Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 35

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. TaiYo:n avustukset projekteille ja yhdistyksille ovat haussa!
2. TaiYo:n hupparit ja kangaskassit nyt saatavilla!
3. TaiYo:n toimiston ja lukuvuositarrojen jaon aikataulut
4. Tervetuloa Taideyliopiston lukuvuoden avajaisiin 2.9.
5. Haetaan opiskelijaedustajia
6. Tervetuloa Sibelius-Akatemian improvisaatioseminaariin 3.9.
7. Kuulosuojainten yhteistilaus syksyllä 2015
8. Kulta-aika: Kulttuuri- ja taidealojen opiskelijoiden yhteispiknik 3.9.

På svenska:
1. Ansök om KonSts bidrag för projekt och föreningar!
2. Huvtröjor och tygväskor med KonSts logo nu till salu! (bara på finska)
3. Öppettider för KonSts kansli och utdelning av läsårsdekaler
4. Välkommen till invigningen av det nya läsåret den 2.9
5. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)
6. Välkommen till Sibelius Akademis improvisationsseminarium den 3.9 (bara på finska)
7. Gemensam beställning av hörselskydd (bara på finska)
8. Gemensam picknick för studeranden i kulturbranschen den 3.9 i Katri Valas park (bara på finska)

In English:
1. Apply for ArtSU’s grants for projects and student associations!
2. Hoodies and cloth bags with ArtSU's logo now available!
3. Opening hours for ArtSU’s office and for handing out term stickers
4. Welcome to the Opening Ceremony of the Academic Year on Sept 2
5. Student representatives wanted (only in Finnish)
6. Welcome to Sibelius Academy's improvisation seminar on Sept 3 (only in Finnish)
7. Personal earplug group order coming up (only in Finnish)
8. Picnic for all students of culture and the arts on Sept 3 at Katri Vala park (only in Finnish)1. TaiYo:n avustukset projekteille ja yhdistyksille ovat haussa!
 
Tiesithän, että Taideyliopiston ylioppilaskunta tukee jäsentensä projekteja ja järjestöjen toimintaa rahallisin avustuksin? Avustuksia on kahdenlaisia: Projektiavustuksia myönnetään TaiYo:n jäsenille, akatemiajaostoille ja opiskelijajärjestöille yhteisöllisiin tai taiteellisiin projekteihin – kyseessä voi olla niin opiskelijoiden vapaa-ajan tapahtuma, liikuntavuoro kuin yhteisöllinen taideprojektikin, kunhan se palvelee laajasti ja avoimesti Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisöä. Järjestöavustukset taas on tarkoitettu TaiYo:n piirissä toimivien yhdistysten normaalin vuosittaisen toiminnan tukemiseen; isompiin yksittäisiin projekteihin järjestötkin voivat hakea projektiavustusta. Molemmat avustukset myöntää TaiYo:n hallitus kirjallisten, perusteltujen hakemusten pohjalta.

Syksyn 2015 avustukset ovat nyt haussa! Kaikkia avustuksia haetaan lähettämällä hakemus osoitteeseen taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi mahdollisuuksien mukaan 15.9. mennessä. Avustuksia voi hakea ja niitä voidaan myöntää tilanteen mukaan jatkuvalla haulla muinakin aikoina, mutta määräaikaan mennessä tulleet hakemukset ovat aina etusijalla eli niillä on paremmat mahdollisuudet saada hakemansa avustus. Alla tarkempia tietoja ja ohjeita siitä, mitä eri avustusten hakemuksiin tulee sisältyä:

• Projektiavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa, lyhyt kuvaus projektista ja sen alustava talousarvio. Kaikki myönnettävät summat ovat maksimisummia, ja lopulliset avustukset maksetaan aina toteutuneiden kulujen perusteella kuitteja ym. vastaan (osa avustuksesta voidaan erikseen sopimalla maksaa myös ennakkoon). Avustuksia ei yleensä myönnetä projekteille, jotka sopisivat toteutettaviksi Vapaan taiteen tilassa sen tarjoamien kulukorvausten avulla eikä yksittäisten opiskelijoiden tai pienten ryhmien omaan taiteelliseen työskentelyyn, ellei se palvele laajemmin Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisöä.

• Järjestöavustukset: Hakemukseen tulee sisältyä haettava summa sekä lyhyt selvitys järjestön taloudellisesta tilanteesta ja kuluvalle vuodelle suunnitellusta toiminnasta. Avustuksia voidaan myöntää vain virallisesti TaiYo:n piirissä toimiville yhdistyksille.

Hyödynnä siis ylioppilaskunnan tarjoama tuki ja hae avustusta projektillesi tai yhdistyksellesi! Tarkempia tietoja ja apua hakemiseen voi kysellä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäeltä (taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi, p. 040 710 4296). TaiYo:n hallituksen päättämät avustusten myöntämisen yksityiskohtaisemmat periaatteet löytyvät ylioppilaskunnan nettisivuilta kohdasta Säännöt.
 
 
2. TaiYo:n hupparit ja kangaskassit nyt saatavilla!

Ylioppilaskunnan toimistolla on nyt myynnissä uunituoreita, TaiYo:n logolla varustettuja huppareita ja kangaskasseja!

Molemmat ovat laadukkaita tuotteita mutta myynnissä edulliseen omakustannehintaan. Hupparit ovat Fruit of the Loomin pehmeää mutta kestävää Premium-mallia ja kangaskassit Westford Millin valmistamia. Molempia on saatavilla (toistaiseksi) vain mustana, ja kummassakin on painatuksena suuri ja monivärinen TaiYo:n logo (huppareissa painatus on selässä). Huppareissa on vetoketju, ja niitä on saatavilla sekä unisex- että naisten mallina, XS-XXL-kokoisina.

TaiYo-huppari 29,90 €
TaiYo-kangaskassi 7 €

Tule hankkimaan omasi TaiYo:n toimistolta (Nervanderinkatu 13, 4. krs) ennen kuin muut vievät ne käsistä! Hupparin ja kangaskassin lisäksi toimistolla on myynnissä myös TaiYo:n ylioppilaskuntanauhaa ja lakkimerkkejä, joista löytyy lisätietoja täältä.


3. TaiYo:n toimiston ja lukuvuositarrojen jaon aikataulut

TaiYo:n toimisto (Nervanderinkatu 13, 4. krs) on kesätauon jälkeen taas normaalisti avoinna, ja uudet lukuvuositarrat ja kalenterit ovat jo jaossa toimistolla. Ajalla 17.8.-11.9. toimistolla on laajennetut aukioloajat, ja näiden neljän viikon ajan se palvelee ma-ti klo 13-18 ja ke-pe klo 10-15 (maanantaina 24.8. toimisto on poikkeuksellisesti avoinna vain klo 16-18).

Toimiston lisäksi TaiYo:lla on viikoilla 36-37 (31.8.-11.9.) käytössä ylimääräiset lukuvuositarrojen ja kalenterien jakelupisteet Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun ala-auloissa. KuvAn tarranjakopiste on avoinna ma-pe klo 14-16, ja TeaKin tarranjakopiste ma-ti & to-pe klo 11-13 ja ke klo 16.30-18.30.


4. Tervetuloa Taideyliopiston lukuvuoden avajaisiin 2.9.

Tervetuloa Taideyliopiston lukuvuoden avajaisiin keskiviikkona 2.9.2015 klo 15.00 Teatterikorkeakouluun (Haapaniemenkatu 6).

Ohjelma:
15.00-15.40 Maljan nosto, musiikkiesityksiä sekä opetus- ja kulttuuriministeriön, va. rehtorin ja ylioppilaskunnan tervehdykset
15.40–17.00 Opiskelijoiden yhteistyöesityksiä ja taidetta eri tiloissa

Tervetuloa myös Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmän perinteiseen juhlajumalanpalvelukseen Temppeliaukion kirkkoon klo 11.00–12.00.


5. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Sibelius-Akatemian johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 1.9. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 1.9. klo 12.00)
  • Taideyliopiston tutkintolautakunta, 3 varajäsentä (hakuaika päättyy 8.9. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, 1 jäsen (hakuaika päättyy 8.9. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun opetusneuvosto, 1 jäsentä ja 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 8.9. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun tutkimusneuvosto, 1 tohtoriopiskelijajäsen ja 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 8.9. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (esittävien taiteiden historian ja teorian lehtorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 1.9. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta (taidehistorian ja -teorian professorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 8.9. klo 12.00)
  • Taideyliopiston tohtorikoulutuksen ja tutkimuksen ohjausryhmä, 1 tohtoriopiskelijajäsen (hakuaika päättyy 1.9. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


6. Tervetuloa Sibelius-Akatemian improvisaatioseminaariin 3.9.

Kutsu Taideyliopiston opiskelijoille! Sibelius-Akatemian toinen improvisaatioseminaari tarjoaa tilaisuuden syventyä improvisaatiopedagogiikan mahdollisuuksiin taiteellisessa työskentelyssä ja opetuksessa. Improvisaatioseminaari jatkaa tutustumismatkaa Sibelius-Akatemian monimuotoiseen improvisaatiotoimintaan demojen, työpajojen ja keskustelun muodossa. Myös TeaKin ja KuvAn opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita, ja seminaari tarjoaa ilmaisen lounaan osallistujille. Tervetuloa kokemaan, inspiroitumaan ja oivaltamaan yhdessä!

Aika: Torstai 3.9. klo 9-17
Paikka: Sibelius-Akatemian Agora, tanssisali ja äänitysstudio

Voit ilmoittautua suoraan tämän linkin kautta:
https://my.surveypal.com/Siba_improsemppa_2015_ohjelma

Seminaarin ohjelma löytyy myös täältä: http://www.uniarts.fi/improvisaatio 
Lisätiedot improvisaatioseminaarin koordinaattorilta: katja.thomson@uniarts.fi


7. Kuulosuojainten yhteistilaus syksyllä 2015

Taideyliopisto järjestää syksyllä kaikille halukkaille Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille henkilökohtaisten, valettujen kuulosuojainten yhteistilauksen. Suojaimet toimittaa Orelo oy (www.orelo.fi), ja niiden perushinta on opiskelijoille 149 €. Suojainten tilausta varten järjestetään kolme sovitusaikaa SibAn T-talolla (Töölönkatu 28) ma 21.9. klo 10-14, to 24.9. klo 12-16 ja to 1.10. klo 14-18. Yhteistilaukseen ilmoittaudutaan mukaan varaamalla sovitusaika nettilomakkeella osoitteessa https://www.lyyti.in/taiykuulo.

Taideyliopiston valmisteilla olevan kuulonsuojeluohjelman mukaisesti opintonsa aloittavat Sibelius-Akatemian opiskelijat saavat ensimmäisenä opiskeluvuonna yliopiston kustantamat standardisuojaimet (ns. HIFI-/kuusimallin tulpat). Vaihtoehtoisesti opiskelija voi hankkia yhteistilauksessa henkilökohtaiset, valetut suojaimet, joiden hankintakustannukseen yliopisto osallistuu 20 € osuudella (opiskelijan osuudeksi jää 129 €). Kustannussyistä yliopisto ei voi tarjota tätä mahdollisuutta kaikille opiskelijoille, mutta käytäntö pyritään laajentamaan koskemaan kaikkia akatemioita. Sekä maksuttomien standardisuojainten tilaus että tuettujen henkilökohtaisten suojainten sovitusajan varaaminen tapahtuu yllämainitulla nettilomakkeella.

Lisätietoja:
Artsi (https://artsi.uniarts.fi/henkilostoasiat/tyoterveys-ja-hyvinvointi/kuulonsuojelu)
Varatyösuojelupäällikkö Matti Jordman, matti.jordman@uniarts.fi


8. Kulta-aika: Kulttuuri- ja taidealojen opiskelijoiden yhteispiknik 3.9.

Tervetuloa viettämään aikaa yhdessä muiden kulttuuri- ja taidealojen opiskelijoiden kanssa Katri Valan puistoon Sörnäisissä (Vapaan taiteen tilan yläpuolella) torstaina 3.9. kello 18 alkaen! Tapahtumaa järjestämässä ovat TaiYo:n lisäksi Aalto ARTSin opiskelijayhdistys TOKYO ry sekä ammattikorkeapuolelta kulttuurialan opiskelijoiden järjestöt Demoni ry ja Piuha ry!

Tervetuloa viettämään rentoa alkusyksyn iltaa ja tutustumaan muihin pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuurialojen opiskelijoihin!


******************

På svenska


1. Ansök om KonSts bidrag för projekt och föreningar!

Du vet väl att Konstuniversitetets studentkår ger ekonomiska bidrag för medlemmarnas projekt och föreningarnas verksamhet? Det finns två slags bidrag: Projektbidrag ges till medlemmar i KonSt, till akademisektioner och till föreningar för gemenskapsskapande eller konstnärliga projekt – det kan handla om såväl fritidsevenemang för studenterna, studentgruppernas självledda motionspass som kollektiva konstprojekt, så länge de är öppna och gagnar samhörigheten mellan studenterna på Konstuniversitetet i stort. Bidrag till föreningar är avsedda för normal verksamhet av föreningar som verkar inom KonSt; för större enskilda projekt kan också föreningarna ansöka om projektbidrag. Alla bidrag beviljas av styrelsen för KonSt på basis av skriftliga, motiverade ansökningar.

Nu kan man ansöka om bidrag för hösten 2015! Alla ansökningar skickas till adressen taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, om möjligt senast 15.9. Ansökan är kontinuerlig, så bidrag kan sökas och beviljas också andra tider på året, men ansökningar som lämnas in före ansökningstidens utgång prioriteras och har alltså större chanser att bli beviljade. Här kommer närmare information och anvisningar om vad som borde ingå i ansökningarna:

• Projektbidrag: Av ansökan ska framgå hur stor summa man ansöker om, en kort beskrivning av projektet och en preliminär budget. Alla beviljade summor är maximisummor och det slutgiltiga bidraget betalas alltid ut enligt de reella kostnaderna, mot uppvisande av kvitton o.dyl. (en del av bidragen kan genom skild överenskommelse betalas ut också i förväg). I allmänhet beviljas inte bidrag till projekt som skulle lämpa sig för att hållas i Rummet för fri konst med stöd av de kostnadsersättningar man kan få därifrån, eller för enskilda studenters eller små gruppers egna konstnärliga arbete, om det inte gagnar samhörigheten bland studenterna vid Konstuniversitetet i stort.

• Bidrag till föreningar: Av ansökan ska framgå hur stor summa man ansöker om och en kort utredning om föreningens ekonomiska situation och den verksamhet som planerats för året. Bidrag beviljas endast till föreningar som officiellt verkar inom KonSt.

Utnyttja det stöd som studentkåren erbjuder, ansök om bidrag för ditt projekt eller din förening! Mera information och hjälp med ansökningen kan du få av KonSts generalsekreterare Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, tfn 040 710 4296). KonSt-styrelsens detaljmotiveringar för bidrag finns på studentkårens webbplats på sidan ”Säännöt” (tyvärr bara på finska).


2. Huvtröjor och tygväskor med KonSts logo nu till salu! (bara på finska)


3. Öppettider för KonSts kansli och utdelning av läsårsdekaler


KonSts kansli (Nervandersgatan 13, 4 vån.) har igen öppet efter sommarlovet, och man kan nu hämta sin läsårsdekal och kalender från kansliet. Under perioden 17.8-11.9 har kansliet längre öppettider: må-ti kl. 13-18 och ons-fre kl. 10-15 (Obs: mån 24.8. har kansliet öppet bara kl. 16-18).

Under veckor 36-37 (31.8-11.9) finns det också separata utdelningspunkter för läsårsdekaler och kalendrar på Bildkonstakademin och Teaterhögskolan. Utdelningspunkten på KuvA har öppet må-fre kl. 14-16 och Utdelningspunkten på TeaK må-ti & to-fre kl. 11-13 och ons kl. 16.30-18.30.


4. Välkommen till invigningen av det nya läsåret den 2.9

Välkommen till Konstuniversitetets Invigning av det nya läsåret onsdagen den 2 september 2015 kl. 15.00 på Teaterhögskolan (Aspnäsgatan 6.)
 
Program:
15.00–15.40 Utbringande av en skål, därefter musikuppträdanden samt hälsningstal av undervisnings- och kulturministeriet, tf. rektor och studentkåren
15.40–17.00 Studerandes samföreställningar och konst visas i olika rum på Teaterhögskolan
 
Välkommen även till den traditionella festgudstjänsten som Sibelius-Akademins ämnesgrupp i kyrkomusik håller i Tempelplatsens kyrka kl. 11.00–12.00.


5. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)

6. Välkommen till Sibelius Akademis improvisationsseminarium den 3.9 (bara på finska)

7. Gemensam beställning av hörselskydd (bara på finska)

8. Gemensam picknick för studeranden i kulturbranschen den 3.9 i Katri Valas park (bara på finska)


******************

In English


1. Apply for ArtSU’s grants for projects and student associations!

The Student Union supports its members’ projects and associations with grants. There are two kinds of grants: Project grants are given to ArtSU members, committees and student associations for social and artistic projects, e.g. student pastime events, practice times for students’ sport groups or socially engaged art projects, as long as they are focused on the University of the Arts’ students. Student association grants are meant to support the normal yearly activities of associations operating within ArtSU - for single larger projects also associations also apply for project grants. All grants are given by the Student Union board based on written, motivated applications.

You can now apply for the grants of autumn 2015! All grants are applied for by sending an application to the address taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi by 15 Sept if possible. Grants can also be applied for and given on a continuous basis, but applications that arrive by the given deadline have priority, meaning they have a better chance of getting funded. More detailed information and instructions on how to apply are below:

• Project grants: the application should include the applied amount, a short description of the project and a preliminary budget for the project. All grants are given as maximum amounts, and the final grants are always paid according to realized expenses (you must show the receipts). A part of the grant can also be given in advance, if such an agreement is made. Grants are not usually given to projects that can be realized in the Space for Free Arts with the Space’s own financial support, or to the artistic work of individual students or small groups unless they are more widely connected to and serve the whole student community of the University of the Arts.

• Association grants: The application should include the applied amount and a short description of the association’s financial situation and activities planned for the year in question. These grants can only be given to associations officially operating within ArtSU.

Benefit from the aid of the Student Union and apply for a grant for your project or student association! Further information and help with applying for a grant is available from ArtsU’s Secretary General Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri (at) uniarts.fi, tel. 040 710 4296). The detailed principles of giving grants, as decided by the Stundent Union board, can be found on the Student Union website on the page “Säännöt” (unfortunately only in Finnish).


2. Hoodies and cloth bags with ArtSU's logo now available!

ArtSU's brand new hoodies and cloth bags are now available at ArtSU's office (Nervanderinkatu 13, 4th floor)! Both are only available in black and have a large, multicolored version of ArtSU's logo on them. The hoodies include a zipper and are available in all sizes, in both unisex and ladyfit models. Come and get yours while the stocks last!

Hoodie 29,90 €
Cloth bag 7 €


3. Opening hours for ArtSU’s office and for handing out term stickers

ArtSU’s office (Nervanderinkatu 13, 4th floor) is again open after the summer break, and you can already get your new term sticker and your calendar at the office. From August 17 to September 11, the office has longer opening hours and is open Mon-Tue 13-18 and Wed-Fri 10-15 (N.B. On Monday, Aug 24 the office is open 16-18).

From August 31 to September 11 there will also be additional service points at the Academy of Fine Arts and Theatre Academy for handing out term stickers and calendars. The service point in KuvA will be open Mon-Fri 14-16 and the service point in TeaK Mon-Tue & Thu-Fri 11-13 and Wed 16.30-18.30.


4. Welcome to the Opening Ceremony of the Academic Year on Sept 2

Welcome to autumn opening ceremony of the University of the Arts Helsinki on Wednesday, 2 September 2015 at 3.00 pm at the Theatre Academy (Haapaniemenkatu 6).
 
Programme:
3.00 pm–3.40 pm A toast, musical performances, and greetings by the Ministry of Education and Culture, the Interim Rector, and the Student Union
3.40 pm–5.00 pm At various points in the Theatre Academy: Art and collaborative performances by students from the three academies of the University of the Arts Helsinki
 
You are also welcome to the traditional celebratory service of the Sibelius Academy's Church Music Department at Temppeliaukio Church from 11.00 am to 12.00 pm.


5. Student representatives wanted (only in Finnish)
 
6. Welcome to Sibelius Academy's improvisation seminar on Sept 3 (only in Finnish)

7. Personal earplug group order coming up (only in Finnish)

8. Picnic for all students of culture and the arts on Sept 3 at Katri Vala park (only in Finnish)

 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp