Copy
Nieuwsbrief Cubiss Brabant - nr. 4 | 2017
Bekijk deze e-mailing in je browser

Ondersteunen bij belastingaangifte

Hoe ver mag je – ook gezien de privacy van bezoekers – gaan als bibliotheekmedewerker? En hoe maak je het invullen van de belastingaangifte mogelijk in een openbare ruimte? 4 bibliotheken delen hun ervaringen:  Lees deel  1 en deel  2 van het artikel.

 

Inspiratie uit Noorwegen

Hoe worden migranten in Noorwegen opgeleid? We brachten een bezoek aan de openbare bibliotheek van Bergen. Lees verder>

DURF!: lees ‘m met aandacht

In de nieuwste editie van DURF! draait alles om aandacht. Ze zeggen dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar hebben we nog wel aandacht voor onszelf en voor anderen? Klik hier om DURF! met aandacht te lezen.
 

Vertaalslag visie David Lankes voor Community Librarians

Op 12 mei maken de 16 deelnemers aan de post-hbo-opleiding Community Librarian kennis met elkaar en hun opleiders. Het gedachtengoed van bibliotheekinnovator David Lankes ligt ten grondslag aan het nieuwe opleidingsprogramma. Om diens visie met de bibliotheeksector te kunnen delen en bibliotheken handvatten aan te reiken voor innovatie, lanceert Bieb Lab Brabant tijdens de meeting een longread. Lees meer>
 

TEDxVeghel: TED talk over de bieb

Op vrijdag 9 juni staat TEDxVeghel geagendeerd: een TED Talk over kennis en over de bibliotheek. Voor dit event worden 500 mensen uitgenodigd, dus dat betekent veel landelijke aandacht voor de bibliotheek. Je kunt het event live streamen in jouw bibliotheek. Kijk op www.tedxveghelbibliotheek.nl voor de toolkit voor bibliotheken.

Medi@Battle komt terug

Het tv-programma Medi@Battle krijgt een vervolg en is uitgebreid met een spannende voorselectie die plaatsvindt op de scholen zelf, de Medi@Battle – Knockouts! Doe ook mee aan deze spannende en interactieve quiz over mediawijsheid! Lees meer>
 

MediaLab Festival komt weer naar Brabant!

Ook dit jaar organiseert Cubiss samen met Cinekid het MediaLabfestival; dé interactieve en digitale speeltuin vol nieuwe media en technologie voor basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8. Bekijk hier de data en zet ze alvast in je agenda!
 

MAAKweek

Van 13 t/m 17 juni organiseert Cubiss de ‘MAAKweek’. In deze week vinden allerhande activiteiten plaats om docenten, leerlingen en ouders kennis te laten maken met maakonderwijs. Ook bibliotheken kunnen een actieve bijdrage leveren. Binnenkort ontvang je een mailing met alle informatie om ook je onderwijs contacten te benaderen.

8 voorleeskanonnen door naar Brabantse finale Nationale Voorleeswedstrijd

Cubiss organiseerde 18 maart voor de 24e keer de provinciale halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Lees meer>
 

Stap in de VoorleesExpress met Cubiss

Ga als bibliotheek aan de slag met de VoorleesExpress met praktische ondersteuning van Cubiss én tegen sterk gereduceerde kosten. Bekijk ons aanbod hier>

 

 
Heb je ook nieuws dat je graag wilt delen met het netwerk? Neem contact op met de redactie via afdeling Communicatie Cubiss, telefoon: (013) 46 56 700 of e-mail: redactie@BNbibliotheek.nl. Delen kan ook in de groep Brabantse Netwerkbibliotheek op biebtobieb. Je kunt daar ook reageren op de nieuwsbriefberichten. Je ontvangt de digitale nieuwsbrief van de Brabantse Netwerkbibliotheek omdat je je hiervoor hebt aangemeld of bent aangemeld door de bibliotheek waar je werkzaam bent. Wil je geen informatie meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden.
Share
Tweet
Forward

Copyright © 2017 Brabantse Netwerkbibliotheek, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld of omdat jouw bibliotheek jouw mailadres heeft opgegeven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Brabantse Netwerkbibliotheek · Statenlaan 4 · Tilburg, VT 5042 RX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp