Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 39

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. TaiYo:n vaalikiertue – tule kysymään edustajistovaaleista!
2. Edustajistovaalit tulevat – lähde sinäkin ehdolle!
3. Haetaan opiskelijaedustajia
4. Altistutko melulle? Ilmoittaudu mukaan mittauksiin!
5. Ongelmia TaiYo:n toimiston aukioloissa – auta meitä tiedottamaan paremmin!
6. Allekirjoita Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloite

7. Porthanian valtaus jatkuu, osallistujia ja esiintyjiä kaivataan

På svenska:

1. KonSts valturné - chans att fråga om delegationsvalet!
2. Delegationsvalet kommer - kandidera du också!
3. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)
4. Utsätts du för högt ljud? Kom med till mätning!
5. Problem med KonSts kontors öppettider - hjälp oss att infomera bättre!
6. Skriv under Cykelbana till Tavastvägen -initiativet! (bara på finska)
7. Porthanias ockupering fortsätter - deltagare och artister sökes (bara på finska)

In English:
1. ArtSU's election tour - ask anything about the council elections!
2. ArtSU’s council elections are coming up - now is the time to run for council!
3. Student representatives wanted (only in Finnish)
4. Are you exposed to noise? Sign up for measurement!
5. Problems with ArtSU office hours - help us to communicate better!
6. Sign the initiative Bike lane to Hämeentie! (only in Finnish)
7. The occupation of Porthania is continuing - participants and artists wanted (only in Finnish)


1.TaiYo:n vaalikiertue – tule kysymään edustajistovaaleista!

Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään taas loka-marraskuun vaihteessa, ja ehdolle voi asettua 6.10. klo 12.00 saakka. Tietoa vaaleista on ensi viikolla tarjolla myös suoraan kampuksilla pienen vaalikiertueen muodossa, kun TaiYo:n vaalityöntekijä Milja Moilanen päivystää kaikkien kolmen akatemian tiloissa. Tervetuloa kysymään mitä tahansa edarivaaleista ja ehdolle asettumisesta, niin vaalisyksy ei pääse yllättämään!

TaiYo:n vaalikiertue päivystää viikolla 40 Taideyliopiston rakennusten ala-auloissa seuraavasti:
ti 29.9. klo 11–13 TeaK
ti 29.9. klo 14–16 KuvA
to 1.10. klo 10–12 M-talo
to 1.10. klo 12.30–14.30 N-talo
to 1.10. klo 15–17 T-talo

Lisätietoa edustajistovaaleista löytyy myös allaolevasta tiedotteesta ja TaiYo:n vaalisivuilta osoitteesta www.taiyo.fi/edustajistovaalit.

 

2. Edustajistovaalit tulevat – lähde sinäkin ehdolle!
 
Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään taas syksyllä 2015. Vaaleissa valitaan TaiYo:n edustajistoon 2 vuoden toimikaudeksi 18 varsinaista ja 18 varajäsentä. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, joka mm. päättää TaiYo:n jäsenmaksusta ja säännöistä, hyväksyy toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsee ylioppilaskunnan hallituksen, pääsihteerin ja Taideyliopiston hallituksen opiskelijajäsenet.
 
Ehdolle vaaleissa voivat asettua kaikki Taideyliopistoon läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneet Taideyliopiston ylioppilaskunnan jäsenet. Ehdokasasettelu on nyt käynnissä, ja kaikki ehdokasilmoitukset sekä sopimukset vaaliliitoista ja vaalirenkaista on jätettävä viimeistään 6.10. klo 12.00 mennessä.
 
Äänioikeus on edustajistovaaleissa kaikilla läsnäolevaksi ilmoittautuneilla ylioppilaskunnan jäsenillä. Äänestää voi ennakkoäänestyspäivänä 29.10. sekä varsinaisina vaalipäivinä 3.11. ja 4.11. oman akatemiansa tiloissa.
 
Tarkemmat tiedot äänestämisestä sekä yksityiskohtaiset ohjeet ehdolle asettumisesta ja kaikki tarvittavat lomakkeet löytyvät TaiYo:n nettisivuilta osoitteesta www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Lisäksi vaalien perustiedot sisältäviä vaalijulistuksia sekä ehdokaslomakkeita löytyy myös paperisena kaikilta kampuksilta.
 
Kannustamme kaikkia Taideyliopiston opiskelijoiden yhteisistä asioista kiinnostuneita lähtemään ehdolle tai vähintäänkin käyttämään ääntään edustajistovaaleissa!
 
Lisätietoja:
Vaalityöntekijä Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, puh. 040 710 4227)
Pääsihteeri Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, puh. 040 710 4296).
 

3. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:

  • Teatterikorkeakoulun johtokunta, 1 jäsen (hakuaika päättyy 5.10. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian akateeminen neuvosto, 1 jäsen (hakuaika päättyy 28.9. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta (taidehistorian ja -teorian professorin valinta), 1 jäsen (hakuaika päättyy 28.9. klo 12.00)
  • Taideyliopiston kirjoittamisen lehtorin rekrytointi, 1 jäsen (hakuaika päättyy 5.10. klo 12.00)
  • Taideyliopiston tutkintolautakunta, 3 varajäsentä (hakuaika päättyy 5.10. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun opetusneuvosto, 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 5.10. klo 12.00)
  • Teatterikorkeakoulun tutkimusneuvosto, 2 varajäsentä (hakuaika päättyy 28.9. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat; vasket ja lyömäsoittimet; puupuhaltimet ja harppu; (2 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).

 
4. Altistutko melulle? Ilmoittaudu mukaan mittauksiin!
 
Osana Taideyliopiston kuulonsuojeluohjelman toteutusta arvioidaan ja mitataan opiskelijoiden altistumista voimakkaille äänille. Mittauksia tehdään aluksi Sibelius-Akatemiassa ja myöhemmin lukuvuoden aikana muissa akatemioissa. Jos arvioit altistuvasi voimakkaille äänille, mutta olet epävarma tulisiko sinun käyttää kuulonsuojaimia, ilmoittaudu mukaan mittauksiin. Mittari tallentaa numeerista tietoa äänitasoista, se ei äänitä. Mittausten aikana muita henkilöitä ei ole paikalla. Mittausjakso saisi mielellään olla vähintään kaksi tuntia, ja se voi koostua erilaisista tilanteista (oma harjoittelu, oppitunnit jne.).
 
Ilmoittautua voit lähettämällä sähköpostia Töölön kampuksen työsuojelupäällikölle: Matti Jordman, matti.jordman@uniarts.fi

 

5. Ongelmia TaiYo:n toimiston aukioloissa – auta meitä tiedottamaan paremmin!

Viimeisen parin viikon aikana TaiYo:n toimisto on valitettavasti kaksikin kertaa jouduttu pitämään hyvin lyhyellä varoitusajalla kiinni sairastapauksesta ja viime perjantain poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä johtuen. Olemme kuitenkin tiputtaneet pallon asiasta tiedottamisessa, sillä palautteen perusteella poikkeustilanteista laittamamme tieto ei ole aina tavoittanut jäsenistöä kovinkaan hyvin. Force majeure -tapauksissa voi kunnollinen tiedottaminenkin olla yllättävän vaikeaa, mutta haluamme yrittää parantaa toimintaamme tämän osalta.

Kerro siis osoitteeseen taiyo-toimisto@uniarts.fi, mitä kautta tieto mahdollisista poikkeusaukioloista tavoittaisi sinut parhaiten. Entä mistä etsit tietoa, jos tulet toimistolle eikä kukaan olekaan paikalla? Kiitokset jo etukäteen kaikille palautteesta ja pahoittelut vielä niille, jotka ovat viime viikkoina sattuneet paikalle toimiston ollessa poikkeuksellisesti kiinni.


6. Allekirjoita Pyöräkaista Hämeentielle -kuntalaisaloite

Taideyliopiston ylioppilaskunta on mukana Pyöräkaista Hämeentielle -kampanjassa, joka on esittänyt Hämeentien muuttamista joukkoliikennekaduksi ja pyöräteiden rakentamista sen varteen Sörnäisten ja Hakaniemen väliselle osuudelle. Kampanjaan liittyvän kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 12 000 helsinkiläistä – oletko sinä?

Helsingin kaupunki on pian päättämässä Hämeentien liikennesuunnitelmasta (ensimmäinen luonnos julkistetaan jo lähipäivinä), ja tämän myötä kuntalaisaloite ollaan lähiviikkoina luovuttamassa kaupungille. Jos et siis ole vielä tutustunut aloitteeseen, käy ihmeessä lisäämässä itsesi allekirjoittajien joukkoon nyt kun vielä voit! Kuntalaisaloite löytyy osoitteesta www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/777 ja lisätietoa kampanjasta osoitteesta http://hameentie.fi.


7. Porthanian valtaus jatkuu, osallistujia ja esiintyjiä kaivataan

Helsingin yliopiston Porthania-rakennus on ollut viime perjantaista lähtien vallattuna vastalauseena hallituksen koulutusleikkauksille. Valtaus jatkuu ainakin kuluvan viikon lauantaihin 26.9. asti ja on jo nyt Suomen historian pisin yliopistovaltaus; mahdollisesta jatkosta päätetään perjantaina 25.9. klo 12 pidettävässä yleiskokouksessa. Valtaus on puoluepoliittisesti sitoutumaton eikä sen takana ole mikään tietty järjestö, vaan sitä järjestää vapaaehtoinen joukko opiskelijoita ja yliopistojen henkilökuntaa.

Vaikka vallattuna onkin Helsingin yliopiston rakennus, toivottavat valtaajat myös muiden yliopistojen opiskelijat ja henkilökunnan tervetulleeksi mukaan. Mukana on alusta lähtien ollut myös Taideyliopiston opiskelijoita kaikista akatemioista, ja he ovat järjestäneet valtaukseen myös taiteellista ohjelmaa. Jos siis valtaus yhtään kiinnostaa, kannattaa lähteä mukaan kokoustamaan, esiintymään tai ihan vain hengaamaan! Taideyliopistossa ei toistaiseksi ole näköpiirissä Helsingin yliopiston kaltaisia massiivisia leikkauksia ja yt-neuvotteluja, mutta välillisesti ja pitkällä tähtäimellä koulutusleikkaukset koskettavat aivan kaikkia Suomen yliopistoja ja opiskelijoita – myös taideyliopistolaisia.

Facebook: Yliopistovaltaus

 
******************

På svenska
 

1. KonSts valturné - chans att fråga om delegationsvalet!

KonSts delegationsval ordnas i oktober-november, och man kan ställa upp som kandidat fram till 6.10. kl. 12. Nästa vecka har man möjlighet att veta mera om valet på alla akademier, när valarbetare Milja Moilanen med information besöker universitetets olika hus med följande tidtabell:

tis 29.9 kl. 11-13 Teaterhögskolan
tis 29.9 kl. 14-16 Bildkonstakademin
tors 1.10 kl. 10-12 M-huset
tors 1.10 kl. 12.30-14.30 N-huset
tors 1.10 kl. 15-17 T-huset

Mera information om valet finns också på KonSts valsida www.taiyo.fi/edustajistovaalit och i meddelandet nedan.
 

2. Delegationsvalet kommer – kandidera du också!
 
Hösten 2015 håller Konstuniversitetets studentkår igen delegationsval. I valet utses 18 ordinarie delegationsmedlemmar och 18 suppleanter i KonSts delegation. Delegationens mandatperiod är två år. Delegationen är studentkårens högsta beslutande organ som bl.a. beslutar om studentkårsavgiften och stadgarna, godkänner verksamhetsplanen och budgeten samt väljer studentkårens styrelse och generalsekreterare och studentrepresentanterna i Konstuniversitetets styrelse.
 
Kandidera i valet kan alla medlemmar av Konstuniversitetets studentkår som har anmält sig som närvarande eller frånvarande vid Konstuniversitetet. Kandidatuppställningen pågår just nu och alla kandidatanmälningar och avtal om valförbund och valringar ska lämnas in senast 6.10 före kl. 12.00.
 
Röstberättigade i delegationsvalet är alla närvaroanmälda studentkårsmedlemmar. Man kan rösta i sin egen akademi under förhandsröstningen 29.10 och på de egentliga valdagarna 3.11 och 4.11.
 
Närmare information om röstningen, anvisningar för hur man ställer upp som kandidat och alla nödvändiga blanketter finns på KonSts webbplats www.taiyo.fi/edustajistovaalit. Dessutom finns valaffischer och kandidatblanketter i pappersform på alla campus.
 
Vi uppmanar alla studerande vid Konstuniversitetet som intresserar sig för gemensamma frågor att kandidera, eller åtminstone utnyttja sin röst i delegationsvalet!
 
Mera information:
Valarbetare Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tfn 040 710 4227)
Generalsekreterare Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tfn 040 710 4296).


3. KonSt söker studentrepresentanter (bara på finska)


4. Utsätts du för starkt ljud? Kom med till mätning!


Som del av Konstuniversitetets hörselskyddsprogram kommer man att mäta i vilken grad studerande blir utsatta för oväsen och starkt ljud. Mätningar utförs först vid Sibelius-Akademin och senare under läsårets gång vid andra akademier. Om du upplever, att du regelbundet blir utsatt för ohälsosam ljudvolym, men är osäker om du borde använda hörselskydd, kan du gärna komma med till mätningarna! Mätaren sparar numerisk information om ljudnivåer, den bandar inte in något. Under mätningstiden kommer det inte vara andra människor närvarande. Mätningen tar gärna minst 2 timmar, och kan innehålla olika situationer (egen övning, lektioner osv.).

Du kan anmäla dig via e-post till Matti Jordman, matti.jordman@uniarts.fi.


5. Problem med KonSts kanslis öppettider - hjälp oss att infomera bättre!

På sistone har KonSts kansli varit tvunget att ha stängt på kort varsel p.g.a. sjukdomsfall och förra fredagens trafikproblem. Det verkar tyvärr som att infomation om dessa undantag inte har nått er särskilt bra.

För att kunna förbättra vår kommunikation, ber vi er att berätta, hur information om möjliga undantagsöppettider skulle nå er bäst. Mejla till adressen taiyo-toimisto@uniarts.fi! Tack redan i förväg och vi ber om ursäkt p.g.a obehaget när kansliet har varit stängt.


6. Skriv under Cykelbana till Tavastvägen -initiativet! (bara på finska)

7. Porthanias ockupering fortsätter - deltagare och artister sökes 
(bara på finska)


******************

In English


1. ArtSU's election tour - ask anything about the council elections!

ArtSU's council elections will be here soon, and it is possible to become a candidate until October 6th, 12noon. Election coordinator Milja Moilanen will be visiting all three academies next week, and everybody is welcome to ask anything about the elections and about running for council. The tour has the following schedule:

Tue 29.9. 11-13 Theatre Academy
Tue 29.9. 14-16 Academy of Fine Arts
Thu 1.10. 10-12 M-building
Thu 1.10. 12.30-14.30 N-building
Thu 1.10. 15-17 T-building

More information about the elections can be found at ArtSU's election website www.taiyo.fi/edustajistovaalit and at point 2 in this newsletter.


2. ArtSU’s council elections are coming up - now is the time to run for council!

University of the Arts Student Union’s representative council elections are coming up again this fall. In the elections, 18 members and 18 vice members will be elected to ArtSU’s representative council for a two year term. The representative council is the highest decision making body of the Student Union and decides e.g. on ArtSU’s statutes, membership fee, action plan and budget and appoints the Student Union’s executive board and secretary general and the student members of the University’s executive board.
 
Every Student Union member (registered as a present or absent student) can become a candidate and run for council. The nomination of candidates is now on, and all nomination forms as well as coalition and alliance agreements must be submitted by October 6, 12.00noon.
 
All Student Union members who are registered as present students have the right to vote in the election. Voting takes place on October 29 (advance voting day) and November 3-4 (official voting days) in the premises of your own academy.
 
More information on voting, instructions on running for council and nomination forms can be found on the Student Union’s website at www.taiyo.fi/edustajistovaalit. The election declaration and nomination forms are also available in paper format on all campuses.
 
We encourage all students who are interested in the students’ common affairs to run for council, and absolutely everyone to vote in the election!
 
More information:
Election coordinator Milja Moilanen (milja.moilanen@uniarts.fi, tel. 040 710 4227)
Secretary General Ville Sinnemäki (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi, tel. 040 710 4296).

 
3. Student representatives wanted (only in Finnish)


4. Are you exposed to noise? Sign up for measurement!


Do you regurarly feel like being exposed to noise in your studies, but not sure, whether you should wear earplugs or not? As a part of the programme of hearing protection at the University of the Arts, measurements of noise levels will be made, first in the SIbelius Academy, and later at the other academies. If you want your situation to be checked, you can enrol by e-mail to Matti Jordman, matti.jordman@uniarts.fi

The meter will only save numeric data of noise levels, not record anything. During the progress, there will be no other people present.


5. Problems with ArtSU office hours - help us to communicate better!

In the last few weeks, ArtSU’s office has unfortunately been closed on two separate occasions with very short notice. These have been due to sickness and last Friday due to the lack of public transport. We have dropped the ball in communicating these situations; we have heard from you that the information about the office being closed hasn’t reached you very well. In force majeure situations proper communication can be surprisingly hard, but we want to improve the way we can get current information to you.

Please tell us by mail to taiyo-toimisto@uniarts.fi how we can best reach you if and when there are exceptional opening hours. How and where do you look for information, if you come to the office and there’s no one there? Thanks in advance for all your comments and our apologies to those, who have come to office when it has been closed.

 

6. Sign the initiative Bike lane to Hämeentie! (only in Finnish)

7. The occupation of Porthania is continuing - participants and artists wanted (only in Finnish)

 
 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp