Copy
Informativni bilten
Fondacije tuzlanske zajednice
Jesen, 2016.

KAMPANJA: "KM ZA ZAJEDNICU!"

Vođeni dugogodišnjim pozitivnim iskustvima u razvoju zajednica u tuzlanskoj regiji, pokrenuli smo kampanju „1 KM za zajednicu“ kako bi povećali vidljivost građanskih projekata za dobrobit zajednice i kako bi otvorili mogućnost za građane u Tuzlanskom kantonu da kontinuirano ulažu u svoje zajednice i tako ojačaju civilni sektor i unaprijede uslova življenja u svojim lokalnim sredinama. Vjerujemo u podršku naših aktivista, simpatizera i prijatelja, jer filantropija živi u nama i sa nama, a darivanje zajednici je trajno ulaganje u budućnost svih nas, posebno generacija koje dolaze.

Budite dio naše kampanje i saznajte šta sve može učiniti vaša 1 KM uložena u zajednicu!

Vaša Fondacija tuzlanske zajednice

Vrijeme je da sami razvijamo svoje zajednice!

 

„Darujte za svoju zajednicu, mjesto u kojem živite i mjesto u koje se vraćate“ poruka je koja se posljednjih dana često pojavljuje na društvenim mrežama. Naime, na taj način Fondacija tuzlanske zajednice kroz kampanju „1KM za zajednicu“  poziva sve svoje saradnike, prijatelje i partnere, sve građane dobre volje u Tuzlanskom kantonu i dijaspori, da zajednički ulože u građanske projekte i civilni sektor!

O kakvoj je filantropskoj aktivnosti riječ otkriva Jasna Jašarević, izvršna direktorica Fondacije tuzlanske zajednice.

Pročitajte više:
ZAMISLI: 1 KM za zajednicu - promo
Kliknite na fotografiju i pogledajte naš promotivni video za kampanju
"1 KM ZA ZAJEDNICU"

Predstavljamo lokalnu zajednicu Simin Han

Simin Han, prigradska mjesna zajednica u istočnom dijelu Grada Tuzla, mjesto je nastanka Fondacije tuzlanske zajednice. Tamo je 2003. godine krenula sa radom Fondacija čiji su osnivači mještani Simin Hana, lokalne zajednice koja se po završetku rata suočila sa migracionim problemom, izazovom asimilacije izbjegličkog stanovništva i stvaranjem jedne kohezivne zajednice. Danas, 13 godina poslije, kao rezultat rada Fondacije, u Simin Hanu djeluju Društveno edukativni centar Agora i Trening kuća za mlade Labirint, a o potrebama i problemima u zajednici raspravljaju građani okupljeni u okviru Lokalne grupe za razvoj Simin Han.

Simin Han je primjer saradnje javnog, civilnog i biznis sektora i u takvom okruženju ni finansijska podrška ne izostaje. Samo  u posljednjih pet godina Fondacija je kroz različite projekte u ovu lokalnu zajednicu uložila više od 100.000,00 KM.

Pročitajte više:
DARUJMO ZA SVOJE ZAJEDNICE
Monika Kleck, savjetnica Fondacije tuzlanske zajednice
Zamislite da svaka naša uložena marka u zajednicu vrijedi i za 100 godina! To nije nemoguće zamisliti jer sve što sada pametno uložimo vrijediće i za stoljeće, a dobrobit od tog uloga imaće naši potomci i generacije koje dolaze. To se  zove dobra investicija u budućnost!
Miralem Bulić, koordinator Omladinske banke Živinice
Jedna konvertibilna marka, pravilno utrošena u korist zajednice, svakako može biti vrijednija nego desetine hiljada konvertibilnih maraka nepravilno utrošenih u korist pojedinca. Doniraj i pruži mladima šansu da ostanu u Bosni i Hercegovini!
Fadil Muslić, kordinator LGZR Solina
Animirati ljude da se uključe i sa malo sredstava naprave velike stvari za sredinu u kojoj žive je veliki posao, a najvažnije što zajednica tada dobije su aktivni građani, spremni da pomognu i doprinesu razvoju svoje i drugih sredina. Ukoliko budemo radili još bolje i u projekte uključili djecu i kreativne mlade, onda ćemo sigurno u budućnosti imati aktere spremne da od svake zajednice naprave ljepše mjesto za život. Uključivanjem u projekte Fondacije, Mjesna zajednica Solina postala je baš takva sredina, ona u kojoj svi učestvuju u njenom kreiranju i napretku.
Mirela Omerkić, sekretar MZ Priluk i koordinatorica u zajednici
Najviše što jedna zajednica može dobiti ulaganjem u nju nije materijalno, nema cijenu, a to je spremnost njenih članova da budu aktivisti koji zajednički rješavaju određene probleme. Sve što radimo kao aktivisti je osnova za pozitivna dešavanja, a to je najvrednije što možemo ostaviti našim potomcima zato izdvojiti 1 KM svakome od nas ne znači puno, gotovo ništa, u poređenju sa našim zajednicama kojima taj iznos, darovan od svih nas, znači bolje uslove za život.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web stranica
Web stranica
E-mail
E-mail
*Copyright © Fondacija tuzlanske zajednice 2016.
All rights reserved.


Dobili ste ovaj mail jer ste se pretplatili na naš newsletter.

Naša kontakt e-mail adresa je: fondtz@fondacijatz.org
 
Fondacija tuzlanske zajednice
Pozorišna 13,
Tuzla 75000
Bosnia and Herzegovina
+387 35 362 830
+387 35 362 831
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fondacija tuzlanske zajednice · Pozorišna 13 · Tuzla 75000 · Bosnia and Herzegovina

Email Marketing Powered by Mailchimp