Copy

Kære netværksmedlem

Der er ingen tvivl om, at energiområdet har meget fokus i Danmark - uanset de politiske vinde, der måtte blæse.

På den netop afsluttede internationale konference 100% Climate Neutrality - Sønderborg, som vi i Inno-SE var medarrangør af, kunne EU's miljøagentur opgøre energisektorens bidrag til udledningen af drivhusgasser til 30% mod transportens 20% og industriens 19%. Jørgen Mads Clausen fra Danfoss kunne fra talerstolen understrege, at energieffektivitet bør have førsteprioritet med potentialet til at kunne levere 38% af den CO2-reduktion, som kræves frem mod målet om CO2-neutralitet i 2050.

Hos os har vi modtaget gode ansøgninger til Bobleprojekt- og Technology Demand-puljerne, der vil kunne bidrage og endda accelerere udviklingen mod CO2-neutralitet. Efterårets ansøgning for Bobleprojekter er netop lukket, men åbner igen til foråret.Technology Demand projekterne har løbende evaluering - find mere info om mulighederne her.

Du vil også blive introduceret for den nye Innovationsplatform, Ressourceoptimering i Kølekæden (Inno-ROKK), og om de muligheder din organisation kan have herpå. 


I dette nyhedsbrev kan du læse mere om Smart City Expo - Barcelona, hvor Inno-SE i samarbejde med CLEAN arrangerer et messeområde, hvor danske it- og energiteknologier præsenteres og får god eksponering.

Vi har i Inno-SE også taget fat i det ukrainske marked, der har stort potentiale for danske energi- og miljøteknologier. Vi afholder derfor en workshop d. 29. oktober, hvor konkrete projektmuligheder vil blive præsenteret, og vi vil hjælpe med at få en fod indenfor på det ukrainske marked. 

D. 29. september gennemførte Inno-SE i samarbejde med Dansk/Tysk Handelskammer konferencen ”Renewable Energy in The Industry”. Vi er rigtig glade for dette setup, hvor danske-tyske teknologiproducenter møder viden og problemejere fra begge lande. Derfor er det med stor tilfredshed, at vi allerede nu kan annoncere den næste konference Energieffektivitet i Industrien.

Venlig hilsen


Project Manager
Claus Meiniche 

NYHEDER

Tak for sidst

Gå-klogere-hjem-mødet i Aarhus d. 9. september var en stor succes - og tusind tak til I, der deltog. 

Mødet var det første i rækken af flere arrangementer, som CLEAN og Inno-SE i fællesksab afholder, og blev afviklet på det nye DOKK1 i samarbejde med Aarhus Kommune med fokus på kommunens erfaringer og ønsker for klima- og energiområdet i de kommende år. Dagen blev afsluttet med networking og en energi-tur rundt i DOKK1 samt det højteknologiske parkeringsanlæg.


"Gå-Hjem-Mødet gav mig et godt billede af “grønne" aktiviteter i Aarhus. Oplæggene gav et indtryk af, at der ikke behøver være langt mellem ambitiøse klimamål for regionen og grønt iværksætteri. Energi-turen på DOKK1, var en fin afslutning på et interessant møde," fortæller Søren Skøtt Andreasen, Aarhus Maskinmesterskole.

Leon Aahave Uhd er sat i spidsen som Projektleder for Inno-ROKK. 

Ressourceoptimering i kølekæden

Inno-SE har sammen med Innovationsnetværket for Miljøteknologi, Transportens Innovationsnetværk og Fødevaresektorens Innovationsnetværk taget initiativ til at opskalere et tidligere projekt, Inno-ROKK, i regi af CLEAN. Her får virksomheder mulighed for at deltage aktivt i forprojekter og komme tættere på ny viden inden for en bred vifte at vidensområder. Læs mere om projektet her

OPI-pulje åben for ansøgninger

Syddansk Vækstforum og Regionsrådet i Region Syddanmark har afsat ca. 27,5 mio. kr. til fordeling til projekter under "Syddansk OPI-pulje", hvor der ydes støtte til samarbejder mellem små- og mellemstore virksomheder, offentlige aktører og forskningsinstitutioner. 
CLEAN skal være med til at identificere smv'ere i Region Syddanmark der med fordel kunne have brug for at teste og demonstrere deres produkter i samarbejde med offentlige institutioner - plejehjem, kantiner mm. For yderligere information kontakt  Projektleder, Christian Boysen, på mail chb@cleancluster.dk.

Interessant 100% Climate Neutrality Conference

Arrangementet, der blev afholdt i Sønderborg, havde fokus på energieffektive løsninger og muligheder for klimaneutralitet. Projektleder for Smart Energy ved CLEAN, Henrik Bjerregaard siger om dagen:
"Energieffektivitet vil forsat være en stærk faktor, som skal være med til at skabe resultater og nå nye mål indenfor klima-området - og dette var også tydeligt i Sønderborg. Inno-SE er et af de steder, hvor nye ideer og tjenester bliver præsenteret for markedet."

KOMMENDE ARRANGEMENTERInvitation til Cleantech Venture Day 2015

Er du interesseret i samarbejder med industrikoncerner og Venture Capital?

Inno-SE & CLEAN er ved at starte et samarbejde med Nordic Innovation Accelerator, der holder deres 10. udgave af Nordic Cleantech Venture Day d. 29. oktober i Lahti, Nord for Helsinki. Her får mindre nordiske virksomheder mulighed for at pitche ideer for en række udenlandske venturekapitalister. Du har som medlem af CLEAN mulighed for at tilmelde dit pitch i uge 42.

For mere info kontakt Kasper Dam Mikkelsen på mail kdm@cleancluster.dk eller besøg CVDs 
hjemmeside (for rabat ved tilmelding - vælg "invoicing category invited guests" med koden: CLEAN).Skal du med til verdens største Smart City konference? 

Barcelona Smart City Expo kommer tættere og tættere på og kan være til stor interesse for dig, der ønsker en unik mulighed for at fremvise innovative og energieffektive teknologier, produkter og løsninger for beslutningstagere og eksperter indenfor Smart City-sektoren.
Konferencen afholdes i Barcelona d. 17.-19. november 2015. Bliv klogere på eventen her


 

Bliv klogere på Energy Efficiency in The Industry

CLEAN, Inno-SE og Dansk-Tysk Handelskammer afholder i samarbejde et arrangement, hvor medlemmer kan møde danske og tyske aktører og teknologiproducenter, og hvor du vil få mulighed for aktivt at diskutere forretningsmuligheder på begge markeder. 

Nye medlemmer

Inno-SEs ønske om at styrke det samlede netværk med ny viden og nye medlemmer går godt.

Vi har nemlig siden sidst budt velkommen i netværket til følgende: 
Er du nysgerrig efter at vide mere om andre arrangementer, som Inno-SE og CLEAN har i støbeskeen, kan du besøge kalenderen her

Vi er som Innovationsnetværk  altid interesseret i at høre jeres gode ideer til, hvordan vi gør netværket endnu bedre. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os med ris/ros. 
Innovationsnetværket Smart Energy

Vores adresse er:
CLEAN
Alsion 2
Sønderborg 6400
Denmark

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


Copyright © 2015 CLEAN, All rights reserved.
Du modtager denne e-mail fra Inno-SE.