Copy
Nieuwsbrief Cubiss Brabant - nr. 1 | 2017
Bekijk deze e-mailing in je browser
Beste lezer,

Ook in 2017 gaat Cubiss vol enthousiasme aan de slag om Brabant weer een beetje mooier en slimmer te maken. We zijn inmiddels al volop bezig met het uitvoeren van de plannen die we voor dit jaar hebben. Dat doen we uiteraard niet alleen, we werken samen met veel organisaties binnen en buiten Brabant. Zo helpen we elkaar om ervoor te zorgen dat we onze gezamenlijke doelstellingen realiseren. Als je wilt weten wat Cubiss Brabant in 2017 gaat doen, al onze doelstellingen en activiteiten staan in ons werkplan 2017.
 
Cubiss wenst alle samenwerkingspartners een succesvol  2017!

Met vriendelijke groet,
 
Boudewijn van der Lecq
Programmamanager Cubiss Brabant

Bounce Backathon

Op 10 en 11 februari 2017 organiseert Team Sociale Veerkracht van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met het PON de Bounce Backathon. Cubiss heeft voor deze hackathon 1 van de 4 challenges aangedragen. Lees meer > 
 

Laaggeletterdheid in Brabant

Het projectteam Versterken Taalvaardigheid zet zich ook in 2017 in opdracht van de provincie Brabant in om laaggeletterdheid in de provincie terug te dringen. Onderstaande animatie bespreekt het probleem en onze aanpak. Lees hier meer over onze aandachtsgebieden voor 2017.
Laaggeletterdheid in Brabant
De animatie over laaggeletterdheid in Brabant

Goed voornemen voor 2017: opleiden en trainen!

Wil jij ook in 2017 alles uit jezelf halen? Beroepskrachten en vrijwilligers van Brabantse bibliotheken kunnen dit jaar deelnemen aan diverse vaktrainingen en bijeenkomsten, georganiseerd door Bieb Lab Brabant. Zet je ‘goede voornemens’ om in actie en kijk hier voor informatie en aanmelding.
 

Presentatie nieuwe innovaties binnen OB-veld

Op donderdag 9 februari organiseert de Koninklijke Bibliotheek samen met de Innovatieraad een bijeenkomst over ‘Innovatie in de praktijk’. Bieb Lab Brabant licht het Young Professional Programma ‘Community Librarian’ toe. Lees meer>

Sluit je aan bij het Mediapakt

Afgelopen november heeft Cubiss het MediaPakt gelanceerd. Wil jij weten wat het MediaPakt is en waarom jij je ook aan moet sluiten? Kom dan in ieder geval naar één van onze regiobijeenkomsten en bekijk hieronder onze nieuwe animatie. Lees hier meer over het MediaPakt.
Wat is het MediaPakt
De animatie over het MediaPakt

Leeskilometers

Kilometerlezen en Wereldleziger zijn twee educatieproducten van Cubiss waarmee leerlingen gestimuleerd worden om leeskilometers te maken. Beide zijn afgelopen december onder de loep genomen. Lees meer>
 

Poortjes naar poëzie

Met Gedichtendag gaat op 26 januari 2017 de Poëzieweek van start. Cubiss heeft twee educatieproducten waarmee het onderwijs tijdens deze Poëzieweek aan de slag kan zodat leerlingen meegenomen worden in de wondere wereld van de poëzie. Lees meer >
 
 
Heb je ook nieuws dat je graag wilt delen met het netwerk? Neem contact op met de redactie via afdeling Communicatie Cubiss, telefoon: (013) 46 56 700 of e-mail: redactie@BNbibliotheek.nl. Delen kan ook in de groep Brabantse Netwerkbibliotheek op biebtobieb. Je kunt daar ook reageren op de nieuwsbriefberichten. Je ontvangt de digitale nieuwsbrief van de Brabantse Netwerkbibliotheek omdat je je hiervoor hebt aangemeld of bent aangemeld door de bibliotheek waar je werkzaam bent. Wil je geen informatie meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden.
Share
Tweet
Forward

Copyright © 2017 Brabantse Netwerkbibliotheek, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld of omdat jouw bibliotheek jouw mailadres heeft opgegeven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Brabantse Netwerkbibliotheek · Statenlaan 4 · Tilburg, VT 5042 RX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp