Copy
Se nyhetsbrevet i din nettleser
TRAFIKKFORUM
 
 
Nyhetsbrev nr 1 - 2016
 
 

Ny samarbeidsavtale inngått med Dekkmann

Trafikkforum har startet det nye året med å inngå en ny totalavtale med Dekkmann

Avtalen gir selvfølgelig meget gode betingelser på kjøp av dekk og felg, men det er meningen at avtalen skal være noe mer enn en ren salgsavtale.

Dekkmann ønsker å være en samarbeidspartner med Trafikkforum, og ønsker å bidra med kompetanse i form av undervisningsmateriell til elever, og kurs og seminarer for skoler og lærere. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette senere, men i første omgang legger vi frem den fremforhandlede rabattavtalen. 

Husk at god avtale på dekk ikke bare gjelder ved dekkskifte. Det kan ofte lønne seg å bruke ekstern leverandør ved nybilkjøp også, i stedet for å bare ta det som bilselgeren har å tilby.

Medlemspriser Dekkmann

125 drept i trafikken i 2015

Laveste antall drepte i trafikken siden 1950, men fortsatt mye å hente på føreradferd

– Det er et betydelig lavere tall enn tidligere. Det er bra, men det er fortsatt altfor mange som sitter igjen med savn etter noen de mistet foregående år, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.
 
Vegdirektøren understreker at sjåføren har ansvar for de andre i bilen, og han ønsker bilistene godt nytt år med oppfordringer om å holde seg edru, bruke bilbelte og følge fartsgrensen.
-Det er folket som gjør vegene trygge ved å ta trafikksikre valg i sin hverdag. Så er vi en rekke aktører som jobber sammen, med Nullvisjonen som fellesnevner. Dette er dugnad, og vi har ikke tid til pauser! Vi må være forberedt på at utviklingen også kan snu, sier Gustavsen.

Det er selvfølgelig først og fremst gledelig at nedgangen i antall drepte og hardt skadde fortsetter. Det er videre betryggende at vegdirektøren deler vår oppfatning av at det fortsatt er mye å hente på føreradferd. Det er et synspunkt som understreker betydningen av den formelle føreropplæringen.

Les mer på trafikkforum.no

Tunnelkjøring på førerprøven

-Men ingen skjerping av kravene i læreplanen

Tunnelkjøring blir fra 1. januar 2016 et tema både i den teoretiske delen av førerprøven, og den praktiske der dette er mulig å få til.

Det er imidlertid ingen grunn til panikk. Dette er noe vi i bransjen har kjent til i lang tid, og er en direkte følge av innføringen av EUs tredje førerkortdirektiv i 2013. Kjøring i tunnnel er allerede i utgangspunktet et vesentlig moment i føreropplæringen i Norge. I dagens læreplan klasse B er kjøring i tunnel et delmål i læreplanen i punkt 3.3 Adferd i trafikken.Alle som har hatt god samvittighet tidligere kan altså trygt fortsette det gode arbeidet også i 2016. 

Les mer på trafikkforum.no

Økt baneleie fra 1. februar

NAF informerer om at baneleien for obligatorisk sikkerhetskurs på bane kl B økes til kr. 1.100,- pr elev med virkning fra 01.02.2016.

 

Husk landsmøtet og medlemsturen til København!

Fredag 22. april 2016 er det klart for landsmøte i Oslo, etterfulgt av medlemstur til København.

Etter landsmøtet starter landsmøtekonferansen 2016, der våre nyeste samarbeidspartnere får anledning til å presentere seg og sine tilbud til våre medlemmer. Årets nye samarbeidspartnere er:

  • Codan forsikring
  • Dekkmann
  • Cillion
Avgang fra Oslo er kl 16:30, og vi samles til festmiddag kl 17:45.

Ankomst København lørdag 23. april blir ca kl 10. De som ønsker det kan delta på bryggeribesøk på Nørrebro Bryghus kl 12, med ilagt omvisning, ølsmaking og lunch. 
Nørrebro Bryghus

Landsmøteseminaret 2016

Avgang fra København blir kl 16:30, og vi starter da landsmøteseminaret 2016.

Hva betyr endret læreplan for din undervisning?
Seminar med Rolf Robertsen, Nord universitet (Trafikklærerutdanningen ved tidligere HiNT)

Hvilke krav stilles til trafikklæreren i fremtiden? Kompetansegruppa har levert sin rapport.
Kai Fegri, Høgskolen i Oslo og Akershus og Stig Ohrvik, Trafikkforum

Seminaret avsluttes kl 19, og vi går til middag kl 20:30.

Ankomst Oslo søndag 24. april kl 9:45. 
Meld deg på landsmøtet her!
Trafikkforum
Trafikkforum
Facebook
Facebook
E-post
E-post
Trafikkforum er den rause bransjeorganisasjonen for ansvarlige trafikkskoler og engasjerte trafikklærere.
© 2016 Trafikkforum, Kopiering kun etter samtykke.


Trykk her hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon om medlemsfordeler fra Trafikkforum    

Trykk her for å endre abonemmentsinnstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp