Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 20

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2015–2016 alkaa 15.5.
2. Ansaitsitko yli tulorajojen vuonna 2014? Liikaa nostettua opintotukea ehtii vielä palauttaa!
3. Tule mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa syksylle 2015
4. Opiskelijaedustajia haetaan
5. Kauneimmat Joululaulut kutsuu TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää

På svenska:
1. Anmälan till läsåret 2015-2016 börjar den 15 maj
2. Kontrollera dina inkomster för år 2014 och betala tillbaka det studiestöd som betalas ut för mycket

3. Kom med att planera utvecklingssamarbetsvecka för hösten 2015 (bara på finska)
4. KonSt söker sudentrepresentanter (bara på finska)
5. De vackraste julsångerna bjuder konststuderande med att göra gott (bara på finska)

In English:
1. Enrolment for the academic year 2015-2016 begins on 15 May
2. Students receiving Kela’s financial aid – Please check your annual income limit for 2014

3.Come to organize Development Cooperation Week for October 2015!
4. Student representatives wanted (only in Finnish)
5. A chance to cooperate with Kauneimmat Joululaulut (only in Finnish)


 
1. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2015–2016 alkaa 15.5.

Ilmoittautuminen Taideyliopistoon lukuvuodelle 2015–2016 alkaa perjantaina 15.5. ja päättyy maanantaina 17.8. Kaikkien opiskelijoiden on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle ilmoittautumisajan loppuun mennessä. Jos opiskelija laiminlyö ilmoittautumisen, hän menettää yliopistolain mukaan tutkinnonsuoritusoikeutensa ja hänen tulee hakea akatemialta oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi sekä suorittaa uudelleenkirjoittautumismaksu.

Kaikki läsnäolevaksi ilmoittautuneet kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittavat perustutkinto-opiskelijat kuuluvat automaattisesti Taideyliopiston ylioppilaskuntaan (TaiYo), ja ilmoittautumisen yhteydessä heidän on maksettava ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi myös tohtoriopiskelijat, yli 3 kuukautta Taideyliopistossa viipyvät vaihto-opiskelijat ja erillisiä opettajan opintoja suorittavat opiskelijat ovat halutessaan lämpimästi tervetulleita liittymään TaiYo:n jäseneksi maksamalla jäsenmaksun. TaiYo:n jäsenmaksu lukuvuonna 2015–2016 on perustutkintotason opiskelijoille 112 € (56 €/lukukausi) ja tohtoriopiskelijoille 40 € (20 €/lukukausi; tohtoriopiskelijat eivät voi käyttää YTHS:n palveluita). Perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu sisältää viime vuoteen nähden 12 euron korotuksen, joka johtuu lähinnä YTHS:n terveydenhoitomaksun korotuksesta; lisätietoa asiasta osoitteessa http://taiyo.fi/jasenille/jasenmaksu/ .

Jäsenmaksun maksaminen onnistuu kaikkein helpoimmin WebOodissa, jossa voi ilmoittautua samalla myös läsnäolevaksi eikä muuta ilmoittautumista enää tarvita (myös Kuvataideakatemian opiskelijat voivat nyt käyttää WebOodia, weboodi.uniarts.fi). Jos WebOodin käyttö ei onnistu, voi jäsenmaksun maksaa myös pankkisiirtona tai käteisellä tai kortilla TaiYo:n toimistoon (korttimaksusta peritään 2,75 % maksutapalisä); tällöin pitää kuitenkin toimittaa vielä erillinen ilmoittautumislomake ja maksukuitti oman akatemian opintopalveluihin, jotta ilmoittautuminen rekisteröityy. Jäsenmaksun mukana voi maksaa myös vapaaehtoisen kehitysyhteistyömaksun 5 €, jolla tuetaan kehitysmaiden koulutusolojen parantamista.

Tarkemmat tiedot jäsenmaksusta ja sen maksamisesta eri tavoilla löytyvät TaiYo:n nettisivuilta osoitteesta http://taiyo.fi/jasenille/jasenmaksu. Kaikissa jäsenmaksuun liittyvissä kysymyksissä voi aina myös ottaa yhteyttä TaiYo:n toimistoon (puh. 040 710 4298, taiyo-toimisto@uniarts.fi).


2. Ansaitsitko yli tulorajojen vuonna 2014? Liikaa nostettua opintotukea ehtii vielä palauttaa!

Nyt kannattaa tarkistaa vuoden 2014 tulot ja opintotuen vuosituloraja! Jos olet ansainnut yli tulorajojen, vuositulorajaa voi korottaa palauttamalla opintotukea vapaaehtoisesti tukivuotta seuraavan vuoden toukokuun loppuun asti - eli 31.5.2015 mennessä. Jos tukea ei palauta ajoissa, se peritään takaisin 15 prosentilla korotettuna, joten liikaa nostetun tuen vapaaehtoinen palauttaminen kannattaa!

Lisätietoa: http://www.kela.fi/ajankohtaista-opiskelijat > "Opiskelija: tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki" ja "Liiat opintotuet palautettava toukokuun loppuun mennessä"


3. Tule mukaan järjestämään kehitysyhteistyöviikkoa syksylle 2015!

Taideyliopiston ylioppilaskunta järjestää ensi lokakuussa ensimmäistä kertaa teemaviikon, jonka tavoitteena on yhdistää taiteen tekeminen ja maailmanparannus. Viikolla on tarkoitus järjestää neljä erityyppistä tapahtumaa, joissa kehitysyhteistyöteema tuodaan opiskelijoita kiinnostavalla tavalla esiin.

Kehy-viikko tehdään yhteisvoimin, ja kaikki vapaaehtoiset ovatkin nyt lämpimästi tervetulleita mukaan! Vapaaehtoisena saa tutustua muihin aktiivisiin opiskelijoihin kaikista akatemioista ja kasvattaa tapahtumajärjestämistaitoja. Mukaan voi tulla joko keväällä tai vasta ensi syksyllä riippuen siitä, kuinka paljon haluaa itse vaikuttaa teemaviikkojen ilmeeseen. Omaan työnkuvaan voi vaikuttaa, mutta tarjolla olisi hommaa mm. sosiaalisen median tiedottajalle, tapahtumaisännälle/-emännälle, julisteiden jakajalle, ovivahdeille ym.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan vapaaehtoisena kehy-viikon järjestämiseen, ota yhteyttä TaiYo:n kehitysyhteistyökoordinaattori Saara Lindahliin: saara.lindahl (ät) uniarts.fi!

 

4. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Taideyliopiston ylioppilaskunnan keskusvaalilautakunta, jäseniä ja varajäseniä (hakuaika päättyy 20.5. klo 12)
  • Teatterikorkeakoulun rekrytointineuvosto (tanssitaiteen ja valosuunnittelun yliopistonlehtoreiden valinta), kaksi opiskelijajäsentä (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Sibelius-Akatemian akateemisen neuvoston taiteellisen toiminnan jaosto (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • SYL:n kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta KENKKU (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiön hallitus, kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 19.5. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta (jatko-opiskelijajäsen, paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


5. Kauneimmat Joululaulut kutsuu TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää

Kauneimmat Joululaulut on hyväntekeväisyyskampanja, joka on yli 40 vuoden ajan kutsunut suomalaisia laulamaan joulua sydämeen ja vienyt hyväntahtoisuutta maailmalle. Suomen suosituin musiikkitapahtuma tavoittaa vuosittain noin miljoona suomalaista. Viime vuosina kampanja on kerännyt yli miljoona euroa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön. Tänä vuonna Kauneimmat Joulut kajahtavat rauhan puolesta, ja kutsumme TaiYo:n opiskelijoita mukaan tekemään hyvää.

Tarjoamme TaiYo:n opiskelijoille oivan mahdollisuuden saada kuvituksiaan näkyviin miljoonayleisölle. Viime vuoden kampanjassa käytimme erilaisia jouluaiheisia valokuvia kampanjassa. Kuvat olivat todella suosittuja. Niitä jaettiin satoja ja jopa tuhansia kertoja sosiaalisessa mediassa. Tänä vuonna kampanjan aikana, marras- ja joulukuussa, meillä on aikomus mainostaa kampanjaa erilaisin joulukortein ja -kuvituksin sosiaalisessa mediassa ja muissa viestintäkanavissamme.

Tarjoamme Taideyliopiston opiskelijoille mahdollisuuden suunnitella ja luoda kyseisiä kuvituksia teeman mukaisesti. Etsimme yhteistyöstä kiinnostuneita opiskelijoita, jotka haluavat saada nimensä suuren kampanjan kylkeen ja ovat valmiita lahjoittamaan joulu- ja rauha-aiheisia kuvituksiaan kampanjan käyttöön.

Lisätietoja antaa Johanna Lillqvist (johanna.lillqvist@suomenlahetysseura.fi, puh. 020 712 7246), jonka kautta voi myös pyytää taustamateriaalia kampanjasta. Voitte myös käydä tutustumassa kampanjan verkkosivuihin osoitteessa kauneimmatjoululaulut.fi.


 
***********************

På svenska


1. Anmälan till läsåret 2015-2016 börjar den 15 maj

Anmälan till läsåret 2015-2016 vid Konstuniversitetet börjar fredagen den 15 maj 2015 och går ut måndagen den 17 augusti 2015. Alla studerande ska antingen närvaroanmäla sig eller frånvaroanmäla sig samt anmäla sig till både höst- och vårterminen inom utsatt tid. En studerande som inte har gjort läsårsanmälan förlorar enligt universitetslagen rätten att avlägga examen och måste hos akademin anhålla om rätt att återuppta studierna samt betala en återinskrivningsavgift.

Samtliga grundexamensstuderande (som avlägger kandidat- eller magisterexamen) som närvaroanmält sig hör automatiskt till Konstuniversitetets studentkår och ska i samband med anmälan betala studentkårens medlemsavgift. Forskarstuderande, utländska utbytesstuderande som studerar minst tre månader vid Konstuniversitetet samt studerande som avlägger separata pedagogiska studier för lärare eller separata studier i det ämne som undervisas kan om de vill bli medlemmar i studentkåren när som helst under läsåret genom att betala studentkårens medlemsavgift. Studentkårens medlemsavgift läsåret 2015–2016 är 112 € för studerande på grundexamensnivå (56 €/termin) och 40 € för forskarstuderande (20 €/termin, SHVS hälsovårdstjänster ingår inte).

Allra lättast går det att betala kåravgiften via WebOodi, där du samtidigt kan göra din närvaroanmälan och sedan inte behöver göra några andra anmälningar (också studerande vid Bildkonstakademin kan nu använda WebOodi, weboodi.uniarts.fi). Om du inte kan betala och anmäla dig via WebOodi kan kåravgiften till KonSt också betalas med bankgiro eller kontant och med kort till KonSts kansli – men i så fall ska du också föra anmälningsblanketten och kvittot på betald medlemsavgift till studietjänster på din egen akademi, annars registreras inte din anmälning! Samtidigt som du betalar medlemsavgift kan du också betala en frivillig utvecklingssamarbetsavgift på 5 € som används för att förbättra utbildningsförhållandena i utvecklingsländer.

Mera info om medlemsavgiften finns på KonSts webbsida http://taiyo.fi/pa-svenska/medlemsavgift. Du kan alltid kontakta också KonSts kansli (tfn 040 710 4298, taiyo-toimisto@uniarts.fi) om du har frågor gällande medlemsavgiften.


2. Kontrollera dina inkomster för år 2014 och betala tillbaka det studiestöd som betalas ut för mycket

Kontrollera din inkomst och årsinkomstgräns för 2014. När en studiestödstagare före utgången av maj månad frivilligt betalar tillbaka det studiestöd som har betalats ut för mycket återkrävs inte det felaktigt utbetalda stödet förhöjt med 15 procent på våren nästa år. Den sista dagen för eventuella frivilliga återbetalningar av studiestöd för 2014 är 31.5.2015.

Mera info: http://www.kela.fi/web/sv/aktuellt-studerande > "Studerande: kontrollera dina inkomster för år 2014 och betala tillbaka det studiestöd som betalats ut för mycket" och "Överbetalda studiestöd ska betalas tillbaka inom maj månad"


3. Kom med att planera utvecklingssamarbetsvecka för hösten 2015 (bara på finska)

4. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)

5. De Vackraste Julsångerna bjuder konststuderande med att göra gott (bara på finska)
**********************************

In English


1. Enrolment for the academic year 2015-2016 begins on 15 May

The enrolment for the academic year 2015-2016 begins on Friday, 15 May 2015 and ends on Monday, 17 August 2015. By the end of the enrolment period, all students must register as either attending or not attending the autumn and spring semesters. If a student fails to enrol for the academic year, he or she will lose the right to study and needs to apply to the academy in question for a right to be re-admitted as a student (Universities Act). He or she will also need to pay a re-enrolment fee.

All basic degree students (bachelor's or/and master's degree students) who register as attending automatically become members of the University of the Arts Student Union and must pay the student union membership fee when enrolling. Doctoral students, international exchange students who attend the University of the Arts Helsinki for more than 3 months, and students who are pursuing separate teachers' pedagogical studies or separate subject studies can also join the Student Union at any point in the academic year by paying the student union membership fee. The membership fee in the academic year 2015­–2016 is 112 € for basic degree students (56 € per semester) and 40 € for doctoral students (20 € per semester, Finnish Student Health Services not included).

The easiest way to pay the student union membership fee is via WebOodi: at the same time, you can enrol as attending and, after that, no other enrolment process is necessary (WebOodi is now also available for Academy of Fine Arts students, weboodi.uniarts.fi). If paying and enrolling on WebOodi is not possible for you, you can pay the membership fee by bank transfer or in cash or by card to the Student Union office – please note that in this case you must submit a printed enrolment form and a receipt for your membership fee payment to your academy’s study services in order to ensure your registration as attending! Together with the student union membership fee, you can also pay a voluntary development cooperation fee of 5 € to promote the educational environments in developing countries.

For more information on the membership fee, please go to ArtSU’s webpage at http://taiyo.fi/in-english/student-union-fee. You are also always welcome to contact the Student Union office (tfn 040 710 4298, taiyo-toimisto@uniarts.fi) with any questions concerning the membership fee.


2. Students receiving Kela’s financial aid – Please check your annual income limit for 2014

Be sure to check your annual income limit for 2014. The due date for the voluntary repayment of financial aid received in 2014 is 31 May 2015. Any overpayment of financial aid that you do not pay back by the due date will be collected from you, and you will incur a 15% penalty on top of the overpayment.
 
More information: http://www.kela.fi/web/en/financial-aid-for-students_how-other-income-affects-financial-aid


3. Come to organize Development Coordination Week for October 2015!

ArtSU is organizing its first Development Cooperation Week next October, with the aim to make art and save a bit of the world at the same time! The purpose is to arrange four diverse events where development cooperation is introduced to students in a way that is most interesting for them.

Development Cooperation Week will take place in joint effort, and so you are warmly welcome to join us! Volunteers will make new acquaintances from all tree academies and learn event organizing skills. There are works for everybody, in spring and in autumn, demanding and less demanding depending on your preferences. Among the needed volunteers are a social media communicator, event hosts and planners, poster distributors and event staff.

If you are interested in joining the organizing team as a volunteer, please contact ArtSU’s Development Cooperation Coordinator Saara Lindahl via email: saara.lindahl (at) uniarts.fi!


4. Student representatives wanted (only in Finnish)

5.
A chance to cooperate with Kauneimmat Joululaulut (only in Finnish)

 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp