Copy

Kære netværk
 

Først en varm velkomst til de nye medlemmer, der er kommet til i Inno-SE de sidste par måneder - det er vi meget glade for, og ser frem til samarbejdet.

Derefter et luksusproblem. Den første puljeåbning, hvor der kunne søges midler til bobleprojekter og technology demands havde deadline sidst i 2018, og vi vil gerne sige ansøgerne stor tak for at gøre vores arbejde umådeligt svært...

Jo, fordi feltet af ansøgninger var det stærkeste, vi nogensinde har set, og ambitionsniveauet meget højt - og selvom det gør det svært at vælge, så har vi julelys i øjnene. 

De udvalgte projekter bliver offentliggjort midt i februar, men allerede nu vil vi gerne gøre jer alle opmærksomme på, at den næste puljeåbning er: D. 1. marts 2019med deadline d. 29 maj kl. 14.00. 

 

ATMOsphere, siger det dig noget?
Emnet er naturlige kølemidler, og Esben Vendelbo og Christian Heerup fra Teknologisk Institut har været i Italien til ATMOsphere Europe 2018. De har skrevet en meget spændende og informativ reportage derfra, som vi bringer et uddrag fra her nedenunder.

Vi er meget glade for deres indlæg, og vi håber det kan inspirere andre til at bruge os til det samme - nemlig at tage viden med sig og dele den med netværket.

Med venlig hilsen

Claus Meineche, netværksleder

   

PS. Husk, der er Kick-Off d. 5 februar!                                     

REPORTAGE: ATMOsphere Europe 2018

Af sektionsleder Esben Vendelbo og fagleder, køleteknik Christian Heerup, Teknologisk Institut.

UDDRAG: ATMOsphere Europe 2018 fandt sted d. 19-21 november 2018 og tiltrak over 400 deltagere. Denne gang blev arrangementet afholdt ved Gardasøen i Norditalien. Det lyder jo eksotisk, men i november måned er det sparsomt med turister når temperaturen er lige over frysepunktet og med hyppige byger. Arrangøren er Shecco, som er en interesseorganisation, der arbejder for at fremme markedsvilkårerne for naturlige kølemidler.

Deraf også navnet ATMOsphere, fordi brugen af de naturlige kølemidler er et meget kraftigt instrument i den grønne omstilling, hvor det gælder om at fortrænge kølemidler med høj drivhuseffekt for at nedbringe køleindustriens bidrag til den globale opvarmning. ATMOsphere-arrangementerne startede for cirka 10 år siden og omfatter nu udover Europa også Asien og Nordamerika. ATMOsphere udmærker sig til forskel fra traditionelle faglige arrangementer ved at inddrage en bredere kreds af interessenter; det vil sige, at der ud over universiteter og videns-institutioner deltager policy-makers og beslutningstagere, lige fra forskellige nationale miljøagenturer, EU-parlamentet, producenter, installatører og ikke mindst slutbrugere, hvor især de store supermarkedskæder i varierende grad er repræsenteret.

Den største vækst sker indenfor anvendelsen af COtil kommercielle køleanlæg. Det blev afspejlet af flere indlæg fra både producenter og slutbrugere. De teknologiske landvindinger i form ejektorer og parallelkompressorer, øger effektiviteten af kommercielle køleanlæg der anvender CO2, som nu er på højde med eller overgår de traditionelle kølemidler også i varmere klimaer. Dette er med til at de store internationale aktører kan udrulle CO2 som en generel løsning uanset den geografiske placering af butikken. Olaf Schultze fra Metro fortalte om, hvordan COgradvist bliver introduceret ved nye installationer. Blandt andet har Metro nu 6 transkritiske CO2 anlæg i Rusland.

Læs resten af reportagen her

ARRANGEMENTER
Vær med, når vi samler de klogeste, vi kender.
D. 5 februar hos FORCE Technology samles Inno-SE og alle lederne for fokusområderne, og her har du muligheden for at få indflydelse.
Stil spørgsmål til eksperternes konkrete projekter, som f.eks
Trine Plambech, Principal Green Urban Designer, Alexandra Instituttet og projektet Grøn omstilling i hotelbranchen   eller Martin Greiner, professor, Aarhus Universitet og projektet RE-Invest – Renewable Energy Investment Strategies

Læs mere HER
Danish Battery Symposium 2019
On the 12th of March, the annual symposium in the Danish Battery Society is hosted by Aarhus University’s Department of Chemical Engineering and focus on current and future battery activities in Denmark with updates from research and industry.


Come and join!

Read more HERE 
Innovationsnetværket Smart Energy

Vores adresse er:
CLEAN
Hindsgavl Allé 2
5500 Middelfart
Denmark

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


Copyright © 2015 CLEAN, All rights reserved.
Du modtager denne e-mail fra Inno-SE. 


This email was sent to <<E-mailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CLEAN · Hindsgavl Allé 2 · Middelfart 5500 · Denmark