Copy
Vier Belgische triatleten naar de Olympische Spelen
Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga

Uitnodiging persvoorstelling

Persvoorstelling: Vier triatleten naar Rio!

Het BOIC heeft dinsdag de eerste officiële selectie voor de Olympische Spelen in Rio bekend gemaakt. We kunnen nu met zekerheid en vol trots de vier namen bekend maken die ons land zullen vertegenwoordigen op de Olympische triatlon deze zomer. 

Jelle Geens, Marten Van Riel, Claire Michel en Katrien Verstuyft zijn de triatleten die op 18 en 20 augustus hun Olympische droom in vervulling zien gaan. Voor de vijfde opeenvolgende Olympiade leveren we opnieuw triatleten af op de Spelen. Met vier atleten scoren we ditmaal 66% van de beschikbare spots en scharen ons zo tussen de grootste triatlonlanden ter wereld. 

We zijn dan ook vereerd u te mogen uitnodigen voor de persvoorstelling op maandag 13 juni in Flanders' Bike Valley waar onze bondscoach, onze topsportcoördinator en uiteraard de vier toptriatleten u te woord zullen staan. Dit alles ingekleed met een receptie en gemodereerd door triatlonexpert Hans Cleemput.

12.00u: Receptie met hapje en drankje
13.00u: Persvoorstelling
14.00u: Mogelijkheid tot interviews en foto's
Locatie: Flanders' Bike Valley Tervantstraat 2b, 3583 PAALGelieve uw aanwezigheid te melden via communicatie@triatlon.vlaanderen

 

Onze Olympische triatleten aan u voorgesteld:

Onze federatie heeft de geschiedenis mee wat betreft de Olympische Spelen. Sinds triatlon een Olympische sport is, heeft ons land telkens atleten aan de start gehad. Hieronder een overzicht van onze Olympiërs:

  • Sydney 2000: Kathleen Smet (16), Mieke Suys (DNF)
  • Athene 2004: Kathleen Smet (4), Mieke Suys (22)
  • Peking 2008: Axel Zeebroek (13), Peter Croes (27)
  • Londen 2012: Katrien Verstuyft (28), Simon De Cuyper (26)
  • Rio 2016: Katrien Verstuyft, Claire Michel, Jelle Geens, Marten Van Riel
Jelle Geens heeft zijn selectie te danken aan enkele uitschieters als de zilveren medaille in de World Cup van Huatulco 2016, een 13e plaats in het Testevent van Rio 2015 en een 8e plaats op het WK Grand Final 2015 in Chicago.

Marten Van Riel heeft zijn kwalificatie voornamelijk te danken aan een fenomenale doorbraak begin dit seizoen. Met een vijfde plaats op de World Cup in New Plymouth, een achtste plaats in de WTS Gold Coast en een derde plaats in de World Cup van Chengdu lijkt Marten klaar voor de topprestatie.

Katrien Verstuyft draait al jaren mee op het hoogste niveau en was er ook reeds bij in Londen 2012 (28). Ze wilde er kosten wat kost opnieuw bij zijn in Rio en werkte een constante campagne af, met prestaties steeds rond de top 25.

Claire Michel kende wat tegenslag in haar voorbereiding met valpartijen en blessures maar met tweemaal podium op de World Cup in Chengdu (2015 en 2016) en een top-10 plaats op de World Cup in Cozumel 2015 heeft ze haar spot zeker niet gestolen.

 

Met dank aan onze sponsors

Topsport Vlaanderen   Lotto   Be Gold   Bioracer   Callant

 

Polar   Bakala   High 5   Nutri Medes    

© 2015 Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga. Alle rechten voorbehouden.

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

 

Volg ons op

Volg de VTDL op Facebook