Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 37

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Edustajistovaalit tulevat - lähde sinäkin ehdolle!
2. TaiYo:n toimiston uudet aukioloajat 14.9. alkaen
3. Suomi sanoo tervetuloa -kansalaispiknik 12.9. klo 15 Kansalaistorilla

4. TaiYo:n avustukset projekteille ja yhdistyksille haussa 15.9. asti
5. Haetaan opiskelijaedustajia
6. Fuksi, hae Taideyliopiston Instragramin sisällöntuottajaksi!
7. Taideyliopiston talvimusikaalin rekrytilaisuus 17.9.
8. Meet the Board! Tule tapaamaan yliopiston hallituksen opiskelijajäseniä

På svenska:
1. Delegationsvalet kommer - kandidera du också!
2. Nya öppettider för KonSts kansli
3. Suomi sanoo tervetuloa -picknick 12.9 kl. 15 på Medborgartorget
4. Ansök om KonSts bidrag för projekt och föreningar!
5. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)
6. Gulis, bli informationslämnare för Konstuniversitetets Instagram! (bara på finska och engelska)
7. Rekrytering till Vintermusikalen (bara på finska)
8. Träffa studentrepresentanterna i universitetets styrelse! (bara på finska)

In English:
1. ArtSU’s council elections are coming up – now is the time to run for council!
2. New opening hours at ArtSU's office
3. Finland says welcome - solidarity picnic September 12th at 15.00 at Kansalaistori
4. Apply for ArtSU’s grants for projects and student associations!
5. Student representatives wanted (one in English, mostly in Finnish)
6. Freshman, apply for University of the Arts Helsinki's Instagram Content Manager for one week
7. Recruitment for the University Winter Musical Sep 17th (only in Finnish)
8. Meet the student members of the University Board (only in Finnish)


 
1. Edustajistovaalit tulevat – lähde sinäkin ehdolle!
 
Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään taas syksyllä 2015. Vaaleissa valitaan TaiYo:n edustajistoon 2 vuoden toimikaudeksi 18 varsinaista ja 18 varajäsentä. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, joka mm. päättää TaiYo:n jäsenmaksusta ja säännöistä, hyväksyy toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet.
 
Ehdolle vaaleissa voivat asettua kaikki Taideyliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsenet. Ehdokasasettelu on nyt käynnissä, ja kaikki ehdokasilmoitukset sekä sopimukset vaaliliitoista ja vaalirenkaista on jätettävä viimeistään 6.10. klo 12.00 mennessä.
 
Äänioikeus on edustajistovaaleissa kaikilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla ylioppilaskunnan jäsenillä. Äänestää voi ennakkoäänestyspäivänä 29.10. sekä varsinaisina vaalipäivinä 3.11. ja 4.11. oman akatemiansa tiloissa.
 
Tarkemmat tiedot äänestämisestä sekä yksityiskohtaiset ohjeet ehdolle asettumisesta ja kaikki tarvittavat lomakkeet löytyvät TaiYo:n nettisivuilta osoitteesta www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Lisäksi vaalien perustiedot sisältäviä vaalijulistuksia sekä ehdokaslomakkeita löytyy myös paperisena kaikilta kampuksilta.
 
Kannustamme kaikkia Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisistä asioista kiinnostuneita lähtemään ehdolle tai vähintäänkin käyttämään ääntään edustajistovaaleissa!
 
Lisätietoja:
Vaalityöntekijä Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, puh. 040 710 4227)
Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296).
 

2. TaiYo:n toimiston uudet aukioloajat 14.9. alkaen
 
TaiYo:n toimistolla (Nervanderinkatu 13, 4. krs) on vielä tämän viikon ajan laajennetut aukioloajat, ja toimisto palvelee to-pe 10.-11.9. klo 10-15. Myös ylimääräiset lukuvuositarrojen ja kalenterien jakelupisteet Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun ala-auloissa palvelevat vielä tämän viikon ajan eli 11.9. asti, TeaKin piste klo 11-13 ja KuvAn piste klo 14-16.
 
Ensi viikolla TaiYo:n toimisto palaa taas syksyn normaalirytmiin, ja 14.9. lähtien toimiston aukioloajat ovat:
ma, ti ja to klo 10-12
ke klo 14-18
pe klo 14-16.


3. Suomi sanoo tervetuloa -kansalaispiknik 12.9. klo 15 Kansalaistorilla

Inhimillinen hätä ei tunne rajoja.

Pakolaisuus ei ole valinta, vaan pakko. Pakolaisilla ei ole kotia, maata eikä vaihtoehtoa. Annetaan heille edes hetken hengähdystauko, toivotetaan heidät tervetulleeksi Suomeen piknik-mielenosoituksessa tänä lauantaina.

Yhteisvoimin toivomme päättäjiltämme inhimillisesti kestäviä päätöksiä, kykyä nähdä horisonttia pidemmälle ja rohkeutta vastata maailman meille heittämään haasteeseen.

Erityisesti tämä viesti on suunnattu sisäministeri Petteri Orpolle, joka osallistuu 14.9. kokoukseen, jossa Euroopan päättäjät keskustelevat pakolaiskriisistä.

Haluamme maailman tietävän, että olemme valmiita ottamaan pakolaisia vastaan. Haluamme, että heille taataan turvallinen reitti turvaan sekä ihmisarvoinen kohtelu.

Suomi, jossa haluamme elää, avaa rajansa niille, joilla hätä on. Meillä on tilaa, meillä on varaa ja ennen kaikkea meillä on halu auttaa.

Tervetuloa piknikille jakamaan rauhaa, rakkautta ja leipää. Ja jatkamaan työtä myös tapahtuman jälkeenkin.

Musiikkia, puheita ja hyviä eväitä ja ihmisiä. Jatkotkin tulee. Ohjelma täsmentyy. Kutsu on avoin ja sitä saa jakaa.

Tule yksin ja yhdessä Helsingin Kansalaistorille tai järjestä oma piknik paikkakunnallasi.

Lisätietoja: www.facebook.com/events/814856351945912
 

4. TaiYo:n avustukset projekteille ja yhdistyksille haussa 15.9. asti
 
Tiesithän, että Taideyliopiston ylioppilaskunta tukee jäsentensä projekteja ja järjestöjen toimintaa rahallisin avustuksin? Avustuksia on kahdenlaisia: Projektiavustuksia myönnetään TaiYo:n jäsenille, akatemiajaostoille ja opiskelijajärjestöille yhteisöllisiin tai taiteellisiin projekteihin – kyseessä voi olla niin opiskelijoiden vapaa-ajan tapahtuma, liikuntavuoro kuin yhteisöllinen taideprojektikin, kunhan se palvelee laajasti ja avoimesti Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisöä. Järjestöavustukset taas on tarkoitettu TaiYo:n piirissä toimivien yhdistysten normaalin vuosittaisen toiminnan tukemiseen; isompiin yksittäisiin projekteihin järjestötkin voivat hakea projektiavustusta. Molemmat avustukset myöntää TaiYo:n hallitus kirjallisten, perusteltujen hakemusten pohjalta.

Syksyn 2015 avustukset ovat nyt haussa! Kaikkia avustuksia haetaan lähettämällä hakemus osoitteeseen taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi mahdollisuuksien mukaan 15.9. mennessä. Avustuksia voi hakea ja niitä voidaan myöntää tilanteen mukaan jatkuvalla haulla muinakin aikoina, mutta määräaikaan mennessä tulleet hakemukset ovat aina etusijalla eli niillä on paremmat mahdollisuudet saada hakemansa avustus. Alla tarkempia tietoja ja ohjeita siitä, mitä eri avustusten hakemuksiin tulee sisältyä:

• Projektiavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa, lyhyt kuvaus projektista ja sen alustava talousarvio. Kaikki myönnettävät summat ovat maksimisummia, ja lopulliset avustukset maksetaan aina toteutuneiden kulujen perusteella kuitteja ym. vastaan (osa avustuksesta voidaan erikseen sopimalla maksaa myös ennakkoon). Avustuksia ei yleensä myönnetä projekteille, jotka sopisivat toteutettaviksi Vapaan taiteen tilassa sen tarjoamien kulukorvausten avulla eikä yksittäisten opiskelijoiden tai pienten ryhmien omaan taiteelliseen työskentelyyn, ellei se palvele laajemmin Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisöä.

• Järjestöavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa sekä lyhyt selvitys järjestön taloudellisesta tilanteesta ja kuluvalle vuodelle suunnitellusta toiminnasta. Avustuksia voidaan myöntää vain virallisesti TaiYo:n piirissä toimiville yhdistyksille.

Hyödynnä siis ylioppilaskunnan tarjoama tuki ja hae avustusta projektillesi tai yhdistyksellesi! Tarkempia tietoja ja apua hakemiseen voi kysellä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäeltä (taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi, p. 040 710 4296). TaiYo:n hallituksen päättämät avustusten myöntämisen yksityiskohtaisemmat periaatteet löytyvät ylioppilaskunnan nettisivuilta kohdasta Säännöt.
 
 

5. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

 • Sibelius-Akatemian johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 14.9. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 14.9. klo 12.00)
 • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, 1 jäsen (hakuaika päättyy 21.9. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun tutkimusneuvosto, 1 tohtoriopiskelijajäsen ja 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 21.9. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (esittävien taiteiden historian ja teorian lehtorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 14.9. klo 12.00)
 • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta (taidehistorian ja -teorian professorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 21.9. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun opetusnäytteiden arviointitoimikunta (MAECP-lehtorin valinta) 1 jäsen (hakuaika päättyy 14.9. klo 12.00)
 • Taideyliopiston tutkintolautakunta, 3 varajäsentä (hakuaika päättyy 21.9. klo 12.00)
 • Teatterikorkeakoulun opetusneuvosto, 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 21.9. klo 12.00)
 • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


6. Fuksi, hae Taideyliopiston Instagramin sisällöntuottajaksi!
 
Taideyliopiston viestintä etsii innokkaita ensimmäisen vuoden opiskelijoita kaikista akatemioista jakamaan arkeaan Taideyliopiston Instagram-tilillä viikon ajan syksyllä 2015. Olisitko se mahdollisesti sinä? Haemme mukaan opiskelijoita, jotka uivat sosiaalisessa mediassa kuin kala vedessä ja uskaltavat jakaa rohkeasti ja nokkelasti kuvia arjestaan.
 
Sisällöntuottajana jakaisit viikon ajan kuvia opiskeluarjestasi ja kertoisit millaista on olla fuksi Taideyliopistossa. Millaisia kursseja sinulla on? Miltä kalenterisi näyttää? Mitä opiskelijaruokalassa tarjotaan ruoaksi? Millaiselta syksy näyttää opiskelijan silmin? Millaisissa tiloissa opetusta järjestetään? Millainen Helsinki on opiskelijakaupunkina?
 
Sopivan viikon (ma-su) saat valita vapaasti aikaväliltä 14.9.–31.10.2015. Opiskelijoille maksetaan palkkio viikon sisällöntuotannosta.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Taideyliopiston viestintäsihteeri Mirva Niemeen (mirva.niemi@uniarts.fi). 
 
Taideyliopiston löydät Instagramista tunnisteella @uniartshelsinki.


7. Taideyliopiston talvimusikaalin rekrytilaisuus 17.9.

Kutsumme Sinut, innokas esiintyjä, taitava trumpetisti, maaginen markkinoija tai muu jokapaikan sählä,  mukaan taideyliopiston talvimusikaali -proggikseen!   Aikaisemmin Taideyliopiston syysrevyy -nimen alla kolme onnistunutta musikaalia maaliin vienyt projekti on täysin opiskelijoiden antaumuksella pyörittämä, ihana ja palkitseva paketti.

Kenelle?
- Kaikille taideyo:n opiskelijoille ja muille kiinnostuneille

Mitä?
- Haemme näyttelijöitä ensembleen ja rooleihin tanssimaan, laulamaan ja esiintymään, bändiläisiä soittamaan sekä tuotantotiimiin seuraavia osaajia: valoteknikko, puvustaja, maskeeraaja, lavastaja, 2.koreografi, markkinoija, videoteknikko/kuvaaja

Milloin?
- Tule rekrytilaisuuteemme 17.9. Klo 19 Musiikkitalon Agoraan (Siban puolen pohjakerros) ja kuulet kaiken aikatauluista ja muista!

Mitä pitää tehdä?
- Kuuntele omaa sisimpäsi kipinää ja saavu paikalle avoimin mielin!  Proggiksessa parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhdessä tekeminen.
Tuotantotiimistä kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Auraan ja bändistä tarkempia tietoja voi kysellä Hennalta.

Odotamme Sinua lämmöllä!
Terveisin ohjaajat Helena Puukka & Aura Piekkola sekä muu tiimi

Ps. Huom. Fukseille loistava tilaisuus verkostoitua ;)

Helena: hmpuuk@gmail.com; 0408611816
Aura: aura.piekkola@gmail.com; 0505497933
Henna: henna.helasvuo@gmail.com; 0405822958

  
8. Meet the Board! Tule tapaamaan yliopiston hallituksen opiskelijajäseniä
 
Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet kiertävät akatemioissa perjantaina 18.9. Tule tapaamaan Annika Kempeä ja Jaakko Rustaniusta ja jakamaan kokemuksesi, huolesi ja kehitysideasi Taideyliopistosta - tai tule muuten vain juttelemaan. Hallitus päättää lähikuukausina mm. uudesta rehtorista ja strategiasta, joten nyt on hyvä aika vaikuttaa! 

Meet the Board perjantaina 18.9.
Kuvataideakatemia, opiskelijaruokala, klo 9:30-11:00
Teatterikorkeakoulu, tori, klo 11:30-13:00
Sibelius-Akatemia, Musiikkitalon kuppila, 14:00-15:30

Jos et pääse paikalle, voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse:
annika.kempe@uniarts.fi


******************

På svenska

 

1. Delegationsvalet kommer – kandidera du också!
 
Hösten 2015 håller Konstuniversitetets studentkår igen delegationsval. I valet utses 18 ordinarie delegationsmedlemmar och 18 suppleanter i KonSts delegation. Delegationens mandatperiod är två år. Delegationen är studentkårens högsta beslutande organ som bl.a. beslutar om studentkårsavgiften och stadgarna, godkänner verksamhetsplanen och budgeten samt väljer studentkårens styrelse och generalsekreterare och studentrepresentanterna i Konstuniversitetets styrelse.
 
Kandidera i valet kan alla medlemmar av Konstuniversitetets studentkår som har anmält sig som närvarande eller frånvarande vid Konstuniversitetet. Kandidatuppställningen pågår just nu och alla kandidatanmälningar och avtal om valförbund och valringar ska lämnas in senast 6.10 före kl. 12.00.
 
Röstberättigade i delegationsvalet är alla närvaroanmälda studentkårsmedlemmar. Man kan rösta i sin egen akademi under förhandsröstningen 29.10 och på de egentliga valdagarna 3.11 och 4.11.
 
Närmare information om röstningen, anvisningar för hur man ställer upp som kandidat och alla nödvändiga blanketter finns på KonSts webbplats www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Dessutom finns valaffischer och kandidatblanketter i pappersform på alla campus.
 
Vi uppmanar alla studerande vid Konstuniversitetet som intresserar sig för gemensamma frågor att kandidera, eller åtminstone utnyttja sin röst i delegationsvalet!
 
Mera information:
Valarbetare Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tfn 040 710 4227)
Generalsekreterare Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tfn 040 710 4296).


2. Nya öppettider för KonSts kansli

KonSts kansli (Nervandersgatan 13, 4 vån.) har förlängda öppettider (kl. 10-15) ännu fredagen 11.9. Läsårsdekaler och kalendrar delas ut på Teaterhögskolan och Bildkonsakademin lika så ännu till slutet av denna vecka; på Teaterhögskolan kl. 11-13 och på Bildkonstakademin kl. 14-16.

Fr.o.m 14.9 har kansliet öppet som vanligt, dvs.
mån, tis och tors kl 10-12
ons kl. 14-18
fre kl. 14-16.


3. Suomi sanoo tervetuloa -picknick 12.9 kl. 15 på Medborgartorget

Den humanitära nöden känner inte gränser.

Att bli flykting är inte ett val, det är ett måste. Flyktingar har inget hem, land eller alternativ. Låt oss ge dem en möjlighet att andas ut en stund, låt oss hälsa dem välkomna till Finland genom att ordna en picknickdemonstration dpå lördag.

Tillsammans önskar vi humana hållbara beslut av våra beslutsfattare samt en förmåga att se helheter istället för enskilda länder och mod att svara på utmaningen världen gett oss.

Det här meddelandet är riktat särskilt till inrikesminister Petteri Orpo som 14.9 deltar i ett möte för Europas beslutsfattare där flyktingkrisen diskuteras.

Vi vill att världen får veta att vi är redo att ta emot flyktingar. Vi vill att de garanteras en säker rutt till säkerhet samt en mänsklig behandling.

Det Finland vi vill leva i öppnar sina gränser för dem i nöd. Vi har utrymme, vi har råd och framför allt har vi en vilja att hjälpa.

Välkommen på picknick för att skapa fred, visa kärlek och bryta bröd. Välkommen att fortsätta arbetet även efter evenemanget.

Musik, tal, god mat och människor. Efterfest blir det också. Programmet preciseras. Inbjudan är öppen för alla och får gärna spridas.

Kom på egen hand eller tillsammans till Medborgartorget i Helsingfors för att visa hur det öppna Finland ser ut eller ordna en egen picknick på din hemort.


Mera info: www.facebook.com/events/814856351945912


4. Ansök om KonSts bidrag för projekt och föreningar!

Du vet väl att Konstuniversitetets studentkår ger ekonomiska bidrag för medlemmarnas projekt och föreningarnas verksamhet? Det finns två slags bidrag: Projektbidrag ges till medlemmar i KonSt, till akademisektioner och till föreningar för gemenskapsskapande eller konstnärliga projekt – det kan handla om såväl fritidsevenemang för studenterna, studentgruppernas självledda motionspass som kollektiva konstprojekt, så länge de är öppna och gagnar samhörigheten mellan studenterna på Konstuniversitetet i stort. Bidrag till föreningar är avsedda för normal verksamhet av föreningar som verkar inom KonSt; för större enskilda projekt kan också föreningarna ansöka om projektbidrag. Alla bidrag beviljas av styrelsen för KonSt på basis av skriftliga, motiverade ansökningar.

Nu kan man ansöka om bidrag för hösten 2015! Alla ansökningar skickas till adressen taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, om möjligt senast 15.9. Ansökan är kontinuerlig, så bidrag kan sökas och beviljas också andra tider på året, men ansökningar som lämnas in före ansökningstidens utgång prioriteras och har alltså större chanser att bli beviljade. Här kommer närmare information och anvisningar om vad som borde ingå i ansökningarna:

• Projektbidrag: Av ansökan ska framgå hur stor summa man ansöker om, en kort beskrivning av projektet och en preliminär budget. Alla beviljade summor är maximisummor och det slutgiltiga bidraget betalas alltid ut enligt de reella kostnaderna, mot uppvisande av kvitton o.dyl. (en del av bidragen kan genom skild överenskommelse betalas ut också i förväg). I allmänhet beviljas inte bidrag till projekt som skulle lämpa sig för att hållas i Rummet för fri konst med stöd av de kostnadsersättningar man kan få därifrån, eller för enskilda studenters eller små gruppers egna konstnärliga arbete, om det inte gagnar samhörigheten bland studenterna vid Konstuniversitetet i stort.

• Bidrag till föreningar: Av ansökan ska framgå hur stor summa man ansöker om och en kort utredning om föreningens ekonomiska situation och den verksamhet som planerats för året. Bidrag beviljas endast till föreningar som officiellt verkar inom KonSt.

Utnyttja det stöd som studentkåren erbjuder, ansök om bidrag för ditt projekt eller din förening! Mera information och hjälp med ansökningen kan du få av KonSts generalsekreterare Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, tfn 040 710 4296). KonSt-styrelsens detaljmotiveringar för bidrag finns på studentkårens webbplats på sidan ”Säännöt” (tyvärr bara på finska).


5. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)

6. Gulis, bli informationslämnare för Konstuniversitetets Instagram! (bara på finska och engelska)

7. Rekrytering till Vintermusikalen (bara på finska)

8. Träffa studentrepresentanterna i universitetets styrelse! (bara på finska)


******************

In English


1. ArtSU’s council elections are coming up – now is the time to run for council!

University of the Arts Student Union’s representative council elections are coming up again this fall. In the elections, 18 members and 18 vice members will be elected to ArtSU’s representative council for a two year term. The representative council is the highest decision making body of the Student Union and decides e.g. on ArtSU’s statutes, membership fee, action plan and budget and appoints the Student Union’s executive board and secretary general and the student members of the University’s executive board.
 
Every Student Union member (registered as a present or absent student) can become a candidate and run for council. The nomination of candidates is now on, and all nomination forms as well as coalition and alliance agreements must be submitted by October 6, 12.00noon.
 
All Student Union members who are registered as present students have the right to vote in the election. Voting takes place on October 29 (advance voting day) and November 3-4 (official voting days) in the premises of your own academy.
 
More information on voting, instructions on running for council and nomination forms can be found on the Student Union’s website at www.taiyo.fi/edustajistovaalit. The election declaration and nomination forms are also available in paper format on all campuses.
 
We encourage all students who are interested in the students’ common affairs to run for council, and absolutely everyone to vote in the election!
 
More information:
Election coordinator Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tel. 040 710 4227)
Secretary General Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tel. 040 710 4296).
 

2. New opening hours at ArtSU's office

ArtSU´s office still has extended opening hours until Friday September 11th (10-15). Also the additional service desks handing out term stickers and calendars are working until the end of this week (Academy of Fine Arts 14-16 and Theatre Academy 11-13).

From September 14 onwards, the office returns to regular opening hours;
Mon, Tue, Thu 10-12
Wed 14-18
Fri 14-16.


3. Finland says welcome - solidarity picnic September 12th at 15.00 at Kansalaistori

On September 12th Finland is joining the rest of Europe, to show its solidarity to refugees. Let’s get together for an open picnic to say welcome to Finland: 12.9. at Kansalaistori at 15.00. We welcome you and your families to share a picnic together and to show solidarity to refugees.

Grab your blankets and picnic baskets, and join us on Kansalaistori square in Helsinki on Saturday. There will be music, speeches, food and lots of people. A detailed program will be published soon.

If you are unable to join us there, you can take part by organising a picnic in your own towns and cities. #suomisayswelcome is a part of the international #europesayswelcome -movement.

We want to live in a country that opens its doors to those in need. We have the space, the resources and, above all, the will to help.

On September 14th, our Minister of the Interior, Petteri Orpo, will be attending an EU meeting for emergency talks on Europe’s escalating refugee crisis.

We want to show our solidarity and to demand sustainable, human-centred solutions to this global emergency.

We want the world to know that we are happy to welcome refugees. We don’t want any more people to die while trying to make their way to Europe. We demand that they have safe and legal routes to protection, and ensure that they are treated humanely.

Our work does not end here. We invite you to continue to contribute to the cause, even after this event.


More info: www.facebook.com/events/814856351945912


4. Apply for ArtSU’s grants for projects and student associations!

The Student Union supports its members’ projects and associations with grants. There are two kinds of grants: Project grants are given to ArtSU members, committees and student associations for social and artistic projects, e.g. student pastime events, practice times for students’ sport groups or socially engaged art projects, as long as they are focused on the University of the Arts’ students. Student association grants are meant to support the normal yearly activities of associations operating within ArtSU - for single larger projects also associations also apply for project grants. All grants are given by the Student Union board based on written, motivated applications.

You can now apply for the grants of autumn 2015! All grants are applied for by sending an application to the address taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi by 15 Sept if possible. Grants can also be applied for and given on a continuous basis, but applications that arrive by the given deadline have priority, meaning they have a better chance of getting funded. More detailed information and instructions on how to apply are below:

• Project grants: the application should include the applied amount, a short description of the project and a preliminary budget for the project. All grants are given as maximum amounts, and the final grants are always paid according to realized expenses (you must show the receipts). A part of the grant can also be given in advance, if such an agreement is made. Grants are not usually given to projects that can be realized in the Space for Free Arts with the Space’s own financial support, or to the artistic work of individual students or small groups unless they are more widely connected to and serve the whole student community of the University of the Arts.

• Association grants: The application should include the applied amount and a short description of the association’s financial situation and activities planned for the year in question. These grants can only be given to associations officially operating within ArtSU.

Benefit from the aid of the Student Union and apply for a grant for your project or student association! Further information and help with applying for a grant is available from ArtsU’s Secretary General Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, tel. 040 710 4296). The detailed principles of giving grants, as decided by the Stundent Union board, can be found on the Student Union website on the page “Säännöt” (unfortunately only in Finnish).

 

5. Student representatives wanted (one in English, mostly in Finnish)

ArtSU is looking for several student representatives. Also non-Finnish speaking students can apply for the following position:
 • Take part in recruiting the lecturer of Theatre Academy’s MAECP program (deadline for applications Monday Sept 14 at 12.00).
More info on the position and on how to apply available at www.taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat.

 
6. Freshman, apply for University of the Arts Helsinki's Instagram Content Manager for one week
 
University of the Arts Helsinki’s communication is looking for enthusiastic first year students from every academy to share their every day lives on @uniartshelsinki’s Instagram account for one week this fall.
 
As Instagram Content Manager, you’ll be sharing pictures and videos of your life as a student for one week. You’ll be telling what is like to be a first year student in the University of the Arts Helsinki. What kind of courses do you have? What kind of facilities do you have in your Academy? What kind of student city is Helsinki?
 
If you’re interested, please send e-mail to University of the Arts Helsinki’s Communications Assistant Mirva Niemi (mirva.niemi@uniarts.fi) and tell what week before November would be suitable for you. We’re paying a small fee to our Content Managers. 
 
Follow us: @uniartshelsinki
 

7. Recruitment for the University Winter Musical Sep 17th (only in Finnish)

8. Meet the student members of the University Board (only in Finnish)
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp