Copy
Nieuwsbrief maart 2017

Inzicht intro

De eerste twee maanden van 2017 zitten er alweer op. Meerdere opleidingen en masterclasses zijn gestart en veel bekende én nieuwe klanten zijn enthousiast aan de slag gegaan met onze werkwijze. En dat is mooi!
Wat maakt bewust persoonlijke groei nu zo belangrijk? De essentie ligt in het maken van bewuste keuzes vanuit zelfmanagement en zelfsturing, met balans tussen hoofd en hart, waarbij emoties signalen zijn van onvervulde behoeften en niet leidend hoeven te zijn in gedrag en gedachten. Dit inzicht is relatief makkelijk uit te leggen, echter het is voor veel mensen een stuk lastiger om de essentie ervan intrinsiek te ervaren, zoals wij in de dagelijkse praktijk merken. Een groot deel van onze klanten heeft het bijvoorbeeld allemaal prima voor elkaar in het leven op zowel sociaal, zakelijk als financieel vlak. Een directe noodzaak om te werken aan bewustwording is er vaak niet. Of lijkt er niet te zijn. 
Maar eenmaal bewuster geworden dat er ontwikkeling mogelijk is, op persoonlijk of zakelijk vlak, ontstaat de behoefte aan inzicht. Inzicht in zichzelf, in anderen, in patronen in eigen of andermans gedrag, in de werkelijke redenen achter emoties én de behoefte naar de weg om vanuit bewustwording meer autonomie te ontwikkelen op denk, gevoels- en gedragsniveau. Dit proces gaat verder dan de eerste neiging om iets op te willen lossen met allerlei praktische vaardigheden. En het gaat verder dan het opdoen van sec nieuwe ervaringen of uitdagingen. 
Nieuwe ervaringen brengen een gevoel van vervulling, adrenaline en energie maar brengen niet automatisch een verdieping in bewustzijn of leiderschap. Bewust persoonlijke groei overstijgt het moment waarop blijkt dat iets niet meer werkt, overstijgt het kijken naar wat er buiten jou om gebeurt. Onze werkwijze helpt je te kijken naar jou, jouw eigenheden, de patronen in jouw leven en de mogelijkheden die je hebt om te groeien. Is dat handig? Wij denken van wel. Vooral als je zowel privé als zakelijk wilt (door)groeien. Hoe we bewust persoonlijke groei realiseren? Kom langs en laat je verrassen!

Hartelijke groet,


 
Wist je dat...
 • Onze collega Jasper in zowel binnen- als buitenland als gastspreker wordt gevraagd voor een lezing, seminar of retraite op het gebied van bewust persoonlijke groei;
 • Hij dit thema op zeer concrete wijze weet te verwoorden en laat ervaren;
 • Het bedrijfsleven hierdoor steeds meer inziet dat bewust persoonlijke groei niet alleen veel oplevert op persoonlijk vlak, maar juist ook op professioneel vlak;
 • Zijn wijze van begeleiden leidt tot authentiek leiderschap en een betere cultuur en samenwerking binnen organisaties;
 • PWC een artikel heeft geschreven over een ontwikkeling die zij Employagility noemen; 
 • Zij hierin beschrijven dat met de digitalisering en robotisering er een nieuw soort banen aan gaat komen;
 • Dat skills zoals sociale en analytische vaardigheden, creativiteit en wendbaarheid belangrijker worden;
 • Dat ‘een leven lang ontwikkelen’ nodig is om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt;
 • Dat deze ontwikkeling met name over jou als persoon en professional gaat;
 • Wij nog maar eens benadrukken dat wij juist op dit vlak mensen helpen ontwikkelen;
 • Je uiteraard van harte welkom bent :)
In de schijnwerpers

Masterclass Coachen op kern-emoties

JE BÉNT NIET JOUW EMOTIE, JE ERVAART EMOTIE. Wij zijn van mening dat een coach op het gebied van kern-emoties moet blijven ontwikkelen om in staat te zijn zo objectief mogelijk naar de ander te kunnen kijken. Vanuit deze gedachte hebben wij de verrijkende masterclass ‘Coachen op kern-emoties’ geschreven. De meest recente leergang werd door de deelnemers beoordeeld met een 9,4! Schrijf je direct in voor de opleiding die start op 16/17 mei, of lees meer over deze masterclass.

Learning track Effectief en Bewust Leiderschap

De succesvolle learning track Effectief en Bewust Leiderschap start in 2017 met een 2-daagse op 5/6 april.
‘Een aanrader voor iedere leidinggevende die zichzelf wil ontwikkelen.’
‘Ik heb meer geleerd dan ik vooraf had kunnen bedenken.’
‘Deze track is verhelderend, boeiend en ook confronterend.’
‘Door bewustwording in combinatie met praktische handvatten ben ik in staat om bewuster en effectiever leiding te geven.’
Dit is een selectie van uitspraken van eerdere deelnemers. Deze learning track is ontwikkeld voor leidinggevenden, ondernemers, projectleiders en programmamanagers die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Het effectief beïnvloeden van medewerkers naar een hogere mate van taakvolwassenheid, een professionele grondhouding en de kunst van communicatie zijn hierbij essentiële elementen. Heb je interesse of wil je meer weten? Kijk op onze website of neem direct contact met ons op. We zien je graag bij de start van de track op 5/6 april…

Yvon Harreman

In deze editie zetten we onze collega Yvon Harreman in de schijnwerpers. Yvon heeft haar passie gevonden in het begeleiden van teams als leidinggevende. Ze wordt al jarenlang ingezet op teams waar de medewerkerstevredenheid laag scoort en er geen vertrouwen heerst in de managementlaag. Haar kracht zit hem dan ook in het maken van verbinding en het motiveren en enthousiasmeren van de verschillende lagen binnen een organisatie.

Na het volgen van de Post-HBO registeropleiding tot Professional coach bij Inzicht is zij aan de slag gegaan met het toepassen van haar jarenlange ervaring en haar intuïtieve vermogens binnen het coachvak. Kenmerkend voor haar coachgesprekken zijn de rust die ze uitstraalt in combinatie met haar analytisch vermogen. Vanuit verbinding op gevoelsniveau weet ze de kern te raken bij haar coachee.

Yvon begeleidt teams en coacht individuen met persoonlijke en/of professionele vraagstukken. Tevens coacht zij personen die moeite hebben met cultuurveranderingen binnen organisaties. Zij gaat met hen aan de slag om de eigen mate van zelfsturing te vergroten. Zelfreflectie en bewustwording zijn kernwoorden die Yvon integreert in haar coachtrajecten.

Laat de belastingdienst meebetalen aan jouw opleiding!
Ontvang tot 50 procent van je opleidingskosten terug van de belastingdienst. Een belangrijk criterium is dat je een opleiding bij een erkend opleidingsinstituut volgt, zoals Inzicht. Wanneer je jouw opleiding particulier bekostigt, dan kan het slim zijn om nog dit jaar te starten met een opleiding. Het ziet er namelijk naar uit dat deze kosten vanaf 2018 niet meer aftrekbaar zijn.

Als je een opleiding betaalt vanuit je (eigen) bedrijf of als ZZP-er zijn de kosten voor 100 procent aftrekbaar inclusief reis- en verblijfskosten.
Inzicht agenda | startdata
8/9 maart
Masterclass Intuïtief en energetisch coachen
4 april
Learning track Personal Development Entrepreneurs
5/6 april
Learning track Effectief en Bewust Leiderschap
20/21 april
Post-HBO Registeropleiding tot Professional coach (locatie Arnhem)
16/17 mei
Masterclass Coachen op kern-emoties
7/8 september
Masterclass Kindercoaching
15/16 september
Post-HBO Registeropleiding tot Professional coach (locatie Rotterdam)
15/16 november
Masterclass Systemisch coachen
Volgende editie Inzicht nieuws
De eerstvolgende editie verschijnt begin mei 2017.

Heb je vragen, input, aanvullingen of inspiratie? Items die we mee moeten nemen in de volgende editie? Laat het ons graag weten! Maak hiervoor gebruik van het contact formulier op onze website.
Inzicht Noordwijk
Huis ter Duinstraat 29
2202 CS Noordwijk

Inzicht Rotterdam
Jongkindstraat 16
3015 CG Rotterdam

Inzicht Arnhem
Kastanjelaan 11
6828 GH Arnhem
Contact
Voor meer informatie over de diensten van Inzicht kun je contact opnemen met één van onze medewerkers, via het contact formulier, of bel 071 - 36 269 64

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent aangemeld of omdat je in contact bent geweest met Inzicht. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden

Email Marketing Powered by Mailchimp


Copyright © 2017 Inzicht.nl, All rights reserved.