Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 12

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:


1. Tule opiskelijatuutoriksi!
2. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!

3. Taideyliopisto on nyt Instagramissa - osallistu kilpailuun!
4. Haetaan opiskelijaedustajia
5. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

6. Nuorille taiteilijoille tarjolla ateljeeasuntoja Pariisissa ajalle 9/2015-8/2016  

På svenska:

1. Bli tutor!
2. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!
3. Konstuniversitetet finns nu på Instagram - delta i tävlingen!
4. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
5. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.
6. Ateljébostäder i Paris till unga artister 9/2015-8/2016 (bara på finska)

In English:

1. Student tutors wanted!
2. Welcome to ArtSUs 2nd anniversary party
3. University of the Arts is now on Instagram - take part in the competition!
4. Student representatives wanted (only in Finnish)
5. Art for us! in Ateneum 15.4.
6. Flats in Paris for young artists (only in Finnish)


---


1. Tule opiskelijatuutoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta ja Taideyliopiston opintopalvelut etsivät jälleen innostuneita tuutoreita opastamaan ja tukemaan syksyn uusia opiskelijoita. Tuutorin tehtäviin kuuluu olla vastaanottamassa uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa ja tutustuttaa heidät koulutusohjelman käytäntöihin, tiloihin ja tapoihin sekä opiskelijaelämään. Lisäksi tuutori auttaa ja tukee uusia opiskelijoita käytännön asioissa, uudessa ympäristössä aloittamisessa ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa.

Tehtävästä maksetaan palkkio (akatemiasta riippuen 150–200 euroa), minkä lisäksi ensimmäistä kertaa tuutorina toimivalle myönnetään suoritusmerkintä (akatemiasta riippuen 2–4 op). Tuutorin tulee järjestää ryhmänsä kanssa vähintään viisi tapaamista syksyn mittaan. Mitään ihmeellisiä ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, mutta toivomme sinun olevan sitounut tehtävään, avoin ja valmiina luomaan yhteistä me-henkeä. Myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tarvitaan tuutoreiksi, täydellistä suomen kielen taitoa ei siis vaadita.

Kaikille yhteinen ja pakollinen tuutorikoulutus järjestetään Kallio-Kuninkalassa 7.-8.8. Lisäksi keväällä järjestetään akatemiakohtaiset opintohallinnon koulutukset (KuvA 25.5. klo 13-16, SibA 20.5. klo 12-15, TeaK tarkentuu myöhemmin), joihin osallistuminen on niin ikään pakollista. Koulutusten ja tapaamisten lisäksi tuutorin velvollisuuksiin kuuluu tuutorointisuunnitelman tekeminen, sovittuihin tuutoreille tarkoitettuihin tapahtumiin osallistuminen sekä tuutorointiraportin täyttäminen tuutoroinnin päätyttyä.

Ilmoittaumiset ja lisätietoja tuutorikoordinaattori Riikka Pelliseltä ti 31.3. mennessä osoitteeseen riikka.pellinen@uniarts.fi. Voit myös kysellä lisätietoja puhelimitse soittamalla numeroon 040 7321762. Tervetuloa tuutoriksi!


2. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan 2-vuotissynttäribileet
Lauantaina 11.4.2015 klo 21 alkaen
TeaKin Torilla (Haapaniemenkatu 6)

Taideyliopiston ylioppilaskunta viettää vuosipäiväänsä Taiton nimipäivänä, ja uhmakkaat 2 vuotta täyttävää TaiYo:a juhlitaan synttäribileiden merkeissä lauantaina 11.4. Bileet alkavat klo 21, ja juhlapaikkana on taas vuoden tauon jälkeen TeaKin Tori Teatterikorkeakoululla (Haapaniemenkatu 6). Luvassa on Taideyliopiston opiskelijoiden loistavia esityksiä, rentoa biletunnelmaa kuumalla tanssilattialla sekä toista kertaa jaettavan Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saajan julkistaminen.

Liput 2 €
Asu vapaa
Tervetuloa!

p.s. Jos haluat olla mukana tekemässä loistavia bileitä yhdessä ylioppilaskunnan hallituksen kanssa ja osallistua tavalla tai toisella illan toteuttamiseen – oli kyse sitten esiintymisestä, suunnittelusta tai apukäsistä ja muusta järjestelyavusta paikan päällä ¬– ota yhteyttä osoitteeseen erla.pulli@uniarts.fi!

 

 

3. Taideyliopisto on nyt Instagramissa - osallistu kilpailuun!

Taideyliopisto on liittynyt Instagramiin ja löytyy palvelusta nimellä @uniartshelsinki. Liity seuraajaksemme, niin saat tietää ensimmäisenä mitä akatemioiden ovien takana tapahtuu!

Taideyliopisto jakaa Instagram-tilillään kuvia tapahtumista, konserteista, näyttelyistä, seminaareista ja akatemioiden arjesta. Kuvat vievät seuraajat lavasteiden taakse ja arkistojen kätköihin eri vuosikymmenille. Taideyliopistoa pääset seuraamaan myös verkkoselaimen kautta osoitteessa www.instagram.com/uniartshelsinki

Osallistu kilpailuun Instagramissa!

Millainen on sinun Taideyliopistosi? Onko se taidetta, tiedettä, esityksiä, opiskelua, seminaareja vai jotain muuta? Kerro se kuvan avulla ja osallistu kilpailuun! Jaa kuva Instagramissa hashtagilla #myuniartshelsinki. Kuvan jakamalla voit voittaa seuraavia palkintoja:
1. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi ja Gorillapod-jalusta
2. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi
3. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi

Lisäksi Taideyliopisto arpoo kilpailuun osallistuneiden kesken selfie-kepin! Kilpailuaika: 9.3. – 17.4.2015. Taideyliopisto valitsee voittajakuvat kilpailuajan päätyttyä ja ilmoittaa voittajille henkilökohtaisesti.


4. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Sibelius-Akatemian johtokunta, opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 24.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian päävalinnan arvosteluryhmä, varajäsen (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta, jatko-opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 24.3. klo 12.00)
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiö, kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, jatko-opiskelijajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Teatterikorkeakoulun esitystoiminnan suunnitteluryhmä ESSU, 2 varajäsentä (paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
5. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

Taidetta Meille! tulee jälleen. Opiskelijat pääsevät nauttimaan kulttuurista Ateneumiin keskiviikkona 15.4. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla koko päivän ajan. Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään kymmenettä kertaa, ja ohjelmaan on panostettu enemmän kuin ikinä. Tule siis katsomaan, miltä Helsinki näytti viisi vuosikymmentä sitten samalla nauttien tämän päivän kaupunkikulttuurista musiikin tahdittamana.

Päänäyttelynä on Ismo Hölttön koskettava valokuvanäyttely 1960-luvun Helsingistä. Päivän ohjelmaan sisältyy myös työpaja elävästä mallista piirtämisestä ja interaktiivinen kuvauspiste. Alkuillasta tunnelmaa kohottaa We Love Helsingin DJ Melinda Mela Ateneumin viihtyisässä ravintola Tablossa. Luvassa on myös opiskelijahintaisia virvokkeita. Tänä vuonna lanseeraamme myös ensimmäistä kertaa rajoitetun erän Taidetta Meille! (vai teille?) -haalarimerkkejä.

Kerää siis opiskelijaporukka koolle ja tule nauttimaan keväisestä kaupunkikulttuurista uudistettuun tapahtumaamme!

OHJELMA:
10-20: Opiskelijat ilmaiseksi Ateneumiin
16: Opastettu näyttelykierros (suomi)
17: Opastettu näyttelykierros (in English)
16-19: Ole mallikas - piirtäminen elävästä mallista -työpaja
17-19.30: We Love Helsingin DJ Matilda Mela ja opiskelijahinnat @Ravintola Tablo

Tapahtumaa toteuttamassa: Ateneum, Frank, HYY, KPMG Finland, Helsingin Sanomat ja HOK-Elanto

MITÄ: Taidetta Meille!
MISSÄ: Ateneum
MILLOIN: 15.4.
HINTA: opiskelijakortilla 0€


6. Nuorille taiteilijoille tarjolla ateljeeasuntoja Pariisissa ajalle 9/2015-8/2016  

PARIISIN TAITEILIJAKAUPUNGIN SÄÄTIÖ julistaa kuva-, sävel- ja tanssitaiteilijoiden, muotoilijoiden sekä arkkitehtien haettavaksi yhdeksän ateljeeasuntoa Pariisin taiteilijakeskuksessa, Cité Internationale des Arts’issa, välille syyskuu 2015 – elokuu 2016. Etusijalla ovat nuoret hakijat, joilla on Pariisiin liittyvä projekti.

Sähköinen hakulomake on lähetettävä 31.3.2015 klo 16.00 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Ateljeen kuukauden vuokra yhdeltä henkilöltä on 405–556€, ja määräytyy työskentelyjakson pituuden ja ateljeen koon mukaan. Vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä ja ko. kuukaudet ovat kalenterikuukautta lyhyempiä. Ateljeet ovat 35/40 m² tai 25 m² studioita. Tarkemmat tiedot vuokrista www.citedesarts.fi. Vuokra ja muut maksut tarkistetaan aina tammikuussa.

Stipendiaatti vastaa itse maksuista koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä. Lyhin yhtäjaksoinen oleskelu Citéssä on 1 kk, pisin vuosi (yleensä 3-6 kk). Valituille taiteilijoille myönnetään pieni matka-avustus.

Lisätietoa Citéstä sekä sähköinen hakulomake säätiön sivuilta www.citedesarts.fi. Tiedustelut: sera.syvanen@kipinaproductions.fi tai 040 707 3700 (arkisin klo 13-15).
 

***********************

På svenska
1. Bli tutor!

Igen söker KonSt ivriga tutorer till hjälp till nya studerande kommande höst. Till tutorernas uppgifter hör bl.a. att hjälpa gulisen att orientera sig på universitetet och i den nya omgivningen. Tutoren skall ordna minst 5 möten med sin grupp; entusiasm uppskattas! Det behövs också tutorer för internationella studeranden, perfekt finska krävs alltså inte.

Alla tutorer får en ersättning för sitt arbete (150-200 euro, varierar akademivis) och de, som jobbar som tutor för första gång, får dessutom 2-4 studiepoäng. Ett obligatoriskt utbildningsveckoslut ordnas i Kallio-Kuninkala 7.-8.8. Dessutom har varje akademi ett eget obligatoriskt utbildningstillfälle på våren (KuvA 25.5. kl 13-16, SibA 20.5. kl 12-15, TeaK meddelas senare). En rapport om verksamheten skall skrivas efter höstens evenemang.

Om du blev intresserad, skriv till tutorkordinator Riikka Pellinen (riikka.pellinen@uniarts.fi) senast 31.3. För ytterligare information kan du också ringa henne, 0407321762.


2. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!

Konstuniversitets studentkårs 2-årsfest
Lördagen 11.4. kl 21
På Teaterhögskolans Torg (Haapaniemenkatu 6)
Biljetter 2 e
Välkommen!!
3. Konstuniversitetet finns nu på Instagram - delta i tävlingen!

Konstuniversitetet finns nu på Instagram! Följ oss på @UniartsHelsinki. Konstuniversitetet delar på Instagram med sig bilder från konserter, föreställningar, seminarier och den akademiska vardagen. Bilderna tar med sig följaren bakom kulisserna på olika event och till olika årtionden av akademisk historia. Du kan följa konstuniversitetet på adressen www.instagram.com/uniartshelsinki

Delta i Instagram-tävlingen!

Delta i Instagram-tävlingen genom att berätta med en bild hurudant ditt Konstuniversitet är. Dela bilden på Instagram med hashtaggen #myuniartshelsinki. Genom att dela bilden kan du vinna något av följande priser:
1:a pris: Black Eye  -Clipper Wide Angle lens och Gorillapod-stativ för smarttelefon.
2:a pris: Black Eye -Clipper Wide Angle lens
3:e pris: Black Eye -Clipper Wide Angle lens

Dessutom lottar Konstuniversitetet ut en Selfiepinne bland alla som deltar i tävlingen! Tävlingstid: 9.3 – 17.4.2015. Konstuniversitetet meddelar vinnarna personligen.


4. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


5. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.


Boka 15.4. i din kalender eftersom då är Konst åt oss! dagen här. Konst åt oss! dagen är fylld av kultur, evenemang, workshops och musik i Ateneum - för studerande. Med studiekort kommer du gratis in till Ateneum kl. 10-20 och kan njuta av fotografen Ismo Hölttös utställning och konstens värld!


6. Ateljébostäder i Paris till unga artister 9/2015-8/2016 (bara på finska)

**********************************

In English
1. Student tutors wanted!

University of the Arts Student Union is looking for student tutors to guide new students this autumn. Especially international students are welcome to tutor new arriving exchange students and international degree students. Tutors must be present especially as the new students start their studies in August, but some of the meetings will also take place later in the autumn.

A compulsory training for all tutors will take place in Kallio-Kuninkala on 7-8 August. There will also be a compulsory education later this spring organized by the administration of each academy (KuvA 25 May at 1pm-4pm, SibA 20 May at noon-3pm, TeaK TBC).

In addition to the trainings and organizing at least five meetings with the new students, all tutors have to write a short plan for tutoring, take part in some tutoring meetings and fill in a tutoring report after the tutoring. A reward will be paid for all tutors, and those tutoring for the first time will also receive credits (150-200 euros and 2-4 credits depending of the academy).

For more information and enrollment, please contact Riikka Pellinen (e-mail riikka.pellinen@uniarts.fi, tel. +358 40 7321762). The deadline for enrollment is Tuesday 31 March.


2. Welcome to ArtSU's 2nd anniversary party

Saturday 11 April, 2015 from 9pm onwards
Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6)

University of the Arts Student Union celebrates its second anniversary with a great anniversary party on Saturday 11 April from 9pm onwards at Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6). The evening will include fantastic performances by our own students, laid-back party atmosphere on the dance floor and announcing the recipient of the second annual Award for Academic High Art.

Tickets 2 €
Welcome!

p.s. If you want to join in and help us make this the best party of the year – either by performing or just helping out before and during the event – please contact erla.pulli@uniarts.fi!

 

3. University of the Arts is now on Instagram - take part in the competition!

University of the Arts Helsinki is now on Instagram! Follow us by the handle @UniartsHelsinki and you'll be the first to know what happens behind our doors!

University of the Arts shares pictures about events, concerts, exhibitions and seminars. Instagram followers can see what happens in our everyday life in the academies. Followers has also unique opportunity to take a peek at the history! See our pictures at www.instagram.com/uniartshelsinki

Take part in our competition!

Take part in our competition by taking a photo that reflects what University of the Arts means to you! Tag your photo with #myuniartshelsinki and get a chance to win the following prizes:
1. prize Black Eye -Clipper Wide Angle lens and Gorillapod Stand for smartphones
2. prize: Black Eye -Clipper Wide Angle lens      
3. prize: Black Eye -Clipper Wide Angle lens

All participants will also have a chance to win a selfie-stick! Competition time: 9.3. – 17.4.2015. University of the Arts will select the winning pictures after the competition time has ended and winners will be notified personally.


4. Student representatives wanted (only in Finnish)


5. Art for us! in Ateneum 15.4.


The Art for us! event is here again. Be sure to book 15th of April in your calendar. The Art for us! day is filled with culture, workshops and music at Ateneum. The event is free for students with a valid student card between 10am-8pm. Dj music and student discounts at restaurant Tablo as well. Gather your friends and come to enjoy Helsinki atmosphere!


6. Flats in Paris for young artists (only in Finnish)

 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp