Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 43

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. TaiYo:n kehitysyhteistyöviikko 26.-30.10.
2. Ilmoittaudu äänestyspaikan vaihtoon tai kirjevaaliin 28.10. klo 15 mennessä
3. Tule auttamaan TaiYo:n edustajistovaalien toteuttamisessa!
4. Haetaan opiskelijaedustajia
5. Tule TaiYon häirintäyhdyshenkilöksi!
6. Kuulopuheita! Taideyliopiston kuulonsuojelutapahtuma 29.10.
7. Vastaa opiskelijoiden matkustuskyselyyn
 
På svenska:
1. KonSts utveclingssamarbetsvecka 26-30.10
2. Be om byte av vallokal eller anmäl dig till brevvalet senast 28.10 kl. 15
3. Kom med och hjälp med organiseringen av delegationsvalet!
4. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)
5. Bli KonSts trakasserikontaktperson!
6. Evenemang om skydd av hörsel 19.10 (bara på finska)
7. Svara på studerandes rese-enkät!

In English:
1. ArtSU's developement cooperation week Oct 26-30
2. Register to change your voting venue or to vote by mail by Oct 28 at 3pm
3. Help needed with the organization of the elections
4. Student representatives wanted (only in Finnish)
5. Become ArtSU's harassment contact person!
6. Event on protecting your hearing 29.10. (only in Finnish)
7. Answer students' traveling survey!


1. TaiYo:n kehitysyhteistyöviikko 26.-30.10.

Taideyliopiston ylioppilaskunta on mukana järjestämässä ylioppilaskuntien yhteistä kehitysyhteistyöviikkoa 26.-30.10. Kehyviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta kehitysyhteistyöstä sekä tutkia, miten taide ja kehitysyhteistyö voivat auttaa ja tukea toisiaan. Sekä taide että kehitysyhteistyö ovat monipuolista toimintaa paremman ja inhimillisemmän maailman saavuttamiseksi, mikä näkyy myös viikon neljän tapahtuman moninaisuutena.

Ma 26.10. Klo 12.30 Paneeli Musiikkitalon ravintolassa
Ti 27.10. Klo 12-14 Café Käytävä SibAn T-talolla
Ke 28.10. Klo 12-14 Café Käytävä TeaKilla ja 14-16 KuvAlla
To 29.10. Klo 17.30 Flash mob Rautatieasemalla, tapaaminen aikataulujen alla
Pe 30.10. Klo 18.00 Juhlat Vapaan taiteen tilassa

Lounaan yhteydessä pidettävä paneelikeskustelu avaa Kehyviikon kysymällä, mitä kehitysyhteistyö on ja miten taiteilija voi rikastaa taidettaan sen avulla, saaden samalla positiivista muutosta aikaan. Vierailijoina ovat freelancemuusikko ja opettaja Marjo Smolander sekä kehitysyhteistyön läänintaiteilija Anna Jussilainen. Kolmas vieras ei ole vielä varmistanut pääsyään. Paneelin puheenjohtajana toimii TeaKin opiskelija Anna Valpuri. 

Café Käytävän aikana saa ilmaista Reilun kaupan kahvia ja teetä, lukea kehitysyhteistyöstä, katsoa videotervehdyksiä maailmalta, keskustella ja osallistua halutessaan #haluanmaailman-kampanjaan.

Flash mobiin toivotaan paljon osallistujia, jotta yhteisprojektistamme tulee näyttävä. Flash mobiin ei tarvitse tuoda kuin itsensä, ja osallistumisellaan pääsee näyttämään luottamuksen, yhteisöllisyyden ja tukemisen tärkeyden.

Vapaan taiteen tilassa on tiistaista perjantaihin esillä teoshaun avulla valittuja opiskelijoittemme teoksia, jotka käsittelevät monipuolisesti kehitysyhteistyötä. Perjantaina näyttely muuntuu juhliksi, joissa on myös musiikkia ja ruokaa. Taiteilijoiden kanssa kannustetaan juttusille.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. Tervetuloa mukaan!
Seuraa myös tapahtumaa Facessa (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) ja Instagramissa!


2. Ilmoittaudu äänestyspaikan vaihtoon tai kirjevaaliin 28.10. klo 15 mennessä

TaiYo:n edustajiston täydennysvaalin ehdokasilmoittautuminen päättyi 19.10., ja määräaikaan mennessä ilmoittautui 13 ehdokasta. Äänioikeutetut voivat nyt tehdä alustavaan ehdokaslistaan korjauspyyntöjä, jotka lähetetään sähköpostitse osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi viimeistään keskiviikkona 28.10. klo 15.00 mennessä. Tämän jälkeen lopullinen ehdokaslista julkaistaan viimeistään perjantaina 30.10.

Jokaisen äänestyspaikka edustajistovaaleissa määräytyy sen mukaan, missä akatemiassa tai yksikössä hänellä on ensisijainen opinto-oikeus, ja äänestää voi ainoastaan oman akatemiansa tai yksikkönsä äänestyspaikassa. Äänestyspaikan vaihtoa voi pyytää keskusvaalilautakunnalta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi viimeistään keskiviikkoon 28.10. klo 15.00 mennessä.

Seinäjoen yksikössä opiskelevat Sibelius-Akatemian opiskelijat sekä perustellusta syystä opintojen vuoksi ulkomailla oleskelevat Taideyliopiston opiskelijat voivat halutessaan äänestää uurnavaalin sijaan postitse kirjevaalilla. Kirjevaaliin on ilmoittauduttava sähköpostitse osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi viimeistään keskiviikkona 28.10. klo 15.00 mennessä. Kirjevaaliin ilmoittautunut ei voi enää äänestää uurnavaalissa.


3. Tule auttamaan TaiYo:n edustajistovaalien toteuttamisessa!
 
Jotta Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit saadaan sujumaan kunnialla, tarvitaan siihen juuri sinun apuasi. Jokaiseen vaalien äänestyspisteeseen tarvitaan ihmisiä vaalilautakuntaan pyörittämään äänestystä ja huolehtimaan siitä, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Kysymys on leppoisasta, mutta sitäkin tärkeämmästä hommasta.
 
Ennakkoäänestys on tiistaina 17.11., ja varsinaiset vaalipäivät ovat keskiviikko 18.11. ja torstai 19.11. Äänestyspisteitä on joka päivänä kolme, yksi jokaisen akatemian tiloissa (paitsi ennakkoäänestyspäivänä myös neljäs äänestyspiste Kuopiossa), ja ne ovat auki klo 11–18. Vaalilautakunnan päivystysvuorot on jaettu kahden tunnin pätkiin, joita saa tehdä niin monta kuin sielu sietää. Lyhyemmäksikin ajaksi saa kuitenkin tulla tarvittaessa auttamaan, ja jo lyhyestäkin päivystyksestä on paljon apua.
 
Kaikille vaalilautakunnissa mukana olleille on luvassa palkkioksi hyvää ruokaa ja juomaa, ja vähintään kaksi kahden tunnin vuoroa tehneet saavat kiitokseksi myös leffalippuja. Tule siis mukaan edistämään demokratiaa ja käy täyttämässä ilmoittautumislomake täällä: http://goo.gl/forms/KA1jOMYGZg.
 
Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös suoraan vaalityöntekijä Miljaan:
milja.moilanen (ät) uniarts.fi, puh. 040 710 4227

 
4. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Teatterikorkeakoulun johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 26.10. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (MAECP-maisteriohjelman lehtorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 2.11. klo 12.00)
  • YTHS:n valtuuskunta, 1-2 jäsentä, Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön johtokunta, 1 jäsen ja terveystyöryhmä 3, 1 varajäsen (hakuaika päättyy 2.11. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


5. Tule TaiYo:n häirintäyhdyshenkilöksi!
 
Taideyliopiston ylioppilaskunta etsii 2-3 opiskelijaa toimimaan ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöinä ja auttamaan näin osaltaan epäasiallisen kohtelun ehkäisemisessä Taideyliopistossa. Häirintäyhdyshenkilöt ovat yhteyshenkilöitä, joilta opiskelijat voivat pyytää neuvoa ja tukea kohdatessaan epäasiallista kohtelua, kuten esimerkiksi sukupuolista häirintää tai opiskeluun liittyvää kiusaamista. Häirintäyhdyshenkilöiden ei ole tarkoitus toimia ammattiauttajina tai tuomareina vaan matalan kynnyksen vertaistukihenkilöinä, joiden kanssa opiskelija voi keskustella luottamuksellisesti mahdollisista häirintä-, ahdistelu-, kiusaamis- tai syrjintätapauksista ja jotka voivat omalta osaltaan neuvoa opiskelijaa eteenpäin asian selvittämisessä. Häirintäyhdyshenkilöiksi pyritään mahdollisuuksien mukaan valitsemaan eri sukupuolten edustajia eri akatemioista, ja heille on luvassa myös opastusta ja tukea tehtävänsä hoitamisessa.
 
Jos olet kiinnostunut toimimaan häirintäyhdyshenkilönä, lähetä osoitteeseen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi viimeistään maanantaina 2.11. klo 12.00 mennessä vapaamuotoinen hakemusviesti, jossa kerrot lyhyesti motivaatiostasi toimia tehtävässä. Myös lisätietoja tehtävästä ja häirintäyhdyshenkilönä toimimisesta antaa TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296).

 
6. Kuulopuheita! Taideyliopiston kuulonsuojelutapahtuma 29.10.

Tervetuloa Taideyliopiston yhteiseen kuulonsuojelutapahtumaan, jossa puhujina ja kysymyksiin vastaamassa ovat mm. musiikkilääketieteen erikoislääkäri Miikka Peltomaa, Mehiläisen työterveyslääkäri Katriina Moilanen ja Työterveyslaitoksen tutkija Heli Koskinen. Kuulopuheita! järjestetään to 29.10. klo 9-12 Musiikkitalon auditoriossa. Tilaisuus on tarkoitettu opiskelijoille, opettajille ja muulle henkilökunnalle - merkitse kalenteriisi!
 
Kuulonsuojelu koskee kaikkia Taideyliopistossa työskenteleviä, opiskelevia ja vierailevia henkilöitä. Se perustuu sekä työsuojelulainsäädäntöön että yliopistolakiin, joiden perusteella opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus turvalliseen opiskelu- ja työympäristöön. Taideyliopisto järjestää myös paljon tapahtumia, joissa yleisö voi altistua voimakkaille äänille.
 
Yliopiston tänä syksynä julkistettavassa kuulonsuojeluohjelmassa kuvataan yliopiston toiminnassa syntyvän melualtistuksen luonne ja altistusrajojen ylittymisen syyt. Ohjelmassa määritellään myös keinot altistuksen vähentämiseksi ja toimenpiteiden toteutuksen aikataulu.
 
Lisätietoa ja tapahtuman tarkka ohjelma Artsin etusivun uutisissa. Voit myös lähettää kysymyksiä kuulosta, kuulo-ongelmista ja kuulonsuojauksesta ennen Kuulopuheita!-tilaisuutta osoitteeseen matti.jordman@uniarts.fi.
 
 
7. Vastaa opiskelijoiden matkustuskyselyyn
 
Opiskelijajärjestöt kartoittavat opiskelijoiden matkustustapoja ja -tottumuksia allaolevalla kyselyllä, johon vastaaminen vie vain pari minuuttia. Kiitos avustasi!
 
http://goo.gl/forms/sw98Ea0ZJM
 

 
******************

På svenska
 

1. KonSts utveclingssamarbetsvecka 26-30.10.

KonSt är med och organiserar utvecklinssamarbetsvecka tillsammans med andra studentunioner 26.-30.10. Under veckan sprids information on utvecklinssamarbete och undersöks, hur konst och utvecklingssamarbete kan hjälpa och stöda varandra. Under veckan ordnas fyra olika evenemang.

Mån 20.10. kl. 12.30 Paneldiskussion i Musikhusets restaurang
Tis 27.10. kl. 12-14 Café "Käytävä", T-huset, SibA
Ons 28.10. kl. 12-14 Café "Käytävä", TeaK och kl. 14-16, KuvA
Tors 29.10. kl. 17.30 Flash mob på Järnvägsstationen, träff under tågschemat
Fre 30.10. kl. 18 Fest i Vapaan taiteen tila

I paneldiskussionen deltar freelancemusiker och lärare Marjo Smolander och länskonstnär Anna Jussilainen. Den tredje gästen har ännu inte fastställt sitt deltagande. Diskussionen leds av TeaK-studerande Anna Valpuri.

I Café "Käytävä" kan man njuta en kopp gratis Rättvis handel -kaffe, titta på videohälsningar runtom i världen osv.

Till Flash moben önskar vi många deltagare! Det räcker att man tar med sig själv - tillsammans gör vi projektet synligare!

I Fria konstens utrymme ordnas en utställning tisdag-fredag, och fredagkväll blir utställnigen en fest med musik och mat! 

Alla evenemang är gratis! Du kan också följa med veckans gång på Facebook (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) och Instragram. 


2. Be om byte av vallokal eller anmäl dig till brevvalet senast 28.10 kl. 15

Kandidatuppställningen i KonSts extra delegationsval tog slut den 19.10, och 13 kandidater ställde upp i tid. Alla röstberättigade kan nu lämna in begäran om rättelse till preliminära kandidatlistan, som sänds per e-post till adressen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi senast onsdag 28.10 kl. 15.00. Efter detta offentliggörs den slutliga kandidatlistan senast fredag 30.10.

Vallokalen för varje studerande i KonSts delegationsval beror på akademin eller enheten där han/hon har sin huvudsakliga studierätt, och man kan rösta endast i sin egen akademis eller enhets vallokal. Man kan be om byte av vallokal per e-post till adressen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi senast onsdag 28.10 kl. 15.00.

De som studerar vid Sibelius-Akademins enhet i Seinäjoki och alla Konstuniversitetets studerande som vistas utomlands p.g.a. studier med motiverad orsak kan om de vill rösta per post i brevval i stället för urnval. Man måste anmäla sig till brevvalet per e-post till adressen taiyo-paasihteeri@uniarts.fi senast onsdag 28.10 kl. 15.00. De som har anmält sig till brevvalet kan inte rösta i urnvalet.


3. Kom med och hjälp med organiseringen av delegationsvalet!

För att delegationsvalet kunde organiseras smidigt, behöver vi just din hjälp! Till varje röstningsställe behövs människor till valnämnden, som ser till att allt fungerar. Arbetet är lätt, men desto viktigare!

Förhandsröstningen är tisdagen 17.11. och de egentliga valdagarna är 18.-19.11. Varje dag har tre röstningsställen öppet kl 11-18 (förutom förhandsröstningen, då ett fjärde ställe har öppet i Kuopio), och man får vara med och jobba så mycket man vill, i princip två timmar åt gången. Också en kortare tid hjälper mycket!

Alla som varit med får god mat och dryck, plus om man jobbat minst 2x2 timmar får man också en biobiljett. Anmäl dig via länken: http://goo.gl/forms/KA1jOMYGZg.

Valarbetare Milja Moilanen ger vid behov mera information: milja.moilanen@uniarts.fi, tfn. 040 710 4227.


4. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


5. Bli KonSts trakasserikontaktperson!

Konst söker 2-3 studerande att vara med att förebygga osakligt bemötande vid universitetet. Andra studerande kan i fall av otrevliga händelser som mobbning eller sexuella trakasserier kontakta dessa trakasserikontaktpersoner. Med traksserikontaktpersonen kan man prata konfidentiellt om det som hänt, och han/hon kan ge råd om vem som skall kontaktas för att reda ut fallet. Studerande, som vill vara med i verksamheten, kommer att få vägledning och stöd i sitt arbete.

Om du blev intresserad, mejla
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi senast 2.11. kl. 12. med korta motivationer till varför du vill bli trakasserikontaktperson. KonSts generalsekreterare Ville Sinnemäki (tfn. 040 710 4296) ger vid behov tilläggsinformation.


6. Evenemang om skydd av hörseln 19.10 (bara på finska)7. Svara på studerandes rese-enkät!

Vi kartlägger hur och med vad studerande reser. Tack för din hjälp!

http://goo.gl/forms/ULPelp3T3x
 


******************

In English
 

1. ArtSU's developement cooperation week Oct 26-30

University of the Arts Student Union is co-organizing a common Development Cooperation Week with other Finnish student unions on Oct 26-30. The aim of the week is to raise awareness on development cooperation and to explore how arts and development cooperation can help and enrich each other. The week will include four events combining art and development cooperation themes.

Mon 26/10 at 12.30 Panel discussion in Music Centre restaurant (in Finnish)
Tue 27/10 at 12-14 Corridor Café in Siba’s T-Building
Wed 28/10 at 12-14 Corridor Café in Teak and at 14-16 in Kuva
Thu 29/10 at 17:30 Flash mob at the Railway station, meeting under the departing trains schedule
Fri 30/10 at 18:00 Party in Space for Free Arts

In Café Corridor, you can get free coffee and tea, read about development cooperation, watch video greetings from around the world, discuss and take part in the #haluanmaailman campaign.

The flash mob needs many participants to become impressive. You don’t need to bring with you anything else but yourself, and by attending you will have the opportunity to show the importance of trust, communality and help.

From Tuesday until Friday there will be an exhibition in Space for Free Arts, featuring works by our students. The exhibition will culminate into a party, where music and food are also served. 

All events are free of charge. You’re warmly welcome!
Follow the week also on FB (www.facebook.com/kehyviikkoTaiYo) and Instagram!


2. Register to change your voting venue or to vote by mail by Oct 28 at 3pm

The nomination of candidates for ArtSU’s supplementary Council Elections ended on Oct 19, and 13 candidates are now running for Council. All Student Union members who have the right to vote can now make rectification requests to the preliminary candidate list by sending an e-mail to the address taiyo-paasihteeri@uniarts.fi by Wed, October 28, 3pm at the latest. After that, the final candidate list will be published on Fri, October 30 at the latest.

Every student’s voting venue in ArtSU’s Representative Council Elections is determined according to the academy where they have their principal study right, and you can vote only at your own academy’s voting venue. If you wish to change your voting venue, you can send a request by e-mail to taiyo-paasihteeri@uniarts.fi by Wed, October 28, 3pm at the latest.

Members of the Student Union who are studying in Sibelius Academy’s Seinäjoki unit or currently staying abroad because of their studies can vote by mail. To cast your vote by mail you must register via e-mail to taiyo-paasihteeri@uniarts.fi by Wed, October 28, 3pm at the latest. If you have registered to vote by mail you cannot vote in the ballot box vote.


3. Help needed with the organization of the elections

In order to organize the Council elections properly, we need your help! At every voting venue people are needed to look after the voting process - an easy, but very important job!

The advance voting day is Tuesday Nov 17 and the official election days are Nov 18-19. Every day, 3 voting venues are open (except on Nov 17, when a fourth venue is open in Kuopio) from 11 am to 6 pm. The days are divided in 2-hour shifts, and you can do as many of them as you like.

Everybody will get good food and drinks, and if you do a minimum of two 2-hour shifts, you'll get a movie ticket, too! Enroll via this link: http://goo.gl/forms/KA1jOMYGZg.

The election coordinator Milja Moilanen can give you more information if needed: milja.moilanen@uniarts.fi, puh. 040 710 4227.
 

4. Student representatives wanted (only in Finnish)
 

5. Become ArtSU's harassment contact person!

ArtSU wants to work for the wellbeing of our students, and is looking for 2-3 students to become harassment contact persons. In case of sexual harassment, bullying etc. students can contact these contact persons to talk about what happened and to get information on whom to contact to investigate the matter closer (if wanted). The harassment contact persons will get briefing and support in their work.

If you are interested, please send a short motivation e-mail to
taiyo-paasihteeri@uniarts.fi. The secretary general of ArtSU, Ville Sinnemäki, gives additional infomation if needed  (040 710 4296).


6. Event on protecting your hearing 29.10. (only in Finnish)


7. Answer students' traveling survey!

We are surveying how students travel. We appreciate your help, thank you!
 
http://goo.gl/forms/DahWmQMnuo
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp