Copy

Met andere ogen kijken 

MIndfulness leert me met andere ogen naar de wereld te kijken: naar mezelf, naar andere mensen, situaties. Wat we zien is ontegenzeggelijk bepalend voor wie we zijn. Wat zie jij? Hoe kijk jij naar de wereld? 
Het is herfst en we keren weer naar binnen. Een goed moment om je ballast los te laten, alles wat je niet meer tegenhoudt of wat je niet meer nodig hebt. Bedenk maar eens wat dat voor jou is. Beter nog: zoek de stilte op. Want in de stilte vind je jezelf. Luister. 

'Silence is not the absence of sound but the presence of an inward-listening awareness, an attunement of the mind’s ear and an orientation of the spirit toward a certain inner stillness'
(met dank aan Danielle Doeve)

Enjoy the silence
Wanneer ben je zelf voor het laatst echt stil geweest? Echt stil. Geen boek erbij, geen afleiding van facebook, van een (yoga)leraar die je vertelt wat je moet doen. Stil ZIJN als tegenhanger van wat we de hele dag aan het DOEN zijn.
In mijn trainingen zit vrijwel altijd een stilteochtend. De meeste mensen kijken hier tegenop: 4 uur stil zijn? Wat ga ik dan doen? Wat kom ik tegen? Even zo vaak krijg ik bijna juichende reacties terug. Hoe fijn het was. Dat ze zo bewust alles hebben ervaren. Dat ze dit echt vaker willen doen. 

Natuurlijk hoef je geen 4 uur stil te zijn Begin maar eens met 5 minuten. Dan zul je al merken dat je rustiger wordt, je meer energie krijgt, meer focus, prettiger voor jezelf bent en voor je omgeving. En dat voor maar 5 minuten van je tijd. 

Weet dat als je de stilte ingaat er vanalles gebeurt. Je hoopt op een rustig hoofd en in plaats daarvan schieten allerlei gedachten door je hoofd. Die situatie met je collega, wat je allemaal nog moet doen, gedachte dat het geen nut heeft, niet lukt, saai is... Dat hoort er allemaal bij. Kijk of je al die gedachten gewoon kunt laten zijn, lach er desnoods even naar.
Wat ook kan helpen, is je aandacht steeds terug brengen naar je ademhaling. Tot je weer afgeleid bent. Dan keer je weer terug naar je adem. En misschien zul je merken dat het langzaam maar zeker wat rustiger wordt.
Misschien zul je merken dat er allerlei gevoelens naar boven komen. Gevoelens van rust, van tevredenheid, verbondenheid. Maar misschien ook verdriet of andere gevoelens. Kijk of je die er kunt laten zijn. En als je gedachten ermee aan de haal gaan, kijk dan of je echt alleen kunt voelen. Je hoeft er geen naam aan te geven, geen verhaal van te maken, geen oordeel over te hebben. Laat het maar gewoon lekker zijn. 

Een paar tips als je de stilte wil opzoeken:
- Plan je stiltemoment in en bereid je voor: hoe lang wil je stil zijn en wat heb je nodig? 
- Bedenk of je binnen of buiten de stilte wil opzoeken. Een stiltewandeling is heel fijn om mee te beginnen. 
- Leg je telefoon weg en neem jezelf voor nergens op te reageren. 
- Wees aardig voor jezelf als het 'niet zo goed lukt'. Alles is goed en ieder moment van stilte is mooi meegenomen. 

Zondag 30 oktober is het stiltedag, een mooi moment om te beginnen. Wil je samen met mij de stilte opzoeken via een stiltewandeling of stilteochtend, dan kan dat ook.

"Where has the human connection gone? Share 1 minute of eye contact to find out…”

Kun jij je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst 'echt' contact hebt gehad met een ander? Of kan je er geen genoeg van krijgen? Zonder (voor)oordelen en verwachtingen? 

Neem plaats tegenover een bekende of onbekende en deel een moment in de tijd om elkaar te ontmoeten, met alles wat er is. En dit kan natuurlijk altijd en overal.

Zelf heb ik deelgenomen aan een 'eyegazing'- avond met Tigmonk met vooral onbekenden. Tijdens mijn opleiding 'Het nieuwe opstellen' heeft Monique Ansia een prachtige sessie begeleid. Zo mooi wat er gebeurt als je alles kunt toelaten: van ongemak en kwetsbaarheid tot niet meer bijkomen van het lachen en een diepe connectie met de ander. Ook als je diegene niet kent...

Dus kijk je partner, je kind, een vriendin eens een paar minuten in de ogen. Wat gebeurt er dan? Wat voel je? Wat ook kan is morgen in Amsterdam meedoen aan The World's Biggest Eye Contact Experiment 2016! (foto: Circling Holland)

Datum: 29 oktober
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Leidseplein Amsterdam 

Ga je mee?
Mindfulness weekend Puur Leven: 3-5 februari 2017
Mindfulness week Portugal: mei 2017
Mindfulness weekend Puur Leven: 3-5 februari 2017
Je wilt even weg. Jezelf alle aandacht geven. Mindfulness leren zodat je thuis ook vaker rust en ruimte vindt. Middenin de natuur. Op een authentieke plek waar gezondheid en geluk centraal staat. Genieten van heerlijk eten. Van mooie momenten. Zodat je opgeladen weer terug naar huis kan. 

Je leert dit weekend wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen in je eigen leven via mindfulnessworkshops, yoga, (stilte)wandelingen. Als je wil, kun je ook genieten van een ayurvedische massage, gezichts- of lichaamsbehandeling. Als je een vraag hebt die je wat verder wil uitwerken, kun je met mij een coachgesprek of familieopstelling doen. Natuurlijk is er ook volop tijd om de mooie omgeving te verkennen of om met een boek bij de open haard te relaxen. Voor meer informatie kijk op: http://karinhoens.nu/me-time-moments/.
Goed om te weten: er is een vroegboekkorting tot 1 december!

 
Portugal, here we come again. 
Mindfulnessretreat Portugal 2017 - Wie mij een beetje volgt, weet dat ik al een paar keer op deze prachtige plek in Portugal ben geweest. Het is echt een feestje om daar te zijn. Komend jaar kun je daarbij zijn. 

Je slaapt in een prachtig ingerichte lodge, je doucht in de buitenlucht, de mindfulness- en yogaworkshops doen we op de shala met uitzicht over de prachtige vallei, we maken een wandeling in Sierra da Estrella, we zwemmen en mediteren bij de rivier en niet te vergeten: Menno kookt de sterren van de hemel. En last but not least stond deze geweldige locatie laatst nog met een prachtige reportage in VT wonen.

Begint het al te kriebelen? Kijk dan op http://karinhoens.nu/me-time-moments/. Daar vind je ook de digitale flyer met alle informatie. Het is nog die van afgelopen jaar, maar het geeft een goed beeld van de week.  
Agenda
 • Mindfulness weekend Puur Leven in Noord Limburg van 3-5 februari 2017
 • Mindfulnesretreat Portugal mei 2017
 • Momenteel begeleid ik vooral trainingen en workshops mindfulness in organisaties. Meld je gerust aan als je een groepstraining in Amsterdam wil. Bij genoeg deelnemers start ik er graag een. 
 • Ik werk inmiddels samen met de Atleetfabriek, zij verzorgen vitaliteitsprogramma's in het bedrijfsleven. 
 • Verder kun je me benaderen voor:
  • mindfulnesstrainingen, - workshops of -retreats voor groepen
  • stiltewandeling, wandelcoaching
  • samenwerking (workshops/retreats) rond onderwerpen waarover ik schrijf
Wil je mee naar noord Limburg of Portugal? Heb je een vraag of tips voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
karin hoens · zwanebloemlaan 180 · amsterdam, MA 1087 GD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp