessa Suomessa haluat elää ja millaista kehitystä haluat Suomessa tapahtuvan seuraavan neljän vuoden aikana. Äänestämättä jättäminen ei lopulta ole kannanotto mihinkään suuntaan – se vain antaa muille mahdollisuuden päättää sinunkin puolestasi. Viimeisimmissä vaaleissa nuorten äänestysprosentti on ollut 10-15 prosenttiyksikköä yleistä äänestysprosenttia matalampi, mikä on tarjonnut opiskelijoiden asioista etääntyneille poliitikoille hyvät mahdollisuudet tehdä leikkauksia koulutukseen ja esittää opintotuen rajauksia tai lukukausimaksuja. Opiskelijoissa on kuitenkin valtava äänestäjäpotentiaali, ja jos jokainen opiskelija äänestää itselleen sopivaa ehdokasta, on meillä paremmat mahdollisuudet saada nuoria, opiskelijoiden tarpeita ymmärtäviä ja ajavia päättäjiä eduskuntaan.

Äänestyspäätökseen vaikuttavat varmasti monet asiat, mutta TaiYo kannustaa ottamaan huomioon myös puolueiden ja ehdokkaiden koulutus- ja taidepoliittisiin kysymyksiin liittyvät kannat. Koulutuskysymysten osalta opiskelijajärjestöjen yhteinen #koulutuslupaus-kampanja on kerännyt yhteen puolueiden kantoja opiskelijoille läheisiin kysymyksiin ja haastanut ehdokkaat tekemään konkreettisia lupauksia koulutukseen panostamiseksi. Opiskelijoiden neljä vaalitavoitetta, joista myös lupauksia on pyydetty, ovat 1. Koulutus on maksutonta, 2. YTHS kaikille korkeakouluopiskelijoille, 3. Opintotukea ei heikennetä ja 4. Koulutuksesta ei leikata. Tavoitteiden tarkemmat esittelyt, puolueiden kannat niihin ja ehdokkaiden lupauksia on koottu osoitteeseen www.koulutuslupaus.fi – käy tutustumassa!

Taidekysymysten osalta myös TaiYo on allekirjoittanut ns. taidepoliittisen asiantuntijaryhmän tavoitteet, joiden mukaan hallituksessa on oltava päätehtävänään taidepolitiikasta vastaava kulttuuriministeri, taiteen rahoitusta on kasvatettava 10 prosentilla ja taiteilijan sosiaaliturvaa on kehitettävä toimivan perustulon kautta. Näiden lisäksi TaiYo on nostanut ajankohtaisista teemoista esiin myös taiteen rahoituksen siirron veikkausvoittovaroista valtion budjettiin, taiteen perusopetuksen turvaamisen sekä taiteen arvostuksen yleisen nostamisen yhteiskunnassa. Taidekysymyksiä ovat vaalien alla pitäneet esillä myös Taide 2015 -kampanja, joka on kerännyt sivuilleen taide2015.fi mm. poliitikkojen vastauksia kysymykseen ”Mikä on taiteen merkitys?”, sekä YLEn #kulttuurinvälikysymys-hanke, joka huipentuu suureen taidepoliittiseen keskusteluun ja karnevaaliin lauantaina 11.4.

Eduskunta päättää kaikista merkittävistä valtakunnan tason asioista myös koulutuksen ja taiteen osalta, joten sinne kannattaa äänestää opiskelijan ja taiteilijan tarpeita ymmärtäviä ehdokkaita. Tietoa puolueista ja ehdokkaista voi ylläolevien linkkien lisäksi etsiä mm. puolueiden ja ehdokkaiden omilta nettisivuilta sekä sosiaalisesta mediasta. Äänestetään yhdessä uusi, taideopiskelijan näkökulmasta parempi eduskunta!


4. Tule opiskelijatuutoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta ja Taideyliopiston opintopalvelut etsivät jälleen innostuneita tuutoreita opastamaan ja tukemaan syksyn uusia opiskelijoita. Tuutorin tehtäviin kuuluu olla vastaanottamassa uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa ja tutustuttaa heidät koulutusohjelman käytäntöihin, tiloihin ja tapoihin sekä opiskelijaelämään. Lisäksi tuutori auttaa ja tukee uusia opiskelijoita käytännön asioissa, uudessa ympäristössä aloittamisessa ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa.

Tehtävästä maksetaan palkkio (akatemiasta riippuen 150–200 euroa), minkä lisäksi ensimmäistä kertaa tuutorina toimivalle myönnetään suoritusmerkintä (akatemiasta riippuen 2–4 op). Tuutorin tulee järjestää ryhmänsä kanssa vähintään viisi tapaamista syksyn mittaan. Mitään ihmeellisiä ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, mutta toivomme sinun olevan sitounut tehtävään, avoin ja valmiina luomaan yhteistä me-henkeä. Myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tarvitaan tuutoreiksi, täydellistä suomen kielen taitoa ei siis vaadita.

Kaikille yhteinen ja pakollinen tuutorikoulutus järjestetään Kallio-Kuninkalassa 7.-8.8. Lisäksi keväällä järjestetään akatemiakohtaiset opintohallinnon koulutukset (KuvA 25.5. klo 13-16, SibA 20.5. klo 12-15, TeaK 20.5. klo 9-12), joihin osallistuminen on niin ikään pakollista. Koulutusten ja tapaamisten lisäksi tuutorin velvollisuuksiin kuuluu tuutorointisuunnitelman tekeminen, sovittuihin tuutoreille tarkoitettuihin tapahtumiin osallistuminen sekä tuutorointiraportin täyttäminen tuutoroinnin päätyttyä.

Ilmoittaumiset ja lisätietoja tuutorikoordinaattori Riikka Pelliseltä ma 13.4. mennessä osoitteeseen riikka.pellinen@uniarts.fi. Voit myös kysellä lisätietoja puhelimitse soittamalla numeroon 040 7321762. Tervetuloa tuutoriksi!


5. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) hakee määräaikaiseen työsuhteeseen projektityöntekijää, jonka tehtävänä on vastata lokakuussa 2015 järjestettävän valtakunnallisen kehitysyhteistyöviikon järjestelyistä TaiYo:n osalta. Kehitysyhteistyöviikko on Suomen ylioppilaskuntien liiton koordinoima ja Ulkoministeriön rahoittama hanke, johon osallistuu 8 ylioppilaskuntaa ympäri Suomen, ja TaiYo on nyt ensimmäistä kertaa mukana. Kehitysyhteistyöviikon tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta kehityskysymyksistä ja innostaa heitä toimimaan niiden parissa.

TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattorin tehtävänä on:
 • suunnitella lokakuussa järjestettävän kehitysyhteistyöviikon ohjelma ja vastata sen järjestelyistä TaiYo:n osalta (TaiYo:n on toivottu järjestävän viikon aikana 4 tapahtumaa),
 • kerätä itselleen vapaaehtoisryhmä auttamaan järjestelyissä ja ohjata vapaaehtoisten toimintaa,
 • laatia TaiYo:n kehitysyhteistyöviikon budjetti ja aikataulu sekä vaaditut seurantaraportit,
 • osallistua SYL:n järjestämään koulutukseen ja valtakunnallisen ohjausryhmän kokouksiin,
 • pitää yhteyttä muihin viikon toteutukseen osallistuviin tahoihin ja paikallisiin yhteistyökumppaneihin.

Työ alkaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) järjestämällä kaksipäiväisellä koulutuksella 20.–21.4.2015 ja päättyy raporttien laatimisen myötä viimeistään vuoden 2015 lopussa. Työntekijä määrittää itse työaikansa, mutta projektin etenemisen aikatauluista sovitaan ylioppilaskunnan ja SYL:n kanssa. Työstä maksetaan projektipalkkana yht. n. 500 € (summa täsmentyy Ulkoministeriön tukipäätöksen mukaisesti). Hakijoilta toivotaan kykyä itsenäiseen projektityöskentelyyn ja projektin hallintaan, tapahtumien järjestämisen perustaitoja, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä kiinnostusta kehitysyhteistyöasioita kohtaan.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa pe 10.4.2015 klo 12.00 mennessä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (sähköisesti taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi tai paperilla Nervanderinkatu 13, 4. kerros, 00100 Helsinki). Osa hakijoista voidaan kutsua vielä haastatteluun erikseen sovittavana aikana viikolla 16. Lisätietoja hausta ja tutorkoordinaattorin tehtävästä antaa Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296).

 

6. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiö, ainakin kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 21.4. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta (jatko-opiskelijajäsen, paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Teatterikorkeakoulun esitystoiminnan suunnitteluryhmä ESSU, 2 varajäsentä (paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
7. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

Taidetta Meille! tulee jälleen. Opiskelijat pääsevät nauttimaan kulttuurista Ateneumiin keskiviikkona 15.4. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla koko päivän ajan. Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään kymmenettä kertaa, ja ohjelmaan on panostettu enemmän kuin ikinä. Tule siis katsomaan, miltä Helsinki näytti viisi vuosikymmentä sitten samalla nauttien tämän päivän kaupunkikulttuurista musiikin tahdittamana.

Päänäyttelynä on Ismo Hölttön koskettava valokuvanäyttely 1960-luvun Helsingistä. Päivän ohjelmaan sisältyy myös työpaja elävästä mallista piirtämisestä ja interaktiivinen kuvauspiste. Alkuillasta tunnelmaa kohottaa We Love Helsingin DJ Melinda Mela Ateneumin viihtyisässä ravintola Tablossa. Luvassa on myös opiskelijahintaisia virvokkeita. Tänä vuonna lanseeraamme myös ensimmäistä kertaa rajoitetun erän Taidetta Meille! (vai teille?) -haalarimerkkejä.

Kerää siis opiskelijaporukka koolle ja tule nauttimaan keväisestä kaupunkikulttuurista uudistettuun tapahtumaamme!

OHJELMA:
10-20: Opiskelijat ilmaiseksi Ateneumiin
16: Opastettu näyttelykierros (suomi)
17: Opastettu näyttelykierros (in English)
16-19: Ole mallikas - piirtäminen elävästä mallista -työpaja
17-19.30: We Love Helsingin DJ Matilda Mela ja opiskelijahinnat @Ravintola Tablo

Tapahtumaa toteuttamassa: Ateneum, Frank, HYY, KPMG Finland, Helsingin Sanomat ja HOK-Elanto

MITÄ: Taidetta Meille!
MISSÄ: Ateneum
MILLOIN: 15.4.
HINTA: opiskelijakortilla 0€


8. Kumpulan speksi etsii ohjaajaa

Hei sinä teatterin ystävä! Musikaalitaivaassa on juuri avautunut paikka yhdelle tai useammalle arkkienkelille, kun kumpulan speksi etsii ohjaajia toiseen produktioonsa. Tule mukaan täyttämään unelmia ja työstämään kaltaistesi vapaaehtoisten(*) kanssa kirkkaampaa speksihuomista!

OHJAAJILTA TOIVOTAAN
Ohjaajaehdokkaalta vaaditaan intoa sitoutua 6-9 kk työrupeamaan. Toivomme kokemusta speksiohjaamisesta tai vähintään ymmärrystä musikaaliteatterista. Rakkaus improvisaatioon katsotaan eduksi, mutta improa varten voimme valita erillisen vastaavan tai apuohjaajan. Paikat pyritään täyttämään huhtikuun loppuun mennessä.

PRODUKTION AIKATAULUSTA
Toivomme ohjaajan osallistuvan käsikirjoitusluonnoksen valintaan huhtikuun lopussa. Castingit pyrimme järjestämään toukokuussa ennen kesälomia. Ennen castingeja järjestämme improvisaatio- ja näyttelyharjoituksia, joihin jo toivomme aktiivista ohjaajaa. Käsikirjoitus luovutetaan ohjaajan käsittelyyn kesäkuussa. Esitykset ovat aikaisintaan marraskuussa mutta joka tapauksessa ennen kevään speksikautta.

KUMPULAN SPEKSI
Kumpulan ensimmäinen speksi järjestettiin joulukuussa 2014 ensikertalaisten työn tuloksena (http://kumpulanspeksi.fi/). Liput loppuunmyytiin jo ennen kuin ehdimme mainostaa kunnolla ja palaute näytöksistä oli hyvin rohkaisevaa. Tekijöinä on nyt monia toisen vuoden konkareita ja meillä on nälkä kasvaa. Tänä vuonna tähtäämme isompaan, kauniimpaan ja taitavampaan speksiin!

Kyselyitä ja ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteeseen kumpulanspeksi@gmail.com. Kerrothan itsestäsi, suhteestasi teatteriin ja speksuaalisuudestasi. Olethan meille ihminen.

Kumpulan speksi ryn puolesta
Ville Lovikka, käsisvastaava 2015
050 - 498 9984, klo 09-24
(klo 12-03, jos harrastat harkintahuppeleita)


***********************

På svenska


1. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!

Konstuniversitets studentkårs 2-årsfest
Lördagen 11.4. kl 21
På Teaterhögskolans Torg (Haapaniemenkatu 6)
Biljetter 2 e
Välkommen!!


2. Priset "Akateemisen kaunotaiteen palkinto" ges ut den 10.4 (bara på finska)


3. Konststuderande – använd din röst i riksdagsvalet!

Riksdagsvalet är här och nu ör det dags för alla konststuderanden att påverka Finlands framtid! I allmänhet är ungas röstningsprocent 10-15% lägre än den allmänna aktiviteten, men nu skall vi använda vår potential för att välja sådana kandidater, som för det första förstår sig på utbildning och studieliv och för det andra för det finländska kulturlivet. Du kan checka kandidaternas åsikter om respektive teman på webbsidorna koulutuslupaus.fi och taide2015.fi. Vi vill inte ha läsårsavgifter eller försämring på hälsovård, och våra röstningsbeslut spelar roll.

Förhandsröstningen pågår 8.-14.4. och den egentliga valdagen är 19.4. Mer information om valen finns på sidan vaalit.fi.


4. Bli tutor!

Igen söker KonSt ivriga tutorer till hjälp till nya studerande kommande höst. Till tutorernas uppgifter hör bl.a. att hjälpa gulisen att orientera sig på universitetet och i den nya omgivningen. Tutoren skall ordna minst 5 möten med sin grupp; entusiasm uppskattas! Det behövs också tutorer för internationella studeranden, perfekt finska krävs alltså inte.

Alla tutorer får en ersättning för sitt arbete (150-200 euro, varierar akademivis) och de, som jobbar som tutor för första gång, får dessutom 2-4 studiepoäng. Ett obligatoriskt utbildningsveckoslut ordnas i Kallio-Kuninkala 7.-8.8. Dessutom har varje akademi ett eget obligatoriskt utbildningstillfälle på våren (KuvA 25.5. kl 13-16, SibA 20.5. kl 12-15, TeaK 20.5. kl 9-12). En rapport om verksamheten skall skrivas efter höstens evenemang.

Om du blev intresserad, skriv till tutorkordinator Riikka Pellinen (riikka.pellinen@uniarts.fi) senast 13.4. För ytterligare information kan du också ringa henne, 0407321762.


5. Vill du bli utvecklingssamarbetskoordinator för KonSt? (bara på finska)


6. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


7. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.


Boka 15.4. i din kalender eftersom då är Konst åt oss! dagen här. Konst åt oss! dagen är fylld av kultur, evenemang, workshops och musik i Ateneum - för studerande. Med studiekort kommer du gratis in till Ateneum kl. 10-20 och kan njuta av fotografen Ismo Hölttös utställning och konstens värld!


8. Regissör sökes (bara på finska)


**********************************

In English


1. Welcome to ArtSU's 2nd anniversary party!

Saturday 11 April, 2015 from 9pm onwards
Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6)

University of the Arts Student Union celebrates its second anniversary with a great anniversary party on Saturday 11 April from 9pm onwards at Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6). The evening will include fantastic performances by our own students, laid-back party atmosphere on the dance floor and announcing the recipient of the second annual Award for Academic High Art.

Bonus: Participants may find themselves receiving attention from Leif Segerstam. How? Come and see, we're not going to tell you here.

Tickets 2 €
Welcome!


2. ArtsU’s Academic Art Award ceremony on April 10

University of the Arts Student Union founded a new art award – the Academic Art Award – in celebration of its first anniversary last year. The award is given annually to a young artist, group of artists or artwork that broadens the expression of their field and/or brings something new into it. The amount of the award is equal to one month’s maximum study grant and housing supplement (this year 503,49 €).

The purpose of the Academic Art Award is to further artistic and social aspirations related to the freedom and development of art, uphold the perspectives of young artists and add to the valuation and visibility of unprejudiced and upcoming art. The award aims especially at reforming the idea of good art reclaiming the concepts of academic and fine arts into the use of new, still upcoming art.

The second recipient of the award will be announced on Friday April 10 at 12.45pm at the top of the main staircase of Ateneum art museum. A recording of the event will also be shown at ArtSU’s 2nd anniversary party on Saturday. All ArtSU members are warmly welcome to follow the event!


3. Remember to vote in the parliamentary elections! (only in Finnish)


4. Student tutors wanted!

University of the Arts Student Union is looking for student tutors to guide new students this autumn. Especially international students are welcome to tutor new arriving exchange students and international degree students. Tutors must be present especially as the new students start their studies in August, but some of the meetings will also take place later in the autumn.

A compulsory training for all tutors will take place in Kallio-Kuninkala on 7-8 August. There will also be a compulsory education later this spring organized by the administration of each academy (KuvA 25 May at 1pm-4pm, SibA 20 May at noon-3pm, TeaK 20 May at 9am-noon).

In addition to the trainings and organizing at least five meetings with the new students, all tutors have to write a short plan for tutoring, take part in some tutoring meetings and fill in a tutoring report after the tutoring. A reward will be paid for all tutors, and those tutoring for the first time will also receive credits (150-200 euros and 2-4 credits depending of the academy).

For more information and enrollment, please contact Riikka Pellinen (e-mail riikka.pellinen@uniarts.fi, tel. +358 40 7321762). The deadline for enrollment is Monday 13 April.


5. Development cooperation coordinator wanted (only in Finnish)


6. Student representatives wanted (only in Finnish)


7. Art for us! in Ateneum 15.4.


The Art for us! event is here again. Be sure to book 15th of April in your calendar. The Art for us! day is filled with culture, workshops and music at Ateneum. The event is free for students with a valid student card between 10am-8pm. Dj music and student discounts at restaurant Tablo as well. Gather your friends and come to enjoy Helsinki atmosphere!


8. Director wanted (only in Finnish)
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp