Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 7 
15 september 2016
oplage 400
 

Bestuurscolumn door Frits ten Cate: Zijn we na de crisis of nog naar van de crisis?
Ik weet niet hoe het in de bouwkundige wereld zit, maar binnen de bouw-infrastructuur waarin ik werkzaam ben, zijn we nog naar van de crisis en zijn we nog zeker niet na de crisis.

De budgetten van de overheid, de grootste investeerder in infrastructuur, staan nog zwaar onder druk, elke euro wordt afgewogen. Dit gebeurt met name in de ontwerpkant van de projecten. Het gevolg is dat, u raadt het al, veel problemen niet worden opgelost en doorgeschoven worden naar de uitvoering , want daar zal men het wel oplossen verwacht men.

Lees meer>>

Laatste kans: meld je aan voor de netwerkbijeenkomst op 29 september!

Wij nodigen je graag uit voor de gezamenlijke NVBK/DACE bijeenkomst op 29 september a.s. in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Deelname voor NVBK leden is gratis.

De leden van de SIG HCB hebben de afgelopen periode gewerkt aan de thema’s Life Cycle Costing (LCC), samenwerking in de bouwkolom, functioneel specificeren. Ze SIG is erin geslaagd een koppeling te maken tussen deze thema’s en het Nationaal Militair Museum. Deze fantastische locatie is een belevingsmuseum dat tot stand is gekomen m.b.v. bovenstaande thema’s. Leden van de NVBK kunnen vooraf kosteloos een bezoek aan het museum brengen.
Lees meer of meld je direct aan.

Geef je mening op de nieuwe International Construction Measurement Standards (ICMS)

Geef je mening op de nieuwe International Construction Measurement Standards (ICMS)
In mei van dit jaar hebben wij bericht dat Creon Swaghoven en Tom de Jonge de NVBK vertegenwoordigen in de ICMS-coalitie. Deze coalitie (International Construction Measurement Standards) vraagt nu om terugkoppeling bij de classificatie van de ICMS. Door internationale standaardisatie wil de coalitie komen tot effectievere kostenvergelijkingen, betere kostenvoorspellingen, eenvoudigere en consistentere administratie, alsmede betere bedrijfsvoering. Uw inbreng is nodig bij de totstandkoming van een norm waar ook Nederland aan mee wil werken. De vergelijkbare norm in Nederland is de NEN 2699. Als belanghebbende kun jij invloed uitoefenen op het concept door je mening te geven en opmerkingen te plaatsen.

Lees meer>>

Netwerkbijeenkomst op 3 november: Value Management

Wilt u naast netwerken en contact onderhouden met collega’s ook eens kennismaken met Value Management? Kom dan naar de netwerkwerkbijeenkomst van NVBK op 3 november 2016. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Dag van de Bouwkostendeskundige: 8 december 

Op donderdag 8 december van dit jaar is onze jaarlijkse Dag van de Bouwkostendeskundige. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Het thema is Herbestemming van gebouwen en gebieden. Inspirerende sprekers gaan in op de huidige ontwikkelingen binnen het herbestemmen van gebieden en gebouwen. Dit wordt steeds actueler omdat ruimte in Nederland steeds schaarser wordt. Ook de economische situatie heeft investeerders minder enthousiast gemaakt voor grote nieuwe projecten, waardoor het herbestemmen van bestaande gebouwen en gebieden steeds aantrekkelijker wordt.
Aanmelden voor deze dag kan alvast via de website, klik hier.

Oproep: schrijf mee!

KM Bouw en Infra haakt dit jaar aan bij het thema van de Dag van de Bouwkostendeskundige. Ook dit jaar wordt het weer een dubbeldikke uitgave, een zogenaamd bewaarexemplaar. Herbestemmingen van gebouwen en gebieden…. De redactie gaat er vanuit dat er leden zijn die over dit onderwerp een mening hebben en hier zelfs een artikel of column over willen schrijven. Neem in dit geval contact op via km@nvbk.nl!

Rubriek: Installatiekosten, waaromhttps://gallery.mailchimp.com/79f480e395892280fb95fe1fb/images/e6353499-12ca-4595-a589-e572d2c153fb.jpg werken die euro/m2 kengetallen niet altijd?

Deel 4: Indeelbaarheid
Vaak worden budgetten in euro/m2 vastgesteld, achteraf blijken echter kleine, of erger, grote aanpassingen  op dit budgetbedrag noodzakelijk. Hierdoor ontstaan, vroeg of laat, vaak de nodige uitdagingen in het project die tot kwaliteitsvermindering leiden. Om dit te voorkomen en de bewustwording te vergroten, wordt er in meerdere delen toegelicht waarom euro/m2 kengetallen in de installatietechniek niet altijd werken.

Lees meer>>

HTI opleiding tot bouwkostendeskundige gestart op 10 september

De opleiding tot bouwkostendeskundige HTI is geheel vernieuwd en modulair opgezet.
 
De totale opleiding duurt 2 jaar en is opgedeeld in 4 semesters. In ieder semester worden diverse onderwerpen (modules) behandeld en met een examen afgerond.
Daarnaast maken de studenten een afstudeerproject dat het gehele bouwproces beslaat.
De 4 semesters en een voltooid afstudeerproject geven recht op het diploma “Bouwkostendeskundige HTI”.
Daarnaast is het ook mogelijk om alleen bepaalde onderdelen (modules) uit de opleiding te volgen. Deze modules worden afgerond met een examen en geven bij goed resultaat recht op een certificaat.
 
We zijn blij met de vele positieve reacties en een groot aantal aanmeldingen. Op 10 september zijn we gestart met semester A. Inschrijven is nog mogelijk.
 
Meer info: http://www.hti-opleidingen.nl/opleidingen/bouwkosten

Agenda

29-09: Netwerkbijeenkomst NVBK/DACE over Multidisciplinair samenwerken
05-10: Kick-off unieke 6-daagse training Nederlandstalige basisopleiding Value Management

03-11: Netwerkbijeenkomst Value Management
08-12: Dag van de Bouwkostendeskundige. Het thema dit jaar is: Herbestemmen


Wil je meer informatie over de activiteiten van NVBK en gerelateerde verenigingen?
Lees meer>> 

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>

 
          
   
      
    
    
   

  

      
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp