Copy
Bekijk via uw browser

NIEUWSFLITS

2e jaargang
nummer 5
26 mei 2016
oplage 236
 

Bestuurscolumn
door Erik Schulte Fischedick


Baggeren met een Cruiseschip
“Een miljard bouwkosten” las ik in een nieuwskop vandaag. Alsof mijn hersenen een trigger krijgen op het woord bouwkosten, lees ik in de stijl van Tony Buzan snel verder. Het grootste cruiseschip ter wereld 'Harmony of the Seas' komt aan in Rotterdam.
Lees meer>>
Bijeenkomst NVBK en BNB op 16 juni in Tiel (15.30-18.00 uur)
Op 16 juni aanstaande is de Netwerkbijeenkomst georganiseerd door NVBK en BNB. Het onderwerp is (Aanpassing) Aanbestedingswet, gevolgen voor bestekschrijver en bouwkostendeskundige! Marco Westhuis van Witteveen & Bos bespreekt deze middag onder andere De invoering van een nieuw 'gunningscriterium': laagste kosten berekend op basis van kosteneffictiviteit, zoals levensduur (LCC) en Abnormaal lage inschrijvingen. Aanmelden kan via de website van NVBK
Lees meer>>
 
Nieuwe rubriek: Installatiekosten, waarom werken die euro/m2 kengetallen niet altijd?
Door: Bernd Karstenberg

Deel 1. Schaalgroottte
Vaak worden budgetten in euro/m² vastgesteld, echter vaak blijken achteraf kleine, of erger, grote aanpassingen  op deze budgetten noodzakelijk. Hierdoor ontstaan vaak, vroeg of laat, de nodige uitdagingen in het project die tot kwaliteitsvermindering leiden. Om dit te voorkomen en de bewustwording te vergroten, wordt er in meerdere delen toegelicht waarom euro/m² kengetallen in de installatietechniek niet altijd werken.
Lees meer>> 
 
NVBK toegelaten tot ICMS

Op de CEEC-vergadering van begin mei zijn de andere landen akkoord gegaan met het toetreden van de NVBK tot ICMS. ICMS heeft tot doel om overkoepelende internationale normen op te stellen die kosten, classificaties en meet-/hoeveelheid-definities zullen harmoniseren om de vergelijkbaarheid, consistentie en internationale benchmarking van het vastgoed- / bouwprojecten te verbeteren. De oprichting van de coalitie is gestart in Washington in juli 2015. De planning is om in augustus van dit jaar de eerste conceptversie te presenteren. Op dit moment zijn er zo’n 37 non-profitorganisaties lid. Dit zijn allemaal organisaties vergelijkbaar met NVBK, vertegenwoordigers van het kostenvak. Vergaderingen vinden telefonisch plaats. Deze commissie houdt zich bezig met een project en is dus eindig. Op de ledenvergadering van 24 maart hebben de leden Creon Swaghoven benoemd als trustee. Tim de Jonge is zijn vervanger.
 
Gaat de NEN 2574 verdwijnen?  

De NEN 2574 dreigt te verdwijnen; Aacon -het bureau van BNB-voorzitter Teus Schimmel- onderneemt actie om door middel van een enquête het belang van de norm bij NEN aan te geven. Maar wat doet de NEN 2574 en waarom zou hij moeten verdwijnen en/of juist moeten blijven bestaan? Vul het stemformulier in!  
Lees meer>>

Uitnodiging jubileum CEEC en Untec

CEEC en Untec, de internationale en Franse evenknie van de NVBK, nodigen de leden van de NVBK uit om in mei 2017 naar Lille te komen. CEEC en UNTEC vieren daar namelijk samen hun jubileumfeest. CEEC bestaat in 2016 40 jaar en Untec alweer 45 jaar en zij willen hier met zoveel mogelijk vakgenoten bij stil staan! Klik via de website door naar het uitnodigingsfilmpje en voor meer informatie.
Verschuiving van lezen of een lezing bijwonen naar bekijken YouTube-filmpjes
Door: Arend Koers

We zitten allen dagelijks op het internet te zoeken en informatie te vergaren. Het is Google, LinkedIn, Twitter, Facebook of YouTube dat de klok slaat. We zien een explosie van informatie op ons afkomen waardoor we door de bomen het bos niet meer zien. Bij mij roept dit verschillende vragen op:
  • Hoe filteren deze informatie in de nabije toekomst?
  • Hoe stellen we bijvoorbeeld een bibliotheek samen waarin we onze informatie duidelijk ordenen?
  • Welke informatie is van belang?  
  • Hoe hou je interessante onderwerpen onder de aandacht? 
Lees meer>>
Agenda
De volgende bijeenkomsten zijn gepland:
16-06  Netwerkbijeenkomst NVBK met BNB: 'De Nieuwe aanbestedingswet'
29-09  Netwerkbijeenkomst NVBK met DACE
08-12  Dag van de Bouwkostendeskundige

Meer informatie is te vinden op de website.
Lees meer>>

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkosten branche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij de NVBK.

Lees meer>>

 
    
       
       
     
    
Oproep
Heb je interessant nieuws gezien, gelezen of gehoord, laat het ons weten via km@nvbk.nl

 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN
 
Het NVBK lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.
WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Ambachtsstraat 15
Nijkerk, 3861 RH
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp