Copy
Bekijk via uw browser

NIEUWSFLITS

2e jaargang
nummer 8 
22 december 2016
oplage 0
 

Van de voorzitter:
Kerst 2016

Het einde van het jaar is alweer genaderd, het is bijna kerst en dan gaan we met z’n allen het afgelopen jaar overdenken. We zien alweer vele lijstjes met top- zoveel 2016, de beste sporter, de hoogte- en dieptepunten, etc. We proberen vooral de hoogtepunten te koesteren maar de afgelopen paar dagen stonden toch vooral in het teken van slecht nieuws. De aanslag in Berlijn, diverse aanslagen in Turkije en de ellende in Aleppo en de rest van Syrië, het stemt me allemaal niet vrolijk. Dit overdenkend heeft 2016 veel leed voortgebracht.

Lees meer>>
Indirecte en algemene uitvoeringskosten

Dat is de titel van de NVBK brochure die in 1998 verscheen, waarin gepoogd werd de niet direct aan een bouwdeel te koppelen uitvoeringskosten op overzichtelijke en uniforme wijze te rubriceren.
De kosten worden in de dagelijkse spreektaal veelal nog algemene uitvoeringskosten (AUK) of algemene bouwplaatskosten (ABK) genoemd.
Deze brochure wordt zo nu en dan nog opgevraagd en het NVBK-bestuur heeft daarom besloten deze brochure te updaten: we zijn intussen bijna 20 jaar verder en bouwmethodes zijn veranderd.
Met een viertal NVBK-ers zijn we aan de slag gegaan. Bij het verzamelen van informatie ontdekten we een uitgebreide brochure van Bouwend Nederland, dat onderzoek deed naar de kosten op de bouwplaats. Daarbij hebben zij ook een uitgebreide rubricering gemaakt. Bouwend Nederland reageerde enthousiast op ons idee gezamenlijk een nieuwe brochure uit te brengen en is bij ons aangeschoven.
Binnenkort spreken we ook met de NEN-commissie om het geheel op de juiste manier in te passen in de NEN 2699.
Dat beloofd iets moois te worden en breed gedragen. Over een paar maanden hopen het concept voor commentaar aan de leden voor te leggen.
Presentaties DvdB 2016
Op 8 december was de Dag van de Bouwkostendeskundigen. Tijdens deze dag zijn een aantal presentaties gehouden. Heeft u de DvdB gemist of wilt u de presentaties nog eens nalezen? 

Klik hier om de presentaties te downloaden. 

Noteert u alvast de datum voor de Dag van de Bouwkostendeskundige 2017 in uw agenda: donderdag 14 december!
Jij bent onze belangrijkste ambassadeur!

Onderzoek wijst uit dat 90% van de leden via andere leden binnenkomen. Dit maakt jou dus onze belangrijkste ambassadeur voor de NVBK. Het bestuur heeft nagedacht hoe jij hier actief invulling aan kunt geven en komt met een aantal praktische suggesties.

Lees meer>>

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkosten branche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij de NVBK.

Lees meer>>

 
  
       
   
        
    
   
Oproep
Heb je interessant nieuws gezien, gelezen of gehoord, laat het ons weten via km@nvbk.nl

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN
 
Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.
WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Ambachtsstraat 15
Nijkerk, 3861 RH
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp