Copy
Pressemelding fra Trafikkforum
Åpne i nettleser

Vil løfte fraværsgrensene i videregående skole inn i valgkampen.

-Kunnskapsløst av kunnskapsministeren å oppfordre til kjøretimer på kveldstid

-En ting er at man av og til er uenig, men det må ihvertfall være en forutsetning at man har en riktig oppfatning av virkeligheten. Det sier Stig Anders Ohrvik, som er daglig leder i Trafikkforum, Norges nest største organisasjon for trafikkskoler og trafikklærere. 

Årsaken til at Ohrvik reagerer er at kunnskapsministeren ved flere anledninger har uttalt at trafikkskolene må tilpasse seg de nye fraværsreglene ved å tilby kjøretimer på kveldstid. 

Hvorfor kan ikke trafikklærerne jobbe på ettermiddag og kveld?
 
-Trafikklærerne kan jobbe på ettermiddag og kveld, og det gjør de også svært ofte. De fleste kurs går på ettermiddag og kveld, blant annet trafikalt grunnkurs. Mørkedemonstrasjon er også på kveld, og tar svært mye tid i hele vinterhalvåret.

-Grunnen til at det er viktig å ha de fleste kjøretimene på dagtid på hverdager, er at de som skal lære å kjøre må ha erfaring, opplevelser, øving og veiledning i å kjøre i normal trafikk. For å sikre at trafikkskolene følger opp intensjonene i læreplanverket for føreropplæringen og dermed bidrar til å opprettholde og forsterke den positive ulykkesutviklingen som har vært de siste årene, og da særlig hos ungdom, er det av avgjørende betydning at trafikkopplæring finner sted til tider og på steder med trafikkmengde som samsvarer med målene i læreplanverket. 

For at læring skal foregå er det også en forutsetning at den som skal lære er uthvilt og motivert. 

Dersom det blir vanligere med kjøretimer på kveldstid vil det gi en mye dyrere opplæring, samtidig som det blir vanskeligere å nå de viktige målene for trafikkopplæringen. Kunnskapsdeppartementet er også informert om denne problemstillingen, avslutter Ohrvik. 

Trafikkforum sendte i sommer ut en pressemelding hvor de oppfordrer ungdom til å oppsøke trafikkskolene tidligere, for å unngå mye fravær på kort tid. Ohrvik mener at det er dette som er løsningen dersom fraværsgrensene blir stående. 

Trafikkforum vil nå bidra til at de politiske partiene generelt, og ungdomsorganisasjonene spesielt, har tilgang til korrekte opplysninger som kan danne grunnlag for arbeidet i valgkampen. 

Det er derfor utarbeidet et ressurshefte om trafikksikkerhet og trafikkopplæring og et debatthefte om trafikkopplæring og fraværsgrenser som blir distribuert til relevante personer og organisasjoner.  


###

Ressurshefte om trafikksikkerhet og trafikkopplæring
Debatthefte om trafikkopplæring og fraværsgrenser

Se også tidligere pressemeldinger fra Trafikkforum om samme emne:

Strengere fraværsgrenser kan gi dårligere trafikkopplæring
Vil ha flere 16-åringer til trafikkskolene
TRAFIKKFORUM

ENGASJERT OG ANSVARLIG
Trafikkforum er en landsomfattende organisasjon for trafikklærere og trafikkskoler. Trafikkforums viktigste oppgaver er å bidra til faglig utvikling og veiledning, å påvirke rammefaktorene i bransjen og å utvikle, distribuere eller fremforhandle gode avtaler på læremidler, undervisningsverktøy og andre varer og tjenester som er relevante for bransjen. Mer enn 25 % av trafikkskolene i Norge er organisert i Trafikkforum.
KONTAKTPERSON - DAGLIG LEDER I TRAFIKKFORUM
Stig Anders Ohrvik er utdannet trafikklærer og faglig leder ved Statens trafikklærerskole. Han har vært ansatt både ved private trafikkskoler og i det offentlige skoleverket, og har også drevet egen trafikkskole. Begynte som trafikklærer i 1996, og har vært ansatt som daglig leder i Trafikkforum siden 2014.

stig@trafikkforum.no
+47 417 64 826
Copyright © 2016 Trafikkforum, All rights reserved.


Er pressemeldingen sendt til feil e-postadresse?
Endre e-postadresse her 

Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Trafikkforum · Vestvollveien 30 B · 2019, Skedsmokorset · Norway

Email Marketing Powered by MailChimp