Copy


Met andere ogen kijken


Wat een prachtig beeld. Het past zo goed bij waar mindfulness voor mij voor staat: hoe kijk je naar jezelf, anderen, de wereld? Wat we zien is ontegenzeggelijk bepalend voor wie we zijn. Wat zie jij? Hoe wil jij je voelen vandaag? Kies je voor links of rechts? 

Over moeders en dochters 

Op de Gezondheidsbeurs vertelde ik voor het eerst kort mijn eigen verhaal over de relatie met mijn moeder. Een verhaal over verwachtingen en teleurstellingen, over me niet goed genoeg voelen en steeds weer erkenning zoeken bij anderen. Mindfulness leerde me hier anders mee omgaan en dat was het begin van een grote verandering. 
De 1e dag kwam er een vrouw naar me toe. Mijn verhaal was ook haar verhaal. Alleen haar moeder was overleden. Ze vroeg me hoe ik ermee ben omgegaan. Het werd een kort, mooi gesprek met veel herkenning en direct ook warmte. We voelden bij elkaar ons gemis. Ook gisteren en vandaag zie ik herkenning bij andere vrouwen: knikken, tranen, gesprekken. Ook bij hen de vraag:

Hoe heb jij dat gedaan, Karin?  

Ik schreef een blog met allerlei lessen die ik heb geleerd. Het is puntsgewijs en vast nog niet volledig, maar ik voelde toch dat ik het nu op papier moest zetten. Misschien zit je in een soortgelijke situatie en heb je er iets aan. Misschien is het ook een idee om eens een weekend over dit onderwerp te organiseren. Laat het me gerust weten als je daar interesse in hebt.
http://karinhoens.nu/2016/02/14/moeders-en-dochters/
Mijn online mindfulnesstraining is live!
 
Afgelopen 4 dagen heb ik mindfulnessworkshops gegeven op de Gezondheidsbeurs. Aanleiding hiervoor is de lancering van Etadoro, een online cursusplatform van Plus Magazine. Ze vroegen mij om een online mindfulnesstraining te ontwikkelen.
Ik schreef scripts en maakte filmpjes, ik heb een werkboek samengesteld, meditaties opgenomen... Gaaf om te doen en de training staat nu dus online. Heel spannend.
Tot 1 maart mag ik de training aan familie en vrienden aanbieden met 50% korting. De kortingscode is VRIEND. Aanmelden via: www.etadoro.nl
Nieuwe inspiratie - Mijn jaar begon met een lezing van Bentinho Massaro. Een Nederlandse spiritueel leraar die nu in Amerika woont. 27 jaar. Wat hij zegt varieert van dichtbij en logisch tot dingen waarvoor ook ik tijd nodig heb om ze te volgen. Een paar uitspraken deel ik graag met je. De 1e is meteen een mooie kleine mindfulness-oefening:
1. Sluit je ogen. Adem in, adem uit en laat 2 tot 5 seconden alles los; je gedachten, je gevoelens. Geef je hoofd even rust. 
2. Vraag jezelf iedere ochtend af (nog voor je uit bed springt): wat is vandaag belangrijk voor me? Wat wil ik doen? Wie wil ik tegenkomen? Hoe wil ik me voelen? 
3. Focus op dingen, gedachten, verlangens die je echt enthousiast maken. Zie vervelende gedachten als een signaal dat er iets niet klopt. Wat heb je nodig om je weer goed te voelen? Waar word je echt blij van? Ga dat doen. Follow the breadcrum trail, aldus Bentinho.   
We gaan weer naar Vinha Da Manta in Portugal. Ga je mee? 

Uitgelicht: Mindfulness retreat 20-26 mei 2016
Wil je leren wat mindfulness is, maar ook op vakantie? Ga dan mee naar Vinha Da Manta. Een geweldige plek voor workshops, natuurmeditaties - op een magische plek bij de rivier en in de bergen, bergwandelingen, mooie gesprekken en verrukkelijk eten. En vuurtjes, een krachtcirkel (nieuw!), een ritueel, zwemmen...teveel om op te noemen. Wat een vooruitzicht! Wie gaat er mee?
Wil je lezen hoe de vorige deelnemers de week hebben ervaren? Kijk dan op de site www.karinhoens/me-timemoments. Daar vind je ook een link naar het dagprogramma. 

   Nieuws & Agenda
NIEUWS
* Aanbieding online mindfulnesstraining tot 1 maart via www.etadoro.nl 
* Wil je ook (on)regelmatig een gratis mindfulness-reminder ontvangen via whats app? App me dan je nummer. 
* Inmiddels ben ik gestart met een jaaropleiding Opstellingen. Op termijn zal dit ook een plek krijgen in mijn retreats! 

AGENDA
Kennismakingsworkshops in Utrecht Volksuniversiteit
11 en 18 maart van 
9.30-12.30 uur 

Retreat in Domburg Zeeland 
26-28 april (midweek) & 9-11 december (weekend)
Highlights: Kleinschalig. Luxe. 500 meter van het strand. Heerlijk binnenzwembad. Relaxen in de sauna. Lekker eten. Urenlange gesprekken. 

20-26 mei Portugees sprookje in de bergen - VInha Da Manta
Highlights: Prachtige lodges. Fenomenaal uitzicht. Urenlang tafelen. Mindfulnessworkshops. Natuurmeditaties. Magische plekken. Bergwandeling. Natuurzwembad. 

17-23 september Energieke vibe op Ibiza
Highlights: Villa met uitzicht op zee. Krachtplek Es Vedra.  Mindfulnessworkshops. Fijne zandstraden. Beachclubs. Mooie zonsondergangen. Hiking. 


MEER WETEN? VRAGEN? AANMELDEN?
www.karinhoens.nu
karinhoens@gmail.com
06 15 47 26 76 
Wil je je aanmelden of heb je vragen? Klik dan hier.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website