Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

3e jaargang
nummer 2 
16 maart 2017
oplage 348
 

Bestuurscolumn: Bij de kapper
Nee, niet ik, maar mijn vrouw. Zij komt daar wat vaker dan ik en het verblijf duurt ook langer. Daardoor is er ook tijd om wat te lezen in de door de kapper beschikbaar gestelde lectuur. Haar oog viel op de nieuwste Elsevier (nr. 9) met daarin een interview met Ira Helsloot, hoogleraar ‘besturen van veiligheid’ aan de Radboud Universiteit. Ze werd er zo door geboeid dat ze op weg naar huis langs de boekhandel ging om een exemplaar te kopen en het artikel met mij te delen.

Lees meer>>

Rubriek: waarom werken die euro/m2 benchmarkcijfers niet altijd?

Deel 9: functioneel oppervlak bij exploitatie
Na een reeks artikelen waarin de investeringskosten zijn beschouwd, kan wel worden geconcludeerd dat de euro/m2 allesbehalve constant zijn bij verschillende ontwerpuitgangspunten. Het is dus raadzaam hier rekening mee te houden. Aangezien exploitatiekosten vaak met benchmarkcijfers worden bepaald en daarbij niet bekend is welke technische uitgangspunten gelden, levert dit vaak discussies op. Om dit te voorkomen en de bewustwording te vergroten, wordt er in eerdere delen toegelicht waarom euro/m2 benchmarkcijfers in de installatietechniek niet altijd werken.
 
Bij de investering zagen we al dat bij een groter nuttig oppervlak er meer mensen in het gebouw kunnen worden gehuisvest. Dat er ook meer licht, lucht en techniek nodig is. Al deze techniek moet ook worden onderhouden en deze installaties en personen zullen ook meer energie gebruiken.
Lees meer>>

Heb je je aangemeld voor de ALV en bijeenkomst over de A9?!

De jaarlijkse ledenvergadering op dinsdag 21 maart a.s. wordt dit jaar gecombineerd met een bezoek aan het uitbreidingsproject van de A9. De uitbreiding maakt onderdeel uit van een betere doorstroming en bereikbaarheid van het traject Schiphol-Amsterdam-Almere en wordt deels ondertunnelt. Bovenop het dak van de tunnel komt een park, dat de verschillende wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Het park wordt tweemaal zo groot als het Vondelpark en daarmee het grootste park van Amsterdam. Meld je aan voor de ledenvergadering en kom alles te weten over dit bijzondere infrastructurele project. Klik hier voor het programma. Leden die zich nog willen aanmelden voor de ledenvergadering en lezing kunnen dit aanmeldformulier invullen.
Lees meer>>

Jouw mening telt!

Als lid van ICMS praat NVBK mee over een nieuwe wereldwijde standaard. Alle leden van NVBK hebben de kans gekregen te reageren op de voorlopige versie van de International Construction Measurement Standards (ICMS). Als belanghebbende heb je nog eenmaal de kans te reageren op de herziene versie voordat deze in juli 2017 wordt gepubliceerd.
Lees meer>>

Seminar Projectbeheersing

Witteveen en Bos organiseert samen met Cost Engineering BV eind maart een seminar over Projectbeheersing. Dit seminar is kosteloos en voor NVBK leden zeker interessant.
 
Save the date: 30 maart 2017 van 14.30 tot 17.30 uur het Seminar Projectbeheersing. Het seminar is in het Van der Valk hotel in Vianen. Voor meer informatie en aanmelden klik op de link.
Lees meer>> 

PERSBERICHT: Geo-ICT belangrijke kans voor infra aannemers

Efficiencyslag door automatisering van dataprocessen
Waardenburg, 14 maart 2017 – Geo-ICT is een relatief jonge ontwikkeling voor aannemers. Door de verandering van contracten in de infrasector zijn aannemers nu ook belast met de organisatie van informatieprocessen en dataoplevering naar hun opdrachtgevers. Tensing ziet dat aannemers zoeken naar manieren om dit voor het grootste deel te automatiseren.
Lees meer>>

Gelezen op het web...

Krijg toch de saldering!
De PvdA (Vos) en GroenLinks (Van Tongeren) dienden vorig jaar december een motie in tegen minister Kamp over de salderingsregeling. Standpunt hierin is geweest dat deze regeling voortgezet moet worden in de huidige vorm,  ook na 2020. Uiteindelijk stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer in met het plan. Ik zou zeggen, Vos en Van Tongeren, krijg toch de saldering!
Lees meer>>

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>        
          
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2017 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp