Copy
Taideyliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote
The weekly newsletter of the Student Union of the University of the Arts
Katso viikkotiedote selaimessa
View this newsletter in your browser
Seuraa FB:ssä
Seuraa FB:ssä
Seuraa Twitterissä
Seuraa Twitterissä
Taiyo.fi
Taiyo.fi
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Viikko / vecka / week 18

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN TIEDOTE
KONSTUNIVERSITETETS STUDENTKÅRS VECKOBREV
UNIVERSITY OF THE ARTS STUDENT UNION NEWSLETTER
 

Tässä tiedotteessa tulevia asioita:

1. Tervetuloa N-talon Terassi(kaude)n avajaisiin TÄNÄÄN!
2. Tule viettämään vapunpäivää muiden taideopiskelijoiden kanssa!
3. Hanki ylioppilaslakkiisi vapuksi TaiYo:n lakkimerkki!
4. TaiYo:n toimisto on suljettu vappuna 30.4.-5.5.
5. Töitä tarjolla: Tule TaiYo:n vaalityöntekijäksi tai tarranjakajaksi!
6. Opiskelijaedustajia haetaan
7. Taideyliopisto mukana Kilometrikisassa - liity mukaan joukkueeseen!
8. Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia


På svenska:
1. Terrass(säsong)en öppnas på N-huset 29.4. - välkommen!
2. Kom och fira valborg tillsammans med andra konststuderande!
3. Skaffa dig KonSts mössmärke för vappen!
4. KonSts kontor stängt 30.4.-5.5.
5. KonSt erbjuder jobb (bara på finska)
6. KonSt söker sudentrepresentanter (bara på finska)
7. Konstuniversitet med i kilometertävlingen - kom med! (bara på finska)
8. I maj firas den 150-åriga studentmössan


In English:
1. Welcome to the opening of the N-house roof terrace on April 29!
2. Come to celebrate May 1st together with other art students!
3. Get ArtsU's badge for you student cap for May 1st! (only in Finnish)
4. The ArtsU office will be closed 30.4.-5.5.
5. Jobs available in ArtSU (only in Finnish)
6. Student representatives wanted (only in Finnish)
7. University of Arts is in the kilometer competition - join us! (only in Finnish)
8. It is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap
 

 
1. Tervetuloa N-talon Terassi(kaude)n avajaisiin TÄNÄÄN!

Sibelius-Akatemian N-talolla on aivan TaiYo:n toimiston vieressä komea kattoterassi, joka ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut käytössä. Nyt kevään lopulla säiden lämmetessä se kuitenkin avautuu vihdoin kaikkien opiskelijoiden ja henkilökunnan vapaaseen käyttöön – lisätietoja tarkemmasta aikataulusta on luvassa myöhemmin. Terassin käyttöönoton ja lähestyvän vapun kunniaksi TaiYo järjestää kaikille opiskelijoille ja koko henkilökunnalle avoimet Terassi(kaude)n avajaiset keskiviikkona 29.4. klo 17 alkaen. Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa, mutta myös omia eväitä saa mieluusti ottaa mukaan. Tule yksin tai kavereiden kanssa, hetkeksi ihailemaan näkymiä tai pidemmäksi aikaa istumaan iltaa ja ottamaan varaslähtö vappuun yhdessä muiden taideyliopistolaisten kanssa! Paikkana siis SibAn N-talon terassi, Nervanderinkatu 13, T-kerros suoraan hissillä (tai 4. kerroksesta ylioppilaskunnan huoneen kautta). Tervetuloa tutustumaan yhteiseen terassiimme!


2. Tule viettämään vapunpäivää muiden taideopiskelijoiden kanssa!

Vapunpäivänä 1.5. pääkaupunkiseudun ylioppilaat kokoontuvat perinteiseen tapaan Ullanlinnanmäelle. Virallinen ohjelma, jonka osana kuullaan mm. TaiYo:n, AYY:n ja HYY:n puheenjohtajien vappupuheet sekä Ylioppilaskunnan Laulajien kuorolaulua, alkaa jo kello 9.

TaiYo:n oma teltta kohoaa mäen alapäässä oleville kallioille (mäen alta katsottuna tähtitornille vievän tien vasemmalla puolella) virallisen ohjelman jälkeen noin kello 10, ja teltalla on tarjolla munkkeja ja kuohuviiniä kaikille Taideyliopiston opiskelijoille. Tervetuloa mukaan nostamaan vappumalja yhdessä muiden taideopiskelijoiden kanssa!
 

3. Hanki ylioppilaslakkiisi vapuksi TaiYo:n lakkimerkki!

Tiesitkö, että ylioppilaslakin perinteinen lyyra on itse asiassa Helsingin yliopiston opiskelijoiden tunnus? Tästä syystä monilla ylioppilaskunnilla onkin oma lakkimerkkinsä, jonka voi kiinnittää ylioppilaslakkiin lyyran tilalle – niin myös TaiYo:lla. TaiYo:n lakkimerkki on TaiYo:n logon (se ”palava pää”) muotoinen, ja se kertoo kantajansa opiskelevan tai opiskelleen Taideyliopistossa. Nyt on siis oiva mahdollisuus tunnustaa väriä ja hankkia taideopiskelijoiden oma lakkimerkki vapuksi! Lakkimerkin lisäksi TaiYo:n tunnuksiin kuuluu myös musta-valko-petrooli nauha, jota käytetään perinteisissä akateemisissa juhlissa juhlapuvun, tumman puvun tai arkipuvun kanssa.

Lakkimerkin ja ylioppilaskuntanauhan voivat hankkia ja niitä voivat käyttää kaikki TaiYo:n nykyiset ja entiset jäsenet. Niitä voi ostaa TaiYo:n toimistosta (Nervanderinkatu 13, 4. krs) sen aukioloaikoina omakustanne-hintaan; lakkimerkki maksaa 12 e, TaiYo:n pitkä nauha 3 e ja lyhyt nauha 1 e. Jos et pääse itse paikan päälle niitä hankkimaan, voit ottaa yhteyttä TaiYo:n toimistoon (taiyo-toimisto@uniarts.fi) ja sopia toimittamisesta muulla tavoin.


4. TaiYo:n toimisto on suljettu vappuna 30.4.-5.5.

TaiYo:n toimisto on vapun aikaan suljettu sekä vappuaattona 30.4. ja vapunpäivänä 1.5. että koulutuksen takia ma-ti 4.-5.5. Lisäksi toimisto on suljettu helatorstain takia to-pe 14.-15.5., mutta muuten toimisto palvelee normaalien aukioloaikojen mukaisesti toukokuun loppuun saakka. Kesä- ja heinäkuussa toimisto on jälleen kokonaan suljettu.
 

5. Töitä tarjolla: tule TaiYo:n vaalityöntekijäksi tai tarranjakajaksi

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee syksyksi 2015 kahta määräaikaista projektityöntekijää: - edustajistovaalien vaalityöntekijää ajalle 10.8.-30.11. sekä - lukuvuositarrojen jakajaa ajalle 31.8.-11.9.

Vaalityöntekijä vastaa loka-marraskuun vaihteessa järjestettävien ylioppilaskunnan edustajistovaalien järjestämisestä. Vaalityöntekijän tehtäviin kuuluu mm. vaalien tiedotuksesta ja moninaisista käytännön järjestelyistä huolehtiminen, vaalien järjestämisprojektin suunnittelu ja dokumentointi sekä keskusvaali-lautakunnan toimintaan osallistuminen. Työ on projektiluontoinen ja työntekijä määrittää itse työaikansa sen pohjalta, mitä projektin etenemisen aikatauluista sovitaan. Työstä maksetaan projektipalkkana yht. 1750 €. Hakijoilta toivotaan kykyä itsenäiseen projektityöskentelyyn ja projektinhallintaan, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja suomeksi ja englanniksi, käytännönläheistä otetta työhön ja kiinnostusta TaiYo:n toimintaa kohtaan. Kokemus ylioppilaskunta- ja/tai järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Lukuvuositarrojen jakaja puolestaan huolehtii lukuvuositarrojen jakelusta opiskelijakortteihin, kalenterien jaosta ja muista näihin mahdollisesti liittyvistä tehtävistä erillisissä tarranjakopisteissä, jotka perustetaan kahdeksi viikoksi Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun tiloihin. Päivittäinen työaika on sopimuksen mukaan n. klo 11-16, ja palkkaus on ylioppilaskuntien TES:n mukaisesti 9,25 €/tunti sekä mahdolliset lisät. Hakijoilta toivotaan itsenäistä ja positiivista otetta työntekoon, asiakaspalveluhenkisyyttä, yhteistyökykyä sekä hyvää suullista suomen ja englannin kielen taitoa. Kokemus ylioppilaskunta- ja/tai järjestötoiminnasta katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee kummankin tehtävän osalta toimittaa pe 8.5.2015 klo 12.00 mennessä TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (sähköisesti taiyo-paasihteeri (ät) uniarts.fi tai paperilla Nervanderinkatu 13, 4. kerros, 00100 Helsinki). Muista myös ilmoittaa selkeästi, kumpaa tehtävää haet vai oletko kiinnostunut kummastakin. Osa hakijoista voidaan kutsua haastatteluun erikseen sovittavana aikana viikolla 20. Lisätietoja kummastakin tehtävästä antaa TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäki (puh. 040 710 4296), ja lisätietoja ylioppilaskunnan toiminnasta löytyy myös osoitteesta www.taiyo.fi.


6. Haetaan opiskelijaedustajia

Taideyliopiston ylioppilaskunta hakee seuraavia opiskelijaedustajia:
  • Vilho ja Lahja Koposen säätiön hallitus, kaksi varajäsentä (hakuaika päättyy 5.5. klo 12.00)
  • Kuvataideakatemian rekrytointitoimikunta, taiteellisen tutkimuksen tutkijatohtorin valinta (jatko-opiskelijajäsen, paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Teatterikorkeakoulun esitystoiminnan suunnitteluryhmä ESSU, 2 varajäsentä (paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston osastoneuvosto, varajäsen (paikka täytetään heti kun hakijoita löytyy)
  • Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston yhteysopiskelijat (3 kpl, paikat täytetään heti kun hakijoita löytyy)
Katso tarkemmat hallinnon opiskelijaedustajien hakuilmoitukset osoitteesta http://taiyo.fi/avoimet-luottamuspaikat ja lähetä hakemuksesi TaiYo:n pääsihteeri Ville Sinnemäelle (taiyo-paasihteeri@uniarts.fi).


7. Taideyliopisto mukana kilometrikisassa - liity mukaan joukkueeseen!

Oletko intohimoinen työmatkapyöräilijä tai nautitko pyörällä ajamisesta vapaa-ajalla? Haluatko nostattaa kuntoasi ja samalla kilpailla leikkimielisesti kuka Taideyliopistossa kerää eniten pyöräilykilometrejä kesällä 2015? Liity mukaan Taideyliopiston joukkueeseen leikkimielisessä Kilometrikisassa! Olitpa sitten opettaja, hallintohenkilökuntaa tai opiskelija, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan joukkueeseen! Kilpailu on käynnissä 1.5–22.9.2015.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.

Kilometrikisassa poljetaan koko joukkueen voimin kisan aukioloaikana aikana niin paljon kuin mahdollista. Tavoite on kannustaa mahdollisimman monia oman työ- tai muun yhteisön jäseniä osallistumaan kisaan yhteishengen ja kunnon kohottamiseksi. Mukaan voi ilmoittautua lisää osallistujia koko kisan ajan ja kilometrit voi kirjata myös takautuvasti. Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana poljetut kilometrit, myös vapaa-ajan ja loma-ajan pyöräilyt. Voittajajoukkue on se, jolla kisan päätyttyä on eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Katso palkinnot täältä. Miten pääsen mukaan?

Rekisteröidy mukaan osoitteessa www.kilometrikisa.fi ja liity Taideyliopiston joukkueeseen. Jos olet osallistunut kisaan vuonna 2014, niin sinun ei tarvitse rekisteröityä uudestaan vaan voit liittyä mukaan vanhalla tunnuksellasi. Osallistujat voivat alkaa syöttää pyöräilykilometrejä järjestelmään 1.5. alkaen. Joukkueen nimi: Taideyliopisto Ilmoittautumiskoodi: Artsi2015 Taideyliopiston joukkueen yhteyshenkilönä toimii järjestelmäarkkitehti Jari Värälä (jari.varala@uniarts.fi). Jariin voi olla yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta tai haluat erota joukkueesta. Lisätietoa kilpailusta: www.kilometrikisa.fi

8. Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia 

Toukokuussa juhlitaan 150 vuotta täyttävää ylioppilaslakkia vapusta valmistujaisiin! Juhlinnasta vastaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, mutta myös muut opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan:

- Juhlahaalarimerkki jaossa vapunpäivänä 1.5. klo 9.00 eteenpäin. Merkkejä jaetaan Kaivopuistossa Ullanlinnanmäellä, missä HYY, AYY ja TaiYo järjestävät perinteisen vapun vastaanoton, ja Kaisaniemen puistossa koripallokentän liepeillä.

- Kolme kuvakilpailua! Kilpailut julistetaan 30.4., 10.5. ja 20.5. Facebook-tapahtumassa www.facebook.com/events/1581258088823608. Palkintoina #yolakki150-juhlahaalarimerkkejä sekä avecillisia illalliskortteja HYYn 147. vuosijuhliin.

- Ke 20.5. klo 17-19. Onko ylioppilaslakki korkeakoulutuksen symboli vai skumppalasi? HYY järjestää osana Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlia ja Kansakunnan rakentajat -luentosarjaa paneelikeskustelun ylioppilaslakin merkityksestä, historiasta ja tulevaisuudesta. Paneelia vetää Ylioppilaslehden alumni-päätoimittaja Maria Pettersson. Paikka: Helsingin yliopiston päärakennuksen sali 13 (Fabianinkatu 33)

Tarkempia tietoja ohjelmasta löytyy osoitteesta www.hyy.fi/yolakki150 ja Facebook-tapahtumasta www.facebook.com/events/1581258088823608. 
***********************

På svenska


1. Terrass(säsong)en öppnas på N-huset 29.4. - välkommen!

Det är äntligen dags att inviga takterrassen bredvis KonSts rum på Nervandergatan, 4. våningen. KonSt bjuder på något smått att äta och dricka onsdagen 29.4. kl 17 framåt - välkommen studerande och personal för att bekantas med vår nya terrass! Man får vara hela kvällen eller bara en stund, så som det bäst passar. Samtidigt som vi firar våren och terrassen, kan vi också tjuvstarta vappen tillsammans!


2. Kom och fira valborg tillsammans med andra konststuderande!

Den 1.5. samlas huvudstadsregionens studenter traditionellt till Ullanlinnanmäki. Programmet börjar redan kl. 9; vi hör bl.a. ett tal av KonSts ordförande. Efter den officiella delen har KonSt sitt eget tält med munkar och skumvin fr.o.m. kl. 10; ni är alla hjärtligt välkomna!


3. Skaffa dig KonSts mössmärke för vappen!

Vistte du, att den vanliga lyran på din studentmössa ursprungligen står för Helsingfors universitet? Därför är det dags att börja visa färg, coh det kan man göra genom att skaffa sig ett mössmärke som symboliserar Konstuniversitetet istället! Märket är av modell "brinnande huvud" och kan köpas på kontoret på Nervandergatan 13 för priset 12 euro. Andra symboler för studentkåren är svart-vit-petrol-bandet, som används på akademiska fester. Ett långt band kostar 3 euro, ett kort 1 euro. Om du inte själv hinner komma på kontoret, kan du kontakta taiyo-toimisto@uniarts.fi och komma överens om alternativa sätt att få produkterna. 


4. KonSts kontor stängt 30.4.-5.5.

KonSts kontor kommer att vara stägnt p.g.a. vappen 30.4.-1.5. och p.g.a. fortbildning 4.-5.5. Dessutom har kontoret stängt på Kristi himmelsfärdsdagen 14.-15.5. Annors arbetar kontoret efter de vanliga tidtabellerna fram till slutet av maj. Juni-juli är kontoret stängt.


5. KonSt erbjuder jobb (bara på finska)


6. KonSt söker studentrepresentaner (bara på finska)


7.
Konstuniversitet med i kilometertävlingen - kom med! (bara på finska)

8. I maj firas den 150-åriga studentmössan 

I maj firas den 150-åriga studentmössan från valborg till examensfesten! Studentkåren vid Helsingfors Universitet ansvarar för programmet, men alla studerande är välkomna att delta:

- Jubileumsoverallmärken delas ut första maj från kl. 9.00 i Brunnsparken, där HUS, AUS och KonSt firar första maj på traditionellt vis! Märken också delas ut i Kajsaniemiparken vid basketbollplanen från kl. 9.00.

- Tre fototävlingar! Tävlingarna utlyses 30.4, 10.5 och 20.5 på Facebookevenemangssidan www.facebook.com/events/1581258088823608/. Priserna är #yolakki150-jubileumsoverallmärken och ett antal presentkort för två till HUS 147:e årsfest.

- Paneldebatt on 20.5 kl. 17-19. Är studentmössan en symbol för högskoleutbildningen eller ett champagneglas? HUS ordnar en paneldebatt om studentmössans betydelse, historia och framtid. Debatten ingår i föreläsningsserien Nationsbyggare som är en del av programmet under Helsingfors universitets 375-årsjubileum. Panelen leds av Ylioppilaslehtis f.d. chefredaktör Maria Pettersson. Plats: Universitetets huvudbyggnad, sal 13 (Fabiansgatan 33)

Mera information om programmet finns på www.hyy.fi/sv/yolakki150 och på Facebookevenemangssidan www.facebook.com/events/1581258088823608.


**********************************

In English


1. Welcome to the opening of the N-house roof terrace on April 29!

It's time to celebrate spring and at last open the terrace next to ArtsU's office for both students and staff. Welcome to hang out on the terrace on Wed 29 April from 5 p.m. onwards! ArtsU will provide a little something to eat and drink, but you are welcome to bring your own stuff too.


2. Come to celebrate May 1st together with other art students!

The traditional celebrations on May 1st at Ullanlinnanmäki start this year at 9 o'clock with music and speeches. After the official program ArtsU will have a tent (bottom of the hill; left side of the road when looking from the bottom of the hill) with doughnuts and sparkling wine for all students of the University of Arts. Welcome!!


3. Get ArtsU's badge for your student cap for May 1st! (only in Finnish)


4. The ArtsU office will be closed 30.4.-5.5.

ArtsU's office will be closed 30.4.-5.5. and 14.-15.5. Otherwise the office is working normally till the end of May, but closed during June and July.


5. Jobs available in ArtsU (only in Finnish)


6. Student representatives wanted (only in Finnish)


7. University of Arts is in the kilometer competition - join us! (only in Finnish)


8. It is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap

In May, it is time to celebrate the 150th anniversary of the student cap from May Day until the graduation ceremony! The Student Union of the University of Helsinki is responsible for the programme, but other students are also welcome to join:

- Anniversary overall badges are distributed on May Day, 1 May, from 9am onwards in Kaivopuisto Park in Ullanlinnanmäki where HYY, AYY and TaiYo organise the traditional May Day celebration! Badges are also disrtibuted in Kaisaniemi Park.

- Three photo contests! The contests are published on 30 Apr, 10 May and 20 May in the Facebook event www.facebook.com/events/1581258088823608/. Rewards: #yolakki150 anniversary overall badges and dinner cards for two for HYY's 147th anniversary celebration.

- Panel discussion, Wed, 20 May, 5pm-7pm. Is the student cap the symbol of higher education or a glass for sparkling wine? As part of the 375th anniversary of the University of Helsinki and Kansakunnan rakentajat lecture series, HYY will organise a panel on the significance, history and future of the student cap. The panel is hosted by former chief editor of Ylioppilaslehti Maria Pettersson. Location: University of Helsinki, Main Building, Hall 13 (Fabianinkatu 33)

The programme is also available at www.hyy.fi/en/yolakki150 and in the Facebook event www.facebook.com/events/1581258088823608.


 
Copyright © 2015 Taideyliopiston ylioppilaskunta, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp