Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 6 
9 juni 2016
oplage 400
 

Nationaal Militair Museum decor voor NVBK bijeenkomst
Te midden van een enorme historische collectie organiseren NVBK en DACE op 29 september een netwerkbijeenkomst van de SIG HCB. Een bijeenkomst met meerdere sprekers gevolgd door een plenaire discussie op het eind. Het Nationaal Militair Museum is niet alleen het decor van deze netwerkbijeenkomst, maar is ook het onderwerp. De voormalige vliegbasis Soesterberg is groots en imposant met internationale allure en als deelnemer krijg je vrij toegang tot het museum. Meld je dus snel aan voor deze bijeenkomst, deelname is voor NVBK leden gratis.
Klik
hier voor aanmelden.

Rubriek: Installatiekosten, waaromhttps://gallery.mailchimp.com/79f480e395892280fb95fe1fb/images/e6353499-12ca-4595-a589-e572d2c153fb.jpg werken die euro/m2 kengetallen niet altijd?

Deel 2: Functioneel oppervlak
Vaak worden budgetten in euro/m2 vastgesteld, echter blijken achteraf kleine, of erger, grote aanpassingen  op dit budget bedrag noodzakelijk. Hierdoor ontstaan, vroeg of laat,  vaak de nodige uitdagingen in het project die tot kwaliteitsvermindering leiden. Om dit te voorkomen en de bewustwording te vergroten, zullen wij in de komende edities van de nieuwsbrief toelichten waarom euro/m2 kengetallen in de installatietechniek niet altijd werken.
Lees meer>>

Op 16 juni kom je alles te weten over de nieuwe aanbestedingswet

Op donderdag 16 juni geeft Marco Westhuis in Tiel een lezing over de Nieuwe aanbestedingswet. Marco Westhuis is senior adviseur ‘Contracteren en aanbesteden’ binnen de groep Project- en contractmanagement bij Witteveen+Bos en doceert daarnaast aan de opleiding Kostendeskundige Infra. Zijn specialisaties zijn (Europees) aanbesteden, bouwcontractregelgeving en contractvorming in de bouw. NVBK denkt met dit onderwerp een mooie brug te slaan tussen haar achterban en die van BNB met wie zij deze bijeenkomst samen organiseert.
Klik hier voor de laatste informatie en om je aan te melden. 

Dag van de Bouwkostendeskundige 2016 

Op donderdag 8 december van dit jaar is de Dag van de Bouwkostendeskundige. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het thema is bekend: HERBESTEMMEN. Om een geschikte locatie voor deze dag te selecteren zijn we bezig met Noordkade in Veghel. Deze voormalige veevoederfabriek heeft een herbestemming gekregen. De machines zwijgen, maar de nieuwe CHV Noordkade laat van zich horen: culturele bedrijven en ondernemers gaan door met mixen en mengen. Cultuur met food. Bedrijfsleven met kunst. Ouderen met jongeren. Maar ook werk en vrije tijd worden samen gebracht op deze locatie. Houd de website in de gaten over de Dag van de Bouwkostendeskundige!
Lees meer over deze unieke locatie>>

Start Opleiding Kostendeskundige Bouw

 

Op dinsdag 20 september start een nieuw cursusjaar van de Post-HBO-Opleiding Kostendeskundige Bouw (KOBO). De cursuslocatie is de Dome X in Oss.  Deze opleiding tot het beroep van bouwkostendeskundige in de woning- en utiliteitsbouw bestaat al 25 jaar. De opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen en gecertificeerd door de Stichting Post HBO. Deelnemers komen uit alle geledingen van de bouw, vooral adviesbureaus, architectenbureaus en bouwbedrijven. Meer informatie? klik hier.

Bestuurscolumn  - door Erik Schulte Fischedick
Baggeren met een cruiseschip
 
“Een miljard bouwkosten” las ik in een nieuwskop vandaag. Alsof mijn hersenen een trigger krijgen op het woord bouwkosten, lees ik in de stijl van Tony Buzan snel verder. Het grootste cruiseschip ter wereld de Harmony of the Seas komt aan in Rotterdam.
Lees meer>>

Mijn NVBK

Het is voor leden van de NVBK mogelijk om contactgegevens zelf bij te houden en te beheren. Via MijnNVBK kun je jouw eigen profiel inzien en bewerken. Ook heb je via MijnNVBK toegang tot onder andere de kennisbank, alle uitgaven van KM en andere verenigingsdocumenten.

Wachtwoord vergeten? Klik hier! Voor verdere vragen kun je uiteraard contact opnemen met het secretariaat (secretariaat@nvbk.nl of 033-2473474).
 

Agenda

16-06: Netwerkbijeenkomst met BNB: 'De Nieuwe Aanbestedingswet'
29-09: Netwerkbijeenkomst NVBK/DACE over Multidisciplinair samenwerken
08-12: Dag van de Bouwkostendeskundige. Het thema dit jaar is: Herbestemmen


Wil je meer informatie over de activiteiten van NVBK en gerelateerde verenigingen?
Lees meer>> 

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>

 
       
        
   
      
     

      
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp