Copy
Spoštovani prejemniki Umanoterinih obvestil,
 
V nadaljevanju vam pošiljamo kratka obvestila o naših aktualnih aktivnostih in upamo, da boste v njih našli kaj zanimivega in koristnega ter tudi kakšno idejo, kako lahko pri soustvarjanju trajnostne družbe sodelujete tudi vi.
 
V upanju, da se vidimo v četrtek, vam lep začetek tedna želi ekipa Umanotere – Andrej, Gaja, Jurij, Polona in Renata

 
 

Ne v našem imenu! Stop CETA! (Prešernov trg, ta četrtek ob 16h)

Po letih opozarjanja na nevarnosti, ki jih prinašajo novi prostotrgovinski sporazumi, smo sedaj tik pred sprejetjem spornega sporazuma med EU in Kanado, t.i. CETA. Da bo naš glas jasno slišan, bomo v četrtek, 15. 9. ob 16h skupaj s Koalicijo proti tajnim sporazumom organizirali protestni shod.
Vabljeni, da se nam množično pridružite! Več…

 

Poslanci naj zavrnejo sporazum CETA!

6. septembra smo Umanotera, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), Greenpeace v Sloveniji, Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) na novinarski konferenci predstavili skupen javni poziv poslancem Državnega zbora RS.
23. septembra 2016 bo v Bratislavi potekalo neformalno zasedanje trgovinskih ministrov evropskih držav, kjer bodo razpravljali o trgovinskem sporazumu CETA. Po navedbah vodje odbora za trgovino v Evropskem parlamentu, Bernda Langeja, bodo ministri na tem zasedanju odločali o sklenitvi, podpisu in začasni rabi sporazuma CETA. V Sloveniji bo stališče Republike Slovenije glede sporazum CETA sprejel Državni zbor RS.

 

Dovolj za vse – vodnik po skupnostnem upravljanju z življenjskimi viri

»Kadar v širših ali ožjih skupnostih na vključujoč način razmišljamo o blaginji, ki jo želimo zase in za svoje otroke, največkrat sanjamo o visoki kakovosti življenja, delovnih mestih, gospodarskem napredku, ohranjeni naravi ter neonesnaženem okolju. Lahko imamo v Sloveniji vse to? Lahko. Bogastvo naših virov je (še) veliko: voda, gozd, rodovitna tla, obnovljivi viri energije, ohranjenost okolja, raznolikost in lepota krajine, biotska raznovrstnost – to so v Sloveniji prepoznani aduti. To so naši življenjski viri. Vendar si celovite in trajne blaginje ne moremo zagotoviti kot posamezniki ali kot posamezne organizacije. Čist zrak, kakovostno pitno vodo, učinkovit javni prevoz – to imamo na nekem območju vsi ali pa tega nima nihče. Blaginjo lahko dosežemo samo, če se povežemo kot skupnost in si za njo skupaj prizadevamo. Lokalne skupnosti so najbolj naraven skrbnik in varuh ohranjanja količine in kakovosti življenjskih virov v svojem okolju. Ti predstavljajo osnovo za trajno blaginjo, ki jo bodo lahko uživali tudi prihodnji rodovi.« To so poudarki iz povsem svežega vodnika po skupnostnem upravljanju z življenjskimi viri, katerega naslov – Dovolj za vse – govori hkrati o obilju možnosti in o dozorelosti časa za spremembe. Vodnik smo izdali Umanotera, Društvo Focus, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC in Inštitut za politike prostora.
 

Dovolj za vse – katalog dobrih praks skupnostnega upravljanja z življenjskimi viri

V okviru projekta Skupnostno upravljanje z življenjskimi viri smo Umanotera, Društvo Focus, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC in Inštitut za politike prostora so izdali katalog 12 tujih in domačih dobrih praks skupnostnega upravljanja z življenjskimi viri, s katerim želimo motivirati občine, nevladne organizacije, zadruge, civilne iniciative in druge oblike organiziranja na lokalni ravni, naj prevzamejo aktivno vlogo pri izgradnji svoje blaginje s trajnostnim upravljanjem z življenjskimi viri v svojih okoljih. Več…
 

Vabimo vas tudi, da …

 
 
Še več o naših aktivnostih lahko preberete na spletni strani www.umanotera.org. Vabljeni tudi, da se nam pridružite na Facebooku in Twitterju. Za vsa vprašanja smo na voljo na info@umanotera.org.
 

     
     
Copyright © 2016* Umanotera, All rights reserved.


Our mailing address is:
info@umanotera.org

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Umanotera · Trubarjeva 50 · Ljubljana 1504 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp