Copy


E-BILTEN
Januar 2015.

Dragi prijatelji i partneri,

U našim
NOVOSTIMA BR. 15, vas želimo podsjetiti samo na zajedničke uspjehe i ostvarene rezultate u drugoj polovini 2014. godine. U protekloj godini smo svi zajedno imali mnogo izazova. Preživjeli smo zajedno poplave i izbore, savladali neke prepreke i ostvarili pozitivne promjene u našoj zajednici. Ne bismo uspjeli da nismo radili zajedno, da nije bilo naših aktivnih građana i volontera, stranih i lokalnih donatora koji vjeruju u lokalne resurse i znanja. Želimo zahvaliti i čestitati svima vama na ostvarenim partnerstvima i projektima u 2014. godini i pozvati vas da zajedno stanemo pred nove izazove u 2015!
E-BILTEN. Nadamo se da ćete rado čitati naš informativni bilten u 2015. godini, koji ćemo distribuirati kao e-bilten u četiri broja: PROLJEĆE, LJETO, JESEN, ZIMA. Kroz ovaj redovan informacijski kanal ćete saznati više o našim incijativama i programima podrške civilnom sektoru, udruženjima i grupama građana koji su proveli aktivnosti i projekte za opšte dobro tuzlanskog kraja.
FTZ U NOVOM RUHU
 
Ujedno vas informišemo da je krajem 2014. godine, pored našeg naziva izraslo jedno prelijepo i bogato drvo sa razgranatom krošnjom i mnoštvom listova koji predstavljaju aktivne građane tuzlanskog kraja spremne da volonterskim akcijama doprinesu razvoju zajednice i stvaraju bolje okruženje za sve generacije! Na ovaj način smo željeli pokazati važnost svakoga od vas i vašeg doprinosa razvoju lokalne zajednice! Zajedničke projekte smo zasadili duboko u našu zajednicu, pa je naše korjenje sada jače! Sastavni ste dio naše bogate i razgranate krošnje koja prikazuje mnoštvo iskustava koje smo stekli kroz lokalna partnerstva i saradnju sa aktivnim građanima. Simbolima slanog bunara i koze željeli smo pokazati da su naši osnivači kreativni i hrabri Tuzlaci koji su se prije deset godina odlučili za osnivanje Fondacije i tako pokazali da vjeruju u lokalne ljude, lokalna znanja i lokalne resurse. U narednih 10 godina, namjera nam je da zajedno sa lokalnim filantropima, ali i prijateljima i partnerima iz inostranstva uvećamo osnivački kapital koji će predstavljati finansijsku zadužbinu za dugoročan rad i pružanje podrške lokalnim građanskim inicijativama u tuzlanskoj regiji. Nadamo se novim inicijativama i novim partnerstvima u izgradnji vitalne i perspektivne zajednice aktivnih građana koji svojim učešćem i vlastitim resursima stvaraju održivu i sigurnu budućnost za sve generacije!

Želimo da proširimo svoju društvenu mrežu i da za Fondaciju tuzlanske zajednice sazna što više ljudi koji se žele uključiti u razvoj lokalne zajednice. Podijelite naš profil sa svojim prijateljima! Postanite i vi naš prijatelj i pratite nas na Facebook-u!

Više o nama možete saznati na našoj web stranici. Tu su najnovije informacije i vijesti o našim aktivnostima, pozivima na projekte, podržanim inicijativama građana Tuzle, Sreberenika, Lukavca, Živinica i Kalesije. Pratite naš rad i šaljite nam svoje upite i komentare!

Pozivamo vas da djelujemo udruženo i partnerski razvijamo programe podrške za razvoj tuzlanske zajednice, a posebno osjetljive kategorije. Možete uložiti u postojeće programe ili u okviru fondacije razvijati privatne fondove kao dio svog društveno odgovornog poslovanja ili ličnih filantropskih želja.
Share
Tweet
+1
Forward
Copyright © *|2015|* *|Fondacija tuzlanske zajednice|*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*|fondtz@fondacijatz.org|*

unsubscribe from this list    update subscription preferences