Copy
Se nyhetsbrevet i din nettleser
TRAFIKKFORUM
 
 
Nyhetsbrev nr 11 - 2016
 
 
Copyright: <a href="http://www.123rf.com/profile_antoniodiaz">antoniodiaz / 123RF Stock Photo</a>

Trafikklærerdemonstrasjon 21.10.2016

Trafikklærerdemonstrasjon - føreropplæring er samfunnsnyttig!

Fredag 21. oktober vil trafikkskoler og trafikklærere over hele landet demonstrere for at trafikkopplæring skal gi gyldig fravær i videregående skole. 

Initiativet til demonstrasjonene er tatt av frittstående engasjerte trafikklærere, men Trafikkforum har takket ja til å delta og å holde en appell foran stortinget.


 

Pressemelding

Øvelseskjøring eller mengdetrening?


«Hensikten med mengdetrening er ikke at foresatte skal lære sine håpefulle riktig adferd, men derimot at de håpefulle får anledning til å øve mye på det de allerede har lært.»


Øvelseskjøring oppleves som utrygt og farlig. Dette er hovedfunnet i en ny undersøkelse utført av analysebyrået YouGov.

Det er betryggende at ledsagerne er usikre på å ta på seg en undervisningsoppgave som norske trafikklærere har toårig høyskoleutdanning for å utføre.

Løsningen på problemet med usikre ledsagere og for dårlig kvalitet på øvelseskjøringen ligger nok ikke i å friske opp egen teorikunnskap eller å bli med på noen kjøretimer, selv om det selvfølgelig er positivt i seg selv.

For å øke kvaliteten og omfanget i den private delen av føreropplæringen er det først og fremst på tide å definere oppgavene mellom hjem og trafikkskole bedre, og ikke minst å skille mellom øvelseskjøring og mengdetrening.

Hvis målet er sikrere unge førere, er det av avgjørende betydning at den praktiske føreropplæringen starter på trafikkskolen, og at mesteparten av mengdetreningen finner sted etter at elevene har nådd et høyt selvstendig nivå.

Les mer

Tips til mengdetrening

Manglende førerdyktighet er en vesentlig faktor ved ungdomsulykker. Statens vegvesen oppfordrer derfor til mengdetrening, dvs at den som skal lære å kjøre øvelseskjører mye hjemme på det som er lært på trafikkskolen.

Alle som har drevet med idrett, musikk eller andre aktiviteter hvor man skal prestere vet at det er viktig å øve mye for å forbedre ferdighetene. Det er også dette som er den viktigste årsaken til at det er vanlig med hjemmelekser. Elevene lærer på skolen, og øver på det de har lært hjemme. Det er derfor viktig at eleven allerede har lært det det skal øves på, og behersker det det skal øves på ganske bra. Det er det som kalles mengdetrening.

Les mer om mengdetrening

HUSK: Kurs i presis kjøreteknikk, Gol 28. oktober

Fortsatt ledige plasser

 • Presis kjøreteknikk i hele opplæringsforløpet
  • Hvordan videreutvikle presis kjøreteknikk fra trinn 2 til trinn 4? Hvilken metodikk bruker vi på de forskjellige nivåene? Hvilket nivå skal eleven være på?
  • Erfaring og opplevelser med praktiske øvelser i egen bil
  • Refleksjon og oppsummering
   Pers hotell, Gol, 28. oktober 2016 kl 9:00 - 16:00
    
Påmelding her

Menneske eller maskin

Blir trafikklæreren overflødig?

Trafikkforum og continental inviterer til seminar og paneldebatt om blant annet disse temaene på thon hotel arena i lillestrøm tirsdag 15. November fra 18.00 til 20.00.
 
Les mer og meld deg på!
Trafikkforum
Trafikkforum
Facebook
Facebook
E-post
E-post
Trafikkforum er den rause bransjeorganisasjonen for ansvarlige trafikkskoler og engasjerte trafikklærere.
© 2016 Trafikkforum, Kopiering kun etter samtykke.


Trykk her hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon om medlemsfordeler fra Trafikkforum    

Trykk her for å endre abonemmentsinnstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp