Copy
Se nyhetsbrevet i din nettleser
TRAFIKKFORUM
 
 

Sommerhilsen 2019
 
 

Sommer 2019


Sommervær


Hva er egentlig sommervær?

- De som synes at fjorårets sommer ble litt for varm, kan se fram til behagelige sommertemperaturer uten den voldsomme heten, skriver Dagbladet.

«Uten den voldsomme heten» betyr vel gjerne optimale forhold for trafikkopplæring, og vi kan juble over et sommervær som passer trafikklærere som ikke har tid til ferie riktig ennå ...
 

Rikets tilstand
De som ennå ikke har tatt ferie sliter også i år med de samme utfordringene som tidligere når det gjelder tilgang til førerprøver på sommeren, samtidig har presset på kjøring i sommermånedene vært ekstra stort de siste sesongene på grunn av de skjerpede kravene til fravær i videregående skole. Men her er det altså flere gode nyheter på gang:
 
Områdegjennomgangen
I Trafikkforums tilnærming til områdegjennomgangen har vi både i møter med vegdirektoratet og samferdselsdepartementet og i skriftlige innspill lagt vekt på to ting: Det ene er selvfølgelig å opprettholde tjenestetilbudet i form av førerprøvesteder, men det andre og vel så viktige har vært å støtte opp om forslaget om å dele inn Statens vegvesen i en divisjonsmodell i stedet for den autonome regioninndelingen som er i dag. Det største problemet med å oppnå god tilgang på førerprøver har vært at det har vært opp til den enkelte regionen og den enkelte regionvegsjefen å prioritere oppgaver og fordele penger innad i regionen, og i mange tilfeller har det ført til at førerprøver har blitt nedprioritert. Nå ser det ut til at trafikkstasjonene i første omgang blir videreført, men det er altså en vel så stor gladnyhet at regionmodellen står for fall og blir erstattet av en ny divisjonsmodell. Vi håper og tror at dette kan føre til bedre tilgang til førerprøver så snart endringen trer i kraft.

 
Trafikkforums innspill til områdegjennomgangen


Gyldig fravær
En annen gladnyhet er selvfølgelig at deler av den obligatoriske føreropplæringen i klasse B gir gyldig fravær fra førstkommende skoleår. Nå har vel neppe det største problemet vært å få elevene til å gjennomføre obligatorisk opplæring, og det er vel heller ikke de obligatoriske delene som lider mest av å bli gjennomført til ukurante tider. Det er altså fortsatt ikke de faglige begrunnelsene som i størst grad er blitt tatt til følge, men likevel vil nok dette redusere presset på kjøretimer utenom kjernetiden noe, og dermed vil det nok også bli større mulighet til å gjennomføre opplæring i trafikk i trafikk, selv om det enn så lenge fortsatt fører til ugyldig fravær.

 
Trafikkforums høringssvar om fraværsgrensen


 

Medlemsfordel på kurs: 3 for 2!
Interessen rundt Trafikkforums kurs har vært enorm, og vi ønsker nå å gi enda mer tilbake til våre medlemmer
Kombinasjonen av tidsaktuelle kvalitetskurs og kursholdere med oppdatert kompetanse sammen med holdningen; «ikke noe problem, vi kommer til ditt nærområde og holder kurs» er noe våre medlemmer virkelig har tatt imot med åpne armer. Trafikkforum ønsker derfor å kjøre et 3-for-2 tilbud på alle våre kurs; eksklusivt for våre medlemmer Dette betyr i praksis at når du har deltatt på ditt tredje kurs spanderer Trafikkforum det billigste.
Kurs om endringer i kurs i presis kjøreteknikk lagt ut for påmelding over store deler av landet. Dessuten setter vi i gang med kurs i gjennomføring av trafikalt grunnkurs like etter sommeren.
Sjekk ut vår kurskalender og gjør en god deal du også!
 
Se kurskalenderen her!

Nyhet! Bransjeprat!
Lurer du på hva som skjer i bransjen? Hvilke saker vi jobber med? Har du saker du brenner for? Opplever du utfordringer i din trafikklærerhverdag som du ønsker synspunkter på eller rett og slett bare ønsker å fortelle om? Har du kursforslag eller fokusområder du ønsker at vi skal ta tak i? Stort eller smått; del det med oss!
Trafikkforum ønsker nå velkommen til nytt konsept; Bransjeprat.
Bransjeprat er åpent for alle som driver med trafikkopplæring eller jobber på trafikkskole, medlem som ikke medlem, er helt gratis og tar en liten time av tiden din. Trafikkforum stiller med oppdaterte fagpersoner som er klare for både lytting og dialog. Du stiller med engasjement eller faglig nysgjerrighet, eller aller helst begge deler.
 
Finn tid og sted for Bransjeprat i kurskalenderen her!

Dugnad for å møte økning i MC-ulykkene
Til sommeren hører dessverre også ulykker, og Statens vegvesen og NMCU har på bakgrunn av motorsykkelulykkene tatt initiativ til en dugnad for å bidra til bedre trafikksikkerhet for motorsyklister.
Målet med dugnaden er å få best mulig kunnskap om årsaker og medvirkende årsaker til at det ble en alvorlig ulykke, for å bruke kunnskapen til virkningsfulle tiltak.
Med den kunnskapen dugnadsgruppen har i dag, utvikles det av Nord universitet, NMCU, Motorsykkelforhandlernes forening, Trafikkforum, ATL og NAF, øvingsoppgaver som skal motivere motorsyklister til å øve seg for å bli en god motorsyklist. Oppgavene kan benyttes av motorsyklisten alene, eller sammen med andre når man kjører på felles turer. Oppgavene vil bli tilgjengelig både digitalt og på trykk. Øvingsoppgavene vil markedsføres og distribueres av alle MC-dugnadens deltagende etater og organisasjoner.
 
Les mer her!

Landsmøtet 2020


Landsmøtet 2020 blir gjennomført 27. - 29. mars. Vi er i gang med å finne et spennende sted som kan danne en god ramme rundt landsmøtet. Vi kommer tilbake til hvor det blir, men tidspunkt for landsmøtet er satt, så sett av datoene allerede nå!

- Og med det ønsker vi alle en riktig fin sommer!

 
Se eldre utgaver av TF-nytt her
Kurskalender

 TRAFIKKFORUM
 
 
ENGASJERT OG ANSVARLIG
-Trafikkforum er den rause bransjeorganisasjonen for ansvarlige trafikkskoler og engasjerte trafikklærere.
Trafikkforum
Trafikkforum
Facebook
Facebook
E-post
E-post
© 2019 Trafikkforum, Kopiering kun etter samtykke.


Trykk her hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon om medlemsfordeler fra Trafikkforum    

Trykk her for å endre abonemmentsinnstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp