Copy
 • Nationale testdag
 • Wedstrijdkalender
 • New partnerships
 • Medische attesten
 • Topsportstages
Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga

Nieuwsbrief

Topsport

Nationale Testdag 19/02/2017

We verschuiven de nationale testdag naar zondag 19 februari tijdens de zwemwedstrijd van Swimkap (zwembad Druppelteen: Marktplein 27 1880 Kapelle-op-den-Bos). Omdat er reeds veel onder u deelnemen aan de zwemwedstrijd voor triatleten zien we hier een mooie opportuniteit in om de 2 te combineren.

Aansluitend aan de zwemwedstrijd (400m/4x100m) zal een 3000m looptest doorgaan aan de Bloso Watersportbaan te Hazewinkel (Beenhouwerstraat 28, 2830 Heindonk) op 15 minuten rijden van het zwembad.

 • Start zwemwedstrijd: 12u
 • Einde zwemwedstrijd: rond 15u
 • Loopwedstrijd dames: 16u
 • Loopwedstrijd heren: 16u15
Inschrijven via de website www.swimkap.be/zwemwedstrijd en ook via topsport@triatlon.vlaanderen met vermelding 400M en 100M richttijden. Ook hadden we graag geweten of je via je club/team wil deelnemen aan de 4x100m of we je in een team voor de 4x100m moeten inschrijven. 

Via deze test wordt de ranking gemaakt voor atleten zonder topsportstatuut/ITU-ranking voor deelname aan internationale wedstrijden. Dit kan van belang zijn wanneer er meer kandidaten dan startplaatsen zijn. Ook atleten die zich willen her-selecteren in het kader van een F-statuut zijn welkom op deze testdag (400m zwem- en 3000m looptest).  

Let op: vanaf junioren kunnen er enkel statuten gehaald worden via wedstrijden, meer info in de selectiecriteria.

 

Wedstrijdkalender

Alle atleten en coaches die een internationaal programma doen staan in de onze wedstrijdkalender vermeld. Indien er zaken wijzigen of ontbreken, gelieve dit te melden aan topsport@triatlon.vlaanderen. Qua startrecht verwijzen we naar de selectiecriteria. Atleten zonder statuut of ranking kunnen hun positie verbeteren dankzij hun prestatie op de nationale testdag (alle categorieën), ITU wedstrijden (alle categorieën) of T³ Series (jeugd/junioren).

 

Nieuwe partnerships topsport

De VTDL heeft enkele nieuwe partnerships afgesloten ten dienste van de topatleten.

 • Sportoase: VTDL-atleten met statuut die regelmatig (minimaal wekelijks) gebruik maken van een sportoase centrum kunnen een zwem- en fitnessabonnement verkrijgen. Gelieve uw naam en adres door te geven aan bondscoach@triatlon.vlaanderen.
 • Trainingpeaks: VTDL-atleten met statuut kunnen een premium account bekomen bij topsport@triatlon.vlaanderen .We vragen wel een link naar het BTDF-account (de gegevens worden gebruikt voor geanonimiseerd onderzoek en kunnen op verzoek ook verwerkt worden in functie van trainingsadvies).
 • Bakala Academy: VTDL-atleten met statuut kunnen gebruik maken van de services van Bakala Academy tegen verminderde tarieven of gratis. De modaliteiten zullen omschreven worden in het atletencontract.
 • Bioracer: VTDL-atleten met statuut ontvangen een trisuit. Indien je voor een EK of WK geselecteerd bent ontvang je een kledijpakket (trui korte mouwen, korte broek, arm- & beenstukken, t-shirt, trainingspak, rugzak). Coaches van atleten met statuut ontvangen een pakket (short, 2 t-shirts, trainingsvest). Gelieve je aanvraag te richten aan info@sportfinish.be.

 

Medische tests voor alle topsporters

Nogmaals brengen we onze nieuwe beleid rond sportmedische keuringen onder de aandacht:

Alle atleten die wensen deel te nemen in ITU-competities bij jeugd, junioren, U23 of elite alsook elke atleet die om een pro-attest verzoekt, dient een uitgebreide sportmedische keuring te ondergaan. Een aantal onder jullie hebben dit reeds in orde gebracht, maar wellicht moeten sommigen dit nog afwerken. We kunnen u niet aanmelden wanneer deze keuring niet is afgelegd.

Gelieve bijgaande documenten door te nemen en ons een scan van het attest, afgeleverd door het keuringscentrum, cardioloog of sportarts, te bezorgen. De vragenlijst hoeven we niet te ontvangen, dit behoort tot het medisch geheim.

 

Topsportstages

 • Zomerstage jeugd 1-8 juli (België): de federatie zal een jeugdstage voor jeugd A-B-, junioren- met statuut organiseren de eerste week van de zomervakantie. Deze stage zal ook in het teken staan van de voorbereiding op het EK-jeugd. 
 • Zomerstage 2: atleten met statuut en geselecteerden atleten (elites, beloften, junioren) voor het WK Rotterdam kunnen deelnemen aan een stage van 7-16 augustus.
 • Trainingsweekend: atleten met statuut en geselecteerden atleten (elites, beloften, junioren) voor het WK Rotterdam kunnen deelnemen aan een trainingsweekend van 1-3 september.
Atleten en coaches die willen inschrijven voor deze stages mailen naar bondscoach@triatlon.vlaanderen. Meer informatie over de stages en trainingsweekends volgt later.

 

Met dank aan onze sponsors

Topsport Vlaanderen   Lotto   Be Gold   Bioracer   Callant

 

Polar   Bakala   High 5   Nutri Medes    

© 2015 Vlaamse Triatlon & Duatlon Liga. Alle rechten voorbehouden.

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

 

Volg ons op

Volg de VTDL op Facebook Volg de VTDL op Twitter