Copy
Se nyhetsbrevet i din nettleser
TRAFIKKFORUM
 
 
Nyhetsbrev nr 4 - 2016
 
 
Ferrari 250 LT

Mer enn 250 medlemmer

1. januar 2016 var en milepæl nådd. Mer enn en fjerdedel av alle norske trafikkskoler er nå medlem av Trafikkforum.

Siden Trafikkforum ble stiftet i 1983 har medlemsmassen økt jevnt og trutt, men særlig de siste årene har vi lyktes med å øke medlemsmassen betydelig. 1. januar 2014 hadde vi 218 medlemmer, 1. januar 2015 hadde vi 227 medlemmer, og 1. januar 2016 var 253 trafikkskoler medlem av Trafikkforum.

Vi lover å arbeide hardt også i fremtiden, for å ivareta medlemmenes interesser ved å bidra til faglig utvikling gjennom kurs, seminarer og rådgivning, utvikle og distribuere relevant læremateriell, samt å ha en aktiv og konstruktiv rolle overfor relevante myndigheter, samarbeidspartnere og andre aktører i trafikksikkerhetsarbeidet. 

For de som ikke har lagt sammen to og to og fått 250, kan vi for øvrig avsløre at koblingen til ingressbildet selvfølgelig er tallet 250. Bildet viser nemlig en 1964 Ferrari 250 LM.

VÅR bransjeorganisasjon

Trafikkforum er for oss VÅR bransjeorganisasjon, der vi føler oss sett og ivaretatt som medlemmer, sier Siv Olaussen ved Sande Trafikkskole.

Trafikkforum inngikk i desember 2015 samarbeid med Codan Forsikring for å tilby våre medlemmer gode skreddersydde forsikringsavtaler. Siv Olaussen og Sande Trafikkskole er en av hele seksti trafikkskoler tilknyttet Trafikkforum som har benyttet denne nye medlemsfordelen og kjøpt forsikringer hos Codan. 

-Vi er svært fornøyde med å ha trafikkskoler som kunder. Dette er en ansvarsbevisst gruppe, og det er gledelig å se at stadig flere tar sikkerhet på alvor også ved å montere alkolås, sier Tom Gulliksen i Codan Forsikring.

Les mer her!

Forbedringer på TSP

Fremtidens booking- og administrasjonsverktøy skal bli enda bedre

Trafikkforum og Lime Green slo mandag hodene sammen i en virksom workshop på Skedsmokorset. Agendaen var tydelig. TSP skal være markedets beste administrasjonsverktøy for trafikkskoler og trafikklærere.

Med det som utgangspunkt er det lett å være fornøyd med nye gode samarbeidspartnere, og vi i Trafikkforum setter stor pris på at vi ikke bare er enige om mål og strategier, men også at vi har en god driv og et godt samarbeidsklima i prosessen. 

I gårsdagens workshop hadde vi en gjennomgang av tilbakemeldinger som er kommet inn fra brukerne. En lang rekke mindre forbedringer er allerede implementert, og følgende står på agendaen i nærmeste fremtid:

  • Videreutvikling av TSP kontor
  • Ny og forbedret fakturafunksjonalitet
  • Ny og utvidet SMS-funksjonalitet

Forhåpentligvis har vi identifisert ytterligere forbedringer som vil være nyttig for alle som bruker TSP. Vi gleder oss derfor til å presentere mange spennende nyheter i tiden som kommer.

Har du innspill til oss? Ikke nøl med å ta kontakt, vi hører gjerne fra dere.

Ta kontakt her

Nye læreplaner fra 2017

Helt i tråd med Trafikkforums syn er det nå bestemt at reviderte læreplaner planlegges iverksatt først fra 1.1.2017. MC-sesongen får dermed gå uforstyrret iht eksisterende læreplan.

Forslag til endringer i trafikkopplæringsforskriften og læreplanene er nå snart ferdig utarbeidet, og vegdirektoratet er nå i avsluttende dialog med samferdselsdepartementet om de mest omfattende endringsforslagene. 

Vi har presisert at det vil være en stor fordel om en forskriftsendring med tilhørende endringer i læreplanene ikke blir iverksatt midt på sommeren, men heller ved årsskiftet. På den måten vil bransjen ha god tid til å gjøre seg kjent med endringene på forhånd. Det vil også være mye lettere å implementere endringer på en god måte i begynnelsen av kalenderåret, i en årstid som vanligvis er rolig i bransjen, fremfor å innføre endringer midt i MC-sesongen, som enkelte har fryktet.
Vi er derfor svært godt fornøyd med at vegdirektoratet planlegger at endringene skal gjøres gjeldende fra 1. januar 2017. 

Høsten 2016 vil det bli gjennomført ulike informasjons- og kommunikasjonstiltak overfor bl.a. faglige ledere og trafikklærere for å bidra til god implementering, skriver Christina Eriksen i vegdirektoratet i en melding til læreplangruppene. 

Les mer her

Karrieredag på HiOA

Ønsker din trafikkskole flere lærere? Studentene ved trafikklærerutdanningen på Kjeller inviterer skoler og organisasjoner til karrieredag på HiOA tirsdag 12. april.

Fokus for dagen er ulike karrieremuligheter etter endt trafikklærerutdanning. 
 
Frammøtte representanter fra skoler og organisasjoner har ca. 15 minutter til å presentere seg.

Se hele invitasjonen til karrieredag her
Trafikkforum
Trafikkforum
Facebook
Facebook
E-post
E-post
Trafikkforum er den rause bransjeorganisasjonen for ansvarlige trafikkskoler og engasjerte trafikklærere.
© 2016 Trafikkforum, Kopiering kun etter samtykke.


Trykk her hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon om medlemsfordeler fra Trafikkforum    

Trykk her for å endre abonemmentsinnstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp