Copy
 • Nog tot 1 maart kan je als club inschrijven voor de nieuwe divisie in de TEAM Triathlon Series !
Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga

Nieuwsbrief

Clubs

Doe als club mee met de nieuwe T³ triatlondivisie

Is het moeilijk om atleten te binden aan je club? Of wil je naast gemeenschappelijke trainingen en stages ook samen proeven van leuke wedstrijdervaringen? Vanaf 2017 is er een tweede divisie in de Team Triathlon Series; een nationaal clubcircuit waar het de bedoeling is om samen met clubgenoten in team deel te nemen aan triatlonwedstrijden, individueel en in teamverband. Drafting maar ook non-drafting. En iedereen met een wedstrijdlicentie kan deelnemen!

 

Welke wedstrijden?

 1. Leg samen een sprinttriatlon af tijdens het BK ploegentriatlon te Doornik op 1 mei
 2. Test je explosiviteit en los elkaar af (teamrelay) na een superkorte triatlon in Zwevegem op 28 mei
 3. Elk voor zich maar toch samen starten op het prachtige parcours van de sprinttriatlon (drafting) te Retie op 25 juni
 4. Laat je onderdompelen in de overweldigende natuur te Weiswampach (Lux) en doe er mee met de kwarttriatlon (drafting) op 20 augustus
 5. Een last post tijdens de allerlaatste wedstrijd; een kwarttriatlon (non-drafting) in het historische Ieper op 17 september

 

Wie kan deelnemen?

 • Elke clubatleet met een geldige wedstrijdlicentie kan starten, tenzij de atleet dit jaar heeft deelgenomen in eerste divisie.
 • Er kunnen 20 teams deelnemen in tweede divisie. De bedoeling is om op alle wedstrijden met teamleden aan de start te komen. 
 • Elk team brengt minimum 4 atleten en maximum 8 atleten aan de startlijn, tenzij bij:
  • De ploegentriatlon: min. 5 en max. 7 atleten; 
  • De teamrelay: 4 atleten. Bij de teamrelay mag een club - net zoals in eerste divisie - 2 teams van 4 atleten afvaardigen. 
 • Bij de individuele wedstrijden tellen de resultaten van de 4 beste teamleden mee voor de ranking.
 • Elke club kan één T³ team afvaardigen in tweede divisie. Indien er na de aanmelding (1maart) nog plaatsen over zijn, kunnen deze opgevuld worden met een tweede team op basis van de nationale clubranking triatlon 2016.
 • Wanneer twee teams van dezelfde club deelnemen, dienen de atleten (onbeperkt in aantal) van het tweede team kenbaar gemaakt worden vóór aanvang van de teamcompetitie . Nadien zijn er voor dit team geen wijzigingen mogelijk.
 • Kostprijs: € 890/team (incl. € 20 waarborg) die de club betaalt voor 1 april. Wie in Zwevegem met een 2e team van 4 atleten wil starten, betaalt € 970. In deze prijs zit al het inschrijvingsgeld voor alle 5 wedstrijden, ongeacht het aantal startende atleten (m.u.v. Zwevegem dus). Er is geen extra startfee om te starten in deze T² Series.  
 • Per wedstrijd en ook voor de eindranking is er prijzengeld voorzien. Meer info over inschrijvingsprijzen en kostprijs lees je hier.
 • Voor en na elke wedstrijd wordt er promotie gemaakt rond de teams en de wedstrijd van de T³ Series. Zet je club dus extra in de kijker!

 

Hoe deelnemen?

 1. Nog tot 1 maart kan een club zich aanmelden voor een team via events@triatlon.vlaanderen.
 2. Het inschrijvingsgeld per team moet vervolgens voor 1 april gestort worden aan de BTDF.
 3. De namen van de atleten die starten per wedstrijd moeten nu nog niet worden doorgegeven, dit volgt later (2 weken voor de wedstrijd). De atleten hoeven zich dus niet apart via 3ntrance in te schrijven, dit gebeurt dus via de club/teamkapitein. 

 

Start je teambuilding als club nu en schrijf je in!

 

Met dank aan onze sponsors

Topsport Vlaanderen   Lotto   Be Gold   Bioracer   Callant

 

Polar   Bakala   High 5   Nutri Medes    

© 2015 Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga. Alle rechten voorbehouden.

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

 

Volg ons op

Volg de VTDL op Facebook Volg de VTDL op Twitter