Copy
Nieuwsbrief 7 | Vrij Spel - Bouwers - Gemeente 's-Hertogenbosch
View this email in your browser

Wil je meedoen met de besloten Facebook-pagina van Natascha of met het gezamenlijk sonderingsonderzoek van Bart en Twan? Of wil je meer weten over klimaatneutraal bouwen, de koopovereenkomst of de zitting bij de Raad van State? Lees dan deze nieuwsbrief.

Pitches Samen sterk

Tijdens workshop 5 bood zelfbouwer Natascha aan om een besloten Facebook-pagina te beheren voor alle Vrij Spel-bouwers. Toekomstige buren Bart en Twan maken zich sterk voor een gezamenlijk sonderingsonderzoek. Wil je meedoen met Natascha of heb je de intekenlijst voor het gezamenlijk sonderingsonderzoek nog niet ondertekend? Meld je dan aan via VrijSpel@s-Hertogenbosch.nl en we sturen Natascha, Bart en Twan jullie emailadressen.

Zelfbouwer Hugo en gemeentemedewerkers Pauline en Freya vertelden tijdens de workshop hoe jij klimaatneutraal kunt bouwen. Meer informatie vind je op onze website.

Jouw plan bespreken met een deskundige van de gemeente?
Energie
Wil je advies over energievriendelijk bouwen? Maak dan een afspraak met gemeentelijk adviseur Harry van der Sterren. Let op: je krijgt geen doorgerekend advies, maar het kan jullie helpen bij het maken van de juiste keuzes. Mail voor een afspraak naar omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl of bel naar (073) 615 57 77.

Groen dak of regenwater?
Wil je advies over een groendak of het gebruik van regenwater in jouw plan? Maak dan een afspraak met gemeentelijk adviseur Freya Macke. Let op: je krijgt geen doorgerekend advies, maar het kan jullie helpen bij het maken van de juiste keuzes. Mail voor een afspraak naar F.Macke@s-hertogenbosch.nl of bel  naar (073) 615 32 32.

Naar de Raad van State
Maandagochtend 18 april stapten Hester en Sonja op de trein naar Den Haag. En gingen een paar uur later tevreden terug naar ’s-Hertogenbosch. De Raad van State heeft namelijk niet alleen de voorlopige voorziening besproken maar ook de inhoud van het beroep. Goede hoop dat we al over een paar weken zekerheid hebben over het bestemmingsplan.

Wanneer wordt de uitspraak bekend?
  • Als de Raad van State alleen uitspraak doet over de voorlopige voorziening dan horen we dat in mei en moeten we in het najaar terug voor het beroep.
  • Als er meteen ook uitspraak wordt gedaan over het bestemmingsplan dan horen we de uitslag waarschijnlijk in de eerste helft van juni.
Wordt de voorlopige voorziening afgewezen? Dan geven we direct opdracht om het terrein bouwrijp te maken.

Model-koopovereenkomst
Tijdens de workshop werd kort aandacht besteed aan de koopovereenkomst. Wil je meer lezen? Download hier de model-koopovereenkomst.

Voor vragen kun je terecht bij VrijSpel@s-Hertogenbosch.nl

 

Copyright © 2016 Gemeente 's-Hertogenbosch - Vrij Spel, All rights reserved. 
Je ontvangt deze mail omdat je je eerder hebt ingeschreven om op de hoogte te blijven via de website www.VrijSpel-sHertogenbosch.nl. 

Ons postadres is: 
Gemeente 's-Hertogenbosch - Vrij Spel
Postbus 12345
5200 GZ  's-Hertogenbosch
Netherlands
unsubscribe from this list    update subscription preferences