Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 10 
6 december 2016
oplage 348
 

Bestuurscolumn uit KM magazine: Hergebruik ?
Het thema voor de Dag van de Bouwkostendeskundige is hergebruik van gebouwen en terreinen. Dit is een actueel thema; er worden op dit moment zeer veel projecten gestart of uitgevoerd met hergebruik. Vooral het ombouwen van kantoren naar woningen en van industriecomplexen naar andere functies is hot. Maar is hergebruik nu echt nieuw?

Lees meer>>

Jij bent er aanstaande donderdag toch ook bij?!

Op donderdag 8 december is het weer zover, voor de derde keer organiseert NVBK haar jaarlijkse Dag van de Bouwkostendeskundige. De dag waarop nieuwtjes, ervaringen en ontwikkelingen in ons vakgebied in ons vakgebied centraal staan en vakgenoten elkaar ontmoeten. Kortom een dag waar je als kostendeskundige gewoon bij moet zijn! Dit jaar staat de Dag van de Bouwkostendeskundige in het teken van herbestemming van gebouwen en gebieden.
Lees meer>>

Internationale bouwsector werkt samen aan eenduidigheid in bouwkosten

Meer dan 40 beroepsorganisaties in de bouw- en infrasector uit de hele wereld, verenigd in de ICMS-coalitie, hebben een internationale ontwerp-standaard voor rapportage en benchmarken van bouw- en infrakosten opgesteld. Deze International Construction Measurements Standards (ICMS) is vanaf 21 november openbaar zodat alle bouw- en infraprofessionals kunnen reageren (www.icms-coalition.org/consultation).
Lees meer>>

Rubriek: Installatiekosten, waarom werken die euro/m2 kengetallen niet altijd?

Deel 7: Gebouwvorm
Vaak worden budgetten in euro/m2 vastgesteld, echter blijken achteraf kleine, of erger, grote aanpassingen op dit budget bedrag noodzakelijk. Hierdoor ontstaan vroeg of laat in het project vaak de nodige uitdagingen die tot kwaliteitsvermindering leiden. Om dit te voorkomen en de bewustwording te vergroten, wordt er in meerdere delen toegelicht waarom euro/m2 kengetallen in de installatietechniek niet altijd werken.
Lees meer>>

KM magazine 2016 verzonden!


In deze KM zijn artikelen opgenomen over de Dag van de Bouwkosten-deskundige, over de opleidingen in het vakgebied, columns, een aantal artikelen over Herbestemming waaronder het artikel 'Gebouwtransformaties: blijvende markt voor bouwkostendeskundigen' over de herbestemming van Laurentius-kerk in Weesp. 

Klik op de cover om het magazine te lezen. Ben je nog geen lid van NVBK en wil je niets meer missen? Word dan lid, klik hier.

2017... wat is er te doen?

In 2017 staan weer een aantal Netwerkbijeenkomsten in de planning. Een netwerkbijeenkomst aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering op 21 maart, een gezamenlijke NVBK/DACE bijeenkomst (een initiatief vanuit de SIGS's High Complexity Buildings en Value Management) en nog twee nader in te vullen netwerbijeenkomsten in april en september. De Dag van de Bouwkostendeskundige wordt in 2017 georganiseerd op donderdag 14 december. Beleidsmatig richt de vereniging zich in 2017 op het activeren van de achterban en ledenwerving. Meer over de koers die we in 2017 gaan varen lees je in het artikel van Jitze Vellenga uit KM. 
Lees meer>>

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>
        
 
  
    
  
  
  
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp