Copy
Bekijk via uw browser

KOSTENPOST

2e jaargang
nummer 3
8 maart 2016
oplage 348
 

Bestuurscolumn  - door Frank Michielen 
Staartkosten

In elke begroting van de aannemer komen ze voor, de staartkosten. Logisch natuurlijk, want het zijn kosten die een aannemersbedrijf moet maken voor zijn bedrijfsvoering. De staartkosten bestaan in de regel uit Algemene Uitvoeringskosten, Algemene Kosten en Winst en Risico. Algemene Uitvoeringskosten hoef je niet per se te beschouwen als staartkosten, ze zijn in principe projectgebonden, maar dat is voor nu niet van belang.
Lees meer>>

Levensduurkosten al bij start 

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om het denken in termen van levensduurkosten (life cycle costs) ook concreet in projecten toe te passen. Elke bouwkundige en installatietechnische keuze grijpt op elkaar in en heeft direct consequenties voor de exploitatiekosten. LCCVision heeft een softwareapplicatie ontwikkeld waarmee zowel de installatiekosten als de exploitatiekosten van een gebouwconcept nauwkeuriger en overeenkomstig de normen en richtlijnen kunnen worden berekend.
Lees meer>>

Artikel door: Ronald Halle, adviseur LCCVision. Opgenomen in VV+, januari 2016.

Van aanleunwoning naar zelfstandig wonen

Regelmatig kom ik uitbesteding van kostenramingen tegen aan gespecialiseerde bureaus, meestal als onderdeel van een totale uitvraag voor een ontwerp. Goede bureaus beschikken vaak over zeer goede kostendeskundigen die een uitstekende raming kunnen aanleveren.
Lees meer>>

Mijn NVBK

Het is voor leden van de NVBK mogelijk om contactgegevens zelf bij te houden en te beheren. Via MijnNVBK kun je jouw eigen profiel inzien en bewerken. Ook heb je via MijnNVBK toegang tot onder andere de kennisbank, alle uitgaven van KM en andere verenigingsdocumenten.

Wachtwoord vergeten? Klik hier! Voor verdere vragen kun je uiteraard contact opnemen met het secretariaat (secretariaat@nvbk.nl of 033-2473474).
 

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering van NVBK vindt plaats op donderdag 24 maart aanstaande. Elk jaar zoeken we een bijzondere locatie en dit jaar is gekozen voor het ROC Twente in Hengelo. Harry Abels, de betrokken architect, zal ons hier aansluitend aan de ALV rondleiden. Klik hier voor meer informatie over Harry Abels.

Wil je je nog aanmelden voor de ALV en de Netwerkbijeenkomst, klik hier.

Uitnodiging Projectbezoek

Van Arend Dolsma van Bouwen met Staal ontvingen wij een uitnodiging voor een projectbezoek aan de Erasmuslijn in Den Haag. Deze uitnodiging brengen we graag bij jullie onder de aandacht. Wil je aanwezig zijn bij het projectbezoek op 6 april aanstaande? Via de link is er meer informatie en een mogelijkheid om je aan te melden. 
Lees meer>>

Vacature NVBK bestuurslid

Binnen het bestuur van de NVBK is de functie van algemeen bestuurslid vacant. NVBK-leden die geïnteresseerd zijn in deze bestuursfunctie worden verzocht zich kandidaat te stellen.
Lees meer >>

Agenda

24-03: Algemene Ledenvergadering NVBK + Netwerkbijeenkomst 
16-06: Netwerkbijeenkomst 
BNB
31-03 en 01-04: Cursus Essenties van Project Cost Control
26-05 en 09-06: Cursus Effectieve tijd- en kostenbeheersing door duurzame procesbeheersing
29-09: Netwerkbijeenkomst NVBK/DACE over Multidisciplinair samenwerken
08-12: Dag van de Bouwkostendeskundige


Wil je meer informatie over de activiteiten van NVBK en gerelateerde verenigingen?
Lees meer>> 

Partners van NVBK

NVBK biedt bedrijven de mogelijkheid partner van NVBK te worden. Het partnerpakket is voor bedrijven die zich in de bouwkostenbranche willen profileren en/of zich op andere wijze betrokken voelen bij NVBK.
Lees meer>>

 
     

      
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email
NVBK LID WORDEN

Het NVBK-lidmaatschap fungeert als een gezaghebbend keurmerk en geeft toegang tot een bron van kennis en informatie en een interessant netwerk van vakprofessionals. Leden profiteren daarnaast van allerlei voordelen. Kortom, onze leden hebben een streepje voor op niet-leden.

WORD LID
Copyright © 2016 Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen.

Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen
Postbus 1058
Nijkerk, 3860 BB
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    instellingen 

Email Marketing Powered by Mailchimp