Copy
Deze maand: eindelijk het gamma van La Bollina compleet, de promoties, info over de website en betaalmiddelen, en tenslotte: altijd het laatste Nieuws via de Sociale Media!
View this email in your browser
 Beste Wijnvrienden
 
Na de introductie van onze 2 nieuwe wijnhuizen uit Puglia krijgen we deze week een aantal nieuwe jaargangen binnen. Zo ook deze van La Bollina, maar hier aangevuld met de Bricchetta, de top rode wijn van het huis. Er is ook een nieuwe wijn bij: de Minetta, ook een 100% Barbera , die zich situeert tussen de instapwijn Bicocca en de Bricchetta.

Toch blijven bij La Bollina de witte wijnen de toppers. De GAVI Ventola (100% Cortese) en de Armason (100% Chardonnay) verdienden beiden enkele weken geleden een Gouden Medaille op het Concours International de Bruxelles. Voordien had voornamelijk de Armason al heel wat internationale prijzen verzameld. De prijs van deze  wijnen, tussen de 16 en 17€, biedt daarenboven een heel mooie verhouding prijs/kwaliteit.

Maar ook rond de 11€ biedt La Bollina 2 mooie wijnen, perfect voor deze zomer: de Beneficio (100% Chardonnay) en de GAVI (100% Cortese). Vanaf midden juni, ook met de aankomende zomer in gedachten, zetten we daarom alle wijnen van La Bollina nog eens extra in promotie: 5% vanaf 6 flessen en zelfs 10% vanaf 12 flessen! 
Het aanbod nu volledig, 3 rode en 4 witte wijnen van La Bollina.
We waren blij in het pas verschenen nummer van Ken Wijn (nr 23) een paar van onze wijnen terug te vinden in een artikel over de jaarlijkse lenteproeverij in Toscane. Zo kwam onze Bolgheri Mulini di Segalari Superiore 2011 er als favoriet uit voor de DOC Bolgheri. Als 2de werd van hetzelfde wijnhuis de Ai Confino del Bosco Rosso 2011 vermeld. Hier bieden wij de 2010 en 2012 van aan. Exclusief bij De Fijne Wijnshop.

Bij de Nobile di Montepulciano kwam ons wijnhuis Salcheto voor op het lijstje "Zeer Goed".
"Agenda
 
Wij blijven de hele zomer ter beschikking, tot 5 september, dan nemen we een pauze waar we het nuttige aan het aangename paren met een bezoek aan Italië: Umbrië, Toscane, Liguria en Piëmonte staan op het programma. We werken al wel aan het programma voor het najaar waar we U hieronder al een eerste overzicht van geven.

Absoluut te noteren datum is 4 October wanneer we weer onze eigen proeverij plannen. Mogelijk verhuizen we naar een nieuwe locatie maar dat leest U wel in een volgende Nieuwsbrief!

Hier alvast het agenda voor zover bekend tot einde 2015.
 
  • 20 juni: privé degustatie; uitproberen van nieuwe wijnen met enkele kritische klanten. Alleen op uitnodiging
  • 30 augustus: aanwezig met een stand op de braderij te Steenokkerzeel. U kan er gewoon een glaasje komen drinken maar zoals we gewoon zijn als we "buiten komen" zullen we ook daar weer een aantal mooie promoties aanbieden. Een uitstekende gelegenheid om jullie stock aan te vullen voor we op vakantie vertrekken.
  • 7 tot 25 september: vakantie
  • 4 october: eigen wijnproeverij van De Fijne Wijnshop met introductie van een aantal nieuwe wijnen. Mogelijk komt er op 3 october een nocturne bij.
  • 15 october: privé degustatie met diner georganiseerd door en in partnership met Delta Lloyd Private Banking en het Wagenhuis van het Kasteel van Horst. Alleen op uitnodiging.
  • 23 t.e.m. 26 october: Megavino: ook dit jaar zullen we weer present zijn op de Heysel voor de grootste wijnbeurs van de Benelux.
  • 14 November: Wijnbeurs te Kortrijk - nadere details volgen nog.
  • 4 t.e.m. 6 december: Winefair in de Brabanthal te Leuven. Er draait al enkele jaren een Winefair in Limburg, dit jaar een eerste editie in Vlaams-Brabant.
  • Midden december – nog te bepalen – Kerstmarkt Steenokkerzeel
 
Verder broeden we nog op het plan om zelf een kleine wijnbeurs te lanceren in de directe omgeving, maar hierover later meer. Ook de plannen voor een “tasting aan huis” beginnen vorm te nemen.
Promoties

De promoties rond Puglia en de daaraan gerelateerde proefpakketten blijven nog de hele maand juni geldig. Ook op de wijnen van La Bollina is er deze maand weer korting nu het assortiment compleet is. Verder blijven de promoties rond de lichtere zomerse wijntjes voor (o.a.) bij de barbecue elkaar opvolgen. Raadpleeg hiervoor regelmatig onze website of de sociale media. 
Betaalmiddelen.
 
Ons bedrijfje bestaat nu iets meer dan een jaar, dus tijd om een aantal dingen te evalueren. Eén van die zaken zijn het aantal betaalmiddelen dat we blijvend willen aanbieden op de webshop. Waar vele websites altijd één of andere vorm van voorafbetaling vereisen, hebben wij van in het begin onze klanten aangeboden om bij levering of zelfs achteraf op factuur te betalen.

Dat bleek een schot in de roos want rond de 90% van alle aankopen gebeurt op factuur. Het blijkt voor onze klanten de meest gemakkelijke en aanvaardde manier en voor ons ook nog eens de goedkoopste. Wat we initieel verwachtten als de meest gebruikte betaalmethode, namelijk via bankkaart of kredietkaart, wordt dan weer gebruikt bij minder dan 3% van de bestellingen.

Omdat dit voor ons de duurste manier (hoge vaste maandelijkse kost plus transactiekost) is en er bovendien ook een aantal keren haperingen waren zullen we dit betaalmiddel op korte termijn afschaffen. Betalen achteraf of bij levering zorgt niet voor vertraging in de verzending. Wij versturen altijd zo snel mogelijk zodra we Uw bestelling hebben.
Sociale Media
 
In tegenstelling tot sommige van onze concullega’s proberen we het aantal mails te beperken tot ongeveer één per maand. We posten natuurlijk meer frequent informatie die U desgewenst kan volgen via de tweets van @defijnewijnshop of nog beter: like onze pagina op Facebook. We plaatsen er niet alleen regelmatig speciale promoties maar af en toe ook een kortingcode.

Bovendien delen we er regelmatig proefnotities van wijnen, de onze maar af en toe ook andere! En laat gerust eens van jullie horen!

Omwille van de grote distributielijst en de beperkingen van gewone email zijn we deze maand overgestapt naar mailchimp voor de verzending van de Nieuwsbrief. Feedback over deze nieuwe start voor de Nieuwsbrief altijd welkom!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 De Fijne Wijnshop, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp