Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 48

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Avoin kirje taideyliopistolaisille! #koulutuslakko
2. Tule mukaan TaiYo:n hallitukseen 2016 - hakuaikaa jatkettu! 
3. Haetaan opiskelijaedustajia mm. akatemioiden johtokuntiin
4. TaiYo:n Glögikiertue saapuu akatemioille joulukuun alussa
5. Tule mukaan ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12.!
6. Taideyliopiston yhteinen ympäristötyö alkaa - tule mukaan Panda-ryhmään!
 
På svenska:
1. Ett öppet brev åt alla vid konstuniversitetet! #koulutuslakko (bara på finska och engelska)
2. Kom med i KonSts styrelse 2016 - ansökningstiden förlängd!
3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
4. KonSts glöggturné vid akademierna ordnas i början av december
5. Kom med i studenternas fackeltåg på självständighetsdagen 6.12.!
6. Konstuniversitetets gemensamma miljöarbete sätts ingång - kom med i Panda-gruppen!

In English:
1. Open letter to the people of the University of the Arts! #koulutuslakko
2. Join the Executive Board of ArtSU in 2016 - new deadline December 7th!
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. Join ArtSU’s Mulled wine tour on Dec 1-4
5. Join the students’ torchlight procession on Independence Day, Dec 6!
6. University of the Arts' joint environmental work begins - join the Panda team!


1. Avoin kirje taideyliopistolaisille! #koulutuslakko

Hallituksen suunnittelemat koulutusleikkaukset uhkaavat tehdä peruuttamatonta vahinkoa Suomen tulevaisuudelle. Taideyliopiston ylioppilaskunnan (TaiYo) hallitus ja jaostot kannustavat kaikkia koulutuksen ja sivistyksen ystäviä näyttämään Suomen hallitukselle, että vastustamme koulutusleikkauksia. TaiYo kutsuu kaikki tulemaan ensi tiistaina Senaatintorille, jossa järjestetään mielenilmaus koulutusleikkauksia vastaan. Suomen sivistys- ja kulttuuripolitiikka tarvitsee meitä Taideyliopistolaisia!

Hallitus on leikkaamassa toimikaudellaan koulutuksesta yhteensä kolme miljardia euroa, joka heikentää varhaiskasvatusta, peruskoulua, toisen asteen koulutusta sekä korkea-asteen koulutusta. Meidän täytyy yhdessä puolustaa yhteiskuntamme tulevaisuutta, lasten ja nuorten mahdollisuuksia ja sivistyksen oikeudenmukaisuutta. Kukaan muu ei sitä meidän puolestamme tee.

Mielenilmaus järjestetään tiistaina 1.12.2015 klo 13 alkaen Senaatintorilla. Klo 13.30 alkaa järjestäytyminen marssiin Pohjois-Esplanadille, Mannerheimintielle ja Aleksanterinkadulle.
 • Kuvataideakatemialta on lähdössä marssi Vallilasta Senaatintorille klo 12.
 • Sibelius-Akatemialta lähtee marssi lähtee Musiikkitalon Haukipatsaalta klo 12.
 • Teatterikorkeakoulun marssi kokoontuu TeaKin torilla klo 12 ja lähtee siitä Senaatintorille.
Toivotamme myös kaikki tervetulleiksi Senaatintorille joko suurempina ryhminä tai yksittäin.
  
Taideyliopiston ylioppilaskunnan puolesta,

Erla Pulli, Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
Ruben Ostan Vejrup, Kuvataideakatemian jaoston puheenjohtaja
Annika Kempe, Sibelius-Akatemian jaoston puheenjohtaja
Juha Ekola, Teatterikorkeakoulun jaoston puheenjohtaja

Lisätietoja:
Facebook-tapahtuma mielenilmauksesta:
https://www.facebook.com/events/483624501798327/
Adressi koulutusleikkauksia vastaan, jonka voi käydä allekirjoittamassa osoitteessa:
http://www.adressit.com/kannanotto_leikkauspolitiikkaa_vastaan
Marraskuun manifesti, jossa suuri joukko tieteentekijöitä varoittaa hallitusta koulutusleikkauksien seurauksista:
https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/marraskuun-manifesti
Yliopistovetoomus, jossa henkilöstöjärjestöt ja opiskelijat vetoavat hallitukseen leikkausten perumiseksi:
http://www.syl.fi/2015/11/16/yliopistoalan-keskeiset-jarjestot-vetoavat-paattajiin-leikkaukset-on-peruttava-yliopistot-tutkimus-ja-opetus-pitaa-pelastaa-tulevaisuuspaketilla/?lan=finnish
 

2. Tule mukaan TaiYo:n hallitukseen 2016! 
 
HUOM: Hakuaikaa on jatkettu! TaiYo:n edustajisto valitsi kokouksessaan 25.11. tehtävää hakeneiden joukosta vuoden 2016 hallituksen muodostajaksi ja puheenjohtajaksi Piia Peltolan, mutta hallituksen jäsenen paikkoja on edelleen vapaana. Jos hallituksessa toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä suoraan Piiaan (yhteystiedot alla)!
 
Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka tämä yliopisto ja yhteiskunta toimivat – ja hankkia samalla tärkeää kokemusta! Tule mukaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen 2016 kehittämään ylioppilaskunnan toimintaa ja vaikuttamaan koko Taideyliopiston ja taidekentän asioihin!

Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa ja arkea. Hallituksen vastuulla on monenlaisia asioita opintoasioiden edunvalvonnasta aina tapahtumien järjestämiseen ja tiedottamisesta TaiYo:n edustamiseen. Hallitus kokoontuu lukukausien aikana yleensä kerran viikossa, minkä lisäksi hallituksen jäsenet työskentelevät jonkin verran itsenäisesti kokousten ulkopuolella. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi, ja sen valitsee edustajisto, jolle hallitus myös vastaa toiminnastaan. Hallitukseen kuuluu 6-10 jäsentä, ja jäseniä valitaan vähintään yksi jokaisesta akatemiasta, josta on enemmän kuin yksi ehdokas.

Hallitus on erinomainen paikka vaikuttaa niin Taideyliopiston kuin ylioppilaskunnankin asioihin. Hallituksessa voit olla vaikuttamassa yliopiston suuntaan siihen, etteivät byrokratia tai opintojen rakenteet tukehduta opiskelijoiden luovuutta ja kykyä tehdä yhteistyötä, ja toisaalta olla tekemässä TaiYo:sta Suomen ketterintä, artsuinta ja opiskelijalähtöisintä ylioppilaskuntaa. Yliopiston ja TaiYo:n sisäisten asioiden lisäksi hallitus on Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asemaan valtakunnallisesti sekä vaikuttaa myös kulttuuripoliittisiin kysymyksiin poikkitaiteellisesta opiskelijanäkökulmasta.

Hallituksessa toimiminen ei edellytä erityistä aiempaa kokemusta ylioppilaskunnasta tai muista opiskelijajärjestöistä, joten jos vain kiinnostusta löytyy, älä anna mahdollisen kokemattomuuden olla este! Sen sijaan ylioppilaskunnan hallitus on paraatipaikka hankkia myöhempää elämää varten kokemusta vaikuttamistyöstä, järjestötoiminnasta ja hallinnosta. Hallituslaisen tie vie toisinaan mielenosoituksiin tai esiintymislavalle, mutta myös tapaamisiin keskeisimpien nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa. Hallituksessa pääset luomaan verkostoja niin yliopiston sisällä kuin Suomen ja taidekentän päättäjiin.

Hallituksen jäsenen työmäärä mitoitetaan niin, että hallituksessa olo on mahdollista opintojen ohella. Puheenjohtajalta tehtävä vaatii noin puolipäiväistä sitoutumista koko vuodeksi, muilta hallituksen jäseniltä muutaman tunnin työpanosta viikossa. Puheenjohtaja saa tehtävästään kunnon palkkion ja muillekin hallituksen jäsenille maksetaan pienempi korvaus. Tehtävään saa perehdytyksen, minkä lisäksi hallituksen rinnalla ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät pääsihteeri sekä jäsenpalvelu- ja edunvalvontasihteeri. Hallituksen toivotaan sitoutuvan tehtävään lähtökohtaisesti koko vuodeksi 2016.
 
Hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jos olet kiinnostunut, laita lyhyt vapaamuotoinen hakemus hallituksenmuodostaja Piia Peltolalle (piia.peltola (ät) uniarts.fi) mielellään mahdollisimman pikaisesti mutta ehdottomasti viimeistään maanantain 7.12. aikana. Kerro hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut hallituksessa toimimisesta ja miksi juuri sinä olisit siinä hyvä. Edustajisto valitsee hallituksen jäsenet hallituksenmuodostajan esityksestä kokouksessaan 17.12. Lisätietoja hallitushausta voi kysellä hallituksenmuodostaja Piia Peltolalta, puh. 044 980 4064.


Lisätietoja: hallituksen 2015 puheenjohtaja Erla Pulli, puh. 040 710 4297, taiyo-pj@uniarts.fi.

 
3. Haetaan opiskelijaedustajia mm. akatemioiden johtokuntiin

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

 • Taideyliopiston akatemioiden johtokunnat, 3 jäsentä kunkin akatemian johtokuntaan (hakuaika päättyy 7.12. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (Äänisuunnittelun lehtorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 30.11. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun ravintolatoimikunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 30.11. klo 12.00)
 • YTHS:n Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön terveystyöryhmä 3, 1 varajäsen (hakuaika päättyy 30.11. klo 12.00)
 • HOAS:in valtuuskunta, 1 varajäsen (hakuaika päättyy 7.12. klo 12.00)
 • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).
 

4. TaiYo:n Glögikiertue saapuu akatemioille joulukuun alussa
 
Tervetuloa siemailemaan lämmintä glögiä ja tapaamaan TaiYo:n hallitusta omalla akatemiallasi! Ylioppilaskunta järjestää perinteisen Glögikiertueen akatemioilla joulukuun alussa - tule siis nauttimaan glögiä ja piparia ja siinä sivussa tapaamaan ylioppilaskunnan tyyppejä.
 
Glögikiertue seikkailee seuraavasti:
ti 1.12. klo 14-17 KuvA
to 3.12. klo 11-14 TeaK
pe 4.12. klo 12-15 SibA (M-talo)
Tervetuloa!

 
5. Tule mukaan ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12.!
 
Pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien jäsenet kokoontuvat perinteiseen ylioppilaiden soihtukulkueeseen itsenäisyyspäivänä 6.12. Kulkue lähtee liikkeelle Hietaniemen uuden kappelin portilta klo 17.00 ja kiertää presidentinlinnan kautta Senaatintorin kansalaisjuhlaan, joka päättyy lyhyiden puheiden ja yhteislaulun myötä n. klo 18.15. Laita ylioppilaslakki päähän ja tule mukaan kulkemaan Taideyliopiston ylioppilaskunnan lipun jäljessä ja fiilistelemään juhlapäivän tunnelmaa!
 
Lisätietoja ja tapahtuman tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi.
 
6. Taideyliopiston yhteinen ympäristötyö alkaa - tule mukaan Panda-ryhmään!

Taideyliopisto on solminut WWF:n kanssa sopimuksen Green Office -yhteistyöstä. Päämääränä on ympäristökuormituksen ja luonnonvarojen kulutuksen jatkuva vähentäminen, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sekä ilmastonmuutoksen hidastaminen.

Tule mukaan Taideyliopiston yhteiseen Panda-ryhmään tekemään Taideyliopiston ympäristötyötä ja päättämään tavoitteista ja toimenpiteistä. Panda-ryhmään ovat tervetulleita kaikki taideyliopistolaiset: opiskelijat, opetus- ja tutkimushenkilökunta sekä muu henkilökunta. Mukaan tarvitaan edustajia kaikista Taideyliopiston toimipisteistä.

Tavoitteena on, että toiminta antaa Taideyliopiston ympäristötyölle selkeät raamit ja tavoitteet. Vuosittain laaditaan ympäristöohjelma, jonka toteutumista seurataan mittareiden avulla. Ympäristöohjelma pitää sisällään mm. ympäristötavoitteet ja toimenpiteet esim. energiansäästämiseen, jätteiden lajitteluun, hankintapolitiikkaan, tiedottamiseen sekä henkilökunnan kouluttamiseen. Ympäristötyö on osa Taideyliopiston laatutyötä.

Ilmoittaudu tästä mukaan Panda-ryhmään (30.11. mennessä): https://my.surveypal.com/PANDA_
 
Lisätietoja antaa: Va. rehtori Paula Tuovinen


*********************************

På svenska

1. Ett öppet brev åt alla vid konstuniversitetet! #koulutuslakko (bara på finska och engelska)

2. Kom med i KonSts styrelse 2016 - ansökningstiden förlängd!

KonSts styrelse för år 2016 väljs i november-december. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, kan du skicka en kort öppen ansökan till Pia Peltola (piia.peltola@uniarts.fi) så fort som möjligt, men senast 7.12. Ifall du vill få mera information om saken, kan du kontakta styrelsens nuvarande ordförande Erla Pulli (tfn. 040 710 4297, taiyo-pj@uniarts.fi).
 
Mera info om styrelsen: www.taiyo.fi/pa-svenska/konsts-forvaltning
 

3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


4. KonSts glöggturné vid akademierna ordnas i början av december

KonSt bjuder traditionellt på glögg och pepparkakor samt möjlighet att träffa studentkårens styrelesemedlemmar vid akademierna i början av december. Alla är hjärltigt välkomna!

Turnén ordnas efter följande schema:
tis 1.12. kl. 14-17 Bildkonstakademin
tors 3.12. kl. 11-14 Teaterhögskolan
fre 4.12. kl. 12-15 Sibelius Akademin (M-huset)

 

5. Kom med i studenternas fackeltåg på självständighetsdagen 6.12.!
 
Huvudstadsregionens studentkårer ordnar sitt traditionella fackeltåg Finlands självständighet till ära på självständighetsdagen 6.12. Tåget startar från porten vid Sandudds Nya Kapell kl. 17, tågar via presidentslottet och slutar på Senatstorget efter korta tal och körsång. Programmet slutar ca kl. 18.15. Alla är välkomna, kom ihåg studentmössan!
 
Mera information och ett mera exakt schema finns på adressen http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/sv/tidtabell.html.


6. Konstuniversitetets gemensamma miljöarbete sätts igång – kom med i Panda-gruppen!

Konstuniversitetet har ingått ett avtal om Green Office-samarbetet med WWF. Syftet är att kontinuerligt minska miljöbelastning och förbrukning av naturresurser, bevara naturens mångfald och bekämpa klimatförändringen.

Kom med i Konstuniversitetets gemensamma Panda-grupp som bidrar till Konstuniversitetets miljöarbete och fattar beslut om gruppens mål och åtgärder. Panda-gruppen välkomnar alla människor vid Konstuniversitetet: de studerande, undervisnings- och forskningspersonalen samt andra anställda. Gruppen behöver representanter från alla Konstuniversitetets akademier och kontor.

Gruppens verksamhet syftar till att sätta upp tydliga riktlinjer och mål för Konstuniversitetets miljöarbete. Gruppen utarbetar varje år ett miljöprogram, och dess genomförande kontrolleras med hjälp av indikatorer. Miljöprogrammet innehåller bl. a. miljömål och åtgärder när det gäller t.ex. energisparande, avfallssortering, upphandlingspolitik, informering och utbildning av personalen. Miljöarbetet är en del av Konstuniversitetets kvalitetsarbete.

Anmäl dig till Panda-gruppen här(senast 30.11.): https://my.surveypal.com/PANDA_

Ytterligare information: Tf. rektor Paula Tuovinen
 

******************

In English1. Open letter to the people of the University of the Arts! #koulutuslakko

The Finnish Government is planning cuts to education that threaten to irrevocably harm the future of Finland. The board and divisions of the Student Union of the University of the Arts (ArtSU) entreat every friend of education and culture to show the Finnish Government that we oppose these cuts. ArtSU invites everyone to come to Senate Square next Tuesday, where a demonstration against the cuts will be held. The cultural and educational politics of Finland need us, the people of the University of the Arts!

This government is cutting education for three billion euros during the next years. These cuts will strike deep into early education as well as into comprehensive, secondary and higher education as well. We must stand together for the future of our society, for the possibilities of our children and youth and for the equity of our civilization. No one else will stand, if we do not.

The demonstration will be held Tuesday, 1st of December at the Senate Square beginning at 1 PM. At half past one preparations will start for a march through Pohjois-Esplanadi, Mannerheimintie and Aleksanterinkatu.

 • There will be a march starting at the Academy of Fine Arts at Vallila. The Kuva march will start at noon.
 • The Sibelius Academy march will start from the Music House Pike Statue at noon.
 • The Theatre Academy march will assemble at Teak tori (square) at noon and go to the Senate Square.
We welcome everyone to come to the Senate Square, either in larger groups or singly.

For the Student Union,

Erla Pulli, Chairperson of the Board of the Student Union
Ruben Ostan Vejrup, Chairperson of the Division at the Academy of Fine Arts
Annika Kempe, Chairperson of the Division at the Sibelius Academy
Juha Ekola, Chairperson of the Division at the Theatre Academy

Additional information:

Facebook event of the demonstration:
https://www.facebook.com/events/483624501798327/

An address against the education cuts, which you can sign through the link: (English translation in the comments)
http://www.adressit.com/kannanotto_leikkauspolitiikkaa_vastaan

The November Manifesto, where a large group of scientists warn against the effects of the cuts: (in Finnish)
https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/marraskuun-manifesti

The Plea for Universities, where national personnel and student organizations make the case for repealing the cuts: (in Finnish)
http://www.syl.fi/2015/11/16/yliopistoalan-keskeiset-jarjestot-vetoavat-paattajiin-leikkaukset-on-peruttava-yliopistot-tutkimus-ja-opetus-pitaa-pelastaa-tulevaisuuspaketilla/?lan=finnish
 2. Join the Executive Board of ArtSU in 2016 - new deadline December 7th!

The Executive Board of ArtSU for year 2016 will be chosen during November-December. If you are interested in working in the Board, you can send a short, open application to Piia Peltola (piia.peltola@uniarts.fi) as soon as possible, December 7th  the latest. To get more information about the Board, you can contact the Chair of the Board 2015, Erla Pulli
(040 710 4297, taiyo-pj@uniarts.fi).

More info on what the Board does: www.taiyo.fi/in-english/student-union-administration

 
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
 
 
4. Join ArtSU’s Mulled wine tour on Dec 1-4
 
You are welcome to sip some hot and refreshing mulled wine at your own academy, as the Student Union organizes its traditional Mulled wine tour in all three academies at the beginning of December. Come and enjoy some traditional glögi and pipari – and meet people from ArtSU’s board!
 
Timetable:
Tue 1.12. 14-17 at Academy of Fine Arts
Thu 3.12. 11-14 at Theatre Academy
Fri 4.12. 12-15 at Sibelius Academy (M-house)
Welcome!

 
5. Join the students’ torchlight procession on Independence Day, Dec 6!
 
Students in all universities of the Helsinki region organize a traditional torchlight procession on Finland’s independence day, December 6th. The procession starts at the Hietaniemi chapel at 5pm and proceeds via the presidential palace to the Senate Square, where the festivities end with short speeches and singing at around 6.15pm. So put on your student cap (if you have one) and come join other ArtSU students under ArtSU’s flag!
 
More info and the exact schedule can be found at http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/en.


6. University of the Arts' joint environmental work begins – join the Panda team!

The University of the Arts Helsinki has entered a collaboration agreement with WWF by joining the Green Office network. The goal is to continuously reduce the environmental load and consumption of natural resources, support ecological diversity, and slow down the process of climate change.

You can get involved in the University of the Arts Helsinki’s environmental work by joining the University’s joint Panda team and decide on the team’s goals and measures. The Panda team welcomes everybody at the University: students, teaching and research staff, and other personnel. The team needs representatives from all of the University of the Arts Helsinki’s academies and offices.

The team aims to establish a clearly defined framework and a set of goals for the University of the Arts Helsinki’s environmental work. Every year, the team will update its environmental programme, which will be monitored by using the agreed-upon indicators. The environmental programme will include environmental objectives and measures in regard to saving energy, sorting waste, procurement policy, communications, and educating the staff, e.g. Environmental work is part of the University of the Arts Helsinki’s quality assurance work.

Click here to join the Panda team (by 30 November): https://my.surveypal.com/PANDA_
 
For more information, contact: Interim Rector Paula Tuovinen
 
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp