Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 4
12 april 2016
oplage 400
 

Bestuurscolumn  - door Henk Huls
Heeft u al een vacature geplaatst?

Het gaat weer goed in de bouw. De Rabobank schrijft:  “Voor 2016 koerst de woningmarkt op aanhoudende hoge groeicijfers, mede door het effect van een inhaalvraag. Vooral ontwikkelende aannemers zien hun orderportefeuille structureel groeien.”
Men verwacht dit jaar in de bouw een groei van 3,5% en specifiek voor de woningbouw zelfs 6 -  8,5%. Het zal wat minder grootschalige nieuwbouw zijn en wat meer kleinschalige (her)bouw in een bestaande situatie en het aspect “duurzaamheid” neemt toe.

Lees meer>>

Discussieer mee op LinkedIn: 

Presentatie synergie tussen begroten en projectbeheersing

http://www.projectbeheersing.eu/synergie-tussen-begroten-en-projectbeheersing

Een terugblik op de succesvolle en eerste contactbijeenkomst van 2016 van DACE in ‘De Soesterduinen’ met als thema: Design, Build, Finance and Maintain (DBFM) en hoe een goede mix van D, B, F en M kan leiden tot een succesvol project.

Wij als Cost Engineering waren uitgenodigd om het voorprogramma te vullen met een presentatie over onze ervaringen tussen de twee verschillende werelden van Begroten en Projectbeheersing.

Vanwege dit interessante onderwerp was de presentatie boven verwachting druk bezocht en ontstonden er veel gezonde discussies met het publiek.

Verslag Netwerkbijeenkomst NVBK

Johan Cruijff was een fantastische voetballer en succesvol trainer, maar werd ook alom geprezen voor zijn gevleugelde uitspraken, een echte taalkunstenaar. Visionair, taalvernieuwer, verlosser, wonderkind, hervormer en onruststoker, maar bovenal was Johan Cruijff één van de beste voetballers in onze geschiedenis. Hij is ontvallen op de dag van onze Algemene Ledenvergadering. Arend Koers is op de stoel van de sportverslaggever gaan zitten om verslag uit te brengen van deze dag.
Lees meer>>

StudioSK: al 12,5 jaar bezig met stations 

StudioSK is kort na 2000 opgericht als apart label van ingenieursbureau Movares. Het ontwerpbureau houdt zich vooral bezig met alles rond de stationsopgave: van parkeergarage tot fietsenstalling, en van het transformeren en renoveren van bestaande stations tot nieuwbouw. Sinds 2000 werkte het bureau in uiteenlopende rollen en als onderdeel van verschillende teams aan ruim 50 stations. Tijd voor een interview.
Lees meer>>
 

NVBK zoekt: leden voor de communicatiecommissie

De communicatiecommissie van NVBK geeft 10 keer per jaar Kostenpost uit (de digitale nieuwsbrief van NVBK). Ook verschijnt  een keer per jaar het magazine Kostenmanagement. De commissie zoekt leden die graag incidenteel een bijdrage willen leveren aan de inhoud van Kostenpost en/of het magazine.
Meer specifiek willen we dit jaar een auteursgroep formeren met daarin leden van NVBK die willen schrijven voor Kostenpost of het magazine. Werk jij aan een spraakmakend project, heb je een mening over de wet- en regelgeving, ben je bezig met een afstudeeropdracht, werk jij bij een innovatief bedrijf of binnen een innovatief project? Of heb je andere informatie die voor onze achterban interessant is? Dan zijn we op zoek naar jou!
Graag komen we in contact met jou om een groep te formeren waaruit we het hele jaar kunnen putten voor kopij. Je kunt per onderwerp schrijven of zelf een onderwerp bepalen.
Heb je interesse? Laat het ons weten via km@nvbk.nl.

Verslag van Projectbezoek Erasmuslijn in Den Haag

In de vorige Nieuwsbrief heeft u een uitnodiging kunnen lezen voor een projectbezoek aan de Erasmuslijn in Den Haag. Op een regenachtige dag, 6 april, was dit bezoek.
Lees meer>>

Mijn NVBK

Het is voor leden van de NVBK mogelijk om contactgegevens zelf bij te houden en te beheren. Via MijnNVBK kun je jouw eigen profiel inzien en bewerken. Ook heb je via MijnNVBK toegang tot onder andere de kennisbank, alle uitgaven van KM en andere verenigingsdocumenten.

Wachtwoord vergeten? Klik hier! Voor verdere vragen kun je uiteraard contact opnemen met het secretariaat (secretariaat@nvbk.nl of 033-2473474).
 

Vacature NVBK bestuurslid

Binnen het bestuur van de NVBK is de functie van algemeen bestuurslid vacant. NVBK-leden die geïnteresseerd zijn in deze bestuursfunctie worden verzocht zich kandidaat te stellen.
Lees meer >>

Agenda

26-05 en 09-06: Cursus Effectieve tijd- en kostenbeheersing door duurzame procesbeheersing
16-06: Netwerkbijeenkomst met BNB: 'De Nieuwe Aanbestedingswet'
29-09: Netwerkbijeenkomst NVBK/DACE over Multidisciplinair samenwerken
08-12: Dag van de Bouwkostendeskundige


Wil je meer informatie over de activiteiten van NVBK en gerelateerde verenigingen?
Lees meer>> 

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>

 
        
   

      
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp