Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 13

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Tule opiskelijatuutoriksi! Viimeinen hakupäivä 31.3.
2. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattoriksi!
3. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4. Jeejee!

4. Mietitkö eduskuntavaaleja? Puolueiden koulutuskannat nyt kätevästi nähtävillä
5. Haetaan opiskelijaedustajia
6. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

7. Nuorille taiteilijoille tarjolla ateljeeasuntoja Pariisissa ajalle 9/2015-8/2016  
8. Taidehaaste - taiteile itsellesi tonni!
9. TaiYo:n toimisto on suljettu pääsiäisenä 2.-6.4.


På svenska:

1. Bli tutor! Sista ansökningsdag 31.3.
2. Vill du bli utvecklingssamarbetskoordinator för KonSt? (bara på finska)
3. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!
4. Funderar du på riksdagsvalen? Partiernas utbildningsåsikter nu praktiskt till hands
5. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
6. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.
7. Ateljébostäder i Paris till unga artister 9/2015-8/2016 (bara på finska)
8. Konstutmaning - vinn 1000 euro! (bara på finska)
9. Konsts kansli är stängt under påsken 2-6.4 (bara på finska)

In English:

1. Student tutors wanted!
2. Development cooperation coordinator wanted (only in Finnish)
3. Welcome to ArtSUs 2nd anniversary party
4. Thinking about the parliament election? See what the parties think about education (only in Finnish)
5. Student representatives wanted (only in Finnish)
6. Art for us! in Ateneum 15.4.
7. Flats in Paris for young artists (only in Finnish)
8. Art challenge - win 1000 euros! (only in Finnish)
9. ArtSU's office is closed during Easter on April 2-6 (only in Finnish)1. Tule opiskelijatuutoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta ja Taideyliopiston opintopalvelut etsivät jälleen innostuneita tuutoreita opastamaan ja tukemaan syksyn uusia opiskelijoita. Tuutorin tehtäviin kuuluu olla vastaanottamassa uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa ja tutustuttaa heidät koulutusohjelman käytäntöihin, tiloihin ja tapoihin sekä opiskelijaelämään. Lisäksi tuutori auttaa ja tukee uusia opiskelijoita käytännön asioissa, uudessa ympäristössä aloittamisessa ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa.

Tehtävästä maksetaan palkkio (akatemiasta riippuen 150–200 euroa), minkä lisäksi ensimmäistä kertaa tuutorina toimivalle myönnetään suoritusmerkintä (akatemiasta riippuen 2–4 op). Tuutorin tulee järjestää ryhmänsä kanssa vähintään viisi tapaamista syksyn mittaan. Mitään ihmeellisiä ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, mutta toivomme sinun olevan sitounut tehtävään, avoin ja valmiina luomaan yhteistä me-henkeä. Myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tarvitaan tuutoreiksi, täydellistä suomen kielen taitoa ei siis vaadita.

Kaikille yhteinen ja pakollinen tuutorikoulutus järjestetään Kallio-Kuninkalassa 7.-8.8. Lisäksi keväällä järjestetään akatemiakohtaiset opintohallinnon koulutukset (KuvA 25.5. klo 13-16, SibA 20.5. klo 12-15, TeaK 20.5. klo 9-12), joihin osallistuminen on niin ikään pakollista. Koulutusten ja tapaamisten lisäksi tuutorin velvollisuuksiin kuuluu tuutorointisuunnitelman tekeminen, sovittuihin tuutoreille tarkoitettuihin tapahtumiin osallistuminen sekä tuutorointiraportin täyttäminen tuutoroinnin päätyttyä.

Ilmoittaumiset ja lisätietoja tuutorikoordinaattori Riikka Pelliseltä ti 31.3. mennessä osoitteeseen riikka.pellinen@uniarts.fi. Voit myös kysellä lisätietoja puhelimitse soittamalla numeroon 040 7321762. Tervetuloa tuutoriksi!


2. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) hakee määräaikaiseen työsuhteeseen projektityöntekijää, jonka tehtävänä on vastata lokakuussa 2015 järjestettävän valtakunnallisen kehitysyhteistyöviikon järjestelyistä TaiYo:n osalta. Kehitysyhteistyöviikko on Suomen ylioppilaskuntien liiton koordinoima ja Ulkoministeriön rahoittama hanke, johon osallistuu 8 ylioppilaskuntaa ympäri Suomen, ja TaiYo on nyt ensimmäistä kertaa mukana. Kehitysyhteistyöviikon tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta kehityskysymyksistä ja innostaa heitä toimimaan niiden parissa.

TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattorin tehtävänä on:
 • suunnitella lokakuussa järjestettävän kehitysyhteistyöviikon ohjelma ja vastata sen järjestelyistä TaiYo:n osalta (TaiYo:n on toivottu järjestävän viikon aikana 4 tapahtumaa),
 • kerätä itselleen vapaaehtoisryhmä auttamaan järjestelyissä ja ohjata vapaaehtoisten toimintaa,
 • laatia TaiYo:n kehitysyhteistyöviikon budjetti ja aikataulu sekä vaaditut seurantaraportit,
 • osallistua SYL:n järjestämään koulutukseen ja valtakunnallisen ohjausryhmän kokouksiin,
 • pitää yhteyttä muihin viikon toteutukseen osallistuviin tahoihin ja paikallisiin yhteistyökumppaneihin.

Työ alkaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) järjestämällä kaksipäiväisellä koulutuksella 20.–21.4.2015 ja päättyy raporttien laatimisen myötä viimeistään vuoden 2015 lopussa. Työntekijä määrittää itse työaikansa, mutta projektin etenemisen aikatauluista sovitaan ylioppilaskunnan ja SYL:n kanssa. Työstä maksetaan projektipalkkana yht. n. 500 € (summa täsmentyy Ulkoministeriön tukipäätöksen mukaisesti). Hakijoilta toivotaan kykyä itsenäiseen projektityöskentelyyn ja projektin hallintaan, tapahtumien järjestämisen perustaitoja, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä kiinnostusta kehitysyhteistyöasioita kohtaan.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa pe 10.4.2015 klo 12.00 mennessä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (sähköisesti taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi tai paperilla Nervanderinkatu 13, 4. kerros, 00100 Helsinki). Osa hakijoista voidaan kutsua vielä haastatteluun erikseen sovittavana aikana viikolla 16. Lisätietoja hausta ja tutorkoordinaattorin tehtävästä antaa Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296).


3. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan 2-vuotissynttäribileet
Lauantaina 11.4.2015 klo 21 alkaen
TeaKin Torilla (Haapaniemenkatu 6)

Taideyliopiston ylioppilaskunta viettää vuosipäiväänsä Taiton nimipäivänä, ja uhmakkaat 2 vuotta täyttävää TaiYo:a juhlitaan synttäribileiden merkeissä lauantaina 11.4. Bileet alkavat klo 21, ja juhlapaikkana on taas vuoden tauon jälkeen TeaKin Tori Teatterikorkeakoululla (Haapaniemenkatu 6). Luvassa on Taideyliopiston opiskelijoiden loistavia esityksiä, rentoa biletunnelmaa kuumalla tanssilattialla sekä toista kertaa jaettavan Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saajan julkistaminen.

Liput 2 €
Asu vapaa
Tervetuloa!
4. Mietitkö eduskuntavaaleja? Puolueiden koulutuskannat nyt kätevästi nähtävillä

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK pyysivät helmikuussa eduskuntapuolueilta kyllä- ja ei-vastauksia seitsemään opiskeluun, koulutuksen rahoitukseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja terveydenhuoltoon liittyvään kysymykseen. Kaikki puolueet vastasivat kyselyyn, ja nyt voit helposti tarkistaa, mihin suuntaan eri puolueet haluavat koulutuksen menevän. Vaikuttaako koulutus sinun äänestyspäätökseesi eduskuntavaaleissa?

Puolueiden vastaukset opiskelijoiden kysymyksiin:
www.koulutuslupaus.fi/?page_id=1047

Voit myös itse osallistua opiskelijoille tärkeistä kysymyksistä vaalien alla käytävään keskusteluun. Opiskelijajärjestöt ovat pyytäneet eduskuntavaaliehdokkaita antamaan somessa koulutuslupauksia tunnisteella #koulutuslupaus, ja lupaukset kerätään myös osoitteeseen www.koulutuslupaus.fi. Vaadi omalta ehdokkaaltasi koulutuslupaus, jaa jo tehtyjä lupauksia tai kommentoi, kehu ja haasta niitä, niin autat pitämään koulutuskeskustelun vaalien keskiössä! Voit myös antaa oman lupauksesi tunnisteella #koulutuslupaus ja kertoa, miten juuri sinun koulutuksesi auttaa koko yhteiskuntaa.

 

5. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Sibelius-Akatemian johtokunta, opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian päävalinnan arvosteluryhmä, varajäsen (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta, jatko-opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kielten lehtorien rekrytoinnin arviointilautakunta, 1-2 opiskelijajäsentä (hakuaika päättyy 7.4. klo 12.00)
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiö, kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 31.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, jatko-opiskelijajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Teatterikorkeakoulun esitystoiminnan suunnitteluryhmä ESSU, 2 varajäsentä (paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
6. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

Taidetta Meille! tulee jälleen. Opiskelijat pääsevät nauttimaan kulttuurista Ateneumiin keskiviikkona 15.4. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla koko päivän ajan. Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään kymmenettä kertaa, ja ohjelmaan on panostettu enemmän kuin ikinä. Tule siis katsomaan, miltä Helsinki näytti viisi vuosikymmentä sitten samalla nauttien tämän päivän kaupunkikulttuurista musiikin tahdittamana.

Päänäyttelynä on Ismo Hölttön koskettava valokuvanäyttely 1960-luvun Helsingistä. Päivän ohjelmaan sisältyy myös työpaja elävästä mallista piirtämisestä ja interaktiivinen kuvauspiste. Alkuillasta tunnelmaa kohottaa We Love Helsingin DJ Melinda Mela Ateneumin viihtyisässä ravintola Tablossa. Luvassa on myös opiskelijahintaisia virvokkeita. Tänä vuonna lanseeraamme myös ensimmäistä kertaa rajoitetun erän Taidetta Meille! (vai teille?) -haalarimerkkejä.

Kerää siis opiskelijaporukka koolle ja tule nauttimaan keväisestä kaupunkikulttuurista uudistettuun tapahtumaamme!

OHJELMA:
10-20: Opiskelijat ilmaiseksi Ateneumiin
16: Opastettu näyttelykierros (suomi)
17: Opastettu näyttelykierros (in English)
16-19: Ole mallikas - piirtäminen elävästä mallista -työpaja
17-19.30: We Love Helsingin DJ Matilda Mela ja opiskelijahinnat @Ravintola Tablo

Tapahtumaa toteuttamassa: Ateneum, Frank, HYY, KPMG Finland, Helsingin Sanomat ja HOK-Elanto

MITÄ: Taidetta Meille!
MISSÄ: Ateneum
MILLOIN: 15.4.
HINTA: opiskelijakortilla 0€


7. Nuorille taiteilijoille tarjolla ateljeeasuntoja Pariisissa ajalle 9/2015-8/2016  

PARIISIN TAITEILIJAKAUPUNGIN SÄÄTIÖ julistaa kuva-, sävel- ja tanssitaiteilijoiden, muotoilijoiden sekä arkkitehtien haettavaksi yhdeksän ateljeeasuntoa Pariisin taiteilijakeskuksessa, Cité Internationale des Arts’issa, välille syyskuu 2015 – elokuu 2016. Etusijalla ovat nuoret hakijat, joilla on Pariisiin liittyvä projekti.

Sähköinen hakulomake on lähetettävä 31.3.2015 klo 16.00 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Ateljeen kuukauden vuokra yhdeltä henkilöltä on 405–556€, ja määräytyy työskentelyjakson pituuden ja ateljeen koon mukaan. Vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä ja ko. kuukaudet ovat kalenterikuukautta lyhyempiä. Ateljeet ovat 35/40 m² tai 25 m² studioita. Tarkemmat tiedot vuokrista www.citedesarts.fi. Vuokra ja muut maksut tarkistetaan aina tammikuussa.

Stipendiaatti vastaa itse maksuista koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä. Lyhin yhtäjaksoinen oleskelu Citéssä on 1 kk, pisin vuosi (yleensä 3-6 kk). Valituille taiteilijoille myönnetään pieni matka-avustus.

Lisätietoa Citéstä sekä sähköinen hakulomake säätiön sivuilta www.citedesarts.fi. Tiedustelut: sera.syvanen@kipinaproductions.fi tai 040 707 3700 (arkisin klo 13-15).


8. Taidehaaste - taiteile itsellesi tonni!

TAIDE 2015 -kampanjan taiteilijat ovat saaneet nimettömän poliitikon vastauksen kysymykseen ”Mikä on taiteen merkitys?”. Taiteilijat ovat luoneet vastauksen pohjalta taideteoksen, joka on kuvattu ja ladattu nettiin herättämään keskustelua. Haastamme sinut tekemään saman!

Valitse kampanjan kotisivulta (www.taide2015.fi/poliitikot/) jonkin poliitikon vastaus, inspiroidu, luo taideteos ja lataa se nettiin. Linkkaa video kampanjan facebook-sivulle ja/tai twitter-tilille tunnisteella #taide2015. Taideteos voi edustaa mitä tahansa taiteenlajia ja ­tyyliä ja teos tulee esitellä lyhyen videon muodossa. Paras video palkitaan 1000 eurolla!

Videosta tulee käydä ilmi poliitikon vastaus, sekä yhteystietosi. Tarkat ohjeet: http://taide2015.fi/taidehaaste/ Esimerkkivideo: http://www.youtube.com/watch?v=kHX8MZU4xz4

TAIDE 2015 -kampanjaa koordinoi kulttuurijärjestö Nuoren Voiman Liitto. Kampanjan kotisivut: www.taide2015.fi


9. TaiYo:n toimisto on suljettu pääsiäisenä 2.-6.4.

TaiYo:n toimisto on pääsiäisenä suljettu kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin eli 2.-6.4. Lisäksi toimisto on loppukeväästä poikkeuksellisesti suljettu ainakin 1.-5.5. ja 14.-15.5.; muista mahdollisista poikkeusaukioloista ilmoitamme myöhemmin erikseen.
 

***********************

På svenska


1. Bli tutor!

Igen söker KonSt ivriga tutorer till hjälp till nya studerande kommande höst. Till tutorernas uppgifter hör bl.a. att hjälpa gulisen att orientera sig på universitetet och i den nya omgivningen. Tutoren skall ordna minst 5 möten med sin grupp; entusiasm uppskattas! Det behövs också tutorer för internationella studeranden, perfekt finska krävs alltså inte.

Alla tutorer får en ersättning för sitt arbete (150-200 euro, varierar akademivis) och de, som jobbar som tutor för första gång, får dessutom 2-4 studiepoäng. Ett obligatoriskt utbildningsveckoslut ordnas i Kallio-Kuninkala 7.-8.8. Dessutom har varje akademi ett eget obligatoriskt utbildningstillfälle på våren (KuvA 25.5. kl 13-16, SibA 20.5. kl 12-15, TeaK 20.5. kl 9-12). En rapport om verksamheten skall skrivas efter höstens evenemang.

Om du blev intresserad, skriv till tutorkordinator Riikka Pellinen (riikka.pellinen@uniarts.fi) senast 31.3. För ytterligare information kan du också ringa henne, 0407321762.


2. Vill du bli utvecklingssamarbetskoordinator för KonSt? (bara på finska)


3. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!

Konstuniversitets studentkårs 2-årsfest
Lördagen 11.4. kl 21
På Teaterhögskolans Torg (Haapaniemenkatu 6)
Biljetter 2 e
Välkommen!!


4. Funderar du på riksdagsvalen? Partiernas utbildningsåsikter nu praktiskt till hands

SYL och SAMOK frågade riksdagspartierna sju frågor gällande studieliv, finansiering av utbildning och hälsovård. Om utbildning är en faktor som påverkar ditt röstningsbeslut, kan du checka partiernas svar på sidan www.koulutuslupaus.fi/?page_id=1047.

Du kan också själv delta i diskussionen om studerandes viktiga frågor genom att be om ett utbildningslöfte av din kandidat eller dela och kommentera dom redan givna löften i social media.


5. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


6. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.


Boka 15.4. i din kalender eftersom då är Konst åt oss! dagen här. Konst åt oss! dagen är fylld av kultur, evenemang, workshops och musik i Ateneum - för studerande. Med studiekort kommer du gratis in till Ateneum kl. 10-20 och kan njuta av fotografen Ismo Hölttös utställning och konstens värld!


7. Ateljébostäder i Paris till unga artister 9/2015-8/2016 (bara på finska)


8. Konstutmaning - vinn 1000 euro! (bara på finska)


9. KonSts kansli är stängt under påsken 2-6.4 (bara på finska)**********************************

In English


1. Student tutors wanted!

University of the Arts Student Union is looking for student tutors to guide new students this autumn. Especially international students are welcome to tutor new arriving exchange students and international degree students. Tutors must be present especially as the new students start their studies in August, but some of the meetings will also take place later in the autumn.

A compulsory training for all tutors will take place in Kallio-Kuninkala on 7-8 August. There will also be a compulsory education later this spring organized by the administration of each academy (KuvA 25 May at 1pm-4pm, SibA 20 May at noon-3pm, TeaK 20 May at 9am-noon).

In addition to the trainings and organizing at least five meetings with the new students, all tutors have to write a short plan for tutoring, take part in some tutoring meetings and fill in a tutoring report after the tutoring. A reward will be paid for all tutors, and those tutoring for the first time will also receive credits (150-200 euros and 2-4 credits depending of the academy).

For more information and enrollment, please contact Riikka Pellinen (e-mail riikka.pellinen@uniarts.fi, tel. +358 40 7321762). The deadline for enrollment is Tuesday 31 March.


2. Development cooperation coordinator wanted (only in Finnish)


3. Welcome to ArtSU's 2nd anniversary party

Saturday 11 April, 2015 from 9pm onwards
Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6)

University of the Arts Student Union celebrates its second anniversary with a great anniversary party on Saturday 11 April from 9pm onwards at Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6). The evening will include fantastic performances by our own students, laid-back party atmosphere on the dance floor and announcing the recipient of the second annual Award for Academic High Art.

Tickets 2 €
Welcome!


4. Thinking about the parliament election? See what the parties think about education (only in Finnish and Swedish)


5. Student representatives wanted (only in Finnish)


6. Art for us! in Ateneum 15.4.


The Art for us! event is here again. Be sure to book 15th of April in your calendar. The Art for us! day is filled with culture, workshops and music at Ateneum. The event is free for students with a valid student card between 10am-8pm. Dj music and student discounts at restaurant Tablo as well. Gather your friends and come to enjoy Helsinki atmosphere!


7. Flats in Paris for young artists (only in Finnish)


8. Art challenge - win 1000 euros! (only in Finnish)


9. ArtSU's office is closed during Easter on April 2-6 (only in Finnish)
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp