Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 41

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Edustajistovaalien ehdokasasettelu jatkuu ja vaalipäivät siirtyvät
2. Tule toteuttamaan TaiYo:n kehitysyhteistyöviikkoa!
3. Haetaan opiskelijaedustajia
4. Kiasman opiskelijapäivä 16.10.
5. Kuulopuheita! Taideyliopiston kuulonsuojelutapahtuma 29.10.
6. SibAn Esitystekniikkapalvelut tiedottaa
7. Apurahoja kapellimestarikoulutukseen


På svenska:
1. Ny deadline för kandidatuppställningen och nya valdagar i KonSts delegationsval
2. Kom med och hjälp med organiseringen av KonSts utvecklingssamarbetsvecka! (bara på finska)
3. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)
4. Kiasmas dag för studerande 16.10
5. Evenemang om skydd av hörseln 19.10 (bara på finska)
6. SibAs presentationsteknologitjänster informerar (bara på finska)
7. Stipendium för dirigentstuderande (bara på finska)

In English:
1. Nomination of candidates prolonged and new voting days in ArtSU's Council elections
2. Come to organize ArtSU’s development cooperation week!
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. Kiasma Student Day 16.10.
5. Event on protecting your hearing 29.10. (only in Finnish)
6. News from SibA's Presentation technology services (only in Finnish)
7. Grants for conductor students (only in Finnish)


1. Edustajistovaalien ehdokasasettelu jatkuu ja vaalipäivät siirtyvät
 
TaiYo:n edustajistovaalien ehdokasilmoittautuminen jatkuu maanantaihin 19.10. klo 12.00 saakka. Samalla vaalipäivät siirtyvät niin, että äänestäminen tapahtuu tiistaista torstaihin 17.-19.11. Syynä muutokseen on liian vähäinen ehdokkaiden määrä, ja uuteen määräaikaan mennessä onkin äärimmäisen tärkeää saada huomattavasti lisää ehdokkaita!
 
Edustajistovaalien alkuperäinen ehdokasasettelu päättyi 6.10., ja määräaikaan mennessä ehdokkaaksi ilmoittautui vähemmän opiskelijoita kuin edustajistossa on paikkoja. Niinpä keskusvaalilautakunta on TaiYo:n vaalijärjestyksen määräysten mukaisesti julistanut määräaikaan mennessä ehdolle asettuneet valituiksi edustajistoon ja päättänyt järjestää varsinaisten edustajistovaalien sijaan täydennysvaalin, jossa valitaan loput edustajiston jäsenet. Täydennysvaalissa valitaan siis 12 edustajiston jäsentä ja 18 varajäsentä nyt ilman vaalia valituiksi tulleiden kuuden jäsenen seuraksi.
 
Ehdokasilmoittautuminen täydennysvaaliin on nyt käynnissä, ja kaikki ehdokasilmoitukset sekä sopimukset vaaliliitoista ja vaalirenkaista on jätettävä viimeistään maanantaina 19.10. klo 12.00 mennessä. Ehdolle täydennysvaalissa voivat asettua kaikki Taideyliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet TaiYo:n jäsenet.
 
Täydennysvaali järjestetään 17.-19.11.2015 niin, että ennakkoäänestys on tiistaina 17.11. ja varsinaiset vaalipäivät ovat keskiviikko ja torstai 18.-19.11. Äänestyspaikat eivät muutu alun perin ilmoitetuista. Äänioikeus täydennysvaalissa on kaikilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla ylioppilaskunnan jäsenillä.
 
Tarkemmat tiedot äänestämisestä sekä yksityiskohtaiset ohjeet ehdolle asettumisesta ja kaikki tarvittavat lomakkeet löytyvät edelleen TaiYo:n vaalisivuilta osoitteesta www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Lisäksi vaalien perustiedot sisältäviä vaalijulistuksia sekä ehdokaslomakkeita löytyy myös paperisena kaikilta kampuksilta.
 
Jotta ylioppilaskunta pystyy jatkamaan kaikkea toimintaansa ongelmitta ja mm. tarjoamaan palveluita entiseen tapaan, on äärimmäisen tärkeää että täysimääräinen edustajisto saadaan täydennysvaalissa kokoon ja se pääse aloittamaan toimintansa ajallaan. Kannustammekin ihan jokaista ylioppilaskunnan jäsentä harkitsemaan vakavasti ehdolle lähtemistä, jotta TaiYo voi jatkaa toimintaansa häiriöttä.
 
Edustajistoon ilman vaalia valituiksi tulleet uudet jäsenet:
Maia Häkli (TeaKin vaaliliitto)
Joel Härkönen (TeaKin vaaliliitto)
Riikka Karjalainen (TeaKin vaaliliitto)
Joel Neves (TeaKin vaaliliitto)
Niklas Nybom (TeaKin vaaliliitto)
Eetu Sadeharju (Vaaliliittojen ulkopuolinen ehdokas / SibA)
 
Kahden vuoden toimikaudeksi valittava edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Se mm. päättää TaiYo:n jäsenmaksusta ja säännöistä, hyväksyy toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet.
 
Lisätietoja:
Vaalityöntekijä Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, puh. 040 710 4227)
Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296).


2. Tule toteuttamaan TaiYo:n kehitysyhteistyöviikkoa!

Tule uranuurtajaksi toteuttamaan TaiYo:n ensimmäisiä kehyviikkoa! Mahdollisuutenasi on tutustua uusiin ihmisiin sekä kartuttaa kokemustasi tapahtumajärjestäjänä! Viikolla 44 TaiYo järjestää taiteen ja kehitysyhteistyön yhteistyötä tutkivan teemaviikon, johon kuuluu neljä tapahtumaa: paneeli, käytäväkahvittelua, flash mob ja taidejuhlat. Olisitko kiinnostunut tuomaan kortesi kekoon ja rikastamaan viikkoasi kahvittelijana (27.–28.10.) ja valokuvaajana, viikkojen somettajana tai juhlien apujärjestäjänä? Ota yhteyttä koordinaattori Saara Lindahliin (saara.lindahl@uniarts.fi), ja sinulle löydetään sopivaa tekemistä suurista pieniin tehtäviin.

 
3. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Teatterikorkeakoulun johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 19.10. klo 12.00)
  • Taideyliopiston tutkintolautakunta, 3 varajäsentä (hakuaika päättyy 19.10. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun opetusneuvosto, 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 12.10. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun tutkimusneuvosto, 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 19.10. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
4. Kiasman opiskelijapäivä 16.10.

Opiskelijapäivänä Kiasmaan pääsee maksutta sisään opiskelijakortilla. Ohjelmassa on näkökulmia näyttelyihin, kierroksia ja taidepaja.

Ohjelma: www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/tapahtumat-ja-luennot/opiskelijapaiva5. Kuulopuheita! Taideyliopiston kuulonsuojelutapahtuma 29.10.

Kuulopuheita!
to 29.10. klo 9-12
Musiikkitalon auditorio

Taideyliopiston yhteinen kuulonsuojelutapahtuma, jossa puhujina ja kysymyksiin vastaamassa mm. musiikkilääketieteen erikoislääkäri Miikka Peltomaa, Mehiläisen työterveyslääkäri Katriina Moilanen ja Työterveyslaitoksen tutkija Heli Koskinen. Opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta yhdessä mukaan! Merkitse kalenteriisi.

Voit lähettää etukäteen kysymyksiä kuulosta, kuulo-ongelmista ja kuulonsuojauksesta osoitteeseen matti.jordman@uniarts.fi.


6. SibAn Esitystekniikkapalvelut tiedottaa

Sibelius-Akatemian Esitystekniikkapalvelut ylläpitää kaikkien SibA:n opetustilojen AV-järjestelmiä. Jos törmäät opetus- tai harjoitusluokassa rikkinäiseen laitteeseen tai piuhaan, ilmoita siitä heti osoitteeseen siba.avhelp@uniarts.fi.

Esitystekniikkapalvelut järjestää myös perehdytyksiä SibAn salien tallennusjärjestelmiin. Suuren kysynnän vuoksi perehdytyksiin on nyt perustettu uusia perehdytysryhmiä. Perehdytyssession jälkeen käyttäjä saa avainoikeuden ja osaamisen omatoimiseen kuvan ja äänen tallentamiseen SibAn saleissa M- ja T-taloilla. Ryhmien tarkat ajankohdat löytyvät Artsista etusivun uutisista, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset sähköpostitse esitystekniikkapäällikkö Marko Myöhäselle (@uniarts.fi).


7. Apurahoja kapellimestarikoulutukseen

Suomen säveltaiteen tukisäätiö julistaa haettavaksi vuoden 2015 apurahat. Säätiön tarkoituksena on Suomen säveltaiteen tukeminen ja edistäminen. Tänä vuonna apurahoja myönnetään orkesterin- tai puhallinorkesterinjohdon opintoihin. Apurahojen jaettava enimmäismäärä on 4 000 euroa / hakija.

Hakuaika alkaa 1.10. ja päättyy 30.10.2015. Apurahaa haetaan täyttämällä säätiön kotisivuilla oleva lomake. Haku on pääosin sähköinen ja vain lausunnot toimitetaan postitse. Hakuohjeet ja lisätiedot: www.suomensaveltaiteentukisaatio.fi

 
******************

På svenska
 

1. Ny deadline för kandidatuppställningen och nya valdagar i KonSts delegationsval

Kandidatuppställningen för KonSts delegationsval har förlängats och pågår t.o.m. måndagen 19.10 kl. 12.00. Också valdagarna har ändrats, och nya valdagarna är 17-19.11. Orsaken till ändringarna är att antalet kandidater är hittills inte tillräckligt stort, och nu är det oerhört viktigt att få mycket mera kandidater före nya deadlinen!

Ursprungliga kandidatuppställningen tog slut den 6.10 och bara sex kandidater ställde upp. Eftersom antalet kandidater var mindre än antalet platser i delegationen, blev de här sex kandidater valda utan röstning, och i stället för själva delegationsvalet ska nu ordnas extra delegationsval. I extra valet utses 12 ordinarie delegationsmedlemmar och 18 suppleanter i KonSts delegation i tillägg till de sex medlemmar som redan blev valda.

Kandidatuppställningen föt extra delegationsvalet pågår just nu och alla kandidatanmälningar och avtal om valförbund och valringar ska lämnas in senast 19.10 före kl. 12.00. Kandidera i valet kan alla medlemmar av KonSt som har anmält sig som närvarande eller frånvarande vid Konstuniversitetet.

Extra delegationsvalet hålls 17-19.11, och man kan rösta i sin egen akademi under förhandsröstningen 17.11 och på de egentliga valdagarna 18.11 och 19.11. Röstberättigade i delegationsvalet är alla närvaroanmälda studentkårsmedlemmar.

Närmare information om röstningen, anvisningar för hur man ställer upp som kandidat och alla nödvändiga blanketter finns på KonSts webbplats www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Dessutom finns valaffischer och kandidatblanketter i pappersform på alla campus.

För att studentkåren kan fortsätta sin verksamhet utan problem ät det jätteviktigt att få tillräckligt med kandidater i extra valet och att delegationen kan börja sitt arbete i tid. Därför uppmanar vi alla KonSt medlemmar att seriöst besinna kandideringen.

Nya delegationsmedlemmar som blev valda utan röstning:
Maia Häkli (TeaKs valförbund)
Joel Härkönen (TeaKs valförbund)
Riikka Karjalainen (TeaKs valförbund)
Joel Neves (TeaKs valförbund)
Niklas Nybom (TeaKs valförbund)
Eetu Sadeharju (Kandidat utan valförbund / SibA)

Delegationen är studentkårens högsta beslutande organ som bl.a. beslutar om studentkårsavgiften och stadgarna, godkänner verksamhetsplanen och budgeten samt väljer studentkårens styrelse och generalsekreterare och studentrepresentanterna i Konstuniversitetets styrelse. Delegationens mandatperiod är två år.

Mera information:
Valarbetare Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tfn 040 710 4227)
Generalsekreterare Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tfn 040 710 4296).


2. Kom med och hjälp med organiseringen av KonSts utvecklingssamarbetsvecka! (bara på finska)


3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


4. Kiasmas dag för studerande 16.10.

Gratis inträde med studentkort hela dagen och olika slags program.

Program (på finska): www.kiasma.fi/nayttelyt-ja-ohjelmisto/tapahtumat-ja-luennot/opiskelijapaiva.


5. Evenemang om skydd av hörseln 19.10 (bara på finska)

6. SibAs presentationsteknologitjänster informerar (bara på finska)

7. Stipendium för dirigentstuderande (bara på finska)


******************

In English


1. Nomination of candidates prolonged and new voting days in ArtSU’s Council elections

The nomination of candidates for ArtSU’s Council elections has been prolonged until October 19 at 12.00 noon. At the same time, the election days have been moved to November 17-19. The reason for the changes is that the amount of candidates is so far too small, and it is very important to get a lot of new candidates before the new deadline!

The original nomination of candidates ended on Oct 6, and only six candidates decided to run for Council. As the number of candidates was smaller than the number of seats in the Council, the six candidates were elected directly without a vote, and instead of the original Council election there will now be a supplementary election. In the supplementary election, 12 members and 18 vice members will be elected to ArtSU’s Representative Council alongside the six members who were already elected.

The nomination of candidates for the supplementary election is now on, and all nomination forms as well as coalition and alliance agreements must be submitted by October 19, 12.00 noon. Every Student Union member (registered as a present or absent student) can become a candidate and run for Council.

The supplementary election will take place on November 17-19, November 17 being the advance voting day and November 18-19 the official voting days. The voting venues will remain the same as announced earlier. All Student Union members who are registered as present students have the right to vote in the supplementary election.

More information on voting, instructions on running for Council and nomination forms can be found on the Student Union’s website at www.taiyo.fi/edustajistovaalit. The election declaration and nomination forms are also available in paper format on all campuses.

For the Student Union to be able to function properly and continue offering all its services, it is extremely important to get enough candidates for the supplementary election so that the Council can begin its activities on time. We therefore encourage all students to consider running for Council!

New Council members elected directly without a vote:
Maia Häkli (TeaK’s coalition)
Joel Härkönen (TeaK’s coalition)
Riikka Karjalainen (TeaK’s coalition)
Joel Neves (TeaK’s coalition)
Niklas Nybom (TeaK’s coalition)
Eetu Sadeharju (Candidate outside the coalitions / SibA)

The Representative Council is the highest decision-making body of the Student Union and decides e.g. on ArtSU’s statutes, membership fee, action plan and budget and appoints the Student Union’s executive board and secretary general and the student members of the University’s executive board. The Council is elected for a two-year term.

More information:
Election coordinator Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tel. 040 710 4227)
Secretary General Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tel. 040 710 4296).


2. Come to organize ArtSU’s development cooperation week!
 
Become a pioneer and come to organize ArtSU’s first development cooperation week! Here you have an opportunity to meet new people and grow your expertise as an event organizer. Development cooperation week is organized in week 44 and incorporates four events: a panel discussion, travelling corridor café, a flash mob as well as an art party. Would you be interested in joining us and enriching your week by serving coffee and discussing with new people, photographing, becoming a facebook communicator or a party organizer? Please contact the coordinator Saara Lindahl (saara.lindahl@uniarts.fi), and a suitable task will be tailored for you!

 
3. Student representatives wanted (only in Finnish)


4. Kiasma Student Day 16.10.

Free admission with a student card all day and lots of activities, including a Kiasma Tour in English at 6pm.

Program in English: www.kiasma.fi/en/calendar/events-and-lectures/student-day.


5. Event on protecting your hearing 29.10. (only in Finnish)

6. News from SibA's Presentation technology services (only in Finnish)

7. Grants for conductor students (only in Finnish)
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp