Copy
Informativni bilten Fondacije tuzlanske zajednice
 
April 2015.

View this email in your browser
 
Dragi prijatelji i partneri,

Zakoračite sa nama u proljeće i to kroz novi, proljetni, informativni bilten Fondacije tuzlanske zajednice. Proljeće je idealno za početak realizacije dobrih odluka, pravo vrijeme da se priroda probudi i sa njom volonterski duh koji njegujemo sve ove godine.

Za Vas smo izdvojili najznačajnije događaje u Fondaciji tuzlanske zajednice u proteklom periodu.

Aktivne zajednice – osnaženi mladi;
Priče iz zajednice 2013-2014
Više od 200 aktivista iz pet opština Tuzlanskog kantona u drugoj su polovini januara pokazali šta su sve realizovali u svojim sredinama tokom 2014. godine. Svi projekti i pozitivne promjene koje su napravili u svojim lokalnim zajednicama objedinjeni su u publikaciju “Aktivne zajednice – osnaženi mladi; Priče iz zajednice 2013-2014”.

“Uspjeli smo udružiti donacije lokalnih i stranih donatora i podržati aktiviste u zajednicama da realizuju svoje ideje i svoje naselje učine ljepšim i sigurnijim mjestom za življenje” kazala je Angelina Hodžić, menadžerica za filantropiju i razvoj fondova opisujući 153 projekta vrijedna 214 hiljada maraka.
 
Više:

Mladi u “LABIRINT”-u ideja

 
Multifunkcionalna trening kuća za mlade „LABIRINT“, koja se nalazi u potkrovlju „male škole“ JU OŠ „Simin Han“ Tuzla, zajednički je projekat Fondacije tuzlanske zajednice i Organizacije za djecu i mlade „Osmijeh za Osmijeh”.

Na oko 320 kvadratnih metara, u multimedijalno opremljenom prostoru namjenjenom za organizaciju višednevnih edukacija uz raspolaživih 40 kreveta, u narednih sedam godina ovdje će se dobre ideje i osmijesi za druge širiti poput dobre vibracije.
 
Više:

Edukacija osnovaca o psima

 
U sklopu projekta „Zbrinjavanje pasa u Gradu Tuzla“ Fondacija tuzlanske zajednice je organizovala 10 edukativnih radionica za učenike tuzlanskih osnovnih škola. Veterinari JP “Veterinarska stanica” doo Tuzla, volonteri tuzlanskog azila za pse “Nirina” i brojni aktivisti projekta "Pravi prijatelji", su sa našim osnovcima razgovarali o kućnim ljubicima, ljubavi između čovjeka i psa, odgovornostima koje dolaze sa držanjem kućnog ljubimca, ali i o tome kako da se ponašaju u prisustvu pasa koje svakodnevno sreću na ulici.

Realizovane radionice su imale veliki odjek u posjećenim školama gdje su učenicima podjeljene i edukativne brošure o važnosti registracije i čipovanja ljubimaca.
Više:

Naša uspješna priča:
Podrška za poljoprivrednike i stočare nakon poplava

Ublažiti štetu, omogućiti vrijednim ljudima da od svoga rada žive dostojanstveno i da uz velike napore nastave i dalje privređivati za sebe i svoju porodicu, ali i cijelo naše društvo, bila je želja Fondacije tuzlanske zajednice, od onog časa kada su velike poplave pogodile naš kraj, tog nesretnog 14. maja 2014. godine.

Sulejman Hotić iz tuzlanskog naselja Ljubače i Goran Lukić iz lukavačkog sela Tumare bili su korisnici sredstava za sanaciju šteta i pomoći ugroženima zašta je u prošloj godini obezbijeđeno 294.826,00KM.
Više:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Copyright © *|2015.|* *|LIST:Fondacija tuzlanske zajednice|*, All rights reserved.
Dobili ste ovaj mail jer ste se pretplatili na naš newsletter.
 
Our mailing address is:
*|fondtz@fondacijatz.org|*

Fondacija tuzlanske zajednice
Pozorišna 13,
Tuzla 75000
Bosnia and Herzegovina