Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 5
17 mei 2016
oplage 348
 

Bestuurscolumn  - door Marcel Volleberg

Op zoek naar een goed bruikbare internationale standaard voor het opstellen van kostenramingen voor een internationaal infrastructuurproject kom ik maar weinig bruikbare methoden en systematieken tegen. Vreemd, want het lijkt toch wel voor de hand te liggen dat hier behoefte aan is. Buitenlandse bedrijven schrijven steeds vaker in op Nederlandse bouw- en infrastructuurprojecten. Daarnaast zijn Nederlandse ingenieurs- en adviesbureaus steeds vaker werkzaam in het buitenland.
Lees meer>>

Op 16 juni kun je alles te weten komen over de nieuwe aanbestedingswet

Op donderdag 16 juni geeft Marco Westhuis in Tiel een lezing over de Nieuwe aanbestedingswet. Marco Westhuis is senior adviseur ‘Contracteren en aanbesteden’ binnen de groep Project- en contractmanagement bij Witteveen+Bos en doceert daarnaast aan de opleiding Kostendeskundige Infra. Zijn specialisaties zijn (Europees) aanbesteden, bouwcontractregelgeving en contractvorming in de bouw. NVBK denkt met dit onderwerp een mooie brug te slaan tussen haar achterban en die van BNB met wie zij deze bijeenkomst samen organiseert.
Klik hier voor de laatste informatie en om je aan te melden. 

Start Opleiding Kostendeskundige Bouw

 

Op dinsdag 20 september start een nieuwe editie van de post hbo Opleiding Kostendeskundige Bouw (KOBO).  Cursuslocatie is de Dome X in Oss.  Deze opleiding tot het beroep van bouwkostendeskundige in de woning- en utiliteitsbouw bestaat al 25 jaar. De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen en gecertificeerd door de Stichting Post HBO. Deelnemers uit alle geledingen van de bouw, vooral adviesbureaus, architectenbureaus en bouwbedrijven. Zie www.vitruviusopleidingen.nl

Leer meer over vloeren en vloersystemen en bezoek de groenste fabriek van Nederland

Wil jij de groenste fabriek van Nederland bezoeken? Die van Unipro in Haaksbergen. Alles leren over de gekozen duurzame oplossingen! Dat kan op woensdag 1 juni. En… we laten je zien welke keuzen in vloeren en vloerafwerking er te maken zijn. Wat dat betekent in kwaliteit, onderhoud en kosten. Kom in vier stappen tot de beste keuze. Welke denkmodellen en hulpmiddelen kun je daarbij inzetten?

Er is een beperkt aantal plaatsen. Let op: de toegang is gratis. Meld je dus snel aan via http://bit.ly/1TKAL2r

Uitnodiging seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen -
19 & 20 mei (Zwolle)

Met de praktijkrichtlijn NPR 9998 is de constructieve veiligheid van gebouwen te beoordelen die onderhevig zijn aan aardbevingsbelastingen. Met dit seminar ben je binnen twee dagen volledig bijgepraat over dit actuele onderwerp. Deskundigen lichten de achtergronden toe, bieden handreikingen voor de ontwerpsystematiek en tonen constructieve oplossingen voor bestaande bouw en nieuwbouw.

Meer informatie over dit seminar en de mogelijkheid om aan te melden vind je op de website van Bouwen met Staal: http://bit.ly/1qaDYLP

Gelezen in De Bicker - 3 mei 2016 
Het duurste ding ter wereld.......??

De geplande kerncentrale Hinkley Point in Somerset (Engeland) zou 35 miljard euro kosten en daarmee het duurste object ter wereld zijn, wierp Greenpeace de knuppel in het hoenderhok. De BBC neemt de uitdaging aan en concludeert dat zelfs de piramide van Gizeh niet meer dan een miljard of zo gekost heeft. En vergelijkt de Chinese Muur, de restauratie van de Moskee in Mecca, etc. maar komt niet in de buurt.
Wel duurder: de LNG-raffinaderij in Gorgon, Australie, die $54 miljard gaat kosten. En het Internationaal Ruimtestation, dat weliswaar niet op aarde is maar wel 100 miljard heeft gekost.

Als je dan op het duurste ding klikt (voor zeker:  http://www.bbc.com/news/magazine-36160368) krijg je een leuke Engelstalige tekst met o.a. een 'beschouwing' over de bouw van de piramiden.

Mijn NVBK

Het is voor leden van de NVBK mogelijk om contactgegevens zelf bij te houden en te beheren. Via MijnNVBK kun je jouw eigen profiel inzien en bewerken. Ook heb je via MijnNVBK toegang tot onder andere de kennisbank, alle uitgaven van KM en andere verenigingsdocumenten.

Wachtwoord vergeten? Klik hier! Voor verdere vragen kun je uiteraard contact opnemen met het secretariaat (secretariaat@nvbk.nl of 033-2473474).
 

Agenda

26-05 en 09-06: Cursus Effectieve tijd- en kostenbeheersing door duurzame procesbeheersing
16-06: Netwerkbijeenkomst met BNB: 'De Nieuwe Aanbestedingswet'
29-09: Netwerkbijeenkomst NVBK/DACE over Multidisciplinair samenwerken
08-12: Dag van de Bouwkostendeskundige


Wil je meer informatie over de activiteiten van NVBK en gerelateerde verenigingen?
Lees meer>> 

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>

 
    
   
    
   

      
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp