Copy

Ik sprong... en hoe! 

Allereerst wens ik je een heel mindful 2017. In 2016 veranderde al veel en 2017 gaat mogelijk alles nog sneller. Voor mij veranderde er ook veel. 
Je moet weten: ik werk 12 jaar als communicatieadviseur bij de gemeente en 'veiligheid' was my second name. Afgelopen jaren kon ik 'die jas' uittrekken. Heel langzaam maar zeker liet ik de controle los. Half november kreeg ik ineens het idee om een sabbattical te nemen. Dat bleek nogal duur. Thuis voerden we diverse gesprekken. Hoe gaan we dit betalen? Wat wil ik nu echt? Wat zou ik dan gaan doen?

Na een week of 2 zei mijn man: waarom zeg je je baan niet op? 

Achteraf kan ik me amper de tijd herinneren tussen zijn vraag en het moment dat ik mijn baan op zei. Misschien zat er slechts een weekend tussen. Het was alsof letterlijk iets in mij was verschoven. Ik kon niet meer terug. Ik wilde niet meer terug. Als ik tegen mensen zeg dat ze hun hart moeten volgen, waarom doe ik dat dan niet zelf? Ik zei mijn baan op. Vrijheid, de wereld aan mijn voeten...

Die week knalde ik bijna uit mijn vel van energie. En dat had ook zijn uitwerking op anderen. O, wat waren veel mensen blij voor me. Ook kreeg ik direct verschillende verzoeken. Zelfs om een workshop te geven in Porto.

De week erna had ik 's morgens bij het wakker worden een vreemd gevoel. Unheimisch. Hmm, wat was dat? Wat ging ik hiermee doen? Gelukkig ben ik inmiddels zo mindful dat ik mezelf meteen afvroeg of het een gevoel was van 'nu' of een oud gevoel. Dat gevoel wilde zeggen: 'Wie zegt nu z'n baan op?' 'Lukt het wel?' 'Wat ga ik met al die tijd doen?' Het flitste door m'n hoofd en tegelijk wist ik: dit is niet van nu. Het was wel een gevoel dat ik herkende, maar ik kon het laten gaan. Hoe fijn is dat? Uit die oude jas!

En wie weet komt het gevoel nog tig keer terug, zullen er vast onzekere tijden zijn, val ik, sta ik op. Gelukkig kan ik altijd teruggrijpen op mindfulness. In het hier & nu leven. Dat blijft mijn allerbelangrijkste les. En wat ben ik blij dat ik durfde.. durfde de stap te zetten.

Hoe zit het met jou? Wat wil jij komend jaar doen? Je hoeft natuurlijk niet je baan op te zeggen, maar misschien is er een verlangen, een intentie voor dit jaar. Het kan helpen om dat in een woord te vatten. Leuk als je laat weten wat dat woord is. En laat het me ook weten als het spannend is, als je het even niet weet. PS Deze keer gaat de nieuwsbrief erg over mij en bevat 'ie veel tekst.. I know.DURF JIJ?

Prachtig filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=sb2YOg_dkQM

Wat ga ik doen?

Dit jaar wil ik me vooral richten op mindfulness@work. Waarom?

Het is er tijd voor. Tijd dat we echt gaan doen wat we willen. Jij wil toch ook betekenisvol werk en leuke collega's? En werkgevers willen gemotiveerde mensen die met hart en ziel werken. Logisch, lijkt me. Maar niet altijd de realiteit. 

Een mindfulnesstraining kan hierbij een mooie eerste stap zijn. Een training met je team zorgt voor rust, energie en openheid. Mensen worden creatiever, effectiever en gaan bewustere keuzes maken, ook in hun werk. Uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen: doen waar we blij van worden en elkaar versterken.


Daar ligt m'n focus. Tegelijk wil ik ook mijn hart volgen. Follow the breadcrumbtrail. Ieder moment kijken: wat vind ik gaaf, wie kan ik verbinden, een pootje geven, inspireren? En ik zie al wat kruimels liggen...

Ik krijg verzoeken van mensen die een-op-een mindfulnesscoaching willen. De een thuis, de ander via skype - soms in combinatie met mijn online training. En omdat ik het zo gaaf vindt, organiseer ik af en toe retreats. 

Maar ik heb meer plannen. Zo zie ik veel coaches/trainers om me heen die graag willen ondernemen maar dat ook lastig vinden. Ze vragen mij dat hoe ik het doe. Wie weet organiseer ik voor al die mensen een 'boost your-mindful-business' weekend. Kennis delen, durftevragen-sessies, workshops, verhalen delen, leren, doen - en 'zijn' natuurlijk.

Ook wil ik meer samenwerken, krachten bundelen. Er staan mooie gesprekken gepland en ideeen hangen in de lucht. Daarover later meer. Veel? Ach. Ga ik kiezen? Nee. Nu niet. Ondernemen is voor mij ook experimenteren, breadcrumbs volgen, doen. Leven in het nu.

Durf te vragen

Mijn missie: heel werkend Nederland de kracht van mindfulness te laten ervaren. Ik voel dat de tijd rijp is, maar ik kan natuurlijk alle hulp gebruiken. Wil je me helpen?

* Ken je bedrijven (misschien het bedrijf waar je zelf werkt) waar ik echt eens mee zou moeten praten, laat het me dan weten. Het is zo fijn ergens een ingang te hebben: een naam van iemand bij HRM, de directeur of jouw manager. En komt er een training uit voort, dan komt daar natuurlijk iets voor terug. Iets bijzonders.    

Laat het me ook weten als: 
* als jij zo'n Boost Your Mindful Business-weekend wel ziet zitten.
* als je eens aan mijn keukentafel wilt werken. 
* als je 's morgens of tussen de middag voor de gezelligheid wilt wandelen op Amsterdam IJburg.
Nog 2 plekken vrij! 
Mindfulness weekend in Noord-Limburg: 3-5 februari 2017

Wat een prachtig begin van mijn leven als ZP-er! Met een groep mooie vrouwen (tot nu toe zit er geen man bij) een weekend weg.

Wil je jezelf (en anderen) in 2017 ook meer ruimte en aandacht geven? Bewustere keuzes maken? In dit weekend kun je hiermee een begin maken. Mindfulness leren zodat je dit thuis ook kunt toepassen. Middenin de natuur. Op een authentieke plek waar gezondheid en geluk centraal staat. Genieten van heerlijk eten. Van mooie momenten. Zodat je opgeladen weer terug naar huis kan. 

 
Er zijn nog twee plekken, dus wil je mee, mail of bel me dan: karinhoens@gmail.com of 
06 15 47 26 76. Meer weten? Kijk dan op http://www.karinhoens.nu/metimemoments
20-27 mei Portugal mindfulness-retreat 
Mindfulnessretreat Portugal 2017 - Wie mij een beetje volgt, weet dat ik al een paar keer op deze prachtige plek in Portugal ben geweest. Komende zomer zit ik er met mijn gezin en in mei organiseer ik er weer een retreat. Het is echt een feestje om daar te zijn. Als je wil, kun je erbij zijn. 

Je slaapt in een prachtig ingerichte lodge, je doucht in de buitenlucht, de mindfulness- en yogaworkshops doen we op de shala met uitzicht over de prachtige vallei, we maken een wandeling in Sierra da Estrella, we zwemmen en mediteren bij de rivier. Verder neem je natuurlijk regelmatig een duik in het zwembad, kun je er heerlijk chillen en niet te vergeten: Menno kookt de sterren van de hemel. En last but not least gaan er altijd hele leuke mensen mee. 

Begint het al te kriebelen? Kijk dan op http://karinhoens.nu/me-time-moments/. Daar vind je ook de digitale flyer met alle informatie. Het is nog die van afgelopen jaar, maar het geeft een goed beeld van de week. Ook vind je daar verschillende recensies van mensen die eerder meegingen.
Agenda
 • Mindfulnessretreat Noord Limburg: 3-5 februari 2017 
 • Mindfulnessretreat Vinha Da Manta Portugal: 20 -27 mei 2017
 • Verder kun je me benaderen voor:
  • Mindfulnesstrainingen in organisaties/bedrijven
  • Mindfulnessworkshops tijdens themadagen rond vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, mobiliteit, geluk of als onderbreking van een teamdag.
   Ik heb ervaring in onderwijs, gemeente, zorg, advocatuur.
  • Werkwandelingen via mijn eigen praktijk en via samenwerkingspartner Aliantis. Zie ook http://www.aliantis.nl
  • Een-op-een mindfulnesscoaching (in mijn praktijk, wandelend, skypend)

   Ook voor mogelijke samenwerking (workshops/retreats) rond onderwerpen waarover ik schrijf, mag je me altijd benaderen.
Wil je mee naar Limburg of Portugal? Heb je een vraag of tips voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
http://bit.ly/2jnsA0r
http://bit.ly/2jnsA0r
http://bit.ly/2jnsA0r
Leuk als je mijn nieuwsbrief deelt. Dat kan via de knoppen hierboven. Dank!

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
karin hoens · zwanebloemlaan 180 · amsterdam, MA 1087 GD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp