Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 44

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. TaiYo:n edustajisto valittu suoraan ilman vaaleja
2. TaiYo:n kehitysyhteistyöviikko 26.-30.10. - tänään juhlitaan!
3. Haetaan opiskelijaedustajia
4. Tule TaiYon häirintäyhdyshenkilöksi!
5. YTHS: Äänestä uuden verkkoasiointipalvelun nimeä tai keksi uusi


På svenska:
1. KonSts delegation vald direkt utan röstning
2. KonSts utveclingssamarbetsvecka 26-30.10 - fest ikväll!
3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
4. Bli KonSts trakasserikontaktperson!
5. SHVS: Rösta på namnet av nya webbtjänst eller föreslå nya namn! (bara på finska)

In English:
1. ArtSU's Council elected directly without a vote
2. ArtSU's developement cooperation week Oct 26-30 - party tonight!
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. Become ArtSU's harassment contact person!
5. FSHS: Vote for the name of the new e-service platform or make up a new name! (only in Finnish)


 
1. TaiYo:n edustajisto valittu suoraan ilman vaaleja
 
Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on valittu kokonaisuudessaan ilman vaaleja, eikä marraskuun puolivälissä järjestettäväksi ilmoitettua edustajiston täydennysvaalia näin ollen pidetä ollenkaan.
 
TaiYo:n edustajistovaaleihin ilmoittautui alkuperäiseen määräaikaan mennessä vain 6 ehdokasta. Koska ehdokkaita oli vähemmän kuin edustajistossa on paikkoja, julisti keskusvaalilautakunta vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti kaikki ehdokkaat valituiksi ilman vaalitoimitusta ja päätti järjestää täydennysvaalin. Täydennysvaaliin puolestaan ilmoittautui 13 ehdokasta, joista yksi perui ehdokkuutensa vaalijärjestyksen mukaisen huomautusajan aikana. Koska täydennysvaalin lopullinen ehdokasmäärä oli näin yhtä suuri kuin valittavien määrä, julistettiin myös kaikki täydennysvaalin ehdokkaat valituiksi ilman vaalitoimitusta. Näin ollen kaikki edustajiston 18 paikkaa ovat tulleet poikkeuksellisesti täytetyiksi suoraan ehdokasasettelun kautta, eikä varsinaista äänestystä tulla vaalijärjestyksen mukaisesti järjestämään ollenkaan.
 
Taideyliopiston ylioppilaskunnan uuden edustajiston muodostavat seuraavat henkilöt (täydennysvaalissa valituiksi tulleet merkitty tähdellä):
Maia Häkli (TeaKin vaaliliitto)
Joel Härkönen (TeaKin vaaliliitto)
Riikka Karjalainen (TeaKin vaaliliitto)
Annika Kempe (SibAn opiskelijat)*
Olli Keskinen (SibAn opiskelijat)*
Visa Kohva (SibAn opiskelijat)*
Juhana Kotilainen (SibAn opiskelijat)*
Tarleena Laakko (TeaKin vaaliliitto)*
Annika Lyytikäinen (SibAn opiskelijat)*
Ruut Mattila (SibAn opiskelijat)*
Joel Neves (TeaKin vaaliliitto)
Elias Numminen (SibAn opiskelijat)*
Niklas Nybom (TeaKin vaaliliitto)
Sari Pyykönen (SibAn opiskelijat)*
Saila Pönkä (TeaKin vaaliliitto)*
Eetu Sadeharju (Vaaliliittojen ulkopuolinen ehdokas)
Heikki Vallinoja (SibAn opiskelijat)*
Riku Vuorensola (SibAn opiskelijat)*
 
Uuden edustajiston kausi alkoi heti keskusvaalilautakunnan vahvistettua vaalin lopullisen tuloksen 28.10. Edustajistossa on 11 opiskelijaa Sibelius-Akatemiasta ja 7 Teatterikorkeakoulusta – Kuvataideakatemiasta ei lopulta asettunut ehdolle yhtään opiskelijaa. Myöskään puoluepoliittiset ryhmät eivät asettaneet yhtään ehdokasta, kuten eivät aiemmissakaan TaiYo:n edustajistovaaleissa. Onnea uusille edustajiston jäsenille!
 
Lisätietoja: Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296)
 

2. TaiYo:n kehitysyhteistyöviikko 26.-30.10. - tänään juhlitaan!

Taideyliopiston ylioppilaskunta on mukana järjestämässä ylioppilaskuntien yhteistä kehitysyhteistyöviikkoa 26.-30.10. Kehyviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kehitysyhteistyöstä sekä tutkia, miten taide ja kehitysyhteistyö voivat auttaa ja tukea toisiaan. Sekä taide että kehitysyhteistyö ovat monipuolista toimintaa paremman ja inhimillisemmän maailman saavuttamiseksi, mikä näkyy myös viikon neljän tapahtuman moninaisuutena.

Ma 26.10. Klo 12.30 Paneeli Musiikkitalon ravintolassa
Ti 27.10. Klo 12-14 Café Käytävä SibAn T-talolla
Ke 28.10. Klo 12-14 Café Käytävä TeaKilla ja 14-16 KuvAlla
To 29.10. Klo 17.30 Flash mob Rautatieasemalla, tapaaminen aikataulujen alla
Pe 30.10. Klo 18.00 Juhlat Vapaan taiteen tilassa

Lounaan yhteydessä pidettävä paneelikeskustelu avaa Kehyviikon kysymällä, mitä kehitysyhteistyö on ja miten taiteilija voi rikastaa taidettaan sen avulla, saaden samalla positiivista muutosta aikaan. Vierailijoina ovat freelancemuusikko ja opettaja Marjo Smolander sekä kehitysyhteistyön läänintaiteilija Anna Jussilainen. Kolmas vieras ei ole vielä varmistanut pääsyään. Paneelin puheenjohtajana toimii TeaKin opiskelija Anna Valpuri. 

Café Käytävän aikana saa ilmaista Reilun kaupan kahvia ja teetä, lukea kehitysyhteistyöstä, katsoa videotervehdyksiä maailmalta, keskustella ja osallistua halutessaan #haluanmaailman-kampanjaan.

Flash mobiin toivotaan paljon osallistujia, jotta yhteisprojektistamme tulee näyttävä. Flash mobiin ei tarvitse tuoda kuin itsensä, ja osallistumisellaan pääsee näyttämään luottamuksen, yhteisöllisyyden ja tukemisen tärkeyden.

Vapaan taiteen tilassa on tiistaista perjantaihin esillä teoshaun avulla valittuja opiskelijoittemme teoksia, jotka käsittelevät monipuolisesti kehitysyhteistyötä. Perjantaina näyttely muuntuu juhliksi, joissa on myös musiikkia ja ruokaa. Taiteilijoiden kanssa kannustetaan juttusille.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Tervetuloa mukaan!
Seuraa myös tapahtumaa Facessa (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) ja Instagramissa!

 
3. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (MAECP-maisteriohjelman lehtorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 2.11. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta (Esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden sekä Nykytaiteen ja valokuvan professorien valinta), 2 jäsentä (hakuaika päättyy 9.11. klo 12.00)
  • YTHS:n valtuuskunta, 1-2 jäsentä, Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön johtokunta, 1 jäsen ja terveystyöryhmä 3, 1 varajäsen (hakuaika päättyy 2.11. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


4. Tule TaiYo:n häirintäyhdyshenkilöksi!
 
Taideyliopiston ylioppilaskunta etsii 2-3 opiskelijaa toimimaan ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöinä ja auttamaan näin osaltaan epäasiallisen kohtelun ehkäisemisessä Taideyliopistossa. Häirintäyhdyshenkilöt ovat yhteyshenkilöitä, joilta opiskelijat voivat pyytää neuvoa ja tukea kohdatessaan epäasiallista kohtelua, kuten esimerkiksi sukupuolista häirintää tai opiskeluun liittyvää kiusaamista. Häirintäyhdyshenkilöiden ei ole tarkoitus toimia ammattiauttajina tai tuomareina vaan matalan kynnyksen vertaistukihenkilöinä, joiden kanssa opiskelija voi keskustella luottamuksellisesti mahdollisista häirintä-, ahdistelu-, kiusaamis- tai syrjintätapauksista ja jotka voivat omalta osaltaan neuvoa opiskelijaa eteenpäin asian selvittämisessä. Häirintäyhdyshenkilöiksi pyritään mahdollisuuksien mukaan valitsemaan eri sukupuolten edustajia eri akatemioista, ja heille on luvassa myös opastusta ja tukea tehtävänsä hoitamisessa.
 
Jos olet kiinnostunut toimimaan häirintäyhdyshenkilönä, lähetä osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi viimeistään maanantaina 2.11. klo 12.00 mennessä vapaamuotoinen hakemusviesti, jossa kerrot lyhyesti motivaatiostasi toimia tehtävässä. Myös lisätietoja tehtävästä ja häirintäyhdyshenkilönä toimimisesta antaa TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296).

5. YTHS: Äänestä uuden verkkoasiointipalvelun nimeä tai keksi uusi!

YTHS ottaa loppuvuonna 2015 käyttöön opiskelijan uuden verkkoasiointipalvelun. Siinä opiskelijalla on alkuvaiheessa mahdollisuus hallinnoida omia vastaanottoaikojaan ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu tulee laajenemaan kevään 2016 aikana. Verkkoasioinnin käyttäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.
Uusi palvelu tarvitsee uuden nimen. Mikä siis uuden palvelun nimeksi?

Auta meitä valitsemaan hyvä nimi kahdesta vaihtoehdosta, tai keksi kokonaan uusi nimi.

 
******************

På svenska


1. KonSts delegation vald direkt utan röstning

Konstuniversitetets studentkårs delegation har i sin helhet blivit vald utan röstning. Tilläggsvalet i mitten av november blir alltså inte av.

Bara 6 kandidater anmälde sig i ursprungliga kandidatuppställningen. Eftersom antalet kandidater var mindre än antalet platser i delegationen, blev de här sex kandidater valda utan röstning. I tilläggsvalet kandiderade ytterligare 13 studerande, varav en drog bort sin anmälan. Eftersom slutliga antalet kandidater var samma som antalet platser kvar i delegationen, blev också alla kandidater i tilläggsvalet valda utan röstning. Alla 18 delegationsmedlemmar har nu blivit valda direkt utan röstning, och enligt KonSts valreglemente blir det ingen val i november.

KonSts nya delegation består av följande medlemmar:
Maia Häkli (Teaterhögskolans valförbund)
Joel Härkönen (Teaterhögskolans valförbund)
Riikka Karjalainen (Teaterhögskolans valförbund)
Annika Kempe (SibAs studerande)
Olli Keskinen (SibAs studerande)
Visa Kohva (SibAs studerande)
Juhana Kotilainen (SibAs studerande)
Tarleena Laakko (Teaterhögskolans valförbund)
Annika Lyytikäinen (SibAs studerande)
Ruut Mattila (SibAs studerande)
Joel Neves (Teaterhögskolans valförbund)
Elias Numminen (SibAs studerande)
Niklas Nybom (Teaterhögskolans valförbund)
Sari Pyykönen (SibAs studerande)
Saila Pönkä (Teaterhögskolans valförbund)
Eetu Sadeharju (Kandidat utan valförbund)
Heikki Vallinoja (SibAs studerande)
Riku Vuorensola (SibAs studerande)
 

2. KonSts utveclingssamarbetsvecka 26-30.10 - fest ikväll!

KonSt är med och organiserar utvecklinssamarbetsvecka tillsammans med andra studentunioner 26.-30.10. Under veckan sprids information on utvecklinssamarbete och undersöks, hur konst och utvecklingssamarbete kan hjälpa och stöda varandra. Under veckan ordnas fyra olika evenemang.

Mån 20.10. kl. 12.30 Paneldiskussion i Musikhusets restaurang
Tis 27.10. kl. 12-14 Café "Käytävä", T-huset, SibA
Ons 28.10. kl. 12-14 Café "Käytävä", TeaK och kl. 14-16, KuvA
Tors 29.10. kl. 17.30 Flash mob på Järnvägsstationen, träff under tågschemat
Fre 30.10. kl. 18 Fest i Vapaan taiteen tila

I paneldiskussionen deltar freelancemusiker och lärare Marjo Smolander och länskonstnär Anna Jussilainen. Den tredje gästen har ännu inte fastställt sitt deltagande. Diskussionen leds av TeaK-studerande Anna Valpuri.

I Café "Käytävä" kan man njuta en kopp gratis Rättvis handel -kaffe, titta på videohälsningar runtom i världen osv.

Till Flash moben önskar vi många deltagare! Det räcker att man tar med sig själv - tillsammans gör vi projektet synligare!

I Fria konstens utrymme ordnas en utställning tisdag-fredag, och fredagkväll blir utställnigen en fest med musik och mat! 

Alla evenemang är gratis! Du kan också följa med veckans gång på Facebook (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) och Instragram. 


3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


4. Bli KonSts trakasserikontaktperson!

Konst söker 2-3 studerande att vara med att förebygga osakligt bemötande vid universitetet. Andra studerande kan i fall av otrevliga händelser som mobbning eller sexuella trakasserier kontakta dessa trakasserikontaktpersoner. Med traksserikontaktpersonen kan man prata konfidentiellt om det som hänt, och han/hon kan ge råd om vem som skall kontaktas för att reda ut fallet. Studerande, som vill vara med i verksamheten, kommer att få vägledning och stöd i sitt arbete.

Om du blev intresserad, mejla
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi senast 2.11. kl. 12. med korta motivationer till varför du vill bli trakasserikontaktperson. KonSts generalsekreterare Ville Sinnemäki (tfn. 040 710 4296) ger vid behov tilläggsinformation.

5. SHVS: Rösta på namnet av nya webbtjänst eller föreslå nya namn! (bara på finska)


******************

In English


1. ArtSU's Council elected directly without a vote

ArtSU's Representative Council has been elected in full without a vote, and the supplementary elections announced earlier are now cancelled.

During the original nomination of candidates, only six students decided to run for Council. As the number of candidates was smaller than the number of seats in the Council, the six candidates were elected directly without a vote. In the subsequent supplementary election, 13 more candidates came out, but one of them later withdrew their application. As the final number of candidates was the same as the number of seats left in the Council, also all the candidates in the supplementary election were chosen directly without a vote. All 18 Council members have thus been elected directly, and according to ArtSU's statutes there will be no election in November.

The following students form the new Representative Council:
Maia Häkli (TeaK's coalition)
Joel Härkönen (TeaK's coalition)
Riikka Karjalainen (TeaK's coalition)
Annika Kempe (Students of SibA)
Olli Keskinen (Students of SibA)
Visa Kohva (Students of SibA)
Juhana Kotilainen (Students of SibA)
Tarleena Laakko (TeaK's coalition)
Annika Lyytikäinen (Students of SibA)
Ruut Mattila (Students of SibA)
Joel Neves (TeaK's coalition)
Elias Numminen (Students of SibA)
Niklas Nybom (TeaK's coalition)
Sari Pyykönen (Students of SibA)
Saila Pönkä (TeaK's coalition)
Eetu Sadeharju (Candidate outside the coalitions)
Heikki Vallinoja (Students of SibA)
Riku Vuorensola (Students of SibA)
 

2. ArtSU's developement cooperation week Oct 26-30 - party tonight!

University of the Arts Student Union is co-organizing a common Development Cooperation Week with other Finnish student unions on Oct 26-30. The aim of the week is to raise awareness on development cooperation and to explore how arts and development cooperation can help and enrich each other. The week will include four events combining art and development cooperation themes.

Mon 26/10 at 12.30 Panel discussion in Music Centre restaurant (in Finnish)
Tue 27/10 at 12-14 Corridor Café in Siba’s T-Building
Wed 28/10 at 12-14 Corridor Café in Teak and at 14-16 in Kuva
Thu 29/10 at 17:30 Flash mob at the Railway station, meeting under the departing trains schedule
Fri 30/10 at 18:00 Party in Space for Free Arts

In Café Corridor, you can get free coffee and tea, read about development cooperation, watch video greetings from around the world, discuss and take part in the #haluanmaailman campaign.

The flash mob needs many participants to become impressive. You don’t need to bring with you anything else but yourself, and by attending you will have the opportunity to show the importance of trust, communality and help.

From Tuesday until Friday there will be an exhibition in Space for Free Arts, featuring works by our students. The exhibition will culminate into a party, where music and food are also served. 

All events are free of charge. You’re warmly welcome!
Follow the week also on FB (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) and Instagram!

 
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
 

4. Become ArtSU's harassment contact person!

ArtSU wants to work for the wellbeing of our students, and is looking for 2-3 students to become harassment contact persons. In case of sexual harassment, bullying etc. students can contact these contact persons to talk about what happened and to get information on whom to contact to investigate the matter closer (if wanted). The harassment contact persons will get briefing and support in their work.

If you are interested, please send a short motivation e-mail to
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi. The secretary general of ArtSU, Ville Sinnemäki, gives additional infomation if needed  (040 710 4296).

5. FSHS: Vote for the name of the new e-service platform or make up a new name! (only in Finnish)
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp