Copy
Nieuwsbrief 12 | Vrij Spel - Gemeente 's-Hertogenbosch
View this email in your browser

Toekomstige buren ontmoeten elkaar

Op zaterdagmiddag 30 januari was de 4e workshop van Vrij Spel, de eerste workshop na de kavelgesprekken. Bijna elke zelfbouwer, duobouwer en samenbouwer weet inmiddels waar hij of zij gaat bouwen en wie hun toekomstige  buren worden. Eerste ideeën en woondromen werden uitgewisseld. Ook werden er keuzes gemaakt voor de openbare ruimte en straatnamen.


Openbare groenzone wordt boerentuin
Boerentuin, Vrij Spelen en Vlinderpark, drie thema’s voor de openbare groenzone. Een meerderheid koos 30 januari voor Boerentuin. Dit wordt het thema dat we samen met de klankbordgroep de komende tijd gaan uitwerken.
Wat moet ik mij voorstellen bij een boerentuin?
Een kleinschalig ingerichte groenzone met verschillende plekken om te spelen, wandelen, picknicken. Met eetbare planten en bomen zoals noten- en fruitbomen, bramenstruiken maar ook wilde bloemen en kruiden die in boerentuinen en bermen voorkomen.

Veel ideeën voor de openbare ruimte
Een pizzaoven, barbecue plek, natuurlijke speelvoorzieningen van hout of boomstammen, een waterspeelfonteintje, jeu de boules of energiezuinige straatverlichting. Veel ideeën voor de openbare ruimte waarmee we aan de slag gaan.

Unieke straatnamen voor het Jan Sluyterscomplex
We zochten 2 straatnamen voor de nieuwe woningen op het Jan Sluyterscomplex. Tijdens de workshop is gekozen voor straatnamen met het thema Uniek / locatiegebonden. De woningen aan de groenzone krijgen het achtervoegstel ‘park’, de woningen aan de Laan, zijstraten en hofjes krijgen het achtervoegsel ‘laan’. Benieuwd welke straatnamen de voorkeur hadden? Nog even geduld. De straatnamen worden besproken in de straatnamencommissie van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Daarna neemt het College een besluit.
 
   Ook zelfbouwen?
Binnenkort komen er twee kavels vrij op het Jan Sluyterscomplex.
Wil jij ook jouw eigen woning bouwen op een zelfbouwkavel of op een kavel binnen de BAT-groep Open Doel, schrijf je dan in voor onze wachtlijst (LINK naar inschrijfformulier Wachtlijst en de informatie over de vrije kavels na december 2015).
Meer informatie lees je binnenkort op onze website www.VrijSpel-sHertogenbosch.nl.
Ook de CPO-groep “Wonen met plezier en zorg voor elkaar” zoeken nog mensen. Lees hier het interview met Annemie van Eldijk op onze webpagina Bouwers.
Copyright © 2015 Gemeente 's-Hertogenbosch - Vrij Spel, All rights reserved. 
Je ontvangt deze mail omdat je je eerder hebt ingeschreven om op de hoogte te blijven via de website www.VrijSpel-sHertogenbosch.nl. 

Ons postadres is: 
Gemeente 's-Hertogenbosch - Vrij Spel
Postbus 12345                                                                                 
5200 GZ  's-Hertogenbosch
Netherlands