Copy

PRESSEMEDDELELSE               

Onsdag den 16. december 2015

AABENRAA HAVN KØBER NY KRAN

Aabenraa Havn har netop fået leveret en ny kran fra Liebherr i Rostock.
Kranen en af typen LHM 550 og med en løftekapacitet på op til 144 tons, bliver blandt de største i Danmark. Der findes kun én anden Liebherr LHM 550 i Danmark, og den står på Odense Havn, hvortil den blev leveret for cirka fire år siden. Derudover har Esbjerg Havn en LHM 500, der er en ældre udgave af LHM 550.


Den nye kran, LHM 550, er en erstatning for havnens LHM 280, der i slutningen af oktober fik en alvorlig skade, hvilket Aabenraa Havn benyttede til at udskifte kranen til en større model, der netop skal kunne modsvare fremtidens krav om øget løftekapacitet.
 
Aabenraa Havn har i forvejen en Liebherr LHM 320, der har en løftekapacitet på 104 tons. Købet af den nye kran betyder, at Aabenraa Havn kommer med i eliten af danske havne med stor løftekapacitet, da havnens to havnemobilkraner i samløft kan løfte op til 220 tons.

Aabenraa Havn håndterer hvert år en stor mængde projektgods. Dette omfatter bl.a. elementer til vindmøller, offshore- og olieindustrien o.l., og meget tyder på, at Aabenraa Havn i fremtiden vil styrke sin position inden for håndtering denne type gods.
Det vidner det tyske rederi CPC om, der fx har det som et af sine specialer at sejle med projektgods og som netop har etableret sig i Aabenraa. Derudover har flere af havnens kunder også efterspurgt muligheden for en større løftekapacitet som Aabenraa Havn naturligvis gerne vil tilgodese.

Aabenraa Havn ønsker således, med købet af den nye kran, at tilpasse sig udviklingen i markedet, hvor de forskellige projektlaster bliver større og større samt tungere og tungere.

Fakta om LHM 550: Kranen kan løfte op til 144 tons, den vejer 439 tons og har et udlæg på 54 meter, hvilket gør den ideel til håndtering af alle typer gods.Billederne er taget af Erik Nissen og er til fri afbenyttelse.

 

Skibet MERI ankom til Aabenraa Havn onsdag morgen hvorpå Aabenraa Havns nye kran, Liebherr 550, var ombord. De andre to kraner skal til henholdsvis Norge og Spanien.

LHM 550 på vej fra MERI til Sønderjyllandskajen

LHM 320 og LHM 550 ude på Aabenraa Havns Sønderjyllandskaj med skibet MERI i baggrunden.

I forgrunden ses Aabenraa Havns kran, LHM 280, der gik i stykker i slutningen af oktober. I baggrunden ses - til venstre: LHM 320 og til højre: LHM 550
 

This is a Text Block. Use this to provide text...
Copyright © 2014, Aabenraa Havn, All rights reserved.


        


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


Aabenraa Havn - Mellemvej 25 - DK-6200 Aabenraa
Telefon: +45 74 62 25 14 - info@aabenraahavn.dk 

 
                  www.aabenraahavn.dk