Copy

NYHEDER

Super Supermarkets bygger bro

EUDP har i denne uge bevilget støtte til projektet Super Supermarkets, som Inno-SE og CLEAN har været tovholder på.

Hovedformålet med projektet Super Supermarkeder er at evaluere, demonstrere og implementere det fulde potentiale af overskudsvarmen og elsystemydelser i danske supermarkeder til gavn for både el- og fjernvarmenettet. Basal varmegenvinding er gennemført i cirka 10 supermarkeder i Danmark. Super Supermarket-projektet vil optimere og standardisere denne teknologi. 

"Vores forberedende arbejde har påvist, at teknologierne er til stede til at udnytte supermarkederne aktivt som leverandører af varme og systemydelser. Vi skal tænke tværfagligt for at forløse potentialet, hvilket vi har gjort med sammensætningen af dette meget stærke partnerkreds," siger Lotte Gramkow, Senior Project Manager i CLEAN, der har faciliteret ansøgningsprocessen sammen med Frank Iversen, projektudvikler i Inno-SE.

Læs resten af nyheden HER

Husk deadline d. 23. september for ansøgning til puljerne for Boble- og Technology Demand-projekter 

Men fortvivl ikke!

Hvis du ikke har sendt en ansøgning af sted, kan du se frem til endnu en pulje, der kan ansøges til primo 2017. I mellemtiden kan du læse mere og blive inspireret af de igangværende projekter, vi allerede har bevilget midler til. Dem kan du se HER

Har du til gengæld spørgsmål til denne pulje-runde, så kontakt netværksleder Claus Meineche eller projektudvikler Frank Iversen

Inno-SE studerer nærområderne i Polen til klynge-til-klynge møde

I denne uge deltog Inno-SE ved Cluster Matchmaking Conference i Polen. Formålet med konferencen var at professionalisere det internationale arbejde i klyngeorganisationer for på den måde at skabe fokus på det internationale samarbejde i klynger, som sammen har bedre muligheder for at skabe adgang til nye markeder, netværk og innovativ viden, især for SMV-segmentet. 

Konferencen er den fjerde i rækken af Cluster Matchmaking Conferences, som er en strategisk aktivitet med ønsket om at igangsætte internationale samarbejdsaktiviteter i Østersøs-regionen. 

KOMMENDE ARRANGEMENTER


100% Renewable Energy
Flensborg - 4.-5. oktober 2016
Denne konference samler eksperter fra videnskab, erhvervsliv og politik til en snak om fremtidens ambitioner om forsyning af 100% vedvarende energi. Denne tværfaglighed fremmer effektive og bæredygtige løsninger til at imødekomme udfordringerne. Konferencen har fokus på tre spor; teknologi, systemintegration og IGEF.

Læs mere her.


Konference om energilagring

Aalborg - 11. oktober 2016
Sammen med House of Energy inviterer vi til konference, for at dykke ned i sammentænkning af bæredygtige energisystemer og lagringsmetoder. Energisystemerne skal nemlig balancere, så energiproduktion og energiforbrug passer sammen. Vi vil beskrive energisystemernes styrker og udfordringer, og vi vil diskutere forskellige teknologier som løsninger på udfordringerne. 
Læs mere her.

Industrial PhD course: Reliability in Power Electronic Systems
Aalborg - 11.-13. oktober 2016
The course will present the state-of-the-art research results from the Center of Reliable Power Electronics (CORPE) at Aalborg University and the collaborated companies and universities. 
30% of the time of the course will be exercises and hand-on experiments in the field of reliability.
Læs mere her.

Datadrevet energioptimering af bygninger
Aarhus - 13. oktober 2016
”Data er det nye olie”, siges det, og sikkert er det også, at data er kernen i Smart Energy. Men hvordan griber man egentlig data an i praksis, hvor får man data fra, og hvad gør man, hvis man ligger inde med data, som kan være relevant for andre? På dette møde går vi tæt på brugen af data som værktøj til energioptimering i bygninger.
Læs mere her.


Storage systems based on Li-on batteries for grid systems and automotive applications

Aalborg - 24.-27. oktober 2016
The importance of the li-ion batteries is booming and after dominating portable electronics applications, they are entering into new sectors like grid support applications and propelling of the electric vehicles. The penetration of renewables in the power system is considered to increase; thus, batteries can play a role in the reliable and cost efficient grid-integration of intermittent energy sources. 
Læs mere her.

Energi - er ikke noget, vi taler om
Middelfart - 24. oktober 2016
Konference om hvordan man sælger energirenoveringer uden at tale om energi.
Kommunalbestyrelsen vil gerne bryste sig at et grønt image, men at undgå en skimmelsvamp-sag i børne-institutionen og mindske sygefraværet på skolerne er meget vigtiger, og samtidig vil familierne også gerne spare på energien, så længe det ikke gå rud over komfort og levestandard. Der er mange fordele ved energirenovering, som ikke handler om energiteknik, sparede kWh mm.
Læs mere her.


Påligelig produktudvikling baseret på physics of failure

Hørsholm - 31. oktober 2016
DELTA afholder årlig konference og inviterer dermed til at høre mere om de nyeste resultater for resultatkontraktprojektet 'Pålidelig produktudvikling baseret på Physics of Failure', hvis formål er at udvikle rådgivnings- og testservices indenfor robusthed og pålidelighed.
Læs mere her.

CORPE Symposium
Aalborg - 9. november 2016
The objective of the annual symposium is to get an update on CORPE, and focus on open presentations and discussions about research. At first international recognized speakers within the CORPE research field will present their point of views, and afterwards results, future activities will be discussed. All stakeholders, companies and other with an interest in the field of reliability and power electronics are welcome.
Læs mere her.

Barcelona Smart City Expo
Barcelona - 15.-17. november 2016
Inno-SE og CLEAN står igen i år for at afholde den danske pavillon på Smart City Expo'en, hvor formålet er at vise vores danske styrkeområder inden for grøn og teknologisk udvikling samt bæredygtige og energieffektive løsninger. Du er velkommen som SMV'er, offentlig instans eller virksomhed eller videninstitution, og du kan deltage som udstiller eller som netværksdeltager. Formålet er derfor at etableret Danmark som brand på et internationalt niveau for at styrke eksporten af danske energiløsninger.
Læs mere her.

Fleksibelt elforbrug i virksomheden
Middelfart - 30. november 2016
Kan fleksibelt elforbrug i virksomheder gøre din virksomhed mere konkurrencedygtig? Projektet Industrial Energy-Partnerskab vedrørende fleksibelt elforbrug i virksomheder er et projekt, som har til formål at blive klogere på fremtidens elmarked, da vedvarende energi får en større og større plads i elforsyningen.Kom bl.a. og mød Danfoss, Kølehuset Claus Sørensen A/S, Vald. Birn A/S, Kalundborg Forsyning og Gartneriet Knud Jepsen A/S og hør om erfaringer som case-virksomheder i projektet.
Læs mere her.
Er du nysgerrig efter at vide mere om andre arrangementer, som Inno-SE har i støbeskeen, kan du besøge kalenderen her

Vi er som innovationsnetværk altid interesseret i at høre jeres gode ideer til, hvordan vi gør netværket endnu bedre. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os med ris/ros. 
Innovationsnetværket Smart Energy

Vores adresse er:
CLEAN
Alsion 2
Sønderborg 6400
Denmark

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


Copyright © 2015 CLEAN, All rights reserved.
Du modtager denne e-mail fra Inno-SE. 


This email was sent to <<E-mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CLEAN · Sundsmarkvej 20, 1. · Sønderborg 6400 · Denmark