Copy
Kære læser

Arbejdet med Internationalisering i Innovationsnetværket Smart Energy er vel repræsenteret i dette nyhedsbrev.

Sekretariatet forsøger gennem Videnshjemtagning, Klynge-til-klynge-samarbejde og Systemeksport at hjælpe danske virksomheder med at finde nye muligheder for vækst.

I nyhedsbrevet finder du derfor nyt om Clean Solutions, der tilbyder værktøjer og guides i forbindelse med etableringen af eksportfremstød. Dette bliver også temaet på Inno-SEs årsmøde d. 30. maj i Aarhus.

D. 14. marts afholder vi et seminar med fokus på grøn fjernvarme i Polen, mens vi d. 17. marts har arrangeret en netværksbustur til New Energy konferencen og messen i Husum i Nordtyskland. Inno-SE arrangerer  i denne forbindelse "Energiprojekter i grænseregionen", og endelig er sløret blevet løftet for efterårets store Smart City Expo i Barcelona, hvor vi nu åbner op for potentielle udstillere på Expo'en. 

Desuden har vi netop lanceret vores nye kursus i ”Danmarks Integrerede Energisystem”, som præsenterer mulighederne i at opbygge sammenhænge på tværs af energidomæner.   

Vi ser desuden frem til at modtage spændende ansøgninger til dette års Boble- og Technology Demand-projektpulje med deadline d. 27. marts.

 
Venlig hilsen
Claus Meineche
Netværksleder

NYHEDER

Clean Solutions klæder din virksomhed på til eksporteventyr

Clean Solutions er platformen, som løfter eksporten af danske løsninger. I udlandet er der stor efterspørgsel på danske løsninger, især systemløsninger. Derfor vil Clean Solutions hjælpe danske virksomheder med at indgå partnerskaber og løfte eksporten af løsninger inden for vand, affald, energieffektivisering og fjernvarme.

Clean Solutions hjælper din virksomhed med at udvikle og modne projekter indenfor systemløsninger til udlandet og har desuden udviklet en lang række værktøjer samt en guide, som gør det enkelt og overskueligt at indgå samarbejder. 
Læs mere
HUSK 
Ansøgningsfris til vores Bobleprojekt- og Technology Demand-pulje er
d. 27. marts kl. 14.00


Læs mere om Bobleprojekter
Læs mere om Technology Demands

Li-on Batteri seminar bygger bro mellem videnskab og industri

7. februar dannede SDU rammen om et spændende arrangement med fokus på Li-on-batterier med ønske om at fremme forståelsen for sikkerheden i disse batterier. På dagen var der talere fra NASA, Banke, Dansk Teknisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet og University of South Carolina, som præsentere deres erfaringer indenfor forskning og praksis på højt niveau.
Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER


Kursus: Grundlæggende varmepumpe- og køle-teknik

Aarhus - 1.og 2. marts 2017
Igen i år afvikler CLEAN, Inno-SE og AAMS Grundlæggende varmepumpe- og Kølekursus. Deltagerne vil få grundlæggende forståelse for traditionelle køle- og varmepumpeanlæg, hvordan de er opbygget samt kendskab til branchens terminologi. Kurset er målrettet ansatte inden for køle- og varmepumpe-branchen og giver dig de nødvendige kompetencer til at indgå i dialog med eksperter på køle-området.
Læs mere her. 

Seminar om grøn fjernvarme: Polen og Danmark (ENGELSK)

København - 14. marts 2017
Implementering af grønne teknologier indenfor fjernvarme i Polen og Danmark er omdrejningspunktet for denne eftermiddag Polen er en af de største fjernvarmemarkeder i Europa, mens Danmark bugner af ekspertise og evne til at imødekomme Polens miljøudfordringer. Kom og hør om danske projekter i Polen, mød polske repræsentanter, fjernvarmeselskaber m.fl. og bliv klogere på dine muligheder for at skabe kontakt til det polske marked. 
Læs mere her. 

Gratis bus- og netværkstur til New Energy-messen i Husum

Husum - 17. marts 2017
Har du interesse for grøn omstilling? Tag med til Husum, hvor du på turen vil møde andre danske aktører med samme interesse og blive præsentere for de nyeste dansk-tyske tiltag inden for energiområdet. Vi har opsamling fire steder mellem Odense og Flensborg, og fremme ved messen kan du vælge mellem to konferencespor; Innovative energiprojekter i grænseregionen
eller Tyske finansieringsmuligheder (På tysk)

Læs mere her. 

Joint FutureGas-CITIES-InnoSE Gas Workshop (ENGELSK)

Lyngby - 3. april 2017
What is the future of gases in energy supply? This workshop will set the scene for outphasing natural gas. It will propose sustainable substitutes and touch upon current use of gas as well as the future availability of resources. Come listen to presentations aboout scenarious and technologies, but also about challenges, uncertainties, alternative approaches and more. You will meet expert within the area from both e.g.  DTU, Aalborg University, Project Zero, Energinet.dk. 
Læs mere her. 

2-dages kursus: Danmarks integrerede energisystem

Fredericia - 15.-16. maj 2017
Efteruddannelse til fremtidens energimedarbejdere. Formålet med kurset er at give deltagerne viden og værktøjer, der sikrer kendskab til det danske energisystems opbygning og funktion samt indblik i den kommende udvikling. Kurset giver overblikket, der reducerer den nuværende barriere for at tænke på tværs af energiområderne samt et overblik over de vigtigste mekanismer, der styrer udviklingen og driften af systemet.
Læs mere her.

Inno-SE årsmøde 2017 

Aarhus - 30. maj 2017
Deltag aktivt og få mest ud af dit medlemskab i INNO- SE – i år med fokus på internationalisering. Da vores arbejde i internationalisering hos INNO SE er medlemsdrevet, opfordrer vi hermed vores medlemmer til at komme til årsmødet for aktivt at deltage i at sætte de aktiviteter på dagsordenen, som kan give jer størst mulig værdi fremadrettet. I vil på dagen få et indblik i, hvordan vi kan bidrage til jeres bundlinje og høre mere om, hvordan vi har været med til at løse nogle af de problemstillinger, I har.
Læs mere her. 
Er du nysgerrig efter at vide mere om andre arrangementer, som Inno-SE har i støbeskeen, kan du besøge kalenderen her

Vi er som innovationsnetværk altid interesseret i at høre jeres gode ideer til, hvordan vi gør netværket endnu bedre. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os med ris/ros. 
Innovationsnetværket Smart Energy

Vores adresse er:
CLEAN
Alsion 2
Sønderborg 6400
Denmark

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


Copyright © 2015 CLEAN, All rights reserved.
Du modtager denne e-mail fra Inno-SE. 


This email was sent to <<E-mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CLEAN · Sundsmarkvej 20, 1. · Sønderborg 6400 · Denmark