Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 11

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Mielenosoitus toisen tutkinnon opintotuen puolesta 13.3. klo 12-14 Kansalaistorilla
2. Tule opiskelijatuutoriksi!
3. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!
4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo! (vain englanniksi)
5. Taideyliopiston tulostusratkaisut uusitaan maaliskuun lopussa 

6. Taideyliopisto on nyt Instagramissa - osallistu kilpailuun!
7. Haetaan opiskelijaedustajia
8. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.


På svenska:
1. Demonstration för studiestödet för en andra examen fredagen 13.3. klo 12-14 på Medborgartorget
2. Bli tutor!
3. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!
4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo! (bara på engelska)
5. Konstuniversitetets utskriftslösningar förnyas i slutet av mars
6. Konstuniversitetet finns nu på Instagram - delta i tävlingen!
7. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)
8. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.

In English:
1. A demonstration in support of student grant for a second exam March 13th 12 a.m. at Kansalaistori
2. Student tutors wanted!
3. Welcome to ArtSUs 2nd anniversary party
4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo!
5. New Printing Solutions at the University of the Arts Helsinki from the end of March
6. University of the Arts is now on Instagram - take part in the competition!
7. Student representatives wanted (only in Finnish)
8. Art for us! in Ateneum 15.4.1. Mielenosoitus toisen tutkinnon opintotuen puolesta 13.3. klo 12-14 Kansalaistorilla

Keräännymme Kansalaistorille perjantaina 13.3. klo 12-14 vaatimaan eduskuntaa hylkäämään hallituksen esityksen toisen samantasoisen korkeakoulututkinnon opintotukioikeuden rajaamisesta.

Ehdotetussa toteutusmallissa ammattikorkeakoulututkinnot ja yliopistojen alemmat korkeakoulututkinnot katsottaisiin opintotukea myönnettäessä samantasoisiksi, samoin kuin myös ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot yliopistojen ylempien korkeakoulututkintojen kanssa.

Opintotukioikeuden rajaaminen ei tule toteuttamaan niitä 10,5 miljoonan euron säästöjä, joita hallitus toivoo esityksen tuottavan. Sen sijaan yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle arvioiden mukaan 1,2 miljoonaa euroa.

Rajaus aiheuttaisi todennäköisesti opintoaikojen pidentymistä, kun opiskelijat joutuisivat käymään entistä enemmän töissä opintojen ohessa. Laki tekisi myös opiskelualan vaihtamisen käytännössä taloudellisesti mahdottomaksi useimmille opiskelijoille. Opiskelualan vaihtamisen syynä on usein aiemman koulutusalan huono työllisyystilanne.

Tiistaina 10.3. käydyssä ensimmäisessä eduskuntakäsittelyssä hallituksen esitys voitti täpärästi äänin 95-91. Myös sivistysvaliokunta päätyi niukasti hallituksen esityksen kannalle viime perjantaina.

Ensi perjantaina asia on vielä toisessa käsittelyssä eduskunnassa. Toisen tutkinnon opintotuki voidaan vielä pelastaa, jos tarpeeksi moni poliitikko muuttaa mielensä perjantain äänestyksessä.

Ei anneta maaliskuun 13. perjantain olla epäonnenpäivä Suomen opiskelijoille!

Tule mukaan vaatimaan eduskunnalta lain hylkäämistä ja parempaa koulutuspolitiikkaa!


2. Tule opiskelijatuutoriksi!

Taideyliopiston ylioppilaskunta ja Taideyliopiston opintopalvelut etsivät jälleen innostuneita tuutoreita opastamaan ja tukemaan syksyn uusia opiskelijoita. Tuutorin tehtäviin kuuluu olla vastaanottamassa uusia opiskelijoita heidän aloittaessaan opintonsa ja tutustuttaa heidät koulutusohjelman käytäntöihin, tiloihin ja tapoihin sekä opiskelijaelämään. Lisäksi tuutori auttaa ja tukee uusia opiskelijoita käytännön asioissa, uudessa ympäristössä aloittamisessa ja Taideyliopiston yhteisöön kotiutumisessa.

Tehtävästä maksetaan palkkio (akatemiasta riippuen 150–200 euroa), minkä lisäksi ensimmäistä kertaa tuutorina toimivalle myönnetään suoritusmerkintä (akatemiasta riippuen 2–4 op). Tuutorin tulee järjestää ryhmänsä kanssa vähintään viisi tapaamista syksyn mittaan. Mitään ihmeellisiä ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita, mutta toivomme sinun olevan sitounut tehtävään, avoin ja valmiina luomaan yhteistä me-henkeä. Myös kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tarvitaan tuutoreiksi, täydellistä suomen kielen taitoa ei siis vaadita.

Kaikille yhteinen ja pakollinen tuutorikoulutus järjestetään Kallio-Kuninkalassa 7.-8.8. Lisäksi keväällä järjestetään akatemiakohtaiset opintohallinnon koulutukset (KuvA 25.5. klo 13-16, SibA 20.5. klo 12-15, TeaK tarkentuu myöhemmin), joihin osallistuminen on niin ikään pakollista. Koulutusten ja tapaamisten lisäksi tuutorin velvollisuuksiin kuuluu tuutorointisuunnitelman tekeminen, sovittuihin tuutoreille tarkoitettuihin tapahtumiin osallistuminen sekä tuutorointiraportin täyttäminen tuutoroinnin päätyttyä.

Ilmoittaumiset ja lisätietoja tuutorikoordinaattori Riikka Pelliseltä ti 31.3. mennessä osoitteeseen riikka.pellinen@uniarts.fi. Voit myös kysellä lisätietoja puhelimitse soittamalla numeroon 040 7321762. Tervetuloa tuutoriksi!


3. Tervetuloa TaiYo:n 2-vuotisbileisiin 11.4.!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan 2-vuotissynttäribileet
Lauantaina 11.4.2015 klo 21 alkaen
TeaKin Torilla (Haapaniemenkatu 6)

Taideyliopiston ylioppilaskunta viettää vuosipäiväänsä Taiton nimipäivänä, ja uhmakkaat 2 vuotta täyttävää TaiYo:a juhlitaan synttäribileiden merkeissä lauantaina 11.4. Bileet alkavat klo 21, ja juhlapaikkana on taas vuoden tauon jälkeen TeaKin Tori Teatterikorkeakoululla (Haapaniemenkatu 6). Luvassa on Taideyliopiston opiskelijoiden loistavia esityksiä, rentoa biletunnelmaa kuumalla tanssilattialla sekä toista kertaa jaettavan Akateemisen kaunotaiteen palkinnon saajan julkistaminen.

Liput 2 €
Asu vapaa
Tervetuloa!

p.s. Jos haluat olla mukana tekemässä loistavia bileitä yhdessä ylioppilaskunnan hallituksen kanssa ja osallistua tavalla tai toisella illan toteuttamiseen – oli kyse sitten esiintymisestä, suunnittelusta tai apukäsistä ja muusta järjestelyavusta paikan päällä ¬– ota yhteyttä osoitteeseen erla.pulli@uniarts.fi!

 

4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo! (vain englanniksi, ks. alempana)


5. Taideyliopiston tulostusratkaisut uusitaan maaliskuun lopussa


Taideyliopisto uusii maaliskuussa tulostimet, monitoimilaitteet ja kopiokoneet yhteistyössä Unigrafian kanssa. Uudessa tulostusratkaisussa käyttöön tulee verkkotulostimien lisäksi monitoimilaitteita, joilla voi sekä kopioida, skannata että tulostaa. Uusi tulostusratkaisu säästää merkittävästi tulostuskustannuksia ja on myös aiempaa ympäristöystävällisempi.
 
Aikataulu 
Unigrafia asentaa uudet koneet seuraavassa aikataulussa:
T-talo 23.-24.3.
Nervanderinkatu 24.3.
TeaK-Kookos ja VÄS 27.3. 
Kuva 26.3.
M-talo 30.-31.3.
Jos aikatauluihin tulee muutoksia, tiedotetaan niistä 13.3.

Uutta: tulostuskortit ja turvatulostaminen
Monitoimilaitteissa otetaan käyttöön turvatulostaminen, jolloin käyttäjä itse vapauttaa tulostuksensa haluamallaan monitoimilaitteella käyttämällä henkilökohtaista tulostuskorttia. Opiskelijat voivat käyttää tulostuskorttina HSL:n matkalippua. 

Ensimmäisellä käyttökerralla monitoimilaite pyytää käyttäjän Uniarts-käyttäjätunnuksen ja salasanan. Seuraavilla kerroilla käyttäjä tunnistautuu monitoimilaitteelle näyttämällä korttia kortinlukijaan, valitsee haluamansa tulosteet tulostettavaksi ja sen jälkeen kirjautuu ulos korttiaan vilauttamalla.

Uuden tulostusratkaisun myötä magna cardit poistuvat käytöstä siirtymäajan jälkeen. Unigrafia lunastaa takaisin käyttämättömät Unigrafian magna card -kortit.

Mitä hyötyä turvatulostuksesta on?
Turvatulostus tapahtuu tietyn laitteen sijasta pilveen ja käyttäjä itse vapauttaa tulosteen haluamaltaan monitoimilaitteelta. Opiskelijat voivat käyttää tulostamiseen jatkossa yliopiston tietokoneiden lisäksi myös omia päätelaitteitaan, jolloin tulostettava tiedosto lähetetään pilveen uniarts-sähköpostin liitetiedostona pdf-muodossa.

Tulostuskiintiö
Opiskelijoille tulee tulostuskiintiö (400 sivua lukuvuodessa), jonka ylittävältä osin opiskelija ostaa lisää kiintiötä verkkokaupasta. Kiintiöön kuuluvat sekä tulosteet että kopiot. Skannaaminen ei kuluta kiintiötä.

Käyttäjien opastus
Koneiden vaihdon yhteydessä järjestetään lyhyt opastus paikalla oleville käyttäjille. Näistä aikatauluista tiedotetaan lähempänä vaihtoajankohtaa. Käyttöohjeet tulevat myös Artsiin.

LUE LISÄÄ ARTSISTA: https://artsi.uniarts.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/uutinen/-/asset_publisher/U1cHkgu5SBaw/content/id/1297570?_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_groupId=10184&_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_redirect=%2Fhome

Lisätietoja:
Liisa Huovinen, liisa.huovinen@uniarts.fi, puh. 040 180 7265
Marja Malinen, marja.malinen@uniarts.fi, puh. 040 860 9509 
Mika Vidgren, mika.vidgren@uniarts.fi, puh. 050 501 5600


6. Taideyliopisto on nyt Instagramissa - osallistu kilpailuun!

Taideyliopisto on liittynyt Instagramiin ja löytyy palvelusta nimellä @uniartshelsinki. Liity seuraajaksemme, niin saat tietää ensimmäisenä mitä akatemioiden ovien takana tapahtuu!

Taideyliopisto jakaa Instagram-tilillään kuvia tapahtumista, konserteista, näyttelyistä, seminaareista ja akatemioiden arjesta. Kuvat vievät seuraajat lavasteiden taakse ja arkistojen kätköihin eri vuosikymmenille. Taideyliopistoa pääset seuraamaan myös verkkoselaimen kautta osoitteessa www.instagram.com/uniartshelsinki

Osallistu kilpailuun Instagramissa!

Millainen on sinun Taideyliopistosi? Onko se taidetta, tiedettä, esityksiä, opiskelua, seminaareja vai jotain muuta? Kerro se kuvan avulla ja osallistu kilpailuun! Jaa kuva Instagramissa hashtagilla #myuniartshelsinki. Kuvan jakamalla voit voittaa seuraavia palkintoja:
1. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi ja Gorillapod-jalusta
2. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi
3. palkinto: Black Eye Clipper -objektiivi

Lisäksi Taideyliopisto arpoo kilpailuun osallistuneiden kesken selfie-kepin! Kilpailuaika: 9.3. – 17.4.2015. Taideyliopisto valitsee voittajakuvat kilpailuajan päätyttyä ja ilmoittaa voittajille henkilökohtaisesti.


7. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Sibelius-Akatemian johtokunta, opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 24.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taidehistorian ja -teorian professorin valinta (hakuaika päättyy 17.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta, jatko-opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 17.3. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, jatko-opiskelijajäsen (hakuaika päättyy 17.3. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun esitystoiminnan suunnitteluryhmä ESSU, 2 varajäsentä (paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
8. Taidetta meille! -tapahtuma Ateneumissa 15.4.

Taidetta Meille! tulee jälleen. Opiskelijat pääsevät nauttimaan kulttuurista Ateneumiin keskiviikkona 15.4. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla koko päivän ajan. Taidetta meille! -tapahtumapäivä järjestetään kymmenettä kertaa, ja ohjelmaan on panostettu enemmän kuin ikinä. Tule siis katsomaan, miltä Helsinki näytti viisi vuosikymmentä sitten samalla nauttien tämän päivän kaupunkikulttuurista musiikin tahdittamana.

Päänäyttelynä on Ismo Hölttön koskettava valokuvanäyttely 1960-luvun Helsingistä. Päivän ohjelmaan sisältyy myös työpaja elävästä mallista piirtämisestä ja interaktiivinen kuvauspiste. Alkuillasta tunnelmaa kohottaa We Love Helsingin DJ Melinda Mela Ateneumin viihtyisässä ravintola Tablossa. Luvassa on myös opiskelijahintaisia virvokkeita. Tänä vuonna lanseeraamme myös ensimmäistä kertaa rajoitetun erän Taidetta Meille! (vai teille?) -haalarimerkkejä.

Kerää siis opiskelijaporukka koolle ja tule nauttimaan keväisestä kaupunkikulttuurista uudistettuun tapahtumaamme!

OHJELMA:
10-20: Opiskelijat ilmaiseksi Ateneumiin
16: Opastettu näyttelykierros (suomi)
17: Opastettu näyttelykierros (in English)
16-19: Ole mallikas - piirtäminen elävästä mallista -työpaja
17-19.30: We Love Helsingin DJ Matilda Mela ja opiskelijahinnat @Ravintola Tablo

Tapahtumaa toteuttamassa: Ateneum, Frank, HYY, KPMG Finland, Helsingin Sanomat ja HOK-Elanto

MITÄ: Taidetta Meille!
MISSÄ: Ateneum
MILLOIN: 15.4.
HINTA: opiskelijakortilla 0€
 

***********************

På svenska


1. Demonstration för studiestödet för en andra examen fredagen 13.3. kl. 12-14 på Medborgartorget

Vi samlas på Medborgartorget fredagen den 13 mars för att kräva att riksdagen avvisar regeringens förslag som handlar om att begränsa rätten till studiebidrag vid byte av utbildning på samma utbildningsnivå.

Den förslagna modellen jämställer de lägre högskoleutbildningarna inom både yrkeshögskolan och universitetet. Detsamma gäller för de högre utbildningarna inom de två olika institutionerna.

Att begränsa studiebidragsrätten kommer inte att åstadkomma de besparingarna på 10,5 miljoner euro som regeringen hoppas på. Däremot kostar det 1,2 miljoner euro för varje ungdom som hamnar i utanförskap.

Begränsningen kommer troligtvis att leda till förlängda utbildningstider på grund av ett högre behov att jobba vid sidan om studierna. I praktiken skulle lagen också innebära att det blir ekonomiskt omöjligt för de flesta att byta studieämne. Oftast är anledningen för bytet de försämrade situationer på arbetsmarknaden för det valda ämnet.

Under riksdagsbehandlingen som genomfördes tisdagen den 10 mars fick regeringens förslag en marginell majoritet med 95 mot 91 röster. Förra fredagen beslutade sig även kulturutskottet att stödja regeringens förslag.

Nästa fredag pågår en andra behandling av lagförslaget i riksdagen. Studiebidraget för andra examen går fortfarande att rädda om bara tillräckligt många politiker ändrar sin röst i fredagens omröstning.

Vi ska inte låta fredagen den 13 mars vara en olycksdag för de finska studenterna!


2. Bli tutor!

Igen söker KonSt ivriga tutorer till hjälp till nya studerande kommande höst. Till tutorernas uppgifter hör bl.a. att hjälpa gulisen att orientera sig på universitetet och i den nya omgivningen. Tutoren skall ordna minst 5 möten med sin grupp; entusiasm uppskattas! Det behövs också tutorer för internationella studeranden, perfekt finska krävs alltså inte.

Alla tutorer får en ersättning för sitt arbete (150-200 euro, varierar akademivis) och de, som jobbar som tutor för första gång, får dessutom 2-4 studiepoäng. Ett obligatoriskt utbildningsveckoslut ordnas i Kallio-Kuninkala 7.-8.8. Dessutom har varje akademi ett eget obligatoriskt utbildningstillfälle på våren (KuvA 25.5. kl 13-16, SibA 20.5. kl 12-15, TeaK meddelas senare). En rapport om verksamheten skall skrivas efter höstens evenemang.

Om du blev intresserad, skriv till tutorkordinator Riikka Pellinen (riikka.pellinen@uniarts.fi) senast 31.3. För ytterligare information kan du också ringa henne, 0407321762.


3. Välkommen till KonSts 2-årsfest 11.4.!

Konstuniversitets studentkårs 2-årsfest
Lördagen 11.4. kl 21
På Teaterhögskolans Torg (Haapaniemenkatu 6)
Biljetter 2 e
Välkommen!!


4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo! (bara på engelska)


5. Konstuniversitetets utskriftslösningar förnyas i slutet av mars

I mars förnyas Konstuniversitetets skrivare, multifunktionsapparater och kopieringsmaskiner i samarbete med Unigrafia. I och med den nya utskriftslösningen kan man förutom nätverksanslutna skrivare använda multifunktionsapparater med både kopierings-, skannings- och utskriftsfunktioner. Den nya utskriftslösningen är kostnadsbesparande och även miljövänligare än det tidigare systemet.

Tidsplan
Unigrafia installerar de nya apparaterna enligt följande schema:
T-huset 23−24.3
Nervandersgatan 24.3
TeaK-Kookos och VÄS 27.3
Bildkonstakademin 26.3
M-huset 30−31.3
Vi ger mer information 13.3. om tidtabellerna ändras.

Nytt: utskriftskort och skyddad utskrift
Multifunktionsapparaterna möjliggör skyddade utskrifter varvid användaren själv frigör utskriften via valfri multifunktionsapparat genom att använda ett personligt utskriftskort. De studerande kan använda HRT:s resekort som utskriftskort. I och med den nya utskriftslösningen upphör användningen av MagnaCard.

Vid första användningstillfället ber multifunktionsapparaten om användarens Uniarts-användarnamn och lösenord. Nästa gång sker verifieringen genom att användaren sätter kortet i kortläsaren. Användaren väljer det dokument som ska skrivas ut och loggar ut genom att svepa med kortet över läsaren.

Vilken nytta ger skyddad utskrift?
I stället för via en specifik enhet sker utskrifter via molntjänster och användaren frigör själv utskriften från valfri multifunktionsapparat. Användaren har i fortsättningen tillgång till alla Konstuniversitetets multifunktionsapparater – utöver enheten vid den egna arbetsstationen.

Utskriftskvoten
Studerande får en utskriftskvot på 400 sidor per läsår. Om kvoten förbrukas kan den studerande köpa till en kvot i nätbutiken. I samma kvot ingår också kopieringen.

Vägledning
I samband med systembytet hålls ett kort informationsmöte för dem som finns på plats. Tidpunkten meddelas senare. Instruktioner finns även på Artsi.

LÄS MER I ARTSI: https://artsi.uniarts.fi/sv/ajankohtaista/uutiset/uutinen/-/asset_publisher/U1cHkgu5SBaw/content/id/1297570?_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_groupId=10184&_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_redirect=%2Fhome

Mer information:
Liisa Huovinen, liisa.huovinen@uniarts.fi, tfn 040 180 7265
Marja Malinen, marja.malinen@uniarts.fi, tfn 040 860 9509
Mika Vidgren, mika.vidgren@uniarts.fi, tfn 050 501 5600


6. Konstuniversitetet finns nu på Instagram - delta i tävlingen!

Konstuniversitetet finns nu på Instagram! Följ oss på @UniartsHelsinki. Konstuniversitetet delar på Instagram med sig bilder från konserter, föreställningar, seminarier och den akademiska vardagen. Bilderna tar med sig följaren bakom kulisserna på olika event och till olika årtionden av akademisk historia. Du kan följa konstuniversitetet på adressen www.instagram.com/uniartshelsinki

Delta i Instagram-tävlingen!

Delta i Instagram-tävlingen genom att berätta med en bild hurudant ditt Konstuniversitet är. Dela bilden på Instagram med hashtaggen #myuniartshelsinki. Genom att dela bilden kan du vinna något av följande priser:
1:a pris: Black Eye  -Clipper Wide Angle lens och Gorillapod-stativ för smarttelefon.
2:a pris: Black Eye -Clipper Wide Angle lens
3:e pris: Black Eye -Clipper Wide Angle lens

Dessutom lottar Konstuniversitetet ut en Selfiepinne bland alla som deltar i tävlingen! Tävlingstid: 9.3 – 17.4.2015. Konstuniversitetet meddelar vinnarna personligen.


7. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


8. Konst åt oss! i Ateneum 15.4.


Boka 15.4. i din kalender eftersom då är Konst åt oss! dagen här. Konst åt oss! dagen är fylld av kultur, evenemang, workshops och musik i Ateneum - för studerande. Med studiekort kommer du gratis in till Ateneum kl. 10-20 och kan njuta av fotografen Ismo Hölttös utställning och konstens värld!


**********************************

In English


1. A demonstration in support of student grant for a second degree March 13th 12 pm at Kansalaistori Square

We will meet at the Kansalaistori Square next to the Music Center from 12pm to 1pm on Friday, March 13 to demand Parliament to abandon its proposal to limit students' financial aid to just one university-level degree per student.

In the proposal, first-cycle polytechnic degrees and university Bachelor's degrees would be held to be equal, as would second-cycle polytechnic degrees and university Master's degrees.

Limiting the right to student aid will not bring about the government-projected 10.5 million euros worth of savings. In contrast, just one alienated young adult may cost society an estimated 1.2 million euros.

The limitation would likely lengthen the studies of many students, as many more would be forced to work paying jobs during their studies. The law would also make it financially unlikely or impossible for most students to change their fields of study. The reason many students change their major subject of study in the first place relates to low employment rates in their original field.

On Tuesday, March 10 the first parliamentary discussion found Parliament in favor of the limitation proposal with votes at 95-91. The Education and Culture Committee also voted in favor of the proposal, though barely, on Friday, March 6.

This Friday, March 13 the issue will go into the second round of the parliamentary discussion. This means that the right to student financial aid for a second degree can still be preserved if enough politicians can be swayed against the proposal.

Let's not let Friday the 13th be a bad omen for Finland's students!

Join us in demanding that Finland's Parliament throw out the proposal and that domestic education policy be given the treatment it deserves!


2. Student tutors wanted!

University of the Arts Student Union is looking for student tutors to guide new students this autumn. Especially international students are welcome to tutor new arriving exchange students and international degree students. Tutors must be present especially as the new students start their studies in August, but some of the meetings will also take place later in the autumn.

A compulsory training for all tutors will take place in Kallio-Kuninkala on 7-8 August. There will also be a compulsory education later this spring organized by the administration of each academy (KuvA 25 May at 1pm-4pm, SibA 20 May at noon-3pm, TeaK TBC).

In addition to the trainings and organizing at least five meetings with the new students, all tutors have to write a short plan for tutoring, take part in some tutoring meetings and fill in a tutoring report after the tutoring. A reward will be paid for all tutors, and those tutoring for the first time will also receive credits (150-200 euros and 2-4 credits depending of the academy).

For more information and enrollment, please contact Riikka Pellinen (e-mail riikka.pellinen@uniarts.fi, tel. +358 40 7321762). The deadline for enrollment is Tuesday 31 March.


3. Welcome to ArtSU's 2nd anniversary party

Saturday 11 April, 2015 from 9pm onwards
Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6)

University of the Arts Student Union celebrates its second anniversary with a great anniversary party on Saturday 11 April from 9pm onwards at Theatre Academy’s “Tori” (Haapaniemenkatu 6). The evening will include fantastic performances by our own students, laid-back party atmosphere on the dance floor and announcing the recipient of the second annual Award for Academic High Art.

Tickets 2 €
Welcome!

p.s. If you want to join in and help us make this the best party of the year – either by performing or just helping out before and during the event – please contact erla.pulli@uniarts.fi!

 

4. International students: join TOKYO’s trip to Kuusamo!

TOKYO, the student association of Aalto University’s School of Arts, Design and Architechture, is organizing its yearly trip to Kuusamo, and also ArtSU members are welcome! The trip is mainly for exchange students, but if there's room, there might also be some natives around. This is a great chance for international students to experience northern Finland with all its wonders and to hang out with a bunch of awesome individuals!

Departure is on Wed 18.3. and the return to Helsinki is on 23.3. The cost of this trip is 150 €/person, which includes the bus trip to Kuusamo and back and accommodation fees. In addition, non-members of TOKYO will have to pay an external membership fee of 24 €.

Accommodation is in cottages and there's all sorts of activities around, like skiing, hanging with reindeers, checking out the northern lights (requires a bit of luck), trekking etc. Or just chilling around, eating delicious food and getting hypnotized by the wonderous views of Lapland.

If you want to sign up or have any questions, send a message to international@tokyo.fi. But be quick, as the trip is already in two weeks and the number of places is limited!

 
5. New Printing Solutions at the University of the Arts Helsinki from the end of March

In March, the University of the Arts Helsinki will replace all its printers, multifunction printers and photocopiers in collaboration with Unigrafia. In addition to wireless printers, the new printing solutions will also include multifunction printers that can be used for photocopying, scanning and printing. The new printing solutions will reduce printing costs significantly and will also be more environmentally friendly.

Schedule
Unigrafia will install the new machines according to the following schedule:
T Building 23–24 March
Nervanderinkatu 24 March
TeaK-Kookos and VÄS 27 March
Kuva 26 March
M Building 30–31 March

New: printing cards and secure printing
The multifunction printers will be secure printers, which allow the user to release the documents to be printed on the multifunction printer of their choice by using a personal printing card. Students can use their HSL travel cards as their printing card. Magna cards will no longer be used after the new printing solution has been introduced.

The first time users log in to a multifunction printer, it will ask for their Uniarts username and password. For future uses, users will identify themselves by swiping their card over the multifunction printer’s card reader, choose what they want to print, and then log out by swiping their card again.
 
What are the benefits of secure printing?
Instead of sending a document to a specific printer, secure printing sends documents to the cloud, and users release the documents on a multifunction printer of their choice. From now on, users can use all the university’s multifunction printers instead of only being able to use a printer that is situated close to the computer.

Printing quota
Students will receive a printing quota (400 pages per academic year), and any additional prints can be bought online. Both printing and copying are included in the quota.

User guidance
When the machines have been changed, we will provide the users who are present with a short guidance session. We will inform users of the schedule for these sessions closer to that time. A user guide will also be available on Artsi.

READ MORE IN ARTSI: https://artsi.uniarts.fi/en/ajankohtaista/uutiset/uutinen/-/asset_publisher/U1cHkgu5SBaw/content/id/1297570?_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_groupId=10184&_101_INSTANCE_U1cHkgu5SBaw_redirect=%2Fhome

Further information:
Liisa Huovinen, liisa.huovinen@uniarts.fi, tel. 040 180 7265
Marja Malinen, marja.malinen@uniarts.fi, tel. 040 860 9509 
Mika Vidgren, mika.vidgren@uniarts.fi, tel. 050 501 5600


6. University of the Arts is now on Instagram - take part in the competition!

University of the Arts Helsinki is now on Instagram! Follow us by the handle @UniartsHelsinki and you'll be the first to know what happens behind our doors!

University of the Arts shares pictures about events, concerts, exhibitions and seminars. Instagram followers can see what happens in our everyday life in the academies. Followers has also unique opportunity to take a peek at the history! See our pictures at www.instagram.com/uniartshelsinki

Take part in our competition!

Take part in our competition by taking a photo that reflects what University of the Arts means to you! Tag your photo with #myuniartshelsinki and get a chance to win the following prizes:
1. prize Black Eye -Clipper Wide Angle lens and Gorillapod Stand for smartphones
2. prize: Black Eye -Clipper Wide Angle lens      
3. prize: Black Eye -Clipper Wide Angle lens

All participants will also have a chance to win a selfie-stick! Competition time: 9.3. – 17.4.2015. University of the Arts will select the winning pictures after the competition time has ended and winners will be notified personally.


7. Student representatives wanted (only in Finnish)


8. Art for us! in Ateneum 15.4.


The Art for us! event is here again. Be sure to book 15th of April in your calendar. The Art for us! day is filled with culture, workshops and music at Ateneum. The event is free for students with a valid student card between 10am-8pm. Dj music and student discounts at restaurant Tablo as well. Gather your friends and come to enjoy Helsinki atmosphere!

 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp