Copy
Gewoon...een update... 

...plus een nieuw traject en een retreat. 

Hectisch - Zoals je wellicht weet, heb ik per 1 februari ontslag genomen. En sindsdien is het behoorlijk hectisch. Gelukkig stond er een vakantie in Marokko gepland. Ik kreeg superleuke reacties: mensen die zich geïnspireerd voelde door mijn stap (nou, dat is toch wel het mooiste dat ik kan veroorzaken), van mensen die zich door mij willen laten coachen, mensen die het leuk vinden om samen te werken. Zie verderop voor het 1e resultaat! Echt super. Ik heb nog niet eens iedereen terug gemaild, dus zit je daartussen: het komt. 

Bijzonder - Heel bijzonder was ook het mindfulnessweekend in Limburg. Met 11 vrouwen op een prachtige plek. Waanzinnig fijn! En voor herhaling vatbaar. Er volgt vast nog een weekend in het najaar. Hou mijn nieuwsbrief of facebook in de gaten. Of stuur me vast een mailtje. Dan ben je zeker van je plek.


Verdrietig - Naast al dit moois was er ook verdriet. De man van een goede vriendin overleed en we moesten onze poes laten inslapen. Het mooie was dat rond die vriendin meteen haar vriendengroepen zich verzamelden. Via twee app-groepen verliep de onderlinge communicatie: een app-groep zonder die vriendin. Daarin konden we tijdens zijn ziekte onze zorgen kwijt, deelden we updates en regelden we bosjes bloemen. In de groep ' hulptroepen' werden oproepjes gedaan voor hulp. Er moest een kerkje worden gesopt en ingericht, een draaiboek worden gemaakt, adressen geschreven, pannen soep gekookt. En geen enkel moment was dat lastig. En hoe fijn en mindful het is om regelmatig offline te zijn, op die momenten ben ik blij dat we zo makkelijk online met elkaar verbonden zijn. 

Verheugen - Ik sluit af met mijn fantastisch fijne mindfulnessweek in Portugal. Zie ook hieronder. Ik plaatste net het facebook-fotoalbum van een eerdere retreat en ja... daar komen meteen mooie reacties op. Het is ook zo'n geweldige plek. Ik weet dat het best veel geld is (liefst zou ik het gratis doen), en toch: als je nagaat dat je er een volledige training voor krijgt (waarde 400,-) plus allerlei geweldige extra's... en dan nog 7 overnachtingen en drie overheerlijke maaltijden per dag. En, het allerbelangrijkste: een week om nooit meer te vergeten. 
Mindfulnessweek Portual 19-26 mei  

 

 
 
 
7 dagen rust en ruimte, leren bewuster te leven, genieten van heerlijk eten en mooie ontmoetingen op een prachtige plek in natuurgebied Serra da Estrela in Portugal. Zie je het al voor je? 

Je wordt wakker in een prachtige lodge. Je doucht buiten. Ontbijt in alle rust. Je loopt via kleine paadjes naar de yogashala voor de mindfulness-sessie: je leert hoe je met meer rust en energie kunt leven. Hoe je je eigen pad kunt volgen in plaats van geleefd te worden. Bewuste keuzes maken. Leren en ervaren via workshops, meditaties, yoga, mini-opstellingen, mooie oefeningen.
Rond het middaguur staat alweer een superlekkere lunch klaar op het terras. De middag is er voor heerlijk lange wandelingen in het prachtige natuurgebied, een bergmeditatie op de mooiste berg, picknicken bij de rivier, zwemmen en luieren op de enorme stenen. Of je blijft ‘thuis’ en je loungt op je eigen veranda met spectaculair uitzicht over de vallei of geniet bij het zwembad. Gewoon waar jij zin in hebt. Alleen of met anderen. Intussen kookt Menno voor ons de sterren van de hemel. De avonden bestaan uit lang tafelen, mooie gesprekken, vuurtjes stoken. Een week om nooit te vergeten. Ga je mee?

Alle informatie incl. dagprogramma, prijzen en vluchttijden vind je in de digitale flyer: http://bit.ly/2lSAfns

 

Het fotoalbum van de vorige keer vind je op www.facebook.com/karin.hoens
Wil je het event bekijken of delen (fijn!): http://bit.ly/2lHfZ5H


ps als er via jou iemand meegaat, krijg je van mij een uur gratis coaching kado!
Nieuw traject!
Synchroniciteit - Ken je dat..dat verschillende dingen ineens 'toevallig' lijken samen te komen? In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over een nieuw idee. Ik hou nog even geheim welk idee dat was.
Tijdens een lange autorit in Marokko raakte ik geïnspireerd door mijn 222 notities in mijn telefoon. In een mum van tijd had ik de outline gemaakt voor een vervolgtraining Mindfulness. Geschikt voor 2 doelgroepen.
Een paar dagen later zie ik eenzelfde soort bericht langskomen op facebook. Weer een paar dagen later zit ze aan mijn keukentafel. En wederom een paar dagen later zijn we aan het finetunen. Het loopt als een trein.
Soms heb je dat... Mooi he? En het wordt een supergaaf traject. Als het meezit lanceren we al heel snel. Keep you posted. 
Oefening: meer ruimte in slechts 2-5 seconden
Dat is alles wat je nodig hebt om ruimte te maken. Doe maar meteen mee. Adem in en laat -tijdens je uitademing- alles wat er nu speelt in 2 tot 5 seconden los. Zo makkeijk is het. Dus nooit meer zeggen dat je geen tijd hebt om je even bewust te zijn. 

Tip: voor deze oefening is de recognition app gemaakt (gratis). Je krijgt dan 12 keer per dag een reminder. Ik zet de telefoon op stil maar ik zie het bericht wel. En iedere keer neem ik dan even een pauze. 
Agenda
 • Maart: lancering nieuw programma
 • Maart/april: mindfulnesstraining voor particulieren in Amsterdam IJburg (meer info volgt)
 • Maart/april: mindfulnesstraining voor particulieren in Zaandam (meer info volgt)
 • Eind maart: mindfulnessworkshop Porto 
 • 16 & 18 mei mindfulnessworkshop Meester in je Werk-week bij diverse gemeenten en organisaties
 • Half mei: start nieuw programma
 • 19-26 mei: Mindfulnessretreat Vinha Da Manta Portugal
 • Lopend: div. mindfulnesstrainingen voor leerkrachten uit het basisonderwijs (besloten) 

  Laat het me weten als je interesse hebt in: 
 • een incompany mindfulnesstraining en/of workshop/lezing (mindful@work)
 • individuele mindfulnesscoaching 
Wil je mee naar Portugal? Heb je een vraag of tips voor de nieuwsbrief? Klik dan hier.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
karin hoens · zwanebloemlaan 180 · amsterdam, MA 1087 GD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp