Copy
Onsdag den 23 mars, 2016
 
View this email in your browser


Är du filmskapare? Tjej eller kille i början av din karriär? 
Producent, regissör, fotograf, ljuddesigner, set designer m.m. 
Vill du komma till Los Angeles i tre månader?
Du kan söka vårt stipendium - SWEA Los Angeles Filmstipendium.
Sista ansökningsdag är 31:a maj 2016. Vi firar 10års-jubileum och höjer prissumman i år från $ 7500 till $ 10.000 plus flyg.
Läs mer HÄR om vad som behövs.


Välkommen med Din ansökan!

SWEA Professional 9 april: Möt kvinnorna bakom podcasten "DRIVET"

 Vi är så glada att få hälsa välkommen Josefin Eriksson och Nina Lund till SWEA Professional Los Angeles.
 
Josefin och Nina jobbar som producenter här i Los Angeles och tillsammans har de startat DRIVET Podcast, en inspirations- och karriärspodcast för kvinnor. 
 
I DRIVET intervjuar Nina och Josefin framgångsrika kvinnor om hur de gjort för att förverkliga sina yrkesmässiga drömmar och ambitioner. Massor av spännande och inspirerande samtal med stjärndesigners, hjärnforskare, skådespelare, entreprenörer och många, många fler. 
 
Med DRIVET vill Nina och Josefin uppmuntra, stötta och vägleda kvinnor i sin karriär och inspirera fler till att våga satsa på yrken de brinner för. Vi kan inte tänka oss mer passande gäster till årets första SWEA Professional - välkommen!
 
Läs mer om DRIVET på deras hemsida. Där hittar du länkar till podcasten och presentation av alla deras spännande gäster.
 
Tid: Lördag den 9 april, kl.10
Plats: Hemma hos Lotta Dahl i Pacific Palisades (adress meddelas till anmälda)
Pris: $15/medlemmar, $20/övriga. I priset ingår en lättare frukost.
Betalning: Via Paypal, se länk på vår hemsida. Check skickas till Christina Sterling, 4903 Woodley Ave, Encino, CA 91436
RSVP: Senast den 4 april till rsvpsweala@gmail.com
Parkering: Parkering på gatan (gratis), samt parkeringsplatser inne i Palisades Village (avgift), en kort promenad från Lottas hus.

Klicka HÄR för mer information på vår hemsida.
 
Delta i vår fototävling för att vinna biljetter till film festival
Har du något du tycker är typiskt svenskt eller har du hittat något i Los Angeles området som representerar Sverige för dig eller som får dig att tänka på Sverige? SWEA Los Angeles anordnar nu en tävling på både Facebook och Instagram ta chansen att vinna en biljett till Newport Beach Film Festival. Lägg upp en bild på något svenskt i LA, något som representerar Sverige för dig eller kanske någon svensk kvinna som varit en förebild för dig här i USA och följ instruktionerna nedan för att delta. 

För tävlande på Facebook:
1. Se till att du följer SWEA Los Angeles på Facebook. Klicka HÄR för att gå med i gruppen! 
2. Lägg upp en bild med en kort motivering i bildtexten om varför du valt just den bilden.
3. Tagga SWEA Los Angeles officiella Facebook sida genom att skriva @SWEA Los Angeles i din motivering så vi kan gå in och kolla på den!
4. Grattis! Du är nu med i utlottningen av en biljett till Newport Beach Film Festival!


För tävlande på Instagram:
1. Se till att du följer SWEA Los Angeles på Instagram. Klicka HÄR för att följa oss på Instagram! 
2. Lägg upp en bild med en kort motivering i bildtexten om varför du valt just den bilden.
3. Tagga SWEA Los Angeles officiella Instagram sida genom att skriva @swea_la samt #sweala i din motivering så vi kan gå in och kolla på den! 
4. Grattis! Du är nu med i utlottningen av en biljett till Newport Beach Film Festival!Exempel på tävlingsbidrag (Hembakade bullar) 
Bild: Pixabay

Vinnare kommer att presenteras på sociala medier och i SWEA-brevet den 6 april! Här du några frågor kan du mejla oss HÄR! Annars ses vi på sociala medier! 
 
Följ SWEA Los Angeles på Instagram
Innehåll
- SWEA Los Angeles Filmstipendium
- SWEA Professional
- Tävling på sociala medier
- Glad Påsk
- Newport Beach Film Festival
- Veckans tips
SWEA på sociala medier
SWEA Los Angeles
SWEA Världen
SWEA International
Instagram SWEA Los Angeles
Medlemskapsavgifter 2016
- Fullt medlemskap:
$65
- Medlem under 25 år: $35
 
Medlemsavgiften kan betalas med kreditkort på webbsidan
eller med check
utställd till
SWEA Los Angeles,
adresserad till:
Christina Sterling
 4903 Woodley Ave,
Encino, CA 91436


Mer information om medlemskap finns på webbsidan.

Glad påsk! 
Påsk i Sverige har firats sedan 1844 efter den gregorianska kalenderns regler. Fram till 1969 höll de flesta affärer och andra offentliga nöjen stängt under långfredagen till minne av Jesu korsfästelse. På senare tid har påskfirande förlorat mycket av sitt religösa innehåll och har i stället blivit en familjehögtid där man blandar både gammal folktro, fornnordiska traditioner och kristna traditioner. 

Påskkärringar är enligt gammal svensk folktro en häxa som enligt tradition flyger på en kvast till Blåkulla på skärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen för att sedan återvända på påskdagen. Det är fortfarande oklart när den svenska traditionen med att barn klär ut sig till påskkärringar startade men man vet att seden har funnits sedan 1800-talet. Barnen går tillsammans omkring i kvarteren och ringer på och önskar glad påsk samtidigt som de lämnar över ett tecknat påskrev eller påskkort som de oftast själva har ritat. Som tack bjuds de oftast på smågodis, pengar eller någon annan gåva. Liknande den amerikanska traditionen Halloween. 

Påskris är vanligtvis kvistar av Björk som tas in i hemmen och pyntas till påsk. Påskriset är påskens motsvarighet till julens julgran. Påskriset kopplas till Jesu intåg i Jerusalem och de palmblad som ströddes framför honom på marken. Det var under 1930-talet som det blev vanligt att pynta hemmen med påskris i Sverige. Pyntet består vanligtvis av färgade fjädrar, pappersblommor och kycklingar i bomull som hängs i riset. 
Bild: Pixabay

Påsk är den tiden på året när svenskarna äter som mest godis. Mycket av godiset hamnar i påskägg gjorda av plast eller papp som man ger bort till varandra. Under 2010 beräknades det att svenskarna åt 6000 ton godis bara under påsken. Påskmaten är numera lik den klassiska julmaten, men något lättare. Förr var ägg och kött höjdpunkterna då de inte förekom under fasteperioden. Numera äts det mycket sill, Janssons frestelse, böckling och lax. Lammkött har också blivit allt populärare. Påskmaten varierar beroende på var i Sverige man befinner sig då olika landskap har olika traditioner. Marsipan är en uppskattat under påsken. Påskmusten är en uppskattad dryck på påskbordet. 

Utanför SWEA
Newport Beach Film Festival
Newport Beach film festival hålls den 21-28 April och SWEA Los Angeles är även i år stolt samarbetspartner. Varje år har festivalen med ett inslag kallat "Swedish spotlight" och inslaget finns med även i år. Som SWEA Los Angeles medlem har du möjligheten att köpa rabatterade biljetter till festivalen. Information om rabattkod för rabatterade biljetter kommer inom kort. Du har även möjlighet att vinna en biljett till festivalen genom att delta i vår tävling på sociala medier. På festivalens hemsida kan du läsa mer om program, hur man tar sig dit, etc. 
Bild: Newportbeachfilmfest.com
Veckans tips

En man som heter Ove är en svensk film som hade premiär den 25 December 2015. Filmen är skriven och regisserad av Hannes Holm som har baserat berättelsen på Fredrik Backmans bok med samma namn från 2012. Huvudrollen Ove spelas av Rolf Lassgård. Filmen handlar i stora drag om en ensam man som har mycket sorg i sitt liv. Ove bor i ett bostadsområde där de samma personerna bor kvar år ut och år in. När Ove får nya grannar ändras allting, både hans syn på människor och på bostadsområdet. Filmen är både underhållande men även sorglig. Efter att filmens succé fick de förlänga tiden som den visades på bio i Sverige. Boken som filmen är baserad på finns att köpa på amazon.com, men tyvärr verkar det inte som att filmen går att få tag på än.


Bild: IMDB

Copyright © 2016 SWEA Los Angeles, All rights reserved.

Homepage:
www.losangeles.swea.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences